Hoe tegel met molen te snijden: belangrijke procesnuances

Bij het leggen van tegels, is het noodzakelijk om het te trimmen om de buizen, de tellers niet aan te raken of een stuk te plaatsen dat kleiner is dan het standaardformaat. De tegelsnijder zal dit werk beter doen, maar in sommige gevallen zal alleen de molen dit aankunnen. Hoewel het vaak de functie van slijpen vervult, maar ook andere taken aankan.

Speciale functies

Het betegelen van het betegelde oppervlak van de molen kan gedaan worden zonder stof, spaanders die het oppervlak kunnen beschadigen. Om te begrijpen hoe het materiaal gesneden moet worden, is geen speciale kennis vereist, u hoeft de tegel alleen maar nauwkeurig te repareren.

Voor het onmiddellijke werk zijn de volgende materialen nodig:

 • markeringen voor toekomstige sneden worden gemaakt met een marker;
 • de liniaal waarop de fixatie van de gemaakte tags plaatsvindt;
 • bescherming in de vorm van punten;
 • Bulgaars.

Het is belangrijk om verschillende keren te controleren of de metingen correct zijn uitgevoerd.

De processtappen zijn als volgt:

 • in eerste instantie wordt de afsnijlijn langs de liniaal aangebracht met een marker;
 • bevestig het tegelmateriaal op een stabiele ondergrond;
 • dan moet je de molen aanzetten, een paar seconden wachten en doorgaan met het merkteken van je af.

Het is belangrijk om te overwegen welk materiaal moet worden gesneden. Als je te maken hebt met een keramische coating, vindt het hele proces plaats op het oppervlak, waar een rand van het materiaal naar beneden hangt.

Het is belangrijk om de tegelbodem niet helemaal af te snijden, maar alleen om de helft van de dikte te bereiken. Vervolgens wordt de tegel op de tafel gelegd, waarvan de rand samenvalt met de rand van de tegel.

Daarna kleeft met één hand aan een deel van de tegelbasis en de andere persen, wat resulteert in een vloeiende snede.

Gebruikte spuitmonden

Voor het snijden van keramiek zijn speciale schijven nodig die speciaal hiervoor zijn ontworpen. Meestal op de cirkel is er een inscriptie die de draairichting aangeeft. Kwaliteit is altijd afhankelijk van de prijs. Er zijn de volgende soorten schijven:

 • steen zelden gebruikt vanwege hun snelle vermogen om stof te vermalen en verspreiden. Tijdens het snijproces moet u de snijbasis bedienen. Als er onregelmatigheden worden gevormd op de rand, moet de schijf worden vervangen om schade te voorkomen.
 • Metalen diamantcirkels. Op hun beurt zijn ze verdeeld in vast en verdeeld in compartimenten. Voor keramiek is het eerste type beter. Met zo'n spuitmond kan het niet langer dan een minuut werken. U moet korte pauzes nemen om het instrument af te koelen. Schijven met segmenten bestemd voor porselein, beton of steen. Dit type mondstuk heeft op juiste afstand geplaatste sleuven die zijn ontworpen om de levensduur te verlengen.
 • Speciale cirkels voor nat zagen kunt u tegel zonder stof snijden door water op het mondstuk in te voeren.

Als u straatstenen moet zagen, dan zal alleen een diamantwiel in deze situatie helpen.

Hier is het de moeite waard om enkele functies te onthouden:

 • gebruik niet alleen een veiligheidsbril, maar ook een koptelefoon vanwege het verhoogde geluidsniveau;
 • De molen moet meer kracht hebben om met het materiaal om te gaan;
 • Vermijd stof op het reeds gevoerde oppervlak.

In welke richting moet ik snijden?

Om als een hulpmiddel te werken zonder de vorming van een grote hoeveelheid stof en puin, moet u alle mogelijke manieren weten, afhankelijk van de richting.

Er zijn drie snijtechnieken:

 • Direct. Hiervoor moet de tegel stevig op een stabiel oppervlak worden bevestigd. Hier is het belangrijk om te zien op welke manier de Bulgaarse beweegt. De beste omwentelingssnelheid van een cirkel met een diameter van 100 millimeter is gelijk aan 8000 rotaties per minuut.
 • Hoek van 45 graden. Om een ​​ongelijke snede te verkrijgen, wordt de tegel eerst onder een hoek van negentig graden gesneden. Door middel van een metalen diamantschijf moet het gereedschap worden gericht op het verwijderen van onnodig materiaal. U kunt de randen perfect maken door papier met een speciale voet af te strippen.
 • Voor de vorming van grote gaten. Eerder aan de voorkant van de tegelbodem met een schrijfgereedschap wordt bepaald door de contour van de cirkel. Vervolgens wordt het midden ervan gevestigd met behulp van loodrecht kruisende lijnen. Tijdens het zagen aan de slijper roteert de schijf zodanig dat deze dieper langs de binnenkant van de gemarkeerde lijn gaat. Het materiaal wordt langzaam en gelijkmatig over de sectoren van de cirkel gesneden.

Het is alleen nodig om al het werk aan de voorkant van de tegel te doen om ernstige schade aan de bovenste laag te voorkomen.

ongevallenpreventie

Om letsel tijdens het werkproces met deelname van de grinder te voorkomen, moet u zich houden aan de lijst met regels.

Basis veiligheidseisen:

 • Voordat u met het werk begint, is het raadzaam om de capaciteit van de schijfrotatie te controleren.
 • Om de scherpte van het mondstuk te regelen. In het geval van een saaie cirkel, moet deze onmiddellijk worden vervangen, anders kan het gereedschap worden vernietigd.
 • Zelfs met het korte-termijn gebruik van de molen, moet u de uitrusting van het gezicht en lichaam met speciale bescherming niet verwaarlozen. Dit geldt vooral voor oogveiligheid, dus u moet altijd met een bril werken.
 • Tijdens het snijproces is het raadzaam om contact met andere mensen tegelijkertijd te vermijden, omdat u uzelf afleidt en u een groot gevaar loopt om uw handen te verwonden.
 • Begin niet meteen met het afsnijden van het tegeloppervlak. We moeten wachten op de volledige snelheid van de cirkel.
 • De schijf in het werk moet in de tegenovergestelde richting van de persoon die de snede uitvoert worden gericht.
 • We kunnen het spannen van de draad niet toelaten, dus u moet de afstand regelen.Het mag niet meer dan een halve meter zijn.
 • Er moet aan worden herinnerd dat hij met de juiste installatie van de tool zelf in staat is om de snede te maken. Daarom is er geen sterke druk op het snij-apparaat.

Tips en trucs

Bij het maken van verschillende soorten tegelfunderingen, is het raadzaam enkele handige tips te volgen:

 • Om waar mogelijk te werken alleen met de nieuwe schijven verschillend in de scherpte.
 • Bij het snijden van betegeld materiaal wordt alleen de gemiddelde omzet gebruikt, het laagste en het maximale is uitgesloten.
 • De schijf is alleen met behulp van een speciaal ontworpen sleutel aan de molen bevestigd.
 • Bij het kiezen van een snijgereedschap moet u letten op de mogelijkheid van snelheidsregeling, omdat afhankelijk van de te snijden oppervlakken een ander aantal omwentelingen kan worden gebruikt.
 • Bij het zagen van bestratingsplaten om de verspreiding van stof te verminderen, adviseren deskundigen om het plaatoppervlak overvloedig te bevochtigen met water en een stofzuiger aan te sluiten op de molen.
 • Bovendien beschermt een speciale dop tegen de verspreiding van splinters, die op het snij-apparaat is bevestigd.

beoordelingen

In het algemeen zijn de beoordelingen van de effectiviteit van de snijmolen tegel positief. Deze methode bespaart geld omdat er geen speciale tegelsnijder nodig is. Bovendien kan de tool overweg met redelijk complexe materialen, ontworpen voor zowel wanden als vloeren. Mooi Bulgaars voor betegelde oppervlakken van verschillende stijlen, van loft tot klassiek.

Consumenten merken ook op dat het een nogal traumatisch instrument is dat voorzichtigheid en zorg vereist.

De belangrijkste plaats in dit bedrijf wordt ingenomen door de selectie van een schijf die overeenkomt met de kenmerken van een of andere tegelbasis.

Volgens degenen die al geprobeerd hebben om op deze manier te snijden, wordt het kwaliteitsresultaat altijd verzekerd door het uitvoeren van een proefsnede van een willekeurig ruw stuk.

Zie de volgende video over het knippen van tegelslijpmachines.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer