Badkamertegel: originele ideeën in het interieur

Bij het repareren van een badkamer zijn er veel problemen en dilemma's. Om het toekomstige ontwerp van de kamer aantrekkelijk en esthetisch te maken, is het noodzakelijk om onmiddellijk een stijl, afwerkingsmaterialen, evenals sanitair en accessoires te selecteren. De tegel is het meest geëiste afwerkingsmateriaal voor de registratie van een badkamer dankzij duurzaamheid, betrouwbaarheid en vochtbestendigheid.

Speciale functies

Moderne fabrikanten bieden een enorme selectie keramische tegels voor badkamers. Alle varianten van keramische bekleding hebben de volgende eigenschappen:

 • weerstand tegen hoge luchtvochtigheid;
 • sterkte en duurzaamheid. Producten gemaakt van keramiek en glas hebben een lange levensduur, als ze op de juiste manier worden geïnstalleerd, gebruiken ze geen agressieve chemische middelen en vermijden ze mechanische effecten.Steentegels kunnen vele generaties dienen, maar er moet aan herinnerd worden dat het polijsten nodig heeft;
 • gemak van zorg;
 • weerstand tegen vervaging. Tegel blijft lang mooi, maar na verloop van tijd zullen kleuren en patronen niet vervagen en niet worden gewist;
 • een groot aantal vormen, maten, texturen en kleurenpaletten om uit te kiezen;
 • de mogelijkheid om te passen in een verscheidenheid aan interieurs en design, het zal elk ontwerp versieren;
 • Redelijke prijzen voor het product laten iedereen toe om de originele en ongebruikelijke versie te kiezen. Er is een breed scala aan verschillende aanbiedingen op de moderne markt;
 • tijdens de productie wordt het materiaal onderworpen aan een warmtebehandeling, waardoor de vorming van toxische elementen en een verscheidenheid aan allergenen wordt uitgesloten. Dit is een garantie voor veiligheid. Een soortgelijke vraag is zeer relevant in het geval dat de tegel wordt gebruikt door een gezin met kleine kinderen;
 • tegelfabrikanten gebruiken alleen natuurlijke materialen, dus de producten zijn milieuvriendelijk en vervuilen het milieu niet;
 • tijdens het productieproces worden de tegels blootgesteld aan hoge temperaturen, wat de verwijdering van verschillende microflora garandeert.Dit voorkomt dat schimmels en bacteriën zich vermenigvuldigen;
 • een speciale coating op de oppervlakken van het product laat geen stof op hen bezinken, beschermt ze tegen de agressieve effecten van reinigingsmiddelen, maakt het mogelijk om vuil en aanslag zonder problemen te verwijderen;
 • tegel is niet-ontvlambaar en niet-ontvlambaar, het kan de verspreiding van vuur in een brand voorkomen, wat een belangrijke eigenschap van dit materiaal is.
 • moderne kamerontwerpen die met behulp van tegels zijn gemaakt, kunnen een kunstwerk zijn en een zeker hoogtepunt zijn in het imago van het huis.

Het gebruik van keramische tegels voor de badkamer heeft enkele nadelen.

 • Een persoon die niet bekend is met het principe van het werk van tegelzetters, zal hoogstwaarschijnlijk contact moeten opnemen met een specialist om de tegel correct, correct en esthetisch aantrekkelijk te installeren.
 • Bij het leggen van tegels zijn verbindingsverbindingen (verbindingen). Ze moeten worden behandeld met vochtbestendige voegen. Soms kan de kleur in de loop van de tijd veranderen, wordt deze donkerder. Er kan schimmel zijn. Om dergelijke problemen te voorkomen, is het noodzakelijk om ze tijdig te behandelen met antiseptische middelen voor de badkamer.

types

Keramische tegels zijn behoorlijk populair, daarom vertegenwoordigd door verschillende types. Het heeft veel variaties in vorm, grootte en kleur. Het productieproces maakt gebruik van klei, zand en verschillende mineralen. Het oppervlak van het materiaal is bedekt met glazuur. Er zijn drie categorieën keramische tegels: sputteren, mat en glanzend oppervlak. Een groot aantal winkels die keramische tegels verkopen, is in staat om aan de wensen van de koper te voldoen met alle voorkeuren en budget.

Porseleinen tegels lijken op natuursteen, maar de samenstelling lijkt meer op porselein. De belangrijkste voordelen van dit materiaal zijn sterkte, weerstand tegen temperatuurveranderingen en absorbeert praktisch ook geen vocht. Porseleinen tegels zijn een uitstekende optie voor het maken van een vloerbedekking of voor het bekleden van buitenmuren. Het steenproduct is gemaakt van milieuvriendelijk natuurlijk materiaal.

Ontwerpers belichamen ongelooflijke interieurs met de hulp van natuurlijke textuur gecreëerd door de natuur. Maar dit materiaal heeft nadelen: het is slecht bestand tegen mechanische schade (een slag kan een veelheid van microscheuren veroorzaken of een steen splitsen).

Glastegel is een stijlvolle en modieuze optie die kan helpen een uniek en ongewoon interieur te creëren.. Het is geschikt voor zowel muren als vloeren. Glas is duurzaam en milieuvriendelijk materiaal. Het product kan transparant, doorschijnend, mat, getextureerd of gekleurd zijn. Hiermee kunt u decoratieve partities maken of de bron van de verlichting verbergen.

De plastic tegel heeft één nadeel - het is een slechte weerstand tegen mechanische belasting. Dat is waarom het niet erg populair is als vloerbedekking en van korte duur is.

Naadloze tegel is keramiek, waarvan de randen worden verwerkt.

Dit product garandeert de afwezigheid van vuil, schimmels en schimmels in de gewrichten en ziet er ook veel esthetischer uit. Het gebruik van dergelijk materiaal is een originele en interessante manier van kijken, waardoor het ontwerp holistisch en aantrekkelijker wordt.

Voor zelfklevende tegels zijn geen lijm en borstels nodig, u hoeft alleen de beschermfolie te verwijderen, deze op het oppervlak te leggen en stevig aan te drukken. Het is eenvoudig te installeren en bestand tegen elke vorm van schade.

Vormen en maten

Er zijn verschillende texturen en paletten van voegmaterialen, maar de naden tussen de producten blijven zichtbaar. De visuele waarneming van het oppervlak bedekt met tegels zal afhangen van het aantal en de richting van de zichtbare verbindingen. Ze kunnen het geselecteerde patroon afleiden en visueel de hoogte en breedte van het model visueel wijzigen.

Moderne fabrikanten bieden verschillende tegelformaten.

 • De grootte van een standaardtegel is 20x30 cm. Meestal wordt het gebruikt in ruimere of middelzware kamers. Wanneer het leggen van het aantal naden niet-kritisch is, en als u de plaatsing op de lange zijde richt, wordt het oppervlak optisch "getrokken". Indien horizontaal geproduceerd, "expandeert" het de wanden en verticaal, "heft" het plafond op.
 • Grote tegel heeft een formaat van 25x40 cm. Meestal neemt het het woord. Als u deze badkamermuurtegel betegelt, moet u voor een decoratief effect een compositie gebruiken met tegels van verschillende formaten.
 • Mozaïek en klein tegels zijn niet veeleisend voor de oppervlaktematerialen. Ze kunnen zelfs golvende muren uitlijnen.

Badkamertegels kunnen niet alleen vierkant of rechthoekig zijn, maar hebben ook meer originele vormen. Heel vaak kun je soorten tegels vinden die fragmenten zijn van puzzels, honingraten en een verscheidenheid aan polygonen (bijvoorbeeld een diamant). En het kunnen ook golven zijn. Als je stereotypen loslaat en aangepaste tegels gebruikt, kun je van het ontwerp van de kamer een echt kunstwerk maken.

Het gebruik van tegels en decoratie-elementen uit verschillende series stelt u in staat om van het patroon af te komen. Een persoon die decor en tegels gebruikt, die sneden en groeven met inserts heeft, kan een unieke compositie creëren, wat een effectief en uniek patroon is.

Reliëftegels imiteren perfect de structuur en kleur van natuurlijke formaties. Het is een alternatief voor natuurlijke materialen.

Sommige fabrikanten van dit type voering passen technologieën toe die het nabootsen van ruwe natuurlijke materialen mogelijk maken: metaal, hout en baksteen. Meestal zie je tegels gemaakt onder natuurlijke stenen (malachiet, graniet, marmer, zandsteen, schalie, onyx en andere).

De meest originele ontwerpen zien eruit met reliëftegels, waarvan de textuur lijkt op leer en verschillende soorten stof.

Toepassingsgebied

Tile is een uniek materiaal dat wordt gebruikt voor zowel wanden als het plafond of de vloer van een badkamer.

wanden

Meestal wordt een soort mozaïektegel gekozen als wandbekleding. Het is een product van klein formaat en is gemaakt van zowel keramiek als glas. Een soortgelijke tegel ziet er vrij origineel uit en maakt het ontwerp van de badkamer individueel en interessant.

De wandtegel heeft een zachte structuur, dus het is gemakkelijk te snijden. Hiermee kunt u het aanpassen aan verschillende bochten.

Wanneer u een product koopt, moet u erop letten dat het percentage wateropname 20% moet zijn. Als u het op de grond probeert te leggen, wordt de foto gewist en ziet deze er ook niet esthetisch uit.

Paul

Vloertegels zijn dichter, hebben een minimaal percentage wateropname. Het is zo duurzaam mogelijk, daarom slijt het niet en is het bestand tegen agressieve stoffen met een chemische samenstelling. En ook is het duurzaam. Antislip vloertegels moeten worden gekozen, omdat er verwondingen kunnen zijn.

plafond

Voor het plafond is het noodzakelijk om wandtegels aan te schaffen, omdat deze iets dunner zijn dan vloertegels. Het plaatsen van tegels op het plafond is buitengewoon moeilijk, het laat niet toe om spotverlichting te monteren. Maar dergelijke problemen zijn oplosbaar. Er zijn veel originele opties die een echt kunstwerk uit het plafond zullen maken.

Kleurbereik

Door de materiaalkeuze kunnen velen afwijken van de ontwerpnormen, omdat saaie en grijze ruimtes niet modieus zijn. Design kan interessanter zijn dankzij gedurfde oplossingen en unieke combinaties. U moet een stijl kiezen op basis van uw voorkeuren en wensen.

wit

Lichte tinten zijn altijd populair voor badkamers. Witte kleur is een symbool van zuiverheid, frisheid. Het vergroot visueel de grenzen en maakt de ruimte ruimer. Dit palet is perfect gecombineerd met verschillende kleuren, materialen en texturen. Er zijn geen beperkingen voor de keuze van meubels, afwerkingen en accessoires.. Evenals lichte tinten vereisen niet veel zorg, want ze zijn bijna onzichtbaar kalkafzettingen en vlekken.

Heel vaak wordt witte kleur niet overwogen vanwege het feit dat het te formeel en steriel is.

Deze foto kan worden vermeden met behulp van meubels en decoratie. De decoratie in lichte tinten kan niet alleen puur wit zijn, maar ook beige, vanille, romig, ayvor. Populaire productvarianten die natuurlijke materialen nabootsen (stenen en hout). Witheid kan worden verdund met lichte tinten in kleine hoeveelheden. U kunt wisselen tussen verschillende formaten, reliëfs, texturen, matte en glanzende oppervlakken.

Om van de strengheid van het interieur af te komen, kunt u grote accessoires gebruiken.

zwart

Veel mensen geloven dat zwart geen goede oplossing is voor een kleine ruimte, maar donkere tinten kunnen de respectabiliteit van de situatie benadrukken en de ruimte er duurder, eleganter en elite doen uitzien. Als u de zwarte kleur correct verdunt met witte, rode of grijze tinten, wordt het ontwerp stijlvol en interessant. Als het interieur alleen maar donker van kleur is, kan de situatie somber worden, onafhankelijk van de grootte van de badkamer.

Zwart keramiek ziet er aantrekkelijker uit met afbeeldingen. U kunt de installatie op elke muur plaatsen.Groot patroon op de tegel is een goede oplossing.

U kunt spiegeloppervlakken gebruiken. Het is noodzakelijk om van tevoren na te denken over hoe de elektricien zal worden geplaatst, omdat deze kleur in staat is om het licht te verbergen. De badkamer moet niet worden toegestaan ​​een gebrek aan verlichting, dus je moet een zwarte afwerking en natuurlijk licht gebruiken.

Zwarte badkamer houdt niet van rommelig, dus kies voor minimalisme. Het is noodzakelijk om overbodige details achter te laten, zoals zwarte schilderijen of andere decoraties.

rood

Rode kleur doet denken aan een storm van passies. Het is geschikt voor actieve en dynamische mensen. Als een persoon kalm en vredig is, zal deze schaduw hem irriteren. De badkamer, ingericht in rood, kan wakker worden en roeren, waardoor de ochtend positiever wordt en de eigenaar in de juiste stemming wordt gebracht. Er zijn veel variaties in tinten: kersen, terracotta, bordeaux.

Het is beter als deze kleur wordt aangevuld met wit, zwart of grijs.

Blauw en blauw

Het zijn watergordijnen, die vaak worden gebruikt bij het ontwerpen van badkamers. Als de keuze viel op deze kleur, zal de eigenaar zich moeten concentreren op het mariene thema, waarbij hij als decor een verscheidenheid aan afbeeldingen van zeilschepen, vissen, schelpen en zeesterren kiest.Met dit ontwerp kunt u ontspannen en genieten van de rustige, vredige sfeer.

oranje

Deze schaduw laadt mensen op met positieve en energie. In kleine ruimtes is het het beste om tegels van een vergelijkbare kleur te gebruiken, omdat dit de psyche zal irriteren. Je kunt een kader rond de spiegel maken of een paar banden rangschikken. In ruime kamers kunt u de warme schaduw verdunnen met lichte accessoires.

prints

Het is noodzakelijk om de tegels zorgvuldig te selecteren met afbeeldingen of ornamenten, omdat de kleurrijke afdruk de ruimte visueel kleiner kan maken. En ook in de badkamer zal het psychologisch ongemakkelijk zijn om te zijn. Om het interieur aantrekkelijk en stijlvol te maken, moet u heldere en gevarieerde tekeningen gebruiken als accenten, lokaal en in doses. De accentmuur in de vorm van een paneel met een afbeelding in oosterse stijl maakt het ontwerp diverser en voegt personalisatie en uniciteit toe.

Als je besluit om de badkamer in mediterrane stijl te maken, moet je je richten op de rand van de tegel met blauwe ornamenten, panelen op elke muur of patroon op de vloer, aangelegd met tegels met een ongewoon ornament.

Het fototiel is een product waarop de afbeelding wordt toegepast met behulp van een methode voor het afdrukken van foto's. Dit is de meest originele en ongebruikelijke oplossing voor het ontwerp van het kamerontwerp. Grootschalige panelen zien er zeer indrukwekkend en esthetisch uit.

Patchwork-tegels zijn een modieuze en moderne oplossing. Een groot aantal kopers is geneigd om een ​​combinatie van tegels van twee of drie tinten te kiezen.

Het is beter om wit en zwart of wit en blauw te combineren. Deze aanpak siert het interieur en maakt het uniek.

En het is ook mogelijk om een ​​tegel te krijgen die natuurlijk materiaal imiteert. Ze ziet er mooi en waardig uit, maakt een aantekening van ernst en aristocratie in elk interieur.

Prints van klassieke stijl zullen altijd relevant zijn. Tekenen met bloemen of een stil ornament zorgt voor een gezellige sfeer. Klassiek is de beste optie voor diegenen die niet van de ouderwetse opties houden.

fabrikanten

Vaak weten mensen niet welke tegel moet worden gekozen voor de badkamer. Er zijn veel bedrijven die dergelijke materialen produceren, dus het is nogal moeilijk om iets specifieks te stoppen.Om tevreden te zijn met uw keuze, moet u zorgvuldig de beoordeling van populaire fabrikanten bekijken.

  Kerama Marazzi (Rusland)

  Deze Russische fabrikant heeft een unieke en originele catalogus, vergelijkbaar met reizen door landen, steden en continenten. Hierin vindt u collecties uit India, Italië, Scandinavië, Engeland en Frankrijk. In elk van de collecties is kenmerkend voor een bepaald land. Het bedrijf produceert keramisch graniet, de beste imitatie van natuurlijk materiaal. De fabrikant heeft een enorm assortiment en betaalbare prijzen. De producten staan ​​bekend om hun unieke ontwerpoplossingen en goede materiaalduurzaamheid.

  Fap Ceramiche (Italië)

  Het Italiaanse bedrijf produceert luxe tegels voor rijke mensen. De catalogus heeft dertig collecties. Producten zijn van hoge kwaliteit en milieuvriendelijk. Een ander pluspunt is unieke ontwerpoplossingen. Een van de belangrijkste gebieden van Fap Ceramiche is imitatie van natuurlijk materiaal. Meestal verdwijnt de tegel niet lang en schuurt hij niet.

  Cersanit

  De Poolse fabrikant biedt 40 collecties, die in tien fabrieken van het bedrijf in veel landen (Rusland, Oekraïne, Duitsland, Polen) worden geproduceerd.Hier kunt u goedkope en dure tegels vinden, omdat er verschillende prijscategorieën zijn. Tegelcollecties vertegenwoordigen een groot aantal kleurenopties.

  Unitile

  Shakhtynskaya-tegel is een gewild merk van de Unitile-holding, die goedkope tegeltunnels produceert. Materiaalontwerp is ontwikkeld door Italiaanse en Spaanse ontwerpstudio's. Het bedrijf biedt dertig collecties met veel kleuren: zowel kalm als helder. In de beoordelingen zijn er feiten van afwijkingen in grootte. Met de juiste installatie krijg je een fatsoenlijk resultaat dat niet opweegt tegen nog duurdere tegenhangers.

  Deze optie is een budget en is de beste tegel van de goedkoopste.

  tips

  Om kwaliteitsvolle materialen voor de voering te kopen, moet u de tegel zorgvuldig inspecteren. De volgende parameters moeten worden overwogen:

  • integriteit van het glazuur. Het mag geen gebreken, buitenlandse insluitsels en rode en gele strepen hebben, omdat ze op deze manier het huwelijk markeren;
  • met een vloertegel is het noodzakelijk om een ​​test uit te voeren: plaats het product op een ruw oppervlak met de voorkant en wrijf het in.Als er geen sporen zijn, betekent dit dat het materiaal van hoge kwaliteit is;
  • de tegel moet voldoen aan de parameters aangegeven op de verpakking en de juiste geometrische vorm hebben;
  • het oppervlak mag niet glijden. Je moet het nat maken en het met je vinger controleren. Als de vinger gemakkelijk schuift, is het product geen geschikte optie voor de badkamer.

  Je moet nadenken over welk soort patroon nodig is, welke toon ideaal zal zijn: kalm of contrasterend. Dit is een heel belangrijk aspect in de selectie, want het interieur van de badkamer moet leuk zijn en alleen positieve emoties oproepen. Het is belangrijk om de benodigde hoeveelheid materiaal te berekenen. Bereken hiervoor hoeveel vierkante meters je nodig hebt om tegels te bedekken. Het is beter om het materiaal met een marge te nemen, om geen problemen te hebben.

  Men moet niet vergeten dat lichte tinten de ruimte kunnen vergroten, en donkere - om het te verkleinen.

  Als de ruimte klein is, is het noodzakelijk om pasteltegels te kiezen. Je kunt een kleurproduct kopen dat de eigenaar positief beïnvloedt, bijvoorbeeld felrode kleuren kunnen energie opladen en helpen de complexen te bestrijden, groen te worden, te kalmeren en te ontspannen. Matte tegels geven ontwerp-nauwkeurigheid.Het is beter om bonte tegels op de vloer te plaatsen, omdat dit de noodzaak om het constant te wissen, overbodig maakt.

  Hoe te leggen?

  Om de optimale lay-out te kiezen, moet rekening worden gehouden met factoren zoals het oppervlak van de ruimte, de hoogte van het plafond en de aanwezigheid van tekortkomingen die kunnen worden bijgesteld. Er zijn verschillende manieren om het hoofd te bieden.

  • Wandpaneel. Deze optie is traditioneel en kan de ruimte visueel uitbreiden en het plafond verlagen. Het is noodzakelijk om de vloertegels van donkere tinten uit te leggen en dan door te gaan met het aanbrengen van een lichtere kleur. Plaats de kruising van kleuren moet worden versierd met een keramische rand.
  • Horizontale lijnen. Lichte achtergrond en strepen van verschillende kleuren. Ze zijn zowel smal als breder. Deze optie maakt de ruimte volumineuzer en voegt meer samenhang toe.
  • Verticale lijnen. Met deze installatieoptie wordt de ruimte visueel smaller en wordt het plafond hoger.
  • Accent elementen. Deze optie is de meest populaire manier. Het is noodzakelijk om een ​​lichte achtergrond te maken en heldere elementen toe te voegen in specifieke gebieden, bijvoorbeeld meerkleurige tegels, tegels met een decoratief patroon, ornament of paneel.
  • Verschillende kleuren in gelijke hoeveelheid. Elke kleur moet zich in een specifieke zone bevinden. De vloer kan worden versierd met verschillende kleuren door ze te mengen (schaakbord).
  • caleidoscoop. Een geweldige optie voor creatieve mensen die van alles ongewoon houden. Multi-gekleurde tegels wisselen in willekeurige volgorde.
  • plons. Monochromatische tegels van lichte tinten vormen de algemene achtergrond, multi-gekleurde tegels zijn chaotisch gerangschikt. Deze methode is alleen goed voor ruime kamers.
  • Geometrische vormen en patronen. Deze methode kan niet worden gebruikt voor kleine ruimtes.
  • Een combinatie van opties. Als de ruimte ruim is, kunt u een combinatie van verschillende methoden gebruiken, bijvoorbeeld een wandpaneel en accentueren.

  Prachtige voorbeelden

  Mooi design van de badkamer met lichtblauwe tegel met patronen.

  Lichte ruimte, bij het ontwerp waarvan dergelijke lay-outmethoden werden gebruikt zoals horizontale en verticale lijnen. En je kunt ook het accentelement zien.

  Tegels met afbeeldingen van schilderijen - dit is een geweldige optie voor kunstliefhebbers en elegante dingen.

  Lichtgroene inrichting creëert een sfeer van comfort en rust.Groene kleur heeft een positief effect op de zenuwen en maakt de kamer stijlvoler.

  Het originele ontwerp van de badkamer geeft het elegantie en originaliteit.

  Creatief ontwerp van een kleine kamer stelt u in staat om de verbeelding te laten zien.

  Over welke tegel je beter kunt kiezen voor de badkamer, zie de video hieronder.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer