Beige tegel voor de badkamer: tijdloze klassiekers in interieurontwerp

 Beige tegel voor de badkamer: tijdloze klassiekers in interieurontwerp

Keramische tegels zijn het populairste materiaal voor het afwerken van badkamers. Onder de enorme verscheidenheid aan kleuren en thema's van tegels zijn beige collecties vooral populair. Deze kleur zorgt voor de nodige comfortabele sfeer in de kamer en is ideaal voor de meeste stilistische stijlen.

Kleur effect

Voordat we de rol van de beige tegel in het interieur van de badkamer in ogenschouw nemen, is het nodig om een ​​paar woorden te zeggen over de kleur en de psychologische impact. Tinten beige kleuren af ​​op vrede en rust. Het wordt geassocieerd met thuiscomfort en warmte.Deze afwerking wordt vaak gekozen door mensen met een sensuele en romantische aard.

Vanuit een ontwerpstandpunt, zal kleur helpen om de ruimte visueel uit te breiden en de kamer met licht te vullen. Vanwege de succesvolle combinatie met de rest van het palet wordt de toon klassiek genoemd. Het ontwerp in beige tinten helpt je ontspannen en tot rust komen na een zware werkdag. Dit effect zou een badkamerafwerking moeten creëren. Kleur kan als primair of secundair worden gebruikt. Van seizoen tot seizoen blijft het relevant en modieus.

voordelen

De badkamertegel in beige kleur heeft bepaalde voordelen waarmee u vertrouwd moet zijn. Specialisten op het gebied van decoratie en reparatie hebben verschillende belangrijke voordelen.

Visueel effect

In de regel is de badkamer aanzienlijk beperkt in omvang. Het is nodig om het ruimer en groter te maken. Als de witte tegel niet past, kiest u opties in beige tinten. Lichte kleuren geven de atmosfeer lichtheid en frisheid.

Combinatie van

De kleur is klassiek en veelzijdig dankzij de gunstige en harmonieuze combinatie met andere tinten.Heldere kleuren en een neutraal palet vullen de dominante beige kleur perfect aan.

uitvoerbaarheid

Zorg voor beige tegels, ongeacht de textuur (mat of glanzend). Periodieke natte reiniging zonder het gebruik van huishoudelijke chemicaliën is voldoende.

tekortkomingen

Afwerkingsmateriaal in klassieke kleur heeft nadelen. Beige - gestempelde kleur. Vlekken, vlekken, vlekken en ander vuil (vooral op een glanzend oppervlak) zullen zichtbaar zijn. Om de schoonheid van het afwerkingsmateriaal te behouden, moet u regelmatig schoonmaken. Oververzadiging met kleur kan de inrichting monotoon en saai maken.

Kenmerken van gebruik

Er zijn regels voor het juiste gebruik van beige tegels. Bij het werken met tegels is voegen onontbeerlijk. Het kiezen van de juiste kleur is een belangrijk aspect voor een stijlvol en net ontwerp. Het wordt aanbevolen om de standaard witte oplossing weg te doen, anders creëert u een extra nadruk op de afwerking. Ideale - toon "ivoor" of crème. Probeer een kleur te kiezen die zo dicht mogelijk bij het afwerkingsmateriaal ligt.

Donkere mortel is ook geschikt.De meest voorkomende kleuren: rijk beige, bruin, donkerbruin. Lichte mortel wordt snel vuil. Witte samenstelling - de meest onpraktische optie. Om de naden in perfecte staat te houden, moet u veel tijd en moeite spenderen.

Glanzende tegels kunnen worden gebruikt in klassieke en moderne decors. De zachte textuur geeft de atmosfeer een vleugje frisheid en zelfs koude. Als u het tegenovergestelde effect wilt hebben, kiest u voor een warme en gezellige sfeer een mat materiaal met een ruw oppervlak. Combinatie van texturen is toegestaan.

Als u de hoeken in de kamer moet gladstrijken, raden decorateurs aan om tegels in verschillende tinten te gebruiken. Een juist gebruik van deze techniek stelt u in staat om de herontwikkeling van de ruimte visueel te veranderen. Een overgang van vloeiende overgangen voegt decor toe aan het ritme en de expressiviteit. Gouden en zilveren accenten harmoniëren perfect met de beige kleur en de tinten. Ze maken het interieur aantrekkelijker en interessanter. Dankzij deze functie is beige ideaal voor klassieke stijlen.

Gebruik panelen met verschillende tonen bij het kiezen van een mozaïek.De chaotische opstelling van het materiaal zal het decor finesse geven. Dit soort tegels kan fungeren als een stijlvolle toevoeging of basis. Lijmen zal moeilijker zijn, maar het effect zal uniek zijn.

verenigbaarheid

Beige kleur ziet er geweldig uit in combinatie met veel tonen en kleuren. Deskundigen identificeren drie basiskleuren waarmee het wordt aanbevolen om beige tegels te combineren en de badkamer in te richten.

bruin

Tandem beige en bruine tegels zijn het meest populair en veelzijdig. De kleuren onderstrepen en vullen elkaar perfect aan. Ze zijn vergelijkbaar qua temperatuur en psychologische effecten. De harmonie van de tegels in de bovengenoemde twee kleuren is een win-win, die van seizoen tot seizoen modieus zal blijven.

zwart

De combinatie van strikt zwart en zacht beige creëert een expressief contrast. Het duo is geschikt voor klassieke en moderne trends. In de regel werkt de beige kleur als de hoofdtint en zwart - als extra elementen en accenten.

grijs

Om een ​​vredige en comfortabele sfeer in de badkamer te creëren, gebruikt u tegels in grijze en beige tinten.De primaire kleur kan een van de opties aannemen.

Heldere kleuren

Met rijke tinten kunnen ook beige badkamertegels met succes worden geassembleerd. Heldere elementen benadrukken alleen de kleur, onthullen deze volledig en transformeren ten goede. Overweeg de populairste opties voor de harmonie van kleuren.

  • Green. De combinatie van beige en groen wordt vaak gebruikt voor eco-richtingen die natuurlijkheid en natuurlijkheid veroorzaken. De kleuren vullen elkaar perfect aan. De optimale combinatie: lichtbeige en donker (verzadigd) groen. Dit kan een tegel zijn met een patroon of een combinatie van tegels van twee verschillende kleuren.
  • Geel. Een lichte en heldere kleur zal je 's ochtends opbeuren en je op een vruchtbare dag zetten. De helderheid van geel kan anders zijn. Meestal verzadigde toon wordt gecombineerd met een zachte schaduw.
  • Orange. Deze kleur wordt als de warmste beschouwd. Accenten van sinaasappel brengen dynamiek en kracht in het interieur. Dit duet is geweldig voor moderne decoratieve stijlen.

Decoratie-opties

Dat, de beige tegel is ideaal voor het decoreren van de badkamer, hebben we geïdentificeerd.Tijdens de lange gebruiksperiode van het afwerkingsmateriaal in dit bereik werden de meest succesvolle tegellegtechnieken samengesteld.

schaakspel

Tegels op een verspringende manier leggen - tijdloze klassiekers. Tegel met dezelfde kleur wordt gebruikt, maar met verschillende verzadiging. Je kunt ook twee harmonieuze kleuren gebruiken. Dit legprincipe wordt al lang gebruikt, het blijft relevant.

Licht en nee

De tweede populaire en stijlvolle optie is een combinatie van lichte en donkere tegels. De receptie kan worden gebruikt op basis van badkamers, ongeacht hun grootte. Donker beige tegels vormen de onderkant, lichte tegels sieren de bovenkant van de muren. Bij reparaties in een kleine ruimte is het raadzaam om meer materiaal in felle kleuren te gebruiken. Als de afmetingen dit toelaten, kunt u de muur in twee tinten gelijkmatig van elkaar scheiden.

Geslacht en elementen

Methode met behulp van bruine tegels. Spreid tegel op de vloer in rijke kleuren uit. De muur is versierd met beige tegels en bruine patronen. Matte tegels met glanzende elementen zien er origineel uit. Gezien de rijke verscheidenheid, is het gemakkelijk om de perfecte collectie te kiezen, rekening houdend met de stijl en materiële mogelijkheden.

afmeting

Een tegel van 20x30 wordt als standaard beschouwd, maar de moderne markt van afwerkingsmaterialen biedt een enorme verscheidenheid aan andere formaten. Tegels van 20x20, 15x15, 10x10, 25x25 cm zijn bijvoorbeeld populair.De lay-out van een kleine en grote tegel ziet er origineel en dynamisch uit. Veel tegelfabrikanten hebben het voor klanten eenvoudiger gemaakt om kant-en-klare collecties van verschillende formaten tegels, decoratieve panelen, randen en andere items te verzamelen.

conclusie

De tegel in beige kleuren is een praktische, stijlvolle, modieuze oplossing. Ongeacht veranderingen in het ontwerp van een dergelijk decor zal altijd aanvaardbaar zijn. Vanwege de specifieke kleuren is het ideaal voor decoratie. Met de juiste kleurdosis en goed gekozen toonontwerp zal het elke dag voor u werken.

voorbeelden

Laten we het artikel met foto's afwerken om het gebruik van beige tegels te demonstreren.

  • Laconieke, praktische en stijlvolle decoratie. Beige tegel wordt gebruikt voor wand- en plafondbekleding. Een donkerbruine tegel wordt gebruikt als decoratief accent. De lijn verdeelt de kamer doormidden in een horizontaal vlak.
  • Met behulp van lichte monochromatische tegels hebben we een licht en luchtig interieur gecreëerd. Ideaal voor kleine kamers.
  • Harmonische en zachte fusie van beige en lichtgrijze kleuren. Het decor werd aangevuld met een decoratief paneel in bruin.
  • Blazende beige en zuivelafwerkingen. De dunne bruine rand en decoratieve inzetstukken met groentethema's worden met succes gecombineerd, waardoor een complete compositie ontstaat.
  • Beige tegels van onregelmatige vorm met een netjes glanzend patroon. Een dergelijke afwerking vormt een aanvulling op de verfijnde klassieke stijl, waardoor deze chique en elegant is.
  • Een frisse en effectieve combinatie van beige tegels met groene elementen in de vorm van palmbladeren. Gebruikt klein mozaïek in een rijke bruine kleur.

In de volgende video kun je zien hoe je de juiste keramische tegel in de badkamer kiest.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer