Kerama Marazzi tile review: de perfecte badkameroplossing

 Kerama Marazzi tile review: de perfecte badkameroplossing

Keramische tegels - een van de oudste afwerkingsmaterialen. Prachtige mozaïeken van Griekenland, prachtige keramische decoratie van de paleizen van het Oosten, de nobele motieven van Italië en Frankrijk - al dit erfgoed is belichaamd in de collecties van keramische decoratie van moderne ontwerpers. Tile is al lang niet meer alleen een gevelmateriaal voor keukens en badkamers, het wordt veel gebruikt in het interieur van verschillende gebouwen. Dit is een veelzijdig en milieuvriendelijk materiaal waarmee u uw dromen kunt laten uitkomen, niet alleen voor een mooie, maar ook voor een functionele woning.

Productkenmerken

Kerama Marazzi - tegels van binnenlandse afkomst, ondanks de Italiaanse naam.Het product heeft echter het recht om een ​​dergelijke naam te dragen - de fabrieken voor de productie van tegels en porselein, in de regio Moskou en Orel, maken deel uit van de grote concerns Marazzi Group, die in veel Europese landen wordt geproduceerd. Hetzelfde officiële merk Marazzi werd in 1935 in Italië geboren en veroverde snel de liefde van klanten in alle delen van de wereld. Het is een feit dat vanaf het begin van het werk van het bedrijf de ontwerpers van Marazzi probeerden de nationale smaak van verschillende landen te combineren met de tradities en de hoge kwaliteit van de Italiaanse stijl.

En vandaag probeert deze fabrikant producten van de hoogste kwaliteit te produceren., gericht op de smaak en behoeften van klanten in het land waar het fineermateriaal wordt verkocht. Dankzij dit doordachte concept is de vraag naar Marazzi-tegels al vele jaren constant hoog. Naast een groot aantal collecties produceert het bedrijf mozaïekafwerkingsmaterialen en porcellanato, dus er is altijd wel iets om uit te kiezen, zelfs voor de meest veeleisende klant.

Keramische tegels - aan de ene kant is het materiaal traditioneel, overal in het toilet, in de badkamer en in de keuken.Aan de andere kant is dit materiaal erg modern, waardoor ontwerpers kunnen experimenteren met kleur en vorm, om originele ideeën te ontwikkelen en te implementeren.

Zoals reeds vermeld, schepten de makers van de meeste collecties van het bedrijf hun ideeën in de nationale tradities, etnische kleur. Hier en de Schotse cel, en de motieven van de Provence, en Mexicaanse ornamenten. U kunt uw eigen unieke prefabpanelen met uw eigen handen monteren - niemand anders zal ze zeker hebben, u kunt de kant-en-klare suggesties van ontwerpers van het bedrijf gebruiken voor het combineren en plaatsen van tegels en mozaïeken. Zelfs de meest veeleisende koper, die streeft naar originaliteit in interieurs, zal voor zichzelf een mooi en stijlvol materiaal kunnen kiezen.

Tegel- en porseleinstegels Kerama Marazzi - hoogwaardige afwerkingsmaterialen die absoluut veilig zijn voor de mens. Door productie worden de milieuvriendelijke materialen gebruikt die strikte controle ondergaan en die niet alleen overeenkomen met GOST, maar ook met de Europese normen.

Voor- en nadelen

De voordelen van Kerama Marazzi zijn talrijk.

Laten we stilstaan ​​bij de belangrijkste:

 • Hoogkwalitatieve producten en naleving van Europese normen.
 • Voortdurend veranderend en complementair bereik.
 • Elke verzameling is uniek en bestaat uit verschillende soorten tegels, waardoor u verschillende composities kunt maken.
 • Een verscheidenheid aan kleuren en texturen van afwerkingsmateriaal.
 • Veelzijdigheid. De tegel is geschikt voor verschillende locaties.
 • Mooie verschijning. De ontwikkeling van design werkt met hooggekwalificeerde specialisten.
 • Beschikbaarheid. Kerama Marazzi biedt afwerkingsmaterialen van de hoogste kwaliteit met een vrij grote prijsklasse - van producten die voor iedereen beschikbaar zijn tot unieke dure collecties.
 • Duurzaamheid en slijtvastheid. De afwerking zal zeer lang duren, omdat het materiaal vrij zware belastingen kan weerstaan.

Er zit maar één fout in de tegel - met onzorgvuldig gebruik of onjuiste installatie barst dit afwerkmateriaal. Dit kan worden vermeden door de afwerking toe te vertrouwen aan specialisten of door de regels voor het uitvoeren van het werk zorgvuldig te volgen.

Productietechnologie

Tegeldekmaterialen worden gemaakt van een speciaal poeder door op te drukken. De basis van keramische tegels Kerama Marazzi is een mengsel van multi-grade klei, krijt en kwartszand.Andere natuurlijke componenten (samenstelling bepaald door technologie) en verschillende kleurstoffen die veilig zijn voor de gezondheid van de mens kunnen ook worden opgenomen.

De eigenschappen van de tegel hangen af ​​van de samenstelling van de keramische massa en de druk tijdens het persproces. Denk eraan, voordat je de tegels lijmt, moet je de kenmerken van het materiaal achterhalen - of het geschikt is voor een bepaalde kamer, of het bestand is tegen de verwachte belastingen, of het kan worden gebruikt voor vloeren, enzovoort.

Het bedrijf Kerama Marazzi houdt strikt toezicht op de kwaliteit van grondstoffen, die in speciale ruimten moet worden opgeslagen met inachtneming van temperatuur en optimale vochtigheidsgraad. De componenten gemengd met water en speciale additieven worden naar de "molen" gestuurd, waar ze gedurende enkele uren worden gemalen. De resulterende vloeibare massa wordt "slip" genoemd, waarvan de druppels, onder invloed van hete lucht, overtollig vocht verliezen en, door droogpersen, worden omgezet in een onbewerkte keramische tegel. De tegel wordt verder gedroogd en geglazuurd (het aantal trappen kan anders zijn).

afmeting

De afmetingen van keramische tegels zijn behoorlijk divers. Wand- en vloertegels hebben dus verschillende formaten.En de vloer kan versieren en je muren, maar de muur voor de vloer kan niet worden gebruikt - hij is kwetsbaarder. Keramische vloertegels en porselein-aardewerk hebben meestal een vierkant formaat van 30x30 tot 60x60 centimeter. Onlangs verscheen een ander formaat tegel - 33x33 centimeter. Recentelijk worden rechthoekige tegels van 20x30 cm steeds populairder.

Niet-standaard maten worden ook veel gebruikt.de "varkens" -tegel is bijvoorbeeld 36,5 x 12 cm. Door zijn vorm lijkt deze tegel op parket en is hij bijzonder duurzaam. Het varken gaat door een drievoudig vuren en is perfect voor een warme vloer. Een speciale tegel die de vloer nabootst, ziet er origineel en stijlvol uit in het interieur, de breedte varieert van 17-30 cm en de lengte is van 60 tot 100 cm.

De keuze van de vorm en afmeting van het afwerkingsmateriaal is afhankelijk van de eigenschappen van de ruimte. Het heeft dus de voorkeur om klassieke interieurs met vierkante of rechthoekige tegels te versieren. Strenge vormen kunnen worden aangevuld met een spectaculair ornament en mozaïek-inzetstukken. Veelhoekige en gevormde tegels zien er geweldig uit in moderne stedelijke interieurs en zijn een frequente decoratie van de loftstijl, die stijl geeft aan eenvoudige en minimalistische interieurs.

Maten van wandtegels variëren van 10 tot 10 cm (het is gemakkelijk om zo'n kleine tegel te leggen, bovendien zal het de afwerking van "moeilijke" oppervlakken mogelijk maken - niet-standaard projecties, krommingen, bogen) tot 30x30 cm. In sommige collecties is er een rechthoekige en "taps toelopende" tegel (de breedte is slechts 5-7 cm) ).

Er moet speciale aandacht worden besteed aan mozaïektegels. Mozaïek is een klein element dat tot een canvas is samengevoegd, waardoor je zachtjes beklede nissen kunt maken, oppervlakken glad kunt maken met bochten enzovoort. Kerama Marazzi produceert mozaïek in de vorm van 30x30 cm canvas.

Kleurbereik

De Kerama Marazzi-catalogi hebben een speciaal gedeelte waarin alle hoofdkleuren en -formaten van de serie worden verzameld en de visuele combinatie van een meerkleurige afwerking wordt getoond. Zo'n sectie laat je toe om vooraf te denken en alle mogelijke combinaties te presenteren, omdat tegels vaak perfect gecombineerd worden, niet alleen uit verschillende collecties, maar ook uit verschillende series. Dergelijke gereedschappen helpen ook bij het kiezen van een goed afgestemd afwerkingsmateriaal voor wanden en vloeren.

Het kleurenpalet van Kerama Marazzi is enorm. Natuurlijke "natuurlijke" tinten worden veel gebruikt - kleuren van hout, zand, imitatie van steen.Dus, in sommige collecties gepresenteerd tegel "travertijn". Travertijn is een overgangsvorm van kalksteen naar marmer. Natuurlijke kleuren zijn natuurlijk, zoals wit en zijn schakeringen, crème en beige, grijstinten. Travertijn kan natuurlijk en kunstmatig zijn en kunstmatig is niet anders dan natuurlijk, behalve voor een breder kleurengamma. Het verfraaien van wanden en vloeren met travertijn is bijzonder stijlvol, waardoor zelfs het minimalistische ontwerp van de kamer er aristocratisch en luxueus uitziet.

Voor degenen die de voorkeur geven aan heldere interieurs om klassiekers te kalmeren, is er een tegel met verschillende verzadigde kleuren - rood, blauw, groen en zelfs zwart.

Elke collectie heeft een tegel met ornamenten en patronen. Als u bijvoorbeeld een grijze, witte en zwarte tegel voor een vloer gebruikt, kunt u originele ornamenten maken - in cirkels, golven en meer.

verzamelingen

Alle tegels van Kerama Marazzi worden in series gepresenteerd, als weerspiegeling van de culturele tradities, ornamenten en inrichting van verschillende landen, steden en etnische groepen. Het kan ook verschillende natuurlijke materialen imiteren. Kleurvariaties zijn het meest gevarieerd - van zachte bleke tinten tot felle glanzende tinten.Om het assortiment tegels Marazzi optimaal te presenteren, moet u de online catalogi gebruiken, uitgerust met spectaculaire interieurvoorbeelden.

Stel je vandaag enkele van de meest populaire collecties voor.

 • De tegel, ontworpen in strikt Engelse stijl, is er in "Britse" collectie. Eenvoudig maar verfijnd ornament, lichtgrijze tinten, decor met een patroon van "tartan", de stijl van "Village" met rozen uit Engelse tuinen, jachttaferelen - dit alles zal u toelaten om een ​​stuk goed oud Engeland en zijn onwrikbare tradities in huis te brengen.
 • "De Indiase" De collectie wordt voortdurend bijgewerkt en blijft vele jaren populair. Hier en een bruin-beige serie "Amber", alsof die doet denken aan Indiase specerijen, en een heldere serie "Holi", die een oproer van kleuren treft, en de nobele serie "Treasures of Agra."
 • Voor wie houdt van de sfeer van het vruchtbare zuiden van Frankrijk, is er een serie gemaakt. "Provence"aangaan "Franse" collectie. Dit is een delicaat decor van olijftakken, bloemen en straten van kleine steden in het Franse zuiden.
 • Niet minder mooi is de serie. "Mistral", ook van "Franse" Collecties - prachtige bloemen vormen een mooi afgewerkt ornament op een "stenen" achtergrond.Het is de moeite waard om aandacht te besteden aan de prachtige serie "Palais Royal" in goudbruine tinten en tegels onder de boom uit de "Platan" -serie.
 • Als je van een trui met hert houdt, dan waarderen en "Scandinavian" tegelcollectie. De "Ethnos" -serie uit deze collectie is een combinatie van felrood, lingonberryroze en grijs, en de tegel zelf vertoont etnische patronen van de Vikingen. De Stockholm-serie is ook populair - voor de fans van Scandinavische architectuur zijn op de tegels mooie huizen afgebeeld.
 • Met een verzameling genaamd "Italiaanse" zelfs een eenvoudig interieur wordt verfijnd. Er zijn verschillende reeksen met tegels die muurschilderingen en marmer imiteren.
 • Voor de niet-saaie badkamer met douche en badkamer ideaal "Latijns-Amerikaans" een verzameling, omdat in de ornamenten en plots van de tekeningen de plantenwereld van de tropen en het heldere leven van het Braziliaanse carnaval worden gepresenteerd.
 • Tal van positieve klantrecensies verdienden collectie "Palette", thematisch niet gebonden aan welk land dan ook. Maar de decorelementen van alle series in deze collectie kunnen effectief met elkaar worden gecombineerd, waardoor u nieuwe, unieke interieurs kunt creëren.

Prachtige voorbeelden

   Zie hoe vers en zachtjes de tegel uit de "Capri" -serie werd gebruikt om het schort in de keuken af ​​te werken. Het past goed bij lichtgekleurde meubels en trekt met een verscheidenheid aan patronen.

   Voor de gelukkige eigenaars van prachtige en grote badkamers, perfecte tegeltegels uit de serie "Surrey". Zacht grijsbruine tinten, traditionele ornamenten, meer verdiepingen decoreren in middeleeuwse kastelen - dit alles maakt van uw badkamer een verrassend mooie kamer.

   De serie "Palais Royal" uit de Franse collectie is perfect voor gebruik in badkamers of keukens, maar ook in woonkamers en hallen.

   Je zult ontdekken hoe je Kerama Marazzi-tegels kunt leggen in de volgende video.

   Comments
    auteur
   Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

   Inkomhal

   Woonkamer

   slaapkamer