Italiaanse tegel: prachtig interieur

 Italiaanse tegel: prachtig interieur

Italiaanse tegels zijn bekende producten van uitstekende kwaliteit en de beste ontwerpparameters voor de hele wereld. In dit land zijn er meer dan 300 tegelsproducerende bedrijven die zich al bewezen hebben als bekwame producenten die de hoge eisen van moderne consumenten respecteren.

Een enorme keuze aan producten stelt iedereen in staat om het meest geschikte tegeldiagram te kiezen, rekening houdend met de stijl van de ruimte, de typische kenmerken en de materiële mogelijkheden van de koper.

Speciale functies

Veel Italiaanse fabrieken produceren prachtige reeksen tegels voor badkamers en badkamers. Dit assortiment omvat producten voor muren en vloeren, allerlei decoratie-elementen.Voor elke serie heeft het zijn eigen speciale patroon- en tintuitvoering ontwikkeld. Basisproducten helpen bij het maken van een bestemmingsplan met één sieraad of overzichtsafbeeldingen door de hele kamer.

De vloertegel is uitstekend resistent.. Het oppervlak heeft een speciale afwerking die slip vermindert. Fabrieken selecteren dergelijke technologieën die de weerstand van de coating tegen de negatieve effecten van wasmiddelen verhogen.

Meestal heeft Italiaanse tegels een perfect glad en glad oppervlak met verminderde dikte.

Dat is de reden waarom je in geen geval tegels kunt gebruiken die voor muren zijn gemaakt om vloeren in badkamers te versieren.

Keramische producten uit Italië hebben een aantal positieve eigenschappen:

 • ze zijn universeel. Dergelijke producten kunnen worden geselecteerd bij het afwerken van douches, diverse openbare voorzieningen en privé hotels, baden, sauna's en zwembaden;
 • UV-bestendigze zijn niet bang voor hoge luchtvochtigheid, temperatuurschommelingen, de werking van agressieve componenten;
 • ecologisch veilig. Voor de productie van coatings uit keramiek worden alleen natuurlijke materialen gebruikt.Tijdens het productieproces worden geen vluchtige oplosmiddelen gebruikt, zodat tijdens installatie of gebruik van tegels geen toxische stoffen vrijkomen. Het materiaal brandt niet, omdat het geen elementen afgeeft die de verbranding ondersteunen, en geen vreemde geuren bevat. De gebruikte coating kan voor de tweede keer worden gebruikt bij het vrijgeven van een nieuw keramisch product;
 • tegels uit Italië zijn hygiënisch. Het is gemakkelijk om voor te zorgen;
 • bespaart energie. Stijlvolle tegels uit Italië kunnen warmte verzamelen, die vervolgens in de badkamer wordt uitgestoten. Om deze reden is dit materiaal het best te combineren met de "warme vloer" -technologie.

ontwerp

Het grootste aantal Italiaanse fabrikanten dat zich bezighoudt met de productie van exclusieve producten, waarvan de uitvoering, zelfs tegenwoordig, handarbeid op grote schaal wordt gebruikt, omdat collecties uit Italië in ons land als elite worden beschouwd.

In fabrieken in Italië worden steeds nieuwe technologieën geïntroduceerd, de modernste machines worden gebruikt. Alle machines en materialen die worden gebruikt bij de productie van tegels, zijn ook van Italiaanse oorsprong. Bijvoorbeeld, ambachtslieden uit dit land kwamen met de technologie van het schilderen van het glazuur. Het wordt uitgevoerd bij het coaten van het materiaal. Geglazuurde en gewone faience behoren ook tot de Italiaanse ideeën.

Voor het eerst gebruikten Toscaanse ambachtslieden witte klei voor de productie van keramiek, wat de basis is van alle faienceproducten.

Italiaanse marmeren tegels zien er geweldig uit in elk badkamerontwerp, of het nu een klassieke of minimalistische stijl, avantgarde of loft is. Zachte tonen van steen dragen bij aan de ruimte van licht en comfort, en lichte kleuren helpen om de muren van de kamer visueel uit te breiden.

Tegenwoordig toont de Italiaanse tegel de verbazingwekkende wonderen van modern design.

De onveranderlijke leider in de afgelopen jaren zijn producten met een factuur onder een geweven stof.. Keukenfaciliteiten of badkamers waarin ze "denim" - of "tapisserie" -producten gebruikten, zien er zeer stijlvol en origineel uit.

Er zijn reeksen waarvan de textuur de huid van verschillende dieren of exotische reptielen kan imiteren. Keramiek "onder het hout" en "onder het metaal" winnen immense populariteit.. Dit alles maakt een ander beeld van het ontwerp van de ruimte mogelijk, waardoor het ongebruikelijker en boeiender wordt.

De meest populaire onder consumenten is nog steeds keramische tegels in het gebruikelijke traditionele ontwerp. Een aantal modellen gemaakt door jonge getalenteerde vakmensen die pittoreske patronen en ornamenten aanbrengen. Zulke opties kunnen concurreren met de meesterwerken van de Renaissance.

Decorateurs zoals keramische tegels worden meestal gebruikt om de meest luxueuze wooninterieurs te creëren.

Vaak zijn interessante stenen of glitterelementen die een gouden afwerking imiteren, zilver of chroom in het glazuur ingebed. Veel producten worden gebruikt voor het maken van mozaïeken op de vloer of aan de muur. Je kunt collecties vinden met echte werken van picturale kunst.dat kan worden gebruikt in plaats van de gebruikelijke decoratie in de badkamerruimte.

Dankzij een rijk assortiment aan tegels, kunt u altijd unieke patronen maken, uw eigen ideeën op de muren of op de vloeren toepassen. Tot nu toe verliezen eenkleurige wandtegels, evenals monsters die een marmeren coating of natuursteen weergeven, hun relevantie niet. In vergelijking met andere fabrikanten profiteert de tegel van Appenin enorm van de stijlvolle uitstraling, het felle enthousiasme van kleuren, hun verzadigde toning,onberispelijke uitvoering van de factuurproducten.

U kunt ook glastegels in uw huis gebruiken.

Dit is een van de meest interessante materialen voor het decoreren van wanden en door zijn eigenschappen worden het experts nog betrouwbaarder genoemd dan de bekende keramische tegels. Dergelijk glas zal u vele jaren van dienst zijn.

Het verschilt qua milieuvriendelijkheid, is niet bang voor vocht, alleen in styling en verzorging, heeft niet het vermogen om geuren vast te houden, ziet er altijd stijlvol en netjes uit. In het ontwerp van de kamer is een belangrijke configuratie van keramische tegels. Wanneer u het gebruikt, kunt u de gewenste visuele waarneming creëren en een aantal ongewone effecten toevoegen. Deze tegel is vierkant, rechthoekig en heeft een mogelijke vorm.: kan ruit zijn of zelfs rond.

Hoe te kiezen?

Beroemde meesters van het ontwerp raden aan om tegels te kiezen voor de badkamer en pas daarna te kiezen voor sanitair. Deze methode zal helpen om een ​​harmonieus ontwerp te creëren, om veel problemen met de installatie van de verkregen tegel te vermijden vanwege de ontwerpkenmerken van de sanitaire uitrusting. Helaas kunnen hoge kosten vandaag niet het belangrijkste teken zijn van de kwaliteit van dit soort producten.. Veel fabrikanten overschatten specifiek de prijs van hun producten, in de hoop dat onervaren kopers bij het kiezen alleen op dit criterium zullen vertrouwen.

Om volledig vertrouwen te hebben in de uitstekende kwaliteit van de gekochte goederen, moet u het volgende doen:

 • Vraag de verkoper om alle documenten over zijn producten, inclusief certificaten.
 • Inspecteer de doos met tegels aan alle kanten. Alle titels en afbeeldingen moeten goed worden bekeken. Op de doos moet je de coördinaten van de fabrikant, alle contactinformatie vinden.
 • Het is het beste om de naam van de Italiaanse fabriek nauwkeurig te kennen. Veel "vakmensen" uit China in de naam van de fabriek veranderen een of een reeks letters die niet opvallen, en het lijkt erop dat u de producten van een beroemd merk in handen hebt. Zo proberen ze zichzelf te beschermen tegen de vervolging van beroemde fabrikanten, terwijl ze tegelijk producten van lage kwaliteit tegen een hoge prijs weggooien voor onervaren kopers zonder negatieve gevolgen voor zichzelf.
 • Open het pakket zelf en onderzoek de tegel zorgvuldig. Bevestig twee tegels aan elkaar met de voorkant en als je gaten en rollen ziet tussen de twee, heb je een 100% vals exemplaar.

Het is duidelijk dat sommige gewone mensen meer dan eens hebben opgemerkt dat in de keuken, waar voedsel wordt gekookt, de tegelvloer vaak versleten en slordig oogt bij de kachel en bij de ingang van de kamer. Dit fenomeen komt vrij vaak voor. Het komt voort uit de verkeerde keuze van de juiste coatings. Zelfs dure en stijlvolle keukentegels uit Italië worden gemaakt zonder rekening te houden met de werking in onze huiselijke omgeving. Een kamer zoals een keuken wordt het vaakst bezocht door familieleden in ons land. Om deze reden keramische tegels moeten zo bestand zijn tegen verschillende invloeden.

Er zijn verschillende graden van weerstand tegen tegelslijtage. Hoe hoger deze graad, hoe langer deze dekking zal duren.

De beste keuze is de derde of vierde graad van weerstand, maar als uw gezin tamelijk groot is en de keuken voortdurend in werking is, moet de vloertegel van het vijfde leerjaar zijn.

Bovendien moet u weten dat hoe harder het product is, hoe lager de kans dat het per ongeluk of doelbewust wordt gesplitst. Gevallen waarbij een vrij zware pan of pan op de keukenvloer valt, worden vaak aangetroffen.Dergelijke situaties zijn beladen met de vorming van scheuren of spaanders, die moeilijk kunnen worden gerepareerd. Je moet ook letten op de dikte van de geselecteerde producten: hoe meer het zal zijn, hoe beter bestand tegen chippen het oppervlak zal zijn.

Naast sterkte wordt het behoud van het stijlvolle uiterlijk van de tegel beïnvloed door verschillende poeders of gels die worden gebruikt voor de verzorging van wanden en vloeren. Natuurlijk is het voor een veelbezochte keuken beter om het product te kiezen met de grootste weerstand tegen mogelijke schade.

Een belangrijk criterium - de zogenaamde "wrijvingscoëfficiënt". De keuken wordt ook als een heel gevaarlijke plaats beschouwd, omdat je het evenwicht op een gladde vloer hebt verloren en naar beneden kunt vallen en een hete braadpan of een waterkoker op jezelf kunt laten vallen. daarom moet een coating kopen met een wrijvingscoëfficiënt van meer dan 0,75 en een ruwe textuur.

Als er veel moeilijkheden kunnen ontstaan ​​bij de aankoop van producten voor de vloer, kunnen er geen problemen zijn met wandmonsters.

Vergeet niet dat een tegel uit Italië een meervoudige cyclus van kwaliteitscontrole doormaakt, want voor zijn lange levensduur kunt u zich geen zorgen maken. Het grootste probleem is in eerste instantie om het juiste ontwerp te kiezen.

Soorten tegels voor toiletten en badkamers verschillen ook in het type oppervlak. Ze zijn zowel glanzend als met een mat effect, zijn beschikbaar glanzend glad of merkbaar gegaufreerd. Het is in eerste instantie noodzakelijk om dergelijke producten correct te kiezen, op basis van de mogelijkheid van volledige toepassing.

Op de glanzende tegel zullen goed zichtbare vlekken uit het water zichtbaar zijn. Het zal veel gemakkelijker zijn om er op te glijden. Matte producten zijn moeilijker opruimen, hoewel ze een deel van het vuil maskeren voor hun low-key.

In feite zijn de afbeeldingen of patronen op de tegel niet zo belangrijk als de parameters. Een klein product is mogelijk niet op zijn plaats in de gehele ruimte en de tijd die aan de installatie wordt besteed, zal veel worden besteed. Grote tegels zijn ook niet in alle gevallen geschikt voor keukens, vooral als ze lage plafonds hebben. Hier kan veel van de ontwerpvlucht van het denken afhangen.

Ongeacht hoe hoogwaardig de Italiaanse tegel is, moet u nog steeds zorgvuldig een criterium kiezen, zoals de absorptie van water dat op het product valt. Het is beter als het van 3% tot 10% zal zijn.

Als u wordt geadviseerd om vloertegels met ruwe randen te kopen, dan is de wand mogelijk goed glanzend. Als de glimmende tegel donker van kleur is, zal het niet gemakkelijk zijn om er voor te zorgen, maar lichte producten zijn heel gemakkelijk te onderhouden. Als u een uitstekende glastegel wilt kiezen, moet u op het uiterlijk letten. Het glasproduct moet een stijlvolle en aantrekkelijke uitstraling hebben, mag geen scheuren, spaanders en strepen op het oppervlak hebben.

fabrikanten

De productie van de beste merken Italiaanse tegels wordt ongetwijfeld op het grondgebied van Italië zelf uitgevoerd door de volgende fabrikanten:

 • Arcana Ceramica. Dit bedrijf produceert al meer dan een halve eeuw kwaliteitstegels, het heeft een aantal onderscheidingen ontvangen voor de uitstekende kwaliteit van haar producten.
 • Ascot Ceramiche. De fabriek gebruikt zijn eigen technologie voor het produceren van tegels, tijdens de productie waarvan alleen natuurlijke materialen worden gebruikt.
 • Atlas concorde. Een van de leiders in de fabricage van keramische tegels maakt gebruik van de technologie van dubbel bakken, waardoor de prestaties van monsters aanzienlijk toenemen.
 • Ceramiche Riccetti. Betrokken bij de productie van tegels en bekledingsmaterialen gemaakt van kunststeen.
 • Cerdisa Ceramiche di Sassuolo. De producten van dit bedrijf worden naar het buitenland geëxporteerd en zijn daar in trek.
 • Elegance ceramiche. Een van de jongste bedrijven. Een onderscheidend kenmerk van de producten - de modernste stijlen.
 • Iris ceramica. Een van de grootste fabrieken in Italië. Profiel Iris Ceramica - is de release van luxe tegels voor particuliere interieuroplossingen.
 • Fap Ceramiche. Het bedrijf zelf was de eerste die een ongebruikelijke stijl van keramische tegels met scherpe randen creëerde. Managers introduceren constant de nieuwste ontwikkelingen in het productieproces.
 • Ceramica Imola. Een van de oudste bedrijven, het werd opgericht in 1884. Het assortiment onderscheidt zich door traditionele uitvoering.
 • Petracers. Een van de meest bekende bedrijven die tegels produceren voor topsegmenten. De hoge prijs is volledig in overeenstemming met de hoogste kwaliteit.
 • Sintesi. Het heeft de modernste capaciteit voor de productie van keramische producten met goede prestatie-indicatoren.

In Spanje kunt u tegels van niet minder hoge kwaliteit produceren. Bijvoorbeeld een Spaanse fabriek Kerlife - Dit is een jonge veelbelovende onderneming, die consumenten verrast met nieuwigheid, uitstekende afwerking en ongebruikelijke ontwerpideeën voor de badkamer. fabriek Ecoceramic produceert keramische tegels en vloertegels. De basis van de collecties van het bedrijf zijn producten die marmer, natuursteen imiteren.

Fabrikanten uit Rusland lopen ook niet achter, en je moet aandacht besteden aan het bedrijf. "Keramir". Azori-tegelreeksen worden gezamenlijk geproduceerd door Italiaanse meesters en Russische kunstenaars. Het weerspiegelt de helderste trends van de moderne "keramische mode": de textuur van natuurlijke materialen - hout, steen en textiel, het wijdverbreide gebruik van bloementhema's en geometrische motieven, de rijkdom van het kleurenspectrum.

Mooie voorbeelden in het interieur

De combinatie van donkere en lichte tegels in het interieur van de badkamer maakt het ruimer, licht en gezellig.

De stijlvolle combinatie van witte en blauwe glanzende tegels zal de ruimte pakkend en origineel ingericht in de meest succesvolle en populaire tinten.

Heldere decors geplaatst door de fabrikant op het oppervlak van Italiaanse tegels, zullen u toelaten om de juiste accenten in elk modern interieur te plaatsen.

Zie de volgende video voor een overzicht van Italiaanse keramische badkamertegels.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer