Baksteenpleistertegels: de voordelen en opties van ontwerp

Voorbij zijn de dagen dat het ongunstige metselwerk van roodachtig oranje kleur werd gepleisterd en verborgen achter behang of genaaid met plastic. Brick nam terecht zijn plaats in bij de inrichting van gangen en badkamers, woon- en kantoorruimte. Zalen, die op deze manier zijn ontworpen, hebben een element van romantiek en charme, terwijl ze het voorwerp zijn van een ultramoderne stijl.

Speciale functies

In geen enkel appartement kan een extra rij bakstenen worden ondergebracht - gebouwen zijn tegenwoordig gemaakt van metaal en beton, houten en framestructuren zijn de norm geworden. Niet elke constructie is bestand tegen zwaar metselwerk. Maar afzien van zo'n spectaculaire ontwerpopties is het niet waard. Een alternatief kan een gipstegel zijn, gedecoreerd onder een baksteen.

Zij heeft, net als elk ander materiaal, bepaalde voors en tegens, waarvan de kennis zal helpen om de juiste keuze te maken.

voordelen:

 • Security. Gips - een materiaal van natuurlijke oorsprong, respectievelijk, producten op basis ervan zijn milieuvriendelijk.
 • Duurzaamheid. In vergelijking met veel andere afwerkingen heeft het meer kracht en behoudt het zijn hele levenscyclus. Wordt vaak gebruikt op plaatsen die het meest gevoelig zijn voor slijtage en mechanische stress.
 • Thermische isolatie. Door zijn lage warmtegeleidingsvermogen houdt het binnen warmte vast, waardoor wordt voorkomen dat koude buitenkomt. Een muur geplakt met dergelijk materiaal zal nooit bevriezen.
 • Geluidsisolatie. De dichtheid van het materiaal is hoog, de geluidsdoorlaatbaarheid is laag, respectievelijk de penetratie van ruis wordt geminimaliseerd.
 • Brandwerendheid Het onderhoudt de brandtemperatuur van een directe vlam, kan worden gebruikt voor directe bekleding van kachels en open haarden. Bij verhitting geeft het geen gevaarlijke stoffen af.
 • Een comfortabel binnenklimaat behouden. Absorbeert overtollig vocht uit de lucht, geeft het weg met overmatige droogheid, verlaagt de temperatuur van de omringende ruimte.
 • Het vermogen om een ​​realistische textuur te creëren, accenten te plaatsen, de dynamiek van het interieur te benadrukken.
 • Gewicht. Het lijmen kan op elke muur worden uitgevoerd zonder versterking met behulp van bijna elke lijm, en draagt ​​niet de algemene belasting op de vloer.
 • Eenvoudige installatie en verwerking. Je kunt beginnen met werken zonder enige ervaring.
 • U hoeft geen extra uitrusting of speciale materialen aan te schaffen.
 • Kosten. Prijs / Kwaliteit verhouding is perfect. De prijs van het materiaal is laag, bovendien is er de mogelijkheid van zijn onafhankelijke productie.

nadelen:

 • Het is meer geschikt voor interne dan voor externe werken.
 • Overmatige hygroscopiciteit is een contra-indicatie voor de plaatsing van het materiaal in de buitendecoratie, maar vandaag is de productie van gipsplaten begonnen, het is best geschikt voor het afwerken van de buitenkant.
 • Verhoogde kwetsbaarheid. Dit aantal kan worden verminderd door speciale stoffen toe te voegen in het stadium van productie en verwerking van het oppervlak na installatie.
 • Moeilijkheden in de zorg. Onverwerkte gipsoppervlakte kan stof verzamelen.
 • Wanneer een tegel in een ruimte wordt geplaatst die aan een hoge luchtvochtigheid is blootgesteld, moet deze worden behandeld met extra beschermende en waterafstotende oplossingen.

kleur

Natuurlijke kleur van gipswit. Aanvankelijk is de kleur van het afgewerkte product hetzelfde. Maar in het productieproces is er de mogelijkheid om kleurpigmenten van welke kleur dan ook aan het mengsel toe te voegen. Het eindproduct is uniform gekleurd en bestand tegen vervaging. Bij het chippen en snijden heeft de snede van de stenen aan de binnenkant dezelfde kleur als de buitenkant.

Ook verf de gipspan wordt verkregen in het proces van verwerking van de samenstelling van fragiliteit. Ze bevatten vitriool, wat een kleurstof is. Kopersulfaat geeft een blauwachtige tint en ijzer - geelachtig.

Je kunt het ook zelf in elke kleur schilderen, waardoor de mogelijkheid van tegelaanpassing aan elk interieur wordt vergroot.

Hoe te kiezen?

Voor buitendecoratie is deze optie onaanvaardbaar. Een soortgelijk materiaal is uitgevonden voor de buitenkant - gips-cementtegel, visueel niet te onderscheiden van gipstegels. Daarom, met de bedoeling om de buitenkant van het huis te verbeteren,moeite doen om meer te weten te komen over de samenstelling van afwerkingsmaterialen.

Materialen die de bakstenen imiteren voor interieurdecoratie van de gebouwen worden steeds meer gebruikt. De plaatsing is perfect gecombineerd met vele stijlen, en in verband met een verscheidenheid aan kleuren en facturen is er een acute vraag naar een keuze aan betonafwerkingsmateriaal.

Als je kamer is gemaakt in de stijl van een loft, moet een grote ruimte worden bezet door een baksteen, ten minste een muur. De kleur moet het dichtst bij de kleur van natuursteen zijn - alle soorten tinten van het okerkleurige spectrum. De grootte van de stenen is geselecteerd in de grootte van ongeveer 6 tot 12 centimeter.

De combinatie van baksteen en hout accentueert de romantiek van het plattelandsleven op de best mogelijke manier. Een bakstenen muur zou kunnen worden geschilderd om kalk bovenop gestructureerde bakstenen te imiteren.

De baksteen is perfect gecombineerd met de gotische stijl - smeedijzeren elementen en massieve meubels, ramen met glas in lood ramen en een open haard. Decoratieve pleister- en kristallen kroonluchters passen ook harmonieus in dit interieur.

Minimalisme wordt gekenmerkt door grote stukken metselwerk en een minimum aan details. Heldere kleuraccenten zijn welkom.

Decoratieve textuur, die lijkt op een baksteen, is een waardig alternatief voor gestructureerd behang met het "effect van bakstenen", decoratieve pleister, gipsplaat, echte stenen, hun facing-opties.

Er is de mogelijkheid om tegels met zijn eigen handen te maken. Hiervoor zijn de gipsmix, siliconenmatrijs, vlak oppervlak, kleurenschema's, matte acryllak, borstels en spatels nodig. Als u alle aanbevelingen voor de vervaardiging van het product opvolgt, zullen er nooit problemen zijn met het kiezen van het fragment van de leg waarin u bent geïnteresseerd.

Hoe te leggen?

De tegel uit gips is nogal pretentieloos. Metalen, houten, betonnen oppervlakken, evenals oud metselwerk zijn geschikt voor de installatie.

Werkend met beton of baksteen, moet je de porositeit van de textuur niet vergeten. Als de behoefte zich zou voordoen, moeten ze worden behandeld met een speciaal primer-mengsel.

Als u een minder stevig voorwerp moet rangschikken, versierd met gipsplaat, OSB-plaat of multiplexplaat, moet u ervoor zorgen dat deze oppervlakken hun vorm kunnen behouden. Bevestiging van gipsplaat op gipsplaat moet beginnen nadat het op droogheid is gecontroleerd.

Werken met een boom betekent fiberglas erop, die noodzakelijkerwijs is gepleisterd. Er zijn twee methoden voor het bevestigen van gipsplaten: droog (bevestigingsmiddelen worden gebruikt) en nat.

Ongeacht de gekozen methode, is er een reeks voorbereidende activiteiten die fundamenteel zijn:

 • Oppervlakte-uitlijning.
 • Zuivering van overtollige stoffen of vuil met een zeepoplossing, waarna het oppervlak grondig moet worden gedroogd.
 • Nu kunt u direct omgaan met de gevelstenen - ze moeten worden gesorteerd, uitgesloten defecte of geslagen kopieën, worden verdeeld om de bevestiging te vergemakkelijken.

Droge methode van leggen:

 • Zorg ervoor dat de bevestigingselementen zijn voorzien van sleuven aan de zijkant voor bevestigingen.
 • Markering van de muur. Een afstand gelijk aan de lengte van een tegel wordt afgelegd vanuit elke hoek van de muur of meubels. Verticaal gemonteerde gids.
 • In de resulterende "tunnel" is het oppakken van tegels van boven naar beneden.
 • Bevestigingsdecor vindt plaats met speciale bouten.
 • Herhaalde het uitstellen van de lengte van dit element in de buurt.

Natte modus:

 • Bepaal welke methode bakstenen wordt geplaatst - bij de voegen of naadverbindingen.
 • Markeer de rijen direct op het bewerkte gebied en leg de tegels vooraf voordat u ze aan de muur bevestigt. We mogen de dikte van de toekomstige naad niet vergeten, als besloten werd ervoor te zorgen.
 • Bereid een klein deel van de lijm voor, denk eraan dat het binnen dertig minuten begint te werken.
 • Werk moet worden gedaan in de richting van beneden naar boven, beginnend vanaf de benedenhoek.
 • De kleefmiddelsamenstelling wordt rechtstreeks aangebracht op de tegel of op het werkgebied met een dikte van niet meer dan 2 mm.
 • Gipsblank wordt met een draaiende beweging zeer voorzichtig in de muur gedrukt.

Is het mogelijk om te schilderen?

Gipsplaat met het effect van het natuurlijke oppervlak van steen of baksteen wordt overal in winkels verkocht. De fabrieksmethode voor kleuring, de meest voorkomende kleuring in bulk. Om dit te doen, worden tintende pigmenten direct toegevoegd tijdens het mengen van de pleistermassa. Deze methode is het meest effectief, omdat wanneer afgebroken producten een natuurlijke kleur van de textuur hebben, niet alleen van buitenaf, maar ook van binnen.

Van het enorme aantal kleuren en tinten verblindt in de ogen,maar bij nader onderzoek worden alle gebreken in industriële schilderkunst zichtbaar - de tint is vaak verre van natuurlijk en snijdt het oog met vreemde kleuraccenten.

Het kleuren van het eindproduct lijkt niet moeilijk, maar het succes van het hele ontwerpproject is afhankelijk van visuele waarneming. Als u van plan bent om een ​​element van vitaliteit in de fabrieksverf te brengen en dit voor de eerste keer te doen, is het de moeite waard elk detail afzonderlijk te verwerken voordat u het aan de muur bevestigt. Vervolgens, na ontvangst van de eerste ervaring, is het mogelijk om door te gaan met de massakleur van de pleisterbaan die al aan het object is bevestigd.

Er zijn verschillende eenvoudige en beproefde schildermethoden:

 1. Voeg een glas water en een acrylprimer toe aan een halve theelepel verf. Accentspots worden direct op de onderkant van de mal aangebracht voordat de oplossing wordt gegoten. Deze methode vereist een hoge kwaliteit drogen, waarna het werkstuk wordt bedekt met een matte vernis op waterbasis.
 2. De kleurpasta wordt toegevoegd aan het water en aangebracht op het onbehandelde gipsoppervlak met een borstel, airbrush of een eenvoudige huishoudspray.Vanwege de hygroscopische eigenschappen absorbeert het gips de verf en na droging krijgt het een behoorlijk levendige uitstraling. Het is mogelijk om in een oplossing tot de helft van het water te vervangen door een acrylprimer, waaruit de gedroogde tegel extra sterkte krijgt.

Als na het verven een te bleke kleur wordt verkregen, kan deze worden hersteld tot een natuurlijke kleur door een matte of zijdeachtige matte vernis aan te brengen. Dit geeft het product extra kracht.

Voorbeelden in het interieur

Ontwerpers van de hele wereld zijn blij met de gebruikelijke neiging om een ​​dergelijk element van decoratie als een bakstenen muur in het interieur van woonappartementen, kantoorgebouwen en openbare instellingen te introduceren. Ze kan zowel in de brute kamer met open haard als in de romantische slaapkamer worden gebruikt.

De bakstenen muur kan een geweldig alternatief zijn voor behang, panelen en pleisterwerk, omdat het er intrigerend uitziet. De kosten van een materiaal dat een echte baksteen imiteert, zijn minimaal en de mogelijkheden zijn bijna eindeloos:

 • De hal. Meestal is het, in omstandigheden met beperkte ruimte in de gang onder de steen, gebruikelijk om slechts één muur te versieren. De lichte toon van de stenen zal de ruimte niet verbergen.Een andere optie is om het frame voor de spiegel, boog, plaats voor kleding in te delen.
 • Woonkamer. Een bakstenen muur is de perfecte achtergrond voor het maken van een videozone. Het is ook de beste manier om een ​​contrasterend interieur te creëren: een donkere schaduw van metselwerk - lichte meubels en omgekeerd. Zelfs als de bakstenen muur met het accent in dezelfde kleurtinten wordt geverfd als de rest van de ruimte, zal dit ieders aandacht trekken met zijn textuur. Als het interieur van de hal niet alleen wordt aangevuld met een bakstenen muur, maar ook met massieve houten balken aan het plafond en kolommen, kunt u het interieur vullen met smeedijzeren objecten en kristallen kroonluchters of schansen, dan kunt u de geest van een middeleeuws kasteel in een modern huis brengen.

Als er een openhaard in een dergelijke ruimte is, is het niet alleen mogelijk om de vuurhaard en de gevel te versieren met gipsen bakstenen, maar ook de ruimte erboven en erboven.

 • De slaapkamer. De rust van het bed zal op geen enkele manier de bakstenen muur achter het hoofdeinde van het bed verstoren en het zal er prachtig uitzien.
 • Kinderen. In de kinderkamer kan baksteen als bestemmingsplan worden gebruikt.
 • Badkamer. In combinatie met wit sanitair geeft de baksteentextuur een interessant contrast.
 • Keuken en eetkamer.
 1. Leggen als keukenschort.
 2. Zonebank eethoek.
 3. Contrast met monotone keukenvlakken en gevels.
 • Kantoor en kantoor
 • café

Hoe maak je een imitatie van een bakstenen muur van gipstegels, zie hieronder.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer