Witte lijm voor mozaïek: hoe te kiezen?

De moderne markt biedt een breed scala aan lijmen die geschikt zijn voor het planten van mozaïeken op harde oppervlakken. Onder de beschikbare opties zijn zowel universele als speciale oplossingen te vinden. Professionals bevelen aan om de voorkeur te geven aan de tweede, omdat dankzij hen de compositie zijn spectaculaire uiterlijk voor een langere periode behoudt. Gespecialiseerde mozaïeklijm is traditioneel verkrijgbaar in witte kleur, wat vooral geschikt is voor tegels van keramiek en glas.

Speciale functies

Witte tegellijm is erg populair vanwege de veelzijdigheid van de toon. Het combineert goed met elk kleurpalet, dus de meesters kopen het vol vertrouwen om de badkamer of keuken van te voren af ​​te werken.

Momenteel bieden fabrikanten hun klanten oplossingen van wit cement van hoge kwaliteitdie wordt verdund met fracties van wit gefractioneerd zand en met de nodige polymeren voor een betere hechting. Deze oplossing is vochtbestendig en ideaal voor het leggen van mozaïeken, vooral van natuurlijke materialen.

Het belangrijkste voordeel van deze lijm zijn nette naden, die tijdens het leggen van tegels gemakkelijker in te stellen zijn dan de naden van lijm, donkerder van kleur. Bovendien kan de lichte oplossing minder aandacht krijgen bij het reinigen, vooral met het verdere gebruik van witte voeg, die alle gebreken zal verbergen.

Witte lijm is een noodzakelijk attribuut bij het leggen van glasmozaïekwat de laatste tijd erg populair is bij ontwerpers en klanten. In de regel zijn dit transparante of doorschijnende tegels, een volwaardige compositie waarvan een heldere achtergrond nodig is, noodzakelijk om de schoonheid ervan te benadrukken en de afwezigheid van verstoringen in het uiterlijk van het mozaïek. Deze lijm zit in deze onvervangbare assistent.

Tips voor kiezen en gebruiken

Bij het kiezen van een lijm is het noodzakelijk om zijn hoge kwaliteit te garanderen, omdat de duurzaamheid van de mozaïeksamenstelling ervan afhangt.

Om dit te doen, moet u bij het kiezen van een lijm de volgende aanbevelingen opvolgen.

  • Professionals raden af ​​om dit product in open markten te kopen. Witte tegellijm heeft een poedermassa en wordt verkocht in zakken. Vochtigheid en onjuiste opslagomstandigheden kunnen de productkwaliteit aanzienlijk verminderen. Om een ​​dergelijke kans te voorkomen, moet het poeder worden gekocht in gecertificeerde gecertificeerde winkels en alleen die merken die al lang populair zijn in de markt.
  • Het loont de moeite om speciale aandacht te besteden aan de tijd van productie en verpakking van lijm. In de regel mag het voor poedermengsels maximaal zes maanden duren. Na deze periode kan het proces van uitharden binnen in de zak beginnen, wat de kwaliteit van de toekomstige mortel zal verminderen.
  • Het is beter om de voorkeur te geven aan een speciale lijm met een reservering - voor het leggen van een of ander product. Daardoor zal de meester tijdens het proces veel comfortabeler met de oplossing werken, en het resultaat zal veel hoger zijn en de eigenaar van het huis niet teleurstellen.
  • Bij aankoop moet u van tevoren controleren in de bijbehorende documentatie van de fabrikant van de lijmverbruiksnelheden, om deze met het werkgebied te vergelijken. We mogen echter niet vergeten dat het tarief kan verschillen van het werkelijke verbruik, dus adviseren professionals om altijd een poeder te kopen met een derde meer dan het vereiste aantal.
  • Bij het verdunnen van de oplossing hoeft u niet te vertrouwen op intuïtie - het is noodzakelijk om de bijgevoegde instructies strikt te volgen. Overmatig vocht kan leiden tot defecten die de hechting van de kwaliteit van de tegel op het oppervlak beïnvloeden.
  • In de regel wordt de kant-en-klare mortel met een speciaal verkregen troffelgereedschap op de wanden aangebracht. Ondanks het feit dat het werk meestal binnen 24 uur droogt (en duurdere mengsels - zelfs binnen een paar uur), adviseren ervaren vakmensen om de wachttijd voor een betere en meer duurzame mozaïekhechting te verdubbelen.

Verzorgen tijdens de aankoop en nauwkeurigheid bij het leggen, zal helpen de effectiviteit van het uiterlijk van de compositie te vergroten en de praktische eigenschappen ervan te verbeteren.

Topfabrikanten

Let bij het kiezen van een witte tegellijm op de fabrikant. Merken zijn bijvoorbeeld van bijzonder belang. Ceresit en Knauf. De productie van de eerste is meer gericht op het werken met een mozaïek van kunstmatige materialen, terwijl de tweede reeks uitstekend is voor het werken met tegels gemaakt van natuurlijke grondstoffen.

Witte lijmfabrikant Axton Het is geschikt voor het afwerken van oppervlakken met keramische tegels, evenals voor buitenafwerking vanwege weerstand tegen temperatuurveranderingen en verhoogde vochtbestendigheid.

Hoe je een mozaïek legt, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer