Marmermozaïek: luxueuze binnenhuisarchitectuur

Marmermozaïek is een populaire vorm van decoratie die traditionele keramische tegels kan vervangen. Dit materiaal wordt vrij veel gebruikt: je kunt het gebruik van mozaïek in het interieur van een appartement en huis vinden, de gevel van het huisje ermee decoreren, gebruiken voor het bekleden van bogen of het versieren van een hamam. Om een ​​succesvolle afwerking te krijgen, is het belangrijk om het juiste mozaïek te kiezen en het ontwerpproject zorgvuldig te overwegen.

types

Nu kunt u verschillende versies van marmeren mozaïeken kopen. Ze zullen verschillen qua prijs, kenmerken en installatiemethode. Als u besluit om het interieur van een appartement, een bad, de gevel van een huis, een tuinhuisje of een boog te versieren, moet u onmiddellijk bepalen welk type mozaïek het beste voldoet aan uw behoeften.Overweeg verschillende variëteiten.

frag

Traditioneel werd het mozaïek in klassieke interieurs gelegd uit gebroken fragmentatie-marmer. Dit waren fragmenten van natuursteen, die werden gemalen om de gewenste vorm te geven. Deze optie is duurder, maar het is natuursteen dat er het beste uit zal zien en het meest duurzaam zal blijken. Je kunt bijna overal een mozaïek van gebroken fragmentatiemarmer gebruiken. Het bestaat vaker uit kleine onderdelen die met de hand op de vloer of muren moeten worden gelegd.

geïnjecteerd

Je vindt een mozaïek van kunstmatig gegoten marmer. Dit is een kunstmatige acrylsteen, die wordt gegoten in bepaalde vormen, dankzij welke figured stukken van een mozaïek worden verkregen. Dergelijk materiaal kan beter worden verwerkt dan natuursteen, dus deze producten zijn goedkoper. Kunstmatig marmer wordt voornamelijk gebruikt in het interieur van de woning. Voor de decoratie van gevels is het minder praktisch dan natuursteen.

Op het rooster

Gebruik voor decoratie van interieurs vaak marmer mozaïek op de grid. Dit kunnen natuurlijke marmeren delen zijn, maar vaker worden gietopties gebruikt.Het voordeel van dit mozaïek is dat deze opties veel eenvoudiger te lay-out zijn.

U hoeft geen tijd te besteden aan het leggen van elk afzonderlijk artikel.en meet ook de afstand tussen de fragmenten van het mozaïek, zodat ze precies liggen. Alle elementen van het mozaïek zijn al op het raster geplakt, u hoeft het alleen maar aan het oppervlak uit te breiden. Voor de decoratie van de buitenkant van huizen, zullen traditionele opties met handmatige installatie duurzamer zijn.

platen

Mozaïekplaten zijn een imitatie van bekleed mozaïek. Ze zijn gemaakt van kunststeen: gewone tegels met behulp van diepe groeven zijn verdeeld in kleine onderdelen, geschilderd in verschillende kleuren. Deze optie is handig (vooral voor interieurdecoratie). Dergelijke producten zijn het populairst om naar de vloer en de muren te kijken in badkamers en badhuizen. Uiterlijk zijn deze tegels gemakkelijk te onderscheiden van natuurlijke mozaïeken, ze zien er niet precies hetzelfde uit als de met de hand aangebrachte opties.

Kleurbereik

Als u uw interieur wilt decoreren met een marmeren mozaïek, moet u beslissen over het gewenste kleurenschema. Het palet van marmertinten is zeer divers, dus u kunt een geschikte optie voor u vinden.Overweeg de basistonen.

wit

Wit marmer is een steen zonder onzuiverheden. Soms kan het strepen hebben die in verschillende tonen zijn geverfd: dergelijke inserts kunnen er heel interessant uitzien op een mozaïek. Vaker wordt wit marmer gebruikt voor klassieke ontwerpbeslissingen, het is kenmerkend voor barok en neoklassiek. Monochromatisch mozaïek van wit marmer kan de vloer, badkamerwanden, paden op het land of een veranda afwerken. Meestal staat wit marmer mozaïek in combinatie met andere kleuren, en vormt het prachtige patronen.

zwart

Zwart marmer kan in bijna alle soorten interieurs interessant lijken. Vaak wordt een dergelijk mozaïek gebruikt in moderne omgevingen (bijvoorbeeld in een hightech-stijl): het glanzende donkere oppervlak van de steen is perfect te combineren met moderne meubels, apparaten en laconieke ontwerpoplossingen. Combineer vaak zwart en wit mozaïek. Voor het afwerken van de buitenkant van huizen en objecten op de site, wordt zwart marmer bijna nooit gebruikt, behalve in de minimale hoeveelheid naast de gekleurde patronen die zijn opgemaakt.

maan

Lunmarmer is een grijsblauw materiaal dat zeldzaam en vrij duur is.Dit mozaïek ziet er stijlvol uit, is universeel en geschikt voor alle afwerkingsopties. Geavanceerde grijze kleur ziet er stijlvol en elegant uit. In ingewikkelde ontwerpen zorgt het voor een perfecte schaduw van helderdere tinten.

grijs

Grijs marmer heeft een lichtere schaduw, vaak met witte strepen. Deze optie wordt geneutraliseerd, geschikt voor moderne minimalistische ontwerpoplossingen en traditionele stijlen (het ziet er bijvoorbeeld geweldig uit in de stijl van modern of neoklassiek). Koude tinten kunnen met succes worden gecombineerd met lichtgrijs marmer, hoewel het beperkte bereik het mozaïekpatroon minder interessant maakt.

helder

Veelkleurige felle tinten marmer worden vaker gebruikt in aanvulling op bleke kleuren om verschillende patronen te creëren met behulp van mozaïek. Als je een klein deel van het oppervlak decoreert, kunnen felle kleuren fungeren als achtergrond.

Onder de gemeenschappelijke marmertinten kan worden opgemerkt bruin, roodbruin, blauw, roze, marine, rood, beige en groen. De verscheidenheid aan marmerkleuren is te wijten aan natuurlijke onzuiverheden, kunstmatig gegoten marmer is speciaal geschilderd tijdens de productie.Gekleurde tegels kunnen nuttig zijn voor het ontwerp in de stijl van modern, eclectisch, neoklassiek, passend voor de olijf- en koloniale stijl.

Subtiliteiten van gebruik

Marmer mozaïek wordt gebruikt voor het bekleden van gevels, bogen, priëlen, kachels, binnenhuisinrichting van de gang, woonkamer, badkamer, bad. Er zijn een aantal nuances die moeten worden overwogen voor het succesvolle gebruik van marmer mozaïek in het ontwerp. Voor de hal, evenals de inrichting van de sporen op de site mozaïek is niet altijd geschikt. Als u niet klaar bent voor regelmatige natte reiniging, is het beter om een ​​minder extravagante finishoptie te kiezen. Vuil en zand accumuleren onvermijdelijk tussen de deeltjes van de tegel, dit bederft het uiterlijk en de perceptie van het ornament.

Mozaïek kan elke kamer decoreren. Het moet rekening houden met de grootte van de ruimte om mooi en bekwaam te ontwerpen. Voor grote kamers kunt u kiezen uit ornamenten met een overvloed aan kleine details en verschillende kleuren: een dergelijke beslissing maakt het interieur interessant. Als u een kleine ruimte heeft, moeten de patronen eenvoudig zijn, verschillend in gemiddelde grootte. Gebruik niet meer dan twee of drie tinten in het mozaïekpatroon.

Soms verspreidde het met behulp van marmeren fragmenten het hele plaatje. Voor eenvoudige opties kunt u pasklare kits in een gewone winkel kopen. Als u een exclusieve wilt, moet u contact opnemen met de ontwerper om een ​​individuele schets te maken. Om de foto er goed uit te laten zien, is het belangrijk dat de muur er niet vol zit met meubels. Daarom worden tekeningen van marmer vaak in de badkamer of in bad gelegd. De ruimte voor zo'n ontwerpbeslissing moet redelijk ruim zijn: foto's met fijne details zien er op afstand beter uit.

Marmer is een materiaal dat de aandacht trekt. Als u voor uw decoratie een flitsende mozaïek hebt gekozen, zorg er dan voor dat uw interieur niet wordt overladen met verschillende texturen. In de decoratie moet je geen marmer, baksteen, glas en hout combineren met opvallende kleuren. Het is beter om behang, geschilderde muren of gewoon licht parket te kiezen. U kunt dus de marmerafwerking benadrukken. Als u meer opvalt door accenten in een huis of appartement, zullen meubels en kleine accessoires helpen.

Tips om te kiezen

Het is belangrijk om het juiste marmeren mozaïek te kiezen, zodat het er goed uitziet en het heel lang meegaat.

Besteed aandacht aan een paar nuances bij het kiezen.

  • Denk goed aan producten uit India en China. Vaak gebruiken gewetenloze fabrikanten materialen van slechte kwaliteit. Vooral het betreft een kunstmatige vormsteen. Let op de producten van Europese merken, maar ook op fabrikanten uit Rusland en Wit-Rusland.
  • Voordat u een product koopt, moet u het zorgvuldig controleren. Als u een tegelset koopt, bekijk dan de pakketbundel. Als u een mozaïek op de grid koopt, moet u erop letten dat er geen krassen en spaanders zijn. Zorg er bij het kopen van een kunststeen voor dat deze gelijkmatig gekleurd is.
  • Nu populair winkelen in online winkels. Vaak bieden ze een grote verscheidenheid aan producten tegen concurrerende prijzen. Tegelijkertijd is het de moeite waard om alleen vertrouwde verkopers te vertrouwen. Het is beter als dit de site is van een bepaalde fabrikant. Geef de voorkeur aan die verkopers die de betaling bij ontvangst aanbieden: u kunt dus alleen betalen voor de goederen, waarvan u zeker weet wat de kwaliteit is.
  • Als je van plan bent om af te werken in de vorm van een complex mozaïekpatroon en geen hulp zoekt van professionele ontwerpers, is het beter om een ​​kant-en-klare set te kopen voor het maken van een patroon.
  • Als je iets exclusiefs wilt maken, teken dan een schets van het ornament, bereken de grootte en het aantal verschillende marmeren fragmenten dat je nodig hebt. Pas daarna is het de moeite waard om een ​​steen te kopen en een mozaïek lay-out te beginnen.

Mooie voorbeelden in het interieur

Nu wordt marmer mozaïek gebruikt voor de decoratie van badkamers of baden.

Als je een kleine ruimte hebt, maar je wilt geen saaie monofonische oplossingen vermijden, kun je marmeren tegels van twee of drie nabije kleuren kiezen en deze in een dambordpatroon wisselen. Vaak gebruikt beige kleurbereik, omdat het marmer vele tinten geel en bruin heeft.

In ruime kamers met een interieur in de buurt van de klassieker, vaak met een vloer met mozaïekvloer. Als je stijl modern is, zijn geometrische ontwerpen typisch voor modern en neoklassiek.

In de traditionele versie van het klassieke interieur zijn ronde en ovale ornamenten met een overvloed aan fijne details populair. Typisch bevindt zich een dergelijk mozaïek in het midden van de kamer, slaapkamer of keuken (het is belangrijk dat de centrale elementen van het ornament niet door meubels worden geblokkeerd).

Alles over mozaïek van steen en marmer, zie hieronder in de video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer