Mozaïek in het interieur van het appartement en huis

Mozaïek in het interieur van het appartement en huis

Het gebruik van mozaïek heeft zeer diepe wortels die teruggaan tot de oudheid. Vroeger was het gemaakt van gekleurd glas, maar sindsdien is er veel veranderd, zijn de productie en het leggen van mozaïekprocessen verbeterd, nieuwe soorten van dit materiaal zijn verschenen. Tegenwoordig is zo'n decor als een klein gekleurd mozaïek of een moderne mozaïektegel voor iedereen beschikbaar. Dankzij dit materiaal kun je de meest complexe composities, patronen en afbeeldingen maken. Het gebruik van mozaïek in het interieur van een appartement of huis stelt u in staat om heldere originele tonen te maken in het ontwerp van de woonkamer of keuken, badkamer of hal.

Mozaïek gebruik

Dankzij het mozaïekthema ziet elke kamer er luxueus, origineel en uniek uit.

Ziet er geweldig uit, niet alleen gekleurde mozaïekmuren - ze gebruiken dit materiaal voor meubeldecoratie, vooral het mozaïek op de tafels ziet er harmonieus uit. Trim het en rekken voor staven en bogen en kolommen.

Mozaïek - een van de duurste materialen. Het is van hoge kwaliteit, verschillende kleuren en een lange levensduur. Misschien moet je het ontwerp van de kamer overwegen, zodat het mozaïek aanwezig is in de vorm van verschillende elementen. Zelfs dit zal genoeg zijn om een ​​interessant tintje te geven aan het interieur.

U kunt het gebruik van mozaïek overwegen in combinatie met andere materialen. Met de hulp kunt u bepaalde zones selecteren of op sommige gebieden scherpstellen.

In de badkamer

Een goede oplossing kan worden beschouwd als een combinatie van mozaïektegels. Vanuit het mozaïek kunt u het paneel opmaken. Muren in één kleur of met een vloeiende overgang van de ene kleur naar de andere zien er prachtig uit. Als het mozaïek wordt verdund met spiegelende inzetstukken, zal bij een juiste belichting alles glinsteren en het effect van luxe en helderheid creëren.Mozaïek wordt gebruikt om niet alleen de muren, maar ook de vloer te ontwerpen. Je kunt een patroon of een afbeelding maken die het interieur nieuw leven zal inblazen.

In de kamers

Het mozaïek in het ontwerp van de wanden van de woonkamer of slaapkamer ziet er altijd origineel uit. Het is geschikt als de kamer is ingericht in retro- of vintage-stijl. Het paneel aan de muur ziet er harmonieus uit en benadrukt de individualiteit van de etnische of Marokkaanse stijl. Het moderne interieur kan ook worden aangevuld met een dergelijke decoratie, zolang de harmonie van kleuren wordt gerespecteerd.

Mozaïek is geweldig voor het upgraden van meubels. Het gekleurde oppervlak van de salontafel ziet er bijvoorbeeld heel mooi uit. Niet minder origineel kan door het gebruik van dit materiaal en vensterbanken kijken.

In de keuken

Vaak wordt bij het ontwerpen van een werkgebied de voorkeur gegeven aan mozaïek in plaats van gewone tegels. Deze oplossing ziet er in elke stijl goed uit, en de keuken zal schitteren met nieuwe kleuren en een sfeer creëren.

Je kunt een mozaïekschort van dezelfde kleur maken, het ziet er origineel uit en de verspreiding van heldere vlekken, het gebruik van twee of drie tinten is ook toegestaan. Het mozaïek kan een vlak of hol oppervlak hebben.

In het huis

In het interieur van het huis, veel gebruik maken van mozaïek in het ontwerp van de open haard. Het ziet er goed uit als een ontwerp in de kleurtint van de hele kamer, en kleurvlekken of kleurrijke patronen.

Een andere geschikte plaats voor een mozaïek is een veranda, tuinhuisje of tuin. Hier kunt u ook originele patronen toevoegen, de paden op het perceel versieren en het tuinmeubilair opfrissen. Je kunt een mozayika en een kleine fontein in de tuin neerleggen.

Mozaïek soorten

Momenteel zijn er vele soorten mozaïek, die van elkaar verschillen in het materiaal van productie, kleur, prestaties. Deze variëteit maakt het eenvoudiger om te beslissen wanneer u kiest voor de optie om een ​​badkamer, woonkamer, keuken of hal te ontwerpen.

metaal

Een van de nieuwe soorten, die nog niet zo lang geleden verscheen. Het materiaal waaruit dit mozaïek is gemaakt, is van roestvrij staal. Het is niet erg dik, maar zeer duurzaam. Het gewicht is klein, maar het is erg moeilijk om het te beschadigen. Corrosie voor dit materiaal is niet verschrikkelijk, dus het kan worden gebruikt om muren in kamers met hoge vochtigheid te herstellen - in de keuken en in de badkamer.

Een andere optie is aluminiummozaïek. Dit metaal is zachter en daarom kan een dergelijk mozaïek eenvoudig afgeronde oppervlakken decoreren. Deze soort is ook niet bang voor water.

Marokkaans

Marokkaanse stijl impliceert een groot aantal patronen - bulk en plat. Het mozaïek neemt in dit geval een van de belangrijkste plaatsen in. Deze stijl is gemakkelijk te combineren met anderen, daarom is het populair.

Het gebruik van een mozaïek van verschillende kleuren en texturen creëert een rel van kleuren. Primaire kleuren worden vaak gekozen bruin, terracotta, oker. Op hun achtergrond lijken fuchsia, geel, oranje, smaragd, blauw en turkoois voordelig als extra tinten. Het verdient de voorkeur om panelen van kleine tegels te verzamelen. Het kunnen zowel traditionele Marokkaanse motieven als andere plots zijn.

Smaltovaya

Een van de duurste, omdat deze is gebaseerd op natuurlijk glas. Kleurbereik wordt bepaald door heldere en verzadigde kleuren. Bij goede belichting lijken sommige fragmenten van binnenuit te gloeien. Elk interieur wint bij registratie met dergelijk materiaal. Zelfs kleine oppervlakken waarop de nadruk wordt gelegd, zullen heldere tonen toevoegen aan het ontwerp van de ruimte.Niet alle consumenten kunnen zo'n ontwerp betalen vanwege de hoge kosten van het materiaal.

glas

Het is veel gevraagd vanwege de combinatie van lage prijzen en een verscheidenheid aan kleuren. Er zijn verschillende soorten - transparant, zilver, platina, goud, mat. Reproductie van verschillende originele tinten wordt verkregen door het gebruik van verschillende folielagen.

Vanwege de duurzaamheid, vorstbestendigheid en hittebestendigheid is het mozaïek geschikt voor decoratie van alle gebouwen. Dankzij dit mozaïek, de haard, het tafelblad, de vloeren, zullen de muren er ook mooi uitzien.

spiegel

Een verscheidenheid aan glasmozaïek. Verschilt in zijn unieke functie om licht en objecten weer te geven. Hiermee kunt u de ruimte visueel uitbreiden. Dit mozaïek wordt beschouwd als meer grillig in vergelijking met andere soorten. Het is breekbaar genoeg, het is noodzakelijk voorzichtig om te gaan met reinigingsmiddelen, Er mag geen schuurpoeder zijn. Constante vochtigheid leidt tot vertroebeling van dergelijke doeken, dus het gebruik van dergelijke bekledingen in de badkamer zal een slechte beslissing zijn. Omgekeerd zal het ontwerp van bepaalde ruimtes in de kamers er interessant uitzien.

steen

Dit mozaïek heeft veel variaties waarmee je de kamers in een elegante stijl kunt rangschikken en de omgeving kunt opwaarderen. Wandbekleding wordt uitgevoerd als dure materialen en eenvoudige steentjes. Beide zien er origineel uit, ondanks het aanzienlijke prijsverschil.

Besteed aandacht aan precies welk oppervlak zal worden geconfronteerd - vloer, muren of tafelblad. Voor elk type werk heeft zijn eigen mozaïek, dat verschilt qua prestatiekenmerken. Voor de vloer wordt bijvoorbeeld aanbevolen om een ​​beter bestand tegen beschadiging en een duurzame optie te kiezen die bestand is tegen zware belastingen. Voor muren is het raadzaam om een ​​lichtere coating te gebruiken die beter blijft zitten.

Verschillende soorten stenen kunnen worden gebruikt om het paneel samen te stellen: marmer, malachiet, tufsteen, iemand gebruikt zelfs een baksteen. Het hangt allemaal af van het idee dat moet worden geïmplementeerd.

Een mozaïek gemaakt van onbehandelde steen, dat interessant is vanwege zijn natuurlijke vorm, ziet er oorspronkelijk uit. Het installatieproces is zeer arbeidsintensief, maar het resultaat is het waard.

De elite soort is een mozaïek van onyx, lapis lazuli, jaspis. Muren versierd met deze stenen zien er ongelooflijk luxueus uit. Met zo'n ontwerp is het niet moeilijk om jezelf in het paleis te voelen.

Onyx wordt beschouwd als een van de mooiste stenen die wordt gebruikt bij het decoreren van kamers. Het rijke kleurenpalet, de prachtige patronen en het gloei-effect maken hem de leider op dit gebied. Kleur kan oranje, grijs, blauw, groen, rood, roze, lila, amber, beige, bruin zijn.

Amber ziet er niet minder mooi uit. Hieruit kunt u ook prachtige panelen verzamelen. Het kleurenpalet verschilt in verschillende kleuren, van melkachtige tot donkerbruine tinten.

kokosvezel

Ongewoon materiaal dat bij natuurlijke soorten hoort. Naast het originele decoratieve uiterlijk staat het bekend om zijn duurzaamheid, duurzaamheid en natuurlijk milieuvriendelijkheid. Dit mozaïek is bestand tegen beschadiging, wordt niet blootgesteld aan vocht en schimmels, dus naast interessante oplossingen in het ontwerp van kamers, kunt u een origineel ontwerp maken in de badkamer of in de keuken.

Het materiaal wordt eenvoudig op het oppervlak gelijmd met behulp van gewone parketlijm.De voordelen van dit soort materiaal zijn het feit dat het gemakkelijk te wassen is, het perfect warmte vasthoudt en geluid absorbeert. Bovendien bestand tegen verbranding.

keramisch

Het lijkt op de vertrouwde keramische tegel. Verschillen kunnen in grootte en vorm zijn - vierkant of rechthoekig. Het mozaïek kan worden gemaakt met verschillende effecten: geglazuurd, met kleine scheuren (craquelure), met heldere uitbarstingen van verschillende kleuren, met imitatie van onregelmatigheden. Het niet-geglazuurde mozaïek heeft een poreus oppervlak.

Keramisch mozaïek is met succes gebruikt bij het ontwerpen van gebouwen voor zowel binnen als buiten.

hout

Ongebruikelijke en originele beslissing. Zo'n mozaïek zal er harmonieus uitzien wanneer je een huis op zolder, jacht, technostijlen maakt.

Meestal is het mozaïek een mengsel van hout van verschillende rassen en tinten. Er zijn ook zeer ongebruikelijke vormen, bijvoorbeeld in de vorm van dwarsdoorsneden van de stam.

Zeldzame opties

Voor dergelijke is het veilig om diamanten mozaïek op te nemen. Het is eerder een soort handwerk, maar het zal ongetwijfeld elk interieur versieren en het hoogtepunt worden. Meestal is dit een set waarin een schema is met een kleeflaag.Acryl steentjes worden op deze basis aangebracht met een pincet. Dit is heel zwaar werk, maar het eindresultaat is het waard, want zo'n foto zal elke muur versieren.

Onder de zeldzame soorten vier het gouden mozaïek. Het is duidelijk dat het gebruik van echt goud het onbetaalbaar zal maken, hoewel dit mozaïek werd gebruikt om paleizen te versieren. Nu kan het gouden effect worden bereikt door het gebruik van goudfolie bij de productie van tegels, maar mozaïek wordt gemaakt op basis van glas.

Parelmozaïek is ook een elite-materiaal. Dit natuurlijke materiaal onderscheidt zich door zijn kwetsbaarheid. Het is gecontra-indiceerd om het op de grond te leggen, maar de muren in de badkamers en zwembaden die het heeft afgewerkt, zien er erg harmonisch uit. Met operationele eigenschappen kunnen deze kamers met dergelijk mozaïek zonder gevaar worden ingericht, omdat dit materiaal niet bang is voor water, hoge temperaturen en hoge luchtvochtigheid.

Combinatie van materialen

Het mozaïek is nog steeds uniek en handig omdat het gemakkelijk kan worden gecombineerd met andere materialen, zoals bepaalde delen van het huis.Er is een mogelijkheid om zelf een creatieve benadering te volgen en om bepaalde composities in verschillende combinaties te maken.

Je kunt metaal- en glasmozaïeken combineren, je kunt er keramiek aan toevoegen. Of gebruik zowel keramiek als glas. Het is een zeer acceptabele combinatie van keramiek en hout, maar zal ook voordelig hout en kokosnoot lijken. In het metselwerk zijn mogelijk afzonderlijke elementen en gebieden aanwezig, en metaal en goud en parelmoer.

De combinatie van opties - heel veel, het hangt allemaal af van wat voor soort interieur je moet maken en welke ideeën je zou willen implementeren.

Stylingmethoden

  • De eerste fase van het werk moet noodzakelijkerwijs zijn de uitlijning van de muren met behulp van stopverf of door het gebruik van gipsplaat. Als er verstoringen zijn, moeten deze worden geëlimineerd door een mengsel van cement en zand te maken. Daarna volgt de voorbereiding van het oppervlak - deze procedure kan evenmin worden verwaarloosd.
  • Bevestig een mozaïek op het oppervlak met behulp van gewone tegellijm. Het mag niet direct worden behandeld met lijmoplossingen op grote oppervlakken - het droogt zeer snel, wat betekent dat de hechting aan het oppervlak onvoldoende zal zijn.Daarom moet lijm op kleine oppervlakken worden aangebracht. De verdeling van het mengsel gebeurt gelijkmatig met een hulpmiddel met tanden. Vervolgens moet het mozaïekblad tegen de muur worden geplaatst en er lichtjes op worden gedrukt. In het laatste stadium moet je de naden afvegen.
  • Als besloten wordt om een ​​mozaïek rond het zwembad te leggen, moet je waterdichte lijm kiezen, hetzelfde geldt voor de voeg. Het mengsel in de naden moet zorgvuldig worden gelegd, in een poging het mozaïek niet te bevlekken. Op het drogen van de naden wordt gegeven twee dagen. Water in het zwembad kan niet vroeger dan drie weken worden gegoten.

Zoals de praktijk laat zien, biedt een enorme hoeveelheid van het meest uiteenlopende mozaïek en de mogelijkheid om het ene materiaal met het andere te combineren veel kansen om elke kamer te versieren en uniek te maken.

In de volgende video kun je zien hoe je het mozaïek juist kiest en plaatst.

Comments
auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer