Zwart mozaïek in het interieur

 Zwart mozaïek in het interieur

Een ongewoon ontwerp is waar elke eigenaar van het appartement van droomt. En het mozaïek voor een dergelijke oplossing is een echte vondst, want met zijn hulp kun je echt unieke composities creëren en deze in het totale decor passen. Bijzonder interessant is de zwarte tegel, die optreedt in het interieur van een solo of in een ensemble met een tegel van een andere kleur.

Sterke en zwakke punten

De mozaïektegel heeft genoeg voordelen, omdat het door zijn eigenschappen vergelijkbaar is met keramische tegels, die erg populair zijn bij eigenaren van appartementen.

Als je stilstaat bij zijn verdiensten, is het:

 • sterkte;
 • betrouwbaarheid;
 • duurzaamheid;
 • vochtbestendigheid;
 • niet gevoelig voor temperatuurveranderingen;
 • brandt niet uit en vervaagt niet;
 • Verkrijgbaar in veel kleuren.

  De belangrijkste nadelen van mozaïektegels zijn twee:

  • hoge kosten van materiaal en installatie;
  • langdurige installatie door nauwgezet werk.

  Als, ondanks het vooruitzicht van lange-termijnberekeningen van dure tegels, de eigenaar van het appartement over dit experiment beslist, zal het resultaat het geld en de tijd die het waard is, waard zijn.

  Speciale functies

  Een interessante oplossing in het interieur kan een mozaïek van zwarte kleur zijn. Het hoofdgebouw waar mozaïeken het vaakst worden geproduceerd, zijn de badkamer en de keuken. Dit is te verklaren door de functionele eigenschappen van de tegel, omdat deze goed bestand is tegen de afstoting van vocht en rustig warmte weerstaat.

  Het mozaïek kan bestaan ​​uit vierkante of ronde elementen - chips. Ronde mozaïekpanelen zien er nog origineler uit vanwege de ongebruikelijke textuur en combinatie van elementen.

  Tegenwoordig worden zowel glanzende als matte mozaïektegels geproduceerd.

  Het materiaal voor haar kan zijn:

  • Natuursteen - meestal graniet en marmer. Gebruikt om de vloer af te werken. Als je onyx of jasper gebruikt, kun je aan de muur werken. Verwijst naar dure materialen.
  • Aardewerk is een goedkope en populaire optie. Een van de voordelen is een enorm palet van kleuren.
  • Glas is het gemakkelijkste materiaal om voor te zorgen. Het heeft een uitstekende vochtbestendigheid, bestand tegen temperatuurveranderingen.
  • Metaal is een zelden gebruikt maar aantrekkelijk materiaal. Blootstelling aan corrosie staat het gebruik ervan in de badkamer en in de keuken niet toe.
  • Boom. Alleen bepaalde houtsoorten kunnen worden gebruikt. Zorg voor antischimmelbehandeling.

  Opties in het interieur

  U kunt het scherm puur zwart maken en u kunt andere kleuren gebruiken voor contrast of zwarte arcering. Zwart-witte klassiekers worden bijvoorbeeld vaak gebruikt om een ​​badkamer te versieren, waardoor de ruimte chique, stijl en respect heeft. Meestal wordt deze combinatie op de vloer gebruikt, waarna de muren en het plafond vlak zijn. Je kunt met zwarte en witte tegels spelen, niet alleen in de badkamer, maar ook in de keuken, als het in de juiste kleuren is opgelost of in de woonkamer onder dezelfde omstandigheden. In de keuken kan zwart mozaïek worden uitgelegd als een schort en de vloer, hoewel het een dure gebeurtenis is.

  Naast het contrast van kleuren kun je spelen op het contrast van texturen: glanzend en mat. Dit geeft nog meer mogelijkheden om unieke combinaties te maken.

  Zwarte mozaïektegels zijn mooi, niet alleen in combinatie met wit. Het is een zeer stijlvol reparatiemateriaal dat meteen de aandacht op zichzelf vestigt. Ze kan ook felle accenten toevoegen aan gekleurde tegels - zo'n benadering kan het beste in een kleine hoeveelheid worden gebruikt, zodat accenten geen schaakbord worden.

  Het mozaïek van zwarte kleur, onderstreept door zilver of goud, dat zowel insluitsels op chips kan zijn als onafhankelijke elementen gemengd met zwart, ziet er bijzonder elegant uit. Net als bij het gebruik van non-ferro accenten, is het beter om geen edele metalen te misbruiken. Het ontwerp van de kamer ziet er erg stijlvol uit als de gouden accenten overlappen met andere 'gouden' details van het decor. Als het bijvoorbeeld een keuken is, zou een zwart mozaïekschort met gouden druppels perfect zijn met de gouden handvatten van de koptelefoon of de poten van de stoelen.

  Het "ombre" -effect zal er niet minder origineel uitzien: van een tegel met zwarte kleur door grijstinten die in wit uitkomen.

  Als er een wens is om licht aan een kamer toe te voegen, is het beter om het op een witte schaal in te delen. De zwarte tegel, die fragmentarisch is toegevoegd, verzacht de monochroom.

   Als je een mysterie wilt geven, moet de kamer worden afgezet met een zwarte kleur en wit of andere mozaïekelementen benadrukken het mysterie.

   Hoe je een scherm maakt onder het bad van zwart mozaïek, zie de volgende video.

   Comments
    auteur
   Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

   Inkomhal

   Woonkamer

   slaapkamer