Spiegelmozaïek in het interieur

Het moderne ontwerp wordt gepresenteerd door een ruime keuze aan decoratieve meubelen, waaronder het spiegelmozaïek een grote populariteit geniet. Hij ziet er niet alleen geweldig uit in het interieur, maar laat je ook toe de noodzakelijke details van het decor te benadrukken.

Bovendien transformeren fragmenten van spiegels de algehele uitstraling van de kamer, maken deze ruimer en comfortabeler.

Speciale functies

Tot op heden is de hoofdtaak van het ontwerp het creëren van een stijlvol en praktisch ontwerp dat zowel praktisch als aangenaam zou zijn voor het oog, dus onlangs werd een spiegelmozaïek gebruikt om oppervlakken af ​​te werken. Dit materiaal is goed bewezen, omdat het de volgende kenmerken heeft:

 • Hoge duurzaamheid en milieuvriendelijkheid.
 • Duurzaamheid.
 • Weerstand tegen temperatuurveranderingen. De tegel bestaande uit kleine spiegels houdt de hoge temperatuur en luchtvochtigheid goed vast.
 • Het vermogen om visuele effecten te creëren. De ruimte waarin zo'n mozaïek is geïnstalleerd, verbergt idealiter alle onregelmatigheden van de oppervlakken, waardoor ruimte wordt gecreëerd.
 • De perfecte combinatie met andere decoratieve afwerkingen.

  Modern mozaïek wordt in een enorm bereik geproduceerd en de modellen verschillen in grootte, vorm, kleurenpalet en verwerkingstype. daarom Met behulp van verschillende mozaïekcombinaties kunt u een originele compositie maken, de oppervlakken van de kamer verfraaien met ongewone inserts. In de regel worden dergelijke decoratieve ornamenten op een rooster bevestigd of verspreid geplaatst. Afhankelijk van het type spiegels, zijn de randen gemaakt in de vorm van driehoeken, vierkanten of polygonen. Het mozaïek onderscheidt zich ook door de dikte en de toevoeging van oxiden, die het materiaal in echt "goud" of "zilver" veranderen.

  types

  Spiegelmozaïek is van een ander type, waarvan elk zich onderscheidt door uiterlijke kenmerken en bevestigingswijze.In de regel is het afwerkingsmateriaal verkrijgbaar in een enorm assortiment kleuren, dus niet alleen de traditionele zilveren kap is te koop, maar ook producten die zijn gedecoreerd onder een zwarte spiegel, brons en goud. Het mozaïek is te koop, in de regel, door afzonderlijke tegels of in afgewerkte vorm. Als u dus een mozaïek kiest voor de decoratie van een kamer, kunt u de voorkeur geven aan panelen of losse onderdelen, die u later zult moeten monteren en op het voorbereide oppervlak moet plakken. Afhankelijk van het type spiegelverwerking, worden de volgende soorten mozaïek onderscheiden:

  • Gepolijst.
  • Gepolijst.
  • Facetten.

   Gepolijst mozaïek en facetten worden als de duurste beschouwd, omdat ze er spectaculair en stijlvol uitzien. Speciale productietechnologie maakt ze volumetrisch. Bijzonder mooi zijn de facet-inzetstukken er bovenop, in combinatie met goede verlichting creëren ze een verbazingwekkende illusie van gewichtloosheid. Het enige waar u op moet letten bij het installeren van een dergelijk mozaïek, zijn de kenmerken van de kamer.

   Als er geen toegang is tot luchten in de kamer, zal het spiegelpaneel zweten en zal de schoonheid van het interieur verslechteren.

   Toepassingsgebied

   Spiegelmozaïek is een uniek afwerkingsmateriaal, omdat het gemakkelijk te installeren is. Het gepolijste of matte oppervlak kan het ontwerp van de woonkamer, keuken en badkamer drastisch veranderen. Bovendien kunt u met behulp van spiegelfragmenten met steentjes ongebruikelijke speciale effecten maken die er in de slaapkamer goed uitzien. Vaak versieren dergelijke kolommen, bogen, nissen en scheidingswanden dergelijke mozaïeken in het interieur van de kamers. Een interessante oplossing is de toevoeging van tegels of gouden of zilveren modules. Het decor van de stukken van de spiegel wordt meestal gebruikt in woonwijken, omdat het de volgende voordelen heeft:

   • Vult ruimte met helderheid en licht.
   • Ideaal verbergt alle gebreken van oppervlakken en verbergt uitstekende delen van structuren.
   • Geeft ruimte het effect van ruimte.
   • Beschermt het oppervlak tegen een negatieve impact.

    Bovendien moet u voor elke kamer een individuele compositie kiezen die op harmonieuze wijze wordt gecombineerd met het totale ontwerp. In de regel wordt spiegelmozaïek gebruikt in ruimtes waar het nodig is om een ​​gevoel van vrijheid te creëren en de beperkingen van ruimtelijke lijnen te verwijderen.Daarom raden ontwerpers aan om de muur te versieren met een spiegelpaneel bij de ingang van de hal of hal. U kunt ook een fragmentarische compositie in de gangen installeren met een klein gedeelte. Vaak versieren zo'n mozaïek niet alleen het oppervlak van het pand, maar ook het interieur. Foto's, vazen ​​en fotolijsten, versierd met stukjes spiegel, zien er bijvoorbeeld interessant uit.

    Tot op heden is er een mozaïek afwerking van spiegels en badkamers, omdat dit materiaal grotendeels de gebruikelijke keramische tegels domineert en het interieur een moderne uitstraling geeft. Daarom kan het afwerken van de wanden in de badkamer worden gedaan als een volledig mozaïek en de bekleding van de tegel maken, aangevuld met individuele spiegelinserts, waardoor een bepaald gebied in de kamer wordt benadrukt. Dergelijke fragmenten zien er bijvoorbeeld chic uit bij het tafelblad en douchen.

    Een goede optie is het spiegeldecor in de keuken. Het wordt meestal gebruikt voor het ontwerp van het schort. Miniatuur tegels kunnen ook op muren worden geplaatst die een keuken en een woonkamer combineren. Het chromen oppervlak vult de ruimte met een feestelijke sfeer en zal de gasten zeker plezieren.

    Spiegelmozaïek is geweldig voor het afwerken van niet alleen het oppervlak van de muren, maar ook het plafond. Spiegels aan de bovenkant zien er representatief en duur uit. Naar het interieur werd niet te fel, het is aan te raden om tegel met gipsplaatconstructie te combineren. Om dit te doen, is het hoofdframe gemaakt en zijn openingen aangevuld met een spiegelornament. Het plafond stijgt dus visueel en de ruimte wordt breder.

    Een belangrijk punt in het ontwerp van een gespiegeld plafond wordt beschouwd als de juiste keuze van verlichting, waarvan het uiterlijk van het materiaal en de kleur ervan afhangen. Daarom kan de afwerking niet over het hele oppervlak van het plafond worden uitgevoerd, maar alleen om de plaats van het bevestigen van de kroonluchter te versieren. Zo zal de lichtstroom toenemen en zal het mozaïek met zijn schaduwen spelen. Ontwerpers kiezen vaak een mozaïek om de omtrek van het plafond te versieren, wat een interessant kader oplevert. In de regel zijn dergelijke ideeën geschikt voor voorstanders van de klassieke stijl, die niet houden van onnodige details in het interieur en de voorkeur geven aan een strikte opvulling van de ruimte.

    Kant-en-klare composities van spiegels, die panelen worden genoemd, zijn ook erg populair.Ze worden op bestelling gemaakt en selecteren de gewenste pixelafbeelding, die fragmenten van spiegels maken. Deze miniatuurtegel wordt goed gecombineerd met glas en tegelversiering. Een unieke combinatie van materialen van verschillende kleuren en texturen, waarmee u echte meesterwerken in het interieur kunt creëren.

    Naast woongebouwen wordt dit decoratieve item ook gekozen voor het ontwerp van entertainmentfaciliteiten. In nachtclubs zijn bijvoorbeeld kolommen, wanden en randen van de dansvloer bekleed met mozaïeken. Dankzij het spiegeloppervlak worden ongebruikelijke glittereffecten met witte highlights gecreëerd. Gevormd uit dit materiaal en berekeningenpools.

    Hoe te kiezen?

    Het spiegelmozaïek zal op een originele manier elk interieur versieren, mits de keuze correct is gemaakt. Installatie van het materiaal is niet bijzonder moeilijk als het op een rooster is gemaakt. Wat het losse mozaïek betreft, kan alleen een professionele specialist de installatie uitvoeren.

    Bij het kopen van een zelfklevend mozaïek, is het belangrijk om aandacht te besteden aan de integriteit, de structuur en de aanwezigheid van een beschermende laag, die onmiddellijk wordt verwijderd.

    In het geval dat het noodzakelijk is om de halfronde oppervlakken te versieren, is het raadzaam om een ​​materiaal met miniatuurtips te kiezen. Dankzij hun handige vorm en grootte is het mogelijk om snel bochten te ontwerpen. Het mozaïek voor plafonds wordt geselecteerd in overeenstemming met de algemene kleur van de kamer, rekening houdend met het feit dat stukjes spiegels witte highlights op de muren kunnen creëren. Daarom is het raadzaam om materiaal van klein formaat te kopen om te voorkomen dat het ontwerp wordt overladen met felle kleuren. Bovendien moet je bij het kopen van een mozaïek een pleister van grafiet of wit kiezen.

    Interessante ideeën in het interieur

    Tot op heden zijn er veel ideeën voor interieurontwerp met spiegelmozaïek. Het kan niet alleen de muren, het plafond, maar ook de vloer bedekken. Meestal wordt deze afwerkingsoptie gebruikt voor keukens, waar ze het werkgebied van het schort spreiden met decoratieve fragmenten. Het materiaal ziet er prachtig uit in de kamer, comfortabel bevestigd en in harmonie met de verchroomde oppervlakken van huishoudelijke apparaten.

    Met behulp van spiegelende inzetstukken kunt u niet alleen de grootte van de kamer verbergen, ze visueel uitbreiden, maar ook prachtige zonering maken.Meestal is deze manier verdeeld in een gecombineerde keuken met een woonkamer, eetkamer en recreatiegebied. Om de keuken te scheiden, volstaat het om een ​​mozaïek op een aangrenzende muur of toog te leggen. Spiegelcomposities zien er ook goed uit op de kolommen: ze verwijderen visueel de tussenruimte tussen de woonkamer en de keuken.

    Een goede plek voor creatieve ontwerpers met spiegelmozaïek is het toilet en de badkamer. Om een ​​uniek interieur te krijgen, volstaat het om na te denken over het algemene zicht op de kamer, waarbij je maximaal de verbeeldingskracht gebruikt. Meestal gebruiken badkamers kant-en-klare inserts in de vorm van panelen, spiegelende decoraties worden op een van de wanden geplaatst of ze leggen het badkamerscherm en de vloer op. Tegelijkertijd in deze kamer is het wenselijk om de mozaïekdecoratie in combinatie met keramische tegels of stenen elementen te doen.

    Mozaïekontwerp is ook toegepast in gangen. In tegenstelling tot keukens en badkamers is het hier onmogelijk om te lichte tegels te plaatsen, het is beter om de voorkeur te geven aan spiegelpatronen met een mat oppervlak. Zo krijgt u een stijlvol en gezellig interieur, wat een aangenaam gevoel zal creëren en niet vanzelfsprekend zal zijn.Om de gewenste ruimtedynamiek te verkrijgen, is het noodzakelijk om mozaïekinzetten te combineren met andere materialen met reliëf. Een spiegelfragment bijvoorbeeld ziet er geweldig uit tegen een keramiek, steen of helder glas.

    Een vaak voorkomend probleem bij het ontwerp van woonkamers is hun kleine gebied, maar dit kan eenvoudig worden opgelost door een decor met een spiegelmozaïek aan te brengen. De ruimte in de kamer met een dergelijke afwerking zal helderder en ruimer zijn. Bovendien vormt dit materiaal een mooie aanvulling op de moderne modellen van meubels en chromen lampen. Je kunt een mozaïekwand installeren in ruimtes waar het ontwerp is gemaakt in de stijl van art deco, modern of hightech. Een spiegelmozaïek ziet er ook goed uit in een klassiek interieur, voor dit doel is het versierd met stopcontacten voor kroonluchters en stoepranden aan het plafond.

    De slaapkamer is een perfecte plek om te ontspannen, daarom moet het ontwerp geschikt zijn. Als je een spiegelmozaïek kiest voor de decoratie van muren of plafond, kun je een verbluffend effect krijgen in deze kamer. De ruimte zal hoger zijn en de ruimte zal vrij zijn van grenzen. Het decor kan zowel op de muur bij het bed als er tegenover worden gedaan.

    In het geval dat in de slaapkamer een dergelijke mozaïekdecoratie wordt gemaakt, wordt het niet aanbevolen om meubels met een spiegeloppervlak in de omgeving te gebruiken. Anders zal dit resulteren in brute kracht en heldere effecten. Een wit materiaal wordt als een goede optie voor een slaapkamer beschouwd, het geeft de ruimte tederheid en een sfeer van romantiek. Bovendien zal wit leuk zijn om op te gaan in de zilveren of gouden tegels.

    Zie de volgende video voor informatie over welke problemen zich kunnen voordoen bij het leggen van een mozaïek en hoe u deze kunt vermijden.

    Comments
     auteur
    Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

    Inkomhal

    Woonkamer

    slaapkamer