Cementtegel: kenmerken en toepassing in het interieur

Vertrouwde cementtegel is een origineel bouwmateriaal dat wordt gebruikt voor vloer- en wandafwerking. Deze tegel is met de hand gemaakt. Niemand van ons denkt echter na over waar, wanneer en door wie het is uitgevonden.

Uit de geschiedenis van het materiaal

Cementtegels werden uitgevonden in de middeleeuwen. De productiemethode werd geboren in Marokko. De productie was gebaseerd op de tradities en kleuren van dit Afrikaanse land.

Vanwege de oorlogen en de migratie van de plaat was in Europa. Daar werd ze aan het einde van de 19e eeuw erg populair. Ze werd vaak gekozen als afwerkingsmateriaal voor huizen in Spanje, Frankrijk, Duitsland. Toen verscheen de art nouveau-stijl in de kunst, en een dergelijk afwerkingsmateriaal verloor zijn populariteit al heel lang.

Huidige trends

Nu is de situatie veranderd. Op dit moment is er een proces van heropleving van de populariteit van dit afwerkingsmateriaal. Nu zo'n plaat weer in de badkamer en toilet. Dit feit wordt geassocieerd met de mode van de oudheid en het handwerk.

Samen met de groeiende populariteit van klassieke ornamenten, worden verschillende modieuze patronen relevant. Dit afwerkingsmateriaal wordt gebruikt voor interieurdecoratie van gebouwen voor verschillende doeleinden.

Cementtegel past perfect in het interieur van verschillende stijlen. Op grote schaal wordt het door ontwerpers gebruikt om een ​​interieur in de mediterrane en Moorse stijl te creëren. Natuurlijke kleuren worden gebruikt voor interieurdecoratie. Ze hebben een zachte, delicate kleur.

De bovenste laag van de cementtegel is mat en ongelijk, zodat hij veilig op de vloer van uw bad of toilet kan worden gelegd. Het risico om er na het douchen en vallen uit te glijden is tot bijna nul gereduceerd.

Productieproces

Tegels maken is een erg vermakelijk proces. Het wordt met de hand gemaakt, dit verklaart de waarde ervan. Op de vervaardiging van elk duurt ongeveer drie minuten van het werk.

De productiemethode is hetzelfde als honderd jaar geleden:

  • Allereerst wordt metaal tot een vorm gemaakt. Het heeft een schets van het ornament van een toekomstig cementproduct. Dit is een soort patroon. Werknemers bereiden een gekleurde oplossing voor die bestaat uit geprepareerd cement, zand, fijne marmeren spanen en natuurlijke verven.
  • De matrix wordt in een metalen mal geplaatst en gevuld met gekleurd cement. Vervolgens wordt de matrix voorzichtig verwijderd, grijs cement wordt op de gekleurde laag geplaatst. Hij speelt de rol van de basis.
  • Vervolgens wordt de mal afgedekt en geperst. De hoofd- en decoratieve lagen komen dus samen. Het resultaat is een tegel.
  • Bijna afgewerkte cementtegels worden uit de mallen verwijderd, een tijdje gedrenkt en vervolgens zorgvuldig gevouwen. Ze zou dan ongeveer een maand moeten drogen. Na volledig drogen is de cementtegel klaar.

Het kan worden gebruikt voor het afwerken van verschillende ruimtes. Cementplaat is erg populair bij de decoratie van binnen- en buitenoppervlakken van gebouwen. Het wordt gewaardeerd om zijn uitstekende prestaties en prachtige ontwerp. Vanwege het feit dat dit afwerkmateriaal niet wordt gebrand, maar alleen wordt gedroogd, blijven de afmetingen van de plaat gelijk.

Legtechnologie

Tegel moet alleen op een vlakke en gedroogde basis worden gelegd.Anders verdwijnt het gewoon en moet je helemaal opnieuw beginnen. Leg afzonderlijke tegels van dichtbij, de naadbreedte moet ongeveer 1,5 mm zijn.

Om de cementtegel te egaliseren, is het niet nodig om op het materiaal te kloppen met een hamer of harde voorwerpen. Om de gelegde tegel op één lijn te brengen, duwt u hem voorzichtig met uw handen.

Het productieproces van cementtegels wordt handmatig uitgevoerd met natuurlijke verven. Tegels kunnen van kleur van elkaar verschillen. Om dit feit niet zo opvallend te laten zijn, is het daarom noodzakelijk om tegels uit verschillende laden te nemen.

Cementtegels moeten op een laag speciale lijm worden geplaatst. Twee dagen na het leggen moet de cementtegel goed worden gewassen met speciale producten die voor dit doel zijn bedoeld. Zodra het afwerkmateriaal goed uitdroogt, moet het worden gesmeerd met een speciale substantie. Het wordt goed opgenomen in de tegel, beschermt tegen vocht, voorkomt het verschijnen van vlekken tijdens het voegen.

Bij het voegen moet je geen gekleurde verbindingen gebruiken, omdat ze lelijke vlekken op de tegel kunnen achterlaten.Aan het einde van het werk moeten de voegen worden afgewassen en moet een speciaal beschermingsmiddel opnieuw op de bovenste laag van de tegel worden aangebracht.

Zie de volgende video voor het leggen van cementtegels.

fabrikanten

Onder de meest populaire bedrijven die cementplaten produceren, zijn de volgende:

Enticdesigns

Enticdesigns is een merk van afgewerkte bouwmaterialen, opgericht in 2005 in Spanje. Het merk houdt zich bezig met het vervaardigen van tegels samen met de werkplaats in Cordoba, waar meer dan één generatie echte vakmensen werkt. Cementtegels bieden iets dat andere bouwmaterialen niet kunnen bieden. Tijdens de werking begint het te worden bedekt met een mooie aanraking. Vanwege de groeiende erkenning van de waarde van handmatige productie, zijn dergelijke tegels weer in de trend.

Moderne kopers worden steeds veeleisender. Het bedrijf waardeert zijn klanten en biedt hen alleen de helderste kleuren en originele ontwerptekeningen. Het werk van de designers van Enticdesigns is gericht op het creatieve zoeken naar nieuw en uitstekend, daarom voldoen de kleuren en patronen van deze producten zelfs aan de meest grillige klanten.

Marrakech ontwerp

Echtgenoten Per Anders en Inga-Lill Ovin richtten in 2006 het Zweedse bedrijf Marrakech Design op. Scandinavische zakenmensen geloofden terecht dat de heropleving van dit bouwmateriaal wordt geassocieerd met de algemene trend van toenemende vraag naar unieke en op maat gemaakte projecten, interesse in de oudheid en oude ornamenten. Bovendien kan cementtegel gemakkelijk worden aangepast aan de individuele voorkeuren van de klant, de feedback daarop is meestal positief.

Dit afwerkingsmateriaal is erg mooi. Bedekt met een coating na verloop van tijd, wordt het alleen maar beter. In de Scandinavische landen worden tegels voornamelijk gebruikt voor de binnenhuisarchitectuur van niet-residentiële gebouwen. Soms geeft ze een revet aan de muren van badkamers en toiletten.

Popham-ontwerp

In Amerika begon dit type afwerkingsmateriaal vrij recent te worden toegepast. De belangstelling ervoor is eenvoudig te verklaren door het feit dat moderne mensen steeds meer geïnteresseerd zijn in antieke, handgemaakte dingen. Welnu, is het mogelijk om tegels die met de hand gemaakt zijn door ambachtslieden en de analogie van fabrieksproductie met elkaar te vergelijken? Natuurlijk niet.

Als we het hebben over design, dan begrijpen Amerikaanse inwoners dat deze mode afkomstig is uit verre landen, dus het is noodzakelijk om het aan te passen aan de Amerikaanse levensstijl.Dit is de hoofdtaak van Popham Design: de productietradities combineren met trendy design en tinten. Modieuze ornamenten worden gebruikt in de architectuur en het ontwerp voor het ontwerp van verschillende gebouwen. Het geeft frisheid en nieuwheid. Tegelkleuren kunnen worden gecombineerd. Dit geeft de meesters van ontwerp en architectuur de gelegenheid om nieuwe materialen in hun werken te introduceren.

Mosaic del sur

Ontwerpers van veel Russische bedrijven gebruiken Spaanse cementtegels Mosaic del Sur in hun werk. Het gebruik van dit afwerkingsmateriaal wordt geassocieerd met de invloed van de Marokkaanse mode. Vintage patronen en ingewikkelde ornamenten maken het mogelijk om dit materiaal te gebruiken in interieurs die zijn gedecoreerd in oosterse, mediterrane en moderne stijl.

Luxemix

In 2015 nam het bedrijf Bisazza (Italië), dat glasmozaïek produceert, ook de massaproductie van cementtegels onder het handelsmerk Luxemix op zich.

Peronda

Peronda is een gigantische onderneming die verschillende tegels produceert op het Iberisch schiereiland. De meest succesvolle verzameling van dit bedrijf, twee jaar geleden gemaakt, heet Harmony.

Gebruik in het interieur

Tegenwoordig is het moeilijk om een ​​modern toilet of badkamer in te denken zonder een tegel op de muren en de vloer. Zo'n kamer ziet eruit als verouderd, te simpel en saai.Cementtegels, gemaakt in de vorm van een decoratieve baksteen, bijvoorbeeld, is een zeer praktisch, mooi, origineel afwerkingsmateriaal. Moderne winkels van bouwmaterialen bieden onze aandacht een rijk assortiment van dit type ontwerp.

Iedereen kan eenvoudig een tegel voor de vloer of muren kiezen. Leg de tegel zelf of gebruik de hulp van experts. Het prachtige ontwerp van uw badkamer of toilet is niet langer een droom, maar een realiteit.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer