Hoe een aluminium profiel kiezen voor een tegel?

Bij het betreden van een nieuw appartement wil iedereen dat zijn woning mooi, comfortabel en gezellig is. Dezelfde criteria worden in acht genomen bij het uitvoeren van reparatiewerkzaamheden. Transformeren van woningen (met name keuken, badkamer en toilet), veel kiezen voor keramische tegels, die in deze kamers lijkt meer voordelige dan behang. Een integraal onderdeel van dit ontwerp is het profiel. Weinig mensen weten hoe ze een aluminium profiel voor een tegel moeten kiezen, maar iedereen begrijpt dat zonder dit element het onmogelijk is om een ​​tegel mooi te leggen.

Speciale functies

Het profiel voor tegels is een lange stok, met behulp waarvan het probleem van het verbinden van keramische platen snel wordt opgelost. In aanvulling op de verbindingsfunctie helpt dit element sommige tegeldefecten te verbergen (bijvoorbeeld afgebroken randen), die soms worden gevormd tijdens het snijden van decoratieve platen.Aluminium profielen, die het meest worden gebruikt in het proces van oppervlaktebekleding, hebben een standaardlengte van 250 cm. Met hun hulp onderscheiden ze de hoeken, en de afwerking krijgt het uiteindelijke uiterlijk, het wordt eleganter en aantrekkelijker.

De moderne markt van bouwmaterialen onderscheidt zich door een groot assortiment van verschillende modellen van profielen, die onderling verschillen door de grondstof van uitvoering, varianten van bevestigingsmiddelen aan het oppervlak en uiterlijk.

Aan de meest populaire ondersoort van profielen, die volgens bouwers, best gebruikt tijdens de installatie van keramische tegels omvatten:

 • aluminum;
 • PVC-modellen;
 • angle;
 • decoratief (buiten).

Trims (een andere naam voor profielen) worden ook gedeeld door de functie. Maak aansluitende, beschermende en decoratieve en compenserende modellen.

De eerste zijn nodig voor de verbinding van twee ongelijke coatings. (bijvoorbeeld tegels en tapijt). Deze laatste worden gebruikt zodat verschillende soorten tegels (bijvoorbeeld in de hoeken tussen de muren) een mooie uitstraling hebben en niet dissonant zijn met het algehele ontwerp. Ook nodig om de tegels te beschermen tegen vernieling (in gevallen waarbij de rand van de decoratieve stof de deur raakt).Compenserende sierdelen zijn onmisbaar bij het kijken naar grote kamers, waar het onmogelijk is om uitzettingsvoegen te vermijden. Compenserende profielen compenseren de thermische uitzetting van de tegel bij het veranderen van de temperatuur. Deze versieringen zijn vaak uitgerust met decoratieve trim.

Het meest voorkomende profiel is aluminium. Het kan van zuiver aluminium zijn of met de toevoeging van verschillende onzuiverheden (messing, roestvrij staal). Ze verschillen in vorm. Hoofdzakelijk gepresenteerd in een afgerond of plat ontwerp, is er ook een L-vormig profiel (einde), T-vormig, het kan verschillende kleuren en decor hebben.

Profielen met een afgeronde vorm worden gebruikt voor de buiten- en binnendecoratie, ze laten toe om de nauwkeurigheid, helderheid van lijnen en schoonheid te benadrukken. Profielen van een vlakke vorm worden gebruikt voor het nemen van bochten.

Aluminiumprofiel verschilt in een aantal positieve aspecten, waaronder:

 • weerstand tegen corrosieprocessen;
 • laag gewicht;
 • redelijke prijs;
 • duurzaamheid;
 • het vermogen om zijn vorm en structuur niet te veranderen tijdens de periode van temperatuurverschillen;
 • aantrekkelijk uiterlijk;
 • gemak van zorg;
 • plasticiteit;
 • betrouwbaarheid.

Aluminiumprofielen worden het vaakst gebruikt wanneer het nodig is om rechte en kromlijnige verbindingen te bevestigen. Vanwege de eigenschappen van deze siermaterialen is er geen risico op schimmelvorming of corrosie, zelfs in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid. De installatie van het profiel tussen de tegels gebeurt met een speciale tegellijm die eruitziet als een keramische rand of fries.

Het gebruik van aluminiumprofielen voor tegels stelt u in staat veel technische problemen op te lossen, draagt ​​bij aan een mooi soort afwerking. Dit type bouwproducten is perfect voor het inrichten van kamers met verschillende functionaliteiten, het kan worden gebruikt om gebreken te verbergen en de voordelen van decoratie te benadrukken.

lot

Sommige mensen begrijpen niet waarom u een profiel voor een tegel nodig hebt, wat de betekenis van de toepassing ervan is. Er zijn enkele redenen dat het gebruik van trim heel duidelijk en logisch is.

Een tegel schuin maaien is best moeilijk. Elke onnauwkeurigheid zal zich onmiddellijk manifesteren. Het oppervlak waarop de tegel wordt gelegd, kan niet langer ideaal worden genoemd. Als je een hoek gebruikt, zijn alle randen van de tegel intact en glad, maar je hebt hem helemaal niet nodig.

De hoek voor het afronden van tegels heeft een groef die op de rand van de decoratieve plaat past. Door deze functie worden alle onregelmatigheden en defecten onzichtbaar en is de hoek netjes.

Het profiel is een decoratief element. Een combinatie van een metalen hoek met een rode tegel bijvoorbeeld, wordt een originele ontwerpbeslissing.

Niet zonder trim bij het plannen van ruimtes met complexe configuraties, waar veel hoeken en bochten zijn. Deze producten vergemakkelijken het werk, het is gemakkelijk om de meest complexe elementen met hen uit te voeren.

Hoe te kiezen?

Profiel kan alleen worden geselecteerd als de tegel is gekocht. De moderne markt voor bouwmaterialen biedt verschillende modellen aluminiumprofielen die voldoen aan de smaak en de behoeften van de meest veeleisende estheet. Na aanschaf van een aansluitend product hoeft u alleen alle details van het interieur te installeren, die geen problemen mogen veroorzaken, zelfs als de installatie van keramische tegels niet door een specialist wordt uitgevoerd.

Wanneer u een profiel kiest, moet u rekening houden met dergelijke criteria:

 • basisprofielkenmerken (breedte, lengte, hoogte), het aantal stroken in het pakket;
 • technische kenmerken (hoofdprofielmateriaal, type bevestiging en afwerking);
 • externe parameters (kleur, beschikbaarheid van decoratieve details).

Het is belangrijk om de kosten te overwegen. In de regel kunnen goedkope modellen van onbekende fabrikanten op het moment dat ze ermee werken al hun tekortkomingen laten zien. Experts raden ten sterkste aan niet de meeste budgettaire opties te kopen: het is beter om een ​​beetje te veel te betalen, maar om een ​​kwaliteitsproduct te krijgen dat geen problemen veroorzaakt.

Door te kiezen voor een degelijk profielmodel voor een tegel met een prijs die overeenkomt met de eigenschappen en kwaliteit, krijgen kopers gegarandeerd de perfecte decoratie van de coating in elke gekozen kamer.

Hoe de aluminium profiel te installeren, zie de volgende video.

.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer