Decoratief mozaïek: ontwerpvoorbeelden

Momenteel is decoratief mozaïek erg populair bij consumenten. Met dit materiaal kun je meer pit geven aan het interieur, de ruimte spectaculairder maken. Het wordt actief gebruikt voor het decoreren van een verscheidenheid aan kamers: van badkamers tot slaapkamers. Vanwege het brede assortiment, zal het niet moeilijk zijn om een ​​geschikt voorbeeld van mozaïekontwerp te vinden voor het decoreren van een appartement of huis in elke stijlrichting.

Speciale functies

Mozaïek paneel is weer in de mode. Het combineert bruikbaarheid met een luxe uitstraling die altijd al werd gewaardeerd en relevant was bij het ontwerp van residentiële gebouwen. De belangrijkste voordelen van het mozaïek zijn de volgende kenmerken:

 • Breed bereik. Moderne fabrikanten bieden hun klanten een grote verscheidenheid aan tegels. Dit kunnen complexe composities zijn die ideaal zijn om kamers in een klassieke of traditionele stijl te versieren, of eenvoudigere modellen die de gezelligheid van een moderne kamer benadrukken.
 • prestatie. Vanwege het feit dat het mozaïek een canvas is dat bestaat uit kleine tegels, is het uitermate geschikt voor objecten met een afgerond of ongelijk oppervlak. Dit maakt het interieur van de kamer nog spectaculairder en helpt in sommige gevallen zelfs om ongewenste gebreken te verbergen.
 • Veel toepassingen. Met behulp van de tegels kun je de hele compositie opmaken, beginnend bij de afbeeldingen van iets, alleen complexe patronen en eindigend met een sjabloonweergave of een paneel met één kleur.
 • Praktische kwaliteit. Modern mozaïek heeft een hoge vochtbestendigheid en duurzaamheid, waardoor het de esthetiek van het uiterlijk lange tijd kan behouden. Bovendien leent het oppervlak zich goed voor nat reinigen met glasreiniger of tegelreinigingsmiddelen.

In moderne collecties zijn er zeer interessante modellen die onderling verschillen in bepaalde parameters: grootte, materiaal, vorm, enzovoort.

Bij het ontwerpen van kamers moet met deze nuances rekening worden gehouden en moeten de beste opties worden gekozen, die het interieurontwerp duidelijk benadrukken en comfortabeler maken - en tegelijkertijd luxueus.

Hoe te maken?

Tegenwoordig wordt het mozaïek actief gebruikt in het ontwerp van verschillende residentiële gebouwen. Bij het inrichten van een kamer richten moderne ontwerpers zich vaak op reeds bewezen, populaire manieren om meubels en wanden te decoreren, die chique en elegantie aan het interieur geven. Vooral tegels maken vaak deel uit van de inrichting van de badkamer (vanwege de prestaties). Er zijn de volgende ontwerpopties:

 • Badkamer schermdecoratie. Dit is een trendy ontwerpbeweging, die wordt gebruikt bij het ontwerpen van badkamers van kleine afmetingen. In de regel is dit het gebruik van tegels in verschillende tinten van het kleurenpalet, die zo dicht mogelijk bij het bereik van de rest van de binnenruimte liggen. Deze optie benadrukt het ontwerp voorzichtig en maakt het uiterlijk van de kamer interessanter.
 • Wanddecoratie. Vaak besluiten appartementseigenaars om de gebruikelijke gewone tegels te vervangen door een reeks kleine tegels.Het blijkt dus de kamer te "doen herleven" en er een spectaculairdere uitstraling aan te geven. Voor decoratie kunt u één of meerdere muren kiezen, evenals het plafond of de vloer.

Andere kamers

Een andere kamer die geschikt is om met keramische tegels te worden versierd, is een keuken. Dankzij dit element in het decor oogt het duur en zeer indrukwekkend, wat vooral aantrekkelijk zal zijn voor de eigenaar van een privéwoning. De volgende decoratie-opties zijn erg populair:

 • Inrichting van de ruimte achter de kitchenette. In de regel is dit het gedeelte tussen het werkblad en de wandkasten. Dankzij de interessante designtegels van klein formaat of een ongewone vorm, kunt u de helderheid van de keuken, complete look geven.
 • Inrichting van het eiland in de keuken. Een tafelblad in het midden van de keuken kan ook een geschikt object zijn voor het decoreren van mozaïeken. U kunt dus een extra zone selecteren en ernaar wijzen met een interessant patroon in het ontwerp.
 • Registratie van de vloer. Veel moderne ontwerpers zijn ervan overtuigd dat de vloer in de keuken tegels moet gebruiken. Kleine tegels benadrukken het interieur van de kamer en maken het nog luxueuzer, en bieden praktische bruikbaarheid en comfort tijdens het reinigen.

Minder vaak, wordt een mozaïek gebruikt in het ontwerp van dergelijke woonwijken als de woonkamer en slaapkamer. Ontwerpers verdunnen vaak het interieur met een verscheidenheid aan objecten die werden gebruikt voor het decoreren van mozaïeken. Meestal zijn het spiegels, lampen, salontafels.

    Recent is de externe decoratie van de gevel van een woonhuis met kleine tegels relevant geworden. Het ziet er heel interessant en ongewoon uit. Meestal trekt het mozaïek in dit geval niet de hele muur uit, maar alleen de onderkant (of ze maken een verscheidenheid aan decors in ramen en veranda's).

    Decoratief mozaïek wint elk jaar aan populariteit. Het wordt geschikt voor zowel interne als externe decoratie.

    Hoe het mozaïek te leggen, zie hieronder.

    Comments
     auteur
    Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

    Inkomhal

    Woonkamer

    slaapkamer