Kenmerken van de selectie van Spaanse badkamertegels

Het populairste materiaal voor het afwerken van de badkamer is keramische tegels. Zijn populariteit is te danken aan zijn technische kenmerken: hij is bestand tegen zware belastingen, brengt stilletjes alle soorten temperatuurdalingen en hoge luchtvochtigheid over.

Speciale functies

Vanwege strenge kwaliteitscontroles verrassen fabrikanten hun klanten met afgewerkte producten met een aantrekkelijk uiterlijk, handige maten die bij elk interieurontwerp passen en verbeterde prestatiekenmerken.

Spaanse keramische tegels - vloer of muur - is de sleutel tot de originele ideeën van de ontwerper. Elke collectiefabrikant ontwikkelt zich in overeenstemming met de bouwwijze op keramische tegels voor badkamers.Hierdoor kan elke consument thuis het gewenste interieur creëren.

Enkele feiten die de populariteit en de hoge kwaliteit van Spaanse tegels bevestigen:

 • keramische tegels uit Spanje worden geëxporteerd naar bijna 200 landen;
 • meer dan de helft van de productie wordt geëxporteerd uit het land;
 • ongeveer 15% van de totale wereldproductie van keramische tegels wordt gemaakt door Spanje.

De speciale kenmerken van de Spaanse materialen omvatten de perfecte verwerking van de randen van de tegel. Dankzij de eeuwenoude productietradities en het gebruik van moderne technologie, krijgen we een prachtig materiaal.

De tegel uit Spanje brengt regelmatig verschillen in temperatuur overHet is bestand tegen het verschijnen van verschillende scheuren, bestand tegen het morsen van schurende en agressieve stoffen. Deze kwaliteiten hebben ook de tegel uit Italië.

Voor de productie van Spaanse keramische tegels fabrikanten gebruiken bepaalde mengsels van klei, evenals het toevoegen van alleen natuurlijke ingrediënten. Kleitegels worden onderworpen aan hoge druk, geperst. Dit wordt gevolgd door bakken op hoge temperatuur in speciale ovens.

Voor de toplaag gebruikt de fabrikant keramisch glazuur.

Spaanse keramische tegels zijn de juiste keuze voor hoogwaardige afwerkingsmaterialen. Vanwege de grote verscheidenheid aan collecties, kan elke consument een materiaal kiezen dat past bij zijn smaak en mogelijkheden.

De klassieke tegel heeft over het algemeen de grootte van 20х20 cm. Vaak wordt het uitgevoerd onder marmer.

Voors en tegens

De karakteristieke voordelen van Spaanse tegels omvatten de volgende voordelen:

 1. Enorme selectie van kleuren, ornamenten, tekeningen. Dit geeft de consument de mogelijkheid om de juiste keramiek te kiezen voor zijn ontwerp.
 2. Fabrikanten bieden decor, dat zal worden afgebeeld thematisch patroon in overeenstemming met het geselecteerde ontwerp.
 3. Materiaal van de hoogste kwaliteit.
 4. Kleurverzadiging en kleuren van keramische tegels.
 5. Lange levensduur, verhoogde slijtvastheid.

  Ook kunnen de volgende kenmerken van keramische producten worden toegeschreven aan een aantal voordelen:

  • verdraagt ​​langdurig contact met water;
  • heeft een hoge drempelwaarde;
  • de looptijd is niet beperkt;
  • gemakkelijk te reinigen met reinigingsmiddelen of reinigingsmiddelen;
  • verdraagt ​​temperatuurdalingen;
  • bestand tegen corrosie;
  • bestand tegen vallende voorwerpen, niet bang voor het gewicht van zwaar meubilair, badkamer;
  • heeft een esthetische uitstraling;
  • Dankzij het goed gecoördineerde werk van de ontwerpers, heeft het een uitstekende keuze in kleur, ontwerp en grafische weergave, evenals een verscheidenheid aan formaten.

  Goedkope Spaanse tegels zijn niet alleen ideaal voor het afwerken van werk in uw badkamer, maar ook voor keukenfaciliteiten. Dit alles is mogelijk dankzij de uitstekende technische kenmerken.

  De nadelen van keramische tegels zijn veel minder dan voordelen. Helaas, ondanks de eenvoud en het gemak van installatie van keramische tegels, moet het op een ideale en droge basis worden gelegd, die vooraf perfect moet worden uitgelijnd. Voordat de vloertegels worden gelegd, moet de cementdekvloer worden gelegd en afgewerkt. Een ander nadeel is slechte isolatie. Helaas is lopen op blote voeten op keramische tegels zonder vloerverwarming vrij onaangenaam.

  Het meest voorkomende nadeel is de aanwezigheid van een mogelijk huwelijk (chips, scheuren en andere dingen).

  Typen en kenmerken

  De werking van keramische tegels in de badkamer betekent dat het materiaal bestand is tegen hoge vochtigheid, omdat ten eerste in de badkamer altijd langdurig contact met water zal zijn. Vanwege frequente temperatuurschommelingen is elke fabrikant volgens de veiligheidsvoorschriften verplicht om te voldoen aan de speciale vereisten die gelden voor de productie van tegels. Onder deze vereisten zijn er speciale indicatoren voor ruwheid.

  Spaanse badkamerkeramiek kan verschillende toepassingen hebben.die zal verschillen van de materialen waaruit het is geproduceerd. Speciale populariteit won afwerkingsmaterialen voor de vloer en wanden.

  Dankzij het poreuze oppervlak zijn Spaanse keramische tegels heel gemakkelijk te leggen. op elk oppervlak, vooral met betrekking tot de wanden van de badkamer. Vloerafwerkingsmaterialen hebben lagere porositeitsniveaus. Hierdoor zal het materiaal veel langer meegaan dan andere analogen.

  Exclusieve opties voor het afwerken van keramische Spaanse tegels zijn een uitstekende optie voor het afwerken van uw badkamer.

  Technische kenmerken van de tegel.

  • Slijtvastheid wordt als een van de belangrijkste eigenschappen beschouwd. Vanwege dit kenmerk heeft de tegel slijtvastheid, die zijn aantrekkelijke uiterlijk gedurende een lange periode behoudt. Deze parameter is PEI, heeft vijf classificatiegroepen:
   • I - eenvoudige bediening is toegestaan ​​(ontwerpers raden het gebruik van dergelijke tegels aan voor wandversiering);
   • II - het plaatsen van dergelijke tegels voor muren of vloeren in de badkamer is toegestaan;
   • III - geschikt voor installatie binnenshuis;
   • IV - heeft hogere operationele kenmerken, kan worden gebruikt voor de decoratie van woonkamers, evenals voor trappen, gangen;
   • V - de meest duurzame en bestendige keramische tegels.
   • Wateropname is een onmisbaar kenmerk voor tegels die worden gelegd tijdens het bekleden van zwembaden en badkamers.
   • Bestand tegen plotselinge temperatuurschommelingen. Dit kenmerk hangt af van hoe poreus tegels zijn. Ondanks het vuren heeft elk detail poriën die ontstaan ​​door de verdamping van restvocht, door de afgifte van verschillende gassen die optreden tijdens chemische reacties bij hoge temperaturen.
   • Barsten.Dit kenmerk geeft het uiterlijk van kleine scheurtjes in de coating aan. Helaas kan een dergelijk defect op de tegel verschijnen voordat het wordt gelegd. Als het defect zich manifesteerde nadat het was gelegd, geeft dit aan dat de technologie voor het leggen van keramische tegels niet werd nageleefd en dat de basisinstallatie-eisen werden overtreden.
   • Slipvastheid. Dit maakt duidelijk hoeveel het oppervlak kan voorkomen dat het erop glijdende voorwerp wegglijdt. Dit kenmerk is met name relevant voor vloerbedekkingen in badkamers, waar het vaak behoorlijk glad is.
   • Chemische weerstand Deze indicator laat zien hoe glazuur stabiel is in contact met chemie. Tegels van hoge kwaliteit moeten bestand zijn tegen contact met reinigingsmiddelen en reinigingsmiddelen die vrijwel elke huisvrouw gebruikt om de netheid in de kamer te handhaven.
   • De tegeltoon is de kleur, verzadiging van elk materiaal, die kan afwijken van wat wordt vermeld. Vaak geeft de fabrikant de toon met letters of cijfers op elk pakket goederen aan. Calibre - de ware grootte van het product. De fout van de nominale waarde is slechts een paar millimeter.Het wordt aanbevolen om de tegel onmiddellijk vóór het leggen te controleren op consistentie van gegevens op de verpakking met de werkelijke afmetingen.
   • Buigweerstand. De technische indicator geeft aan hoeveel een tegel bestand is tegen een lading zonder te vernietigen.
   • Ultieme sterkte Deze indicator geeft de consument informatie over wat voor soort belasting deze keramische tegel kan weerstaan. De dikte van het product is hier belangrijk.
   • Oppervlaktehardheid - laat zien hoe keramische tegels bestand zijn tegen scheuren, beschadigingen of krassen. Het heeft een schaal van één tot tien. Op matte producten zijn krassen minder opvallend dan op glanzende tegenhangers.
   • Temperatuurvariaties. Deze eigenschap toont goed aan hoe capabel het emailoppervlak is om zichtbare temperatuurdalingen te weerstaan ​​en niet te barsten.

   Fabrikanten en beoordelingen

    De moderne markt van afwerkingsmaterialen biedt consumenten de mogelijkheid om uit verschillende Spaanse fabrikanten de beste te kiezen.

    Absolut Keramika Cobsa

    Fabrikant uit Spanje, die de voorkeur geeft aan keramiek in een klein formaat. Ideaal voor ontwerpen in de stijl van het Victoriaanse tijdperk, het land of klassiekers.

    Aparici

    Een productiebedrijf dat is gespecialiseerd in de productie van producten die alleen natuurlijke en milieuvriendelijke materialen gebruiken.

    APE Ceramica

    Gespecialiseerd in de productie van luxe materialen voor badkamers. Dit merk heeft zich gevestigd als een fabrikant van afwerkingsmaterialen voor het maken van nobele en aristocratische ontwerpen.

    De meest voorkomende zijn de collecties APE Ceramica Allure, Carpicho de los zares, Biselado en anderen.

    aanlokken
    Carpicho de los zares
    Biselado

    Aranda

    Een heel populair merk in de Europese Unie. Biedt een ruime keuze aan porseleinen tegels en keramische tegels voor het afwerken van badkamers.

    Azahar

    Het wordt beschouwd als een van de meest innovatieve bedrijven die specifiek grondstoffen voor productie selecteren.

    Azteca

    Een keer per kwartaal probeert hij zijn klanten te plezieren met nieuwe catalogi met de meest modieuze aanbiedingen voor afwerkingsmaterialen. Alle producten van deze fabrikant zijn vrij gemakkelijk te herkennen aan interessante en gedenkwaardige texturen en kleuren.

    Ceracasa

    Een fabriek die badkamertegels met mooie en gemakkelijk herkenbare prints produceert.

    Ook zijn fabrikanten van kwaliteitsproducten Pacific uit Mainzu, Baldocer, Gaudi, Caledonia.

    Pacific van Mainzu
    Baldocer
    Gaudi
    Caledonia

    De vloer van de badkamer, die is bekleed met tegels uit Spanje, heeft een hoge slijtvastheid en is niet bang voor mechanische schade of chemische effecten met behulp van schurende reinigingsmiddelen.

    Geen wonder dat Spaanse keramische tegels al lang worden beschouwd als de maatstaf voor kwaliteitsproducten. Het hele segment is goed gelegen in de middelste prijsklasse, dus dit materiaal is beschikbaar voor bijna elke consument. Cerdomus-producten kunnen worden beschouwd als de meest opvallende optie voor de ideale prijs-kwaliteitverhouding.

    Deze keramische tegel is redelijk praktisch, heeft een lange levensduur., die het gunstig onderscheidt van andere fabrikanten. Dankzij de eenvoudige en snelle installatie geven steeds meer kopers de voorkeur aan deze tegel.

    Let bij het kiezen van keramiek op wat voor soort het is - eerste, tweede of derde. Afhankelijk hiervan, zullen de kosten per eenheid of per vierkante meter variëren. Wanneer u een materiaal in een appartement of in een huis kiest, moet u altijd rekening houden met de kenmerken van de ruimte waar deze is bedoeld: een badkamer, een badkamer, een keuken.Voor een ruimte met voldoende bezoekers (bijvoorbeeld een gastenbadkamer of een gang), geeft u de voorkeur aan tegels die bestand zijn tegen mechanische belasting en ook een zekere weerstand tegen vervaging.

    Stijlvolle voorbeelden

    Spaanse tegel heeft zijn eigen onderscheidende kenmerken en kleur.

    Speciaal ontwerp dat we kunnen vinden in de ongelooflijke ornamenten of kleurencombinaties van keramische tegels. Tegenwoordig is beige tegels behoorlijk populair.

    Het hoogste niveau van tegelproductiekwaliteit en uitstekende technische kenmerken.

    Hoe je een keramische tegel kiest, zie de volgende video.

    Comments
     auteur
    Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

    Inkomhal

    Woonkamer

    slaapkamer