Mozaïek op het toilet: ideeën voor decoratie

 Mozaïek op het toilet: ideeën voor decoratie

Tegenwoordig, wanneer behang steeds vaker wordt gebruikt (wat vroeger zeldzaam was) bij het afwerken van een toilet, is het niet verrassend dat iedereen tegels gebruikt die hun populariteit nog niet hebben verloren. Daar zijn veel redenen voor, omdat het gemakkelijk te reinigen is, het bestand is tegen veranderingen in temperatuur en luchtvochtigheid. Tegelijkertijd kan de tegel absoluut elke kleur, afmeting en type oppervlak vinden.

Speciale functies

Allereerst moet worden gezegd dat het mozaïek alle positieve eigenschappen bevat die kenmerkend zijn voor elke tegel. Met behulp van het mozaïek kun je een uniek interieur creëren door het op de muren in de buurt van de badkamer en de gootsteen aan te brengen om variatie aan de eentonigheid van de muren toe te voegen.Het kan ook in het midden van de muren worden gebruikt als een schort over een wastafel en rond het bad. Aanbevolen als een experiment gebruik tegenover elkaar liggende tegelkleuren om een ​​ongewone omgeving te creëren - Deze oplossing is geschikt voor de modernistische stijl die aan populariteit wint, evenals voor fusion. Als je een interieur nodig hebt in de tonen van water en lucht, is het aangewezen om mozaïektegels met witte en hemelse kleuren te gebruiken, evenals de kleur van de zeegolven.

Tegelijkertijd moet u de traditionele ontwerpopties niet negeren, bijvoorbeeld tegels van dezelfde kleur maar met een andere verzadiging om een ​​bepaalde kleurverloop te creëren. Deze oplossing is geschikt voor mensen met een conservatieve kijk op reparatie.

Mozaïek is een uitstekende keuze geworden, niet alleen voor het toilet, maar ook voor een gecombineerde badkamer of keuken. Dit materiaal is veelzijdig, waardoor je kunt experimenteren in het interieur. Het toilet, betegeld, oogt altijd origineel en modern.

Met tijdige en zorgvuldige zorg verliest betegeld metselwerk voor een lange tijd geen nieuw uiterlijk - daarvoor hoeft u niet te vergeten de kamer schoon te maken.

Mozaïek is een rendabele oplossing qua uiterlijk, omdat het er rijker uitziet dan het gebruikelijke traditionele behang in de badkamer. Het voordeel van het gebruik van een tegel in het toilet bestaat ook uit het feit dat het een harmonieuze aanvulling is op de tegel van de vloer, omdat in de meeste gevallen de vloer in het toilet altijd betegeld is. Je moet ook letten op de aanwezigheid van extra accessoires in het toilet, het is bijvoorbeeld origineel om een ​​miniatuurspiegel aan de muur te gebruiken.

Modern mozaïek gemaakt van zeer betrouwbare glassoorten. Een dergelijk materiaal wordt gekenmerkt door een hoge weerstand tegen schokken, maar redelijk (een explosie is mogelijk niet bestand). Elke tegel komt het best uit in ruimtes met frequente veranderingen in de luchtvochtigheid. Daarom is het geschikt voor een toilet zonder problemen.

Het zou moeten zijn wanneer een decoratie voor het pand wordt gekozen om te weten dat het mozaïek een historische en artistieke waarde heeft, omdat het sinds de oudheid van hele muren is afgescheiden en openbare ruimtes geen uitzondering zijn. Iedereen kent bijvoorbeeld het wijdverspreide Romeinse bad, dat in een enigszins aangepaste vorm nooit zijn relevantie zal verliezen.De aanwezigheid van mozaïektegels uit de gebruikelijke "werkende" ruimte kan een echt stukje architecturale kunst maken.

Professionals adviseren het gebruik van tegels, zelfs op het plafond van de badkamer. Dit is een zeer redelijke oplossing op het gebied van hygiëne, omdat het aan het plafond is dat zich grote hoeveelheden stof en bacteriën verzamelen. Klassiek, gebleekt plafond kan niet worden gereinigd en gewassen, terwijl de tegel elke mechanische impact kan doorstaan.

Bij het gebruik van tegels zijn er veel meer voordelen dan nadelen, dus het is een ideaal afwerkingsmateriaal.

Kosten van

Een van de belangrijke nadelen van het afwerken van tegels is dat de belangrijkste plaats wordt ingenomen door de kosten. Daarom gebruiken ze spaarzaam tegels en alleen daar waar ze er het meest voordelig uitzien. Er zijn zelfs oplossingen wanneer de tegel op het behang wordt gelijmd en het resterende oppervlak niet wordt aangeraakt. Zo'n beslissing heeft het recht om te bestaan, maar niet iedereen zal het leuk vinden. Het prijsbereik voor betegeld materiaal is groot en kan in de regio variëren van 300 tot 6000 roebel per vierkante meter. Natuurlijk, zo De variatie is te wijten aan verschillen in kwaliteit en is ook afhankelijk van het land van herkomst. Materiaal uit China zal bijvoorbeeld aanzienlijk goedkoper zijn dan tegenhangers uit Italië of Spanje.

Een grote rol in de prijsbepaling wordt gespeeld door het patroon, evenals het type oppervlak.

Vergeet niet dat de voorbereiding van het oppervlak, de levering van materiaal, het verwijderen van oud vuilnis geld kost. Daarom is het werken met tegels duur, vooral als er gehuurde arbeidskrachten worden gebruikt. Het is vermeldenswaard dat het werken met elke tegel behoorlijk serieuze vaardigheden vereist. Een niet-professioneel persoon zal het niet voor de eerste keer kunnen vaststellen, wat ook tot behoorlijke financiële kosten leidt. In dit geval, de eigenaar die het geld niet zal sparen om de meester uit te nodigen, zal het resultaat veel sneller worden behaald en zal de kwaliteit van de koppeling hoger zijn.

assortiment

Op de moderne markt is een enorme verscheidenheid aan mozaïek. Je kunt kleine tegels met een verscheidenheid aan patronen vinden, en onafhankelijk elk patroon naar smaak creëren. Een groot voordeel van de badkamer is dat er geen bepaalde ontwerpen zijn. Alles wordt alleen voor een bepaalde smaak gedaan, er zijn geen beperkingen. Er kan maar één beperking zijn: de afwezigheid van fantasie.Tegelijkertijd moet men met openhartige patronen op de tegel voorzichtiger zijn, omdat de oude makers ooit aarzelden niet de meest schokkende scènes te schilderen met behulp van mozaïektegels. De belangrijkste beslissing blijft echter voor de maker.

Het creëren van een comfort in de badkamer zou misschien niet minder aandacht moeten krijgen dan de slaapkamer, omdat dit de plaats is waar een moderne persoon met een woedend ritme van het leven zich kan terugtrekken. Vaak is de dag van een moderne persoon gevuld met communicatie met een groot aantal mensen, lawaai en zorgen. Dit alles draagt ​​bij aan de toename van stress, dus het zou niet overbodig zijn om de afwerking van deze kamer in rustgevende tinten af ​​te werken. Ideaal voor dit vereiste passen antieke, barokke en andere stijlen. Je kunt ook afbeeldingen van je favoriete beroemde persoonlijkheden, favoriete voorwerpen en verschijnselen plaatsen. In dit geval berust de vraag alleen op de financiële component.

Mozaïek selectie

Ondanks het ontbreken van strikte regels met betrekking tot de uitvoering van afwerkingswerken, is het de moeite waard om begeleid te worden door enkele expertaanbevelingen. Een tegel met verschillende kleuren (rood, geel) is bijvoorbeeld het meest geschikt voor de modernistische stijl, wanneer deze kleuren op één muur worden toegepast. Andere wanden moeten worden gemaakt in neutraal witte (beige) kleuren.

Als u meer warmte wilt, is het beter om de bruine kleur te gebruiken, het zal meer bevorderlijk zijn voor ontspanning. Als u meer nauwkeurigheid nodig heeft, kunt u zwarte en witte kleuren gebruiken. In dit geval krijgt de badkamer een moderne en dure uitstraling. Het is de moeite waard om meer aandacht te besteden aan de keuze van vloertegels, omdat de combinatie harmonieus moet zijn. Als u de hoogte van de ruimte visueel wilt vergroten, kan het mozaïek van een langwerpige vorm in een verticale volgorde worden gerangschikt; als je de ruimte wilt uitbreiden, moet je de tegel horizontaal rangschikken.

Bij het kiezen van een tegel, sluit niet uit dat het perfect wordt gecombineerd met behang of verf. Het gebruik van materiaal van één type sluit niet de mogelijkheid uit om een ​​ander te gebruiken, integendeel, verschillende materialen in het geval van mozaïektegels vullen elkaar slechts op gunstige wijze aan.

Waar is het mozaïek van gemaakt?

Wanneer u een soortgelijk materiaal kiest, ziet u verschillende opties - er kan bijvoorbeeld een tegel worden gemaakt van plastic. Zo'n tegel is gemaakt van polymeren. Deze optie kan worden toegeschreven aan het budget, maar de kwaliteit ervan blijft op een redelijk hoog niveau.De tegel uit kunststof is stabiel tegen een hoge luchtvochtigheid. Het feit dat het splitsen van een plastic tegel niet zo traumatisch is als betegeld is ook belangrijk.

keramisch het mozaïek onderscheidt zich door zijn uitvoerbaarheid, terwijl het wordt gekenmerkt door een lage prijs. Het komt het meest voor in vergelijking met andere soorten mozaïek, en ja zelfs heeft een brede selectie van kleuren en tinten.

tegel van glas gemaakt van kiezelzand en extra onzuiverheden. Hier is de kwaliteit ook op het niveau, maar de prijs is niet helemaal betaalbaar. Een glastegel wordt beschouwd als een element van luxe.

Er zijn zelfs voorbeelden op de moderne bouwmarkt. van metaal. De basis is hier een zacht plastic, waarop een dunne metalen plaat (van messing, staal, brons) is vastgelijmd. Een dergelijke uitvoering is zeer wispelturig voor hoge luchtvochtigheid, maar geschikt voor het toilet.

Tegelverzorging

Het mozaïek is op zichzelf duurzaam en toch zijn er een aantal regels, waarvan de naleving de levensduur van de tegel verlengt en haar frisse uiterlijk behoudt, en haar beschermt tegen schimmel. Tegelreiniging wordt alleen uitgevoerd door speciaal ontworpen chemische verbindingen voor dit doel, en het werk wordt zorgvuldig uitgevoerd, zonder sterke mechanische effecten.Het is beter om de tegel niet in een staat te brengen waar het serieuze moeite kost om schoon te maken - hiervoor is het voldoende om regelmatig nat te reinigen.

Het gebruik van mozaïektegels kan dus een uitstekende oplossing zijn bij het afwerken van de badkamer, omdat dit materiaal een groot aantal voordelen heeft. De nadelen zijn onbeduidend, en met tijdige zorg en een juist gebruik van de tegel zal de eigenaar vele jaren tevreden zijn.

Het is goed om dergelijke tegels in een klein appartement (maximaal twee kamers) te gebruiken om een ​​badkamer te versieren of om een ​​schort te maken in de keuken.

De beste tegel kijkt echter over het toilet in een klein toilet, vergroot visueel de ruimte en laat een gevoel van bekendheid met de oude cultuur achter.

Hoe je een mozayka neerzet, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer