Lijm "Moment Joiner": kenmerken en toepassingsgebied

Lijm "Moment Stolyar" is goed bekend op de binnenlandse markt van bouwchemicaliën. De compositie wordt geproduceerd in de Russische productiefaciliteiten van het Duitse concern Henkel. Het product heeft zich bewezen als een uitstekende lijm, geschikt voor de reparatie en productie van houtproducten, wordt veel gebruikt in het dagelijks leven en in de productie.

Speciale functies

De samenstelling van "Joiner" omvat polyvinylacetaatdispersie met inbegrip van speciale weekmakers en additieven die de hechtende eigenschappen van het materiaal verbeteren en de betrouwbaarheid van de verbinding verhogen. Tijdens het fabricageproces van de Moment-lijm worden geen toxische en toxische stoffen gebruikt, waardoor het materiaal veilig is voor het milieu en het kan worden gebruikt voor de reparatie van huishoudelijke artikelen.De chemische veiligheid van het product wordt bevestigd door een kwaliteitscertificaat en conformiteitscertificaten die voldoen aan strenge Europese normen.

Door speciale additieven schendt de kleefstofsamenstelling niet de structuur van houtvezels. Na het drogen is het onzichtbaar. Scope van de tool is vrij breed. Lijm wordt met succes gebruikt bij het werken met elk soort natuurlijk hout, multiplex, spaanplaat en vezelplaat, karton, fineer en laminaat.

Werken met de compositie is toegestaan ​​bij een temperatuur van meer dan 10 graden en een relatieve vochtigheid van niet meer dan 80%. Wanneer u werkt bij lage temperaturen, kan de lijm zijn hoge kleefeigenschappen verliezen en zal de hechting van slechte kwaliteit blijken te zijn. Het gemiddelde materiaalverbruik is ongeveer 150 gram per vierkante meter oppervlak. De gedroogde samenstelling is compatibel met alle soorten verfproducten, daarom kan het gelijmde voorwerp indien nodig worden geverfd of gecoat met vernis.

Voor- en nadelen

De hoge consumentenvraag naar Moment Joiner-lijm is te wijten aan een aantal positieve materiaaleigenschappen.

  • De vochtbestendigheid van de lijm stelt u in staat objecten te gebruiken die door de "Joiner" aan elkaar worden geplakt in omstandigheden met hoge luchtvochtigheid.
  • Door zijn goede hittebestendigheid is de lijm bestand tegen temperaturen tot 70 graden. Dit is erg handig wanneer u werkt met gefineerde elementen die tijdens de installatie moeten worden verwarmd.
  • Uitstekende hechting en een korte hardingstijd maken het mogelijk om snel een sterke en duurzame verbinding te vormen. "Joiner" verwijst naar exprescomposities, waardoor het repareren de reparatietijd aanzienlijk verkort.
  • De tijd voor het volledig drogen van de voeg is niet meer dan 15 minuten.
  • De duurzaamheid van de verbinding. Gelijmde oppervlakken verliezen de betrouwbaarheid van de hechting niet tijdens de gehele levensduur van het gerepareerde product.

K nadelen kan worden toegeschreven aan lage vorst samenstelling en bepaalde vereisten voor houtvocht: gebruik gerepareerde producten op positieve temperaturen en houtvocht mag de 18% niet overschrijden.

species

In de moderne markt van huishoudelijke chemicaliën wordt het bereik van schrijnwerklijmen weergegeven door vijf series, verschillend qua samenstelling, gebruiksvoorwaarden, tijd van primaire instelling en volledige uitharding.

"Moment Joiner Clay Express" - universeel vochtbestendig product vervaardigd op basis van waterdispersie en bestemd voor het verlijmen van hout van verschillende soorten, evenals vezelplaat en spaanplaat, gefineerde producten en triplex. De volledige insteltijd is van 10 tot 15 minuten en is afhankelijk van de omgevingstemperatuur en vochtigheid van de boom.

Lijm bezit hoge vochtbestendige eigenschappen, bevat geen oplosmiddel en tolueen. Het product is geschikt voor het werken met papier, karton en stro, waardoor het in plaats van klevende lijm kan worden gebruikt voor het maken van handwerk en toepassingen. Na het aanbrengen van de samenstelling van de werkoppervlakken moeten stevig op elkaar worden gedrukt. Dit kan gedaan worden met een bankschroef. Producten kunnen ook worden afgevlakt met een boek of een ander zwaar voorwerp.

De tool is beschikbaar in buizen met een gewicht van 125 g, in banken van 250 en 750 g, evenals in grote emmers van 3 en 30 kg. Bewaar de lijm in goed gesloten containers in het temperatuurbereik van 5 tot 30 graden.

"Moment Joiner Super PVA" - de optimale oplossing voor het lijmen van verschillende soorten hout, laminaat, spaanplaat en vezelplaat. Lijm is verkrijgbaar in rode blikken, heeft een transparante structuur en is bijna niet merkbaar na het drogen.De vochtbestendigheid van het materiaal komt overeen met de klasse D2, die het gebruik in droge en matig vochtige ruimtes mogelijk maakt. De samenstelling van de meubelmaker is geschikt voor het werken met papierlagen van kunststof, stro, karton en papier, waarmee u met kinderen kunt knutselen zonder bang te hoeven zijn voor schadelijke effecten. De volledige instelling van de oplossing vindt plaats na 15-20 minuten.

"Het moment waarop Joiner Super PVA D3 waterdicht is" - universele montageverbinding bestand tegen herhaald invriezen en ontdooien, bestemd voor het verlijmen van houtproducten en gelamineerde oppervlakken. De waterbestendigheidslimiet wordt bepaald door de DIN-EN-204 / D3-index, die de hoge waterafstotende eigenschappen van het materiaal aangeeft en het gebruik van gerepareerde producten mogelijk maakt in omgevingen met hoge vochtigheid. Het product heeft zichzelf bewezen in de reparatiewerkzaamheden in keukens, badkamers, toiletten, evenals in een montagegereedschap voor het lijmen van parket en laminaat.

"Moment PVA Universal Joiner" - lijm op een dispersieve basis, geschikt voor het lijmen van elementen van houtsoorten, MDF, vezelplaat en multiplex.De tool heeft een korte uithardingstijd, een transparante structuur en laat geen kleur en modderige vlekken achter op de boom. De initiële sterkte van de initiële instelling is 30 kg per cm2, wat de uitstekende kleefeigenschappen van het product kenmerkt. De belangrijkste voorwaarde is dat de te lijmen oppervlakken binnen 20 minuten stevig moeten worden bevestigd. Waterdispersiekleefstoffen hebben een strikt gedefinieerde hoeveelheid water in hun samenstelling, daarom zal extra verdunning van de middelen voor het verhogen van het volume niet werken, anders zullen de verhoudingen worden verbroken en zal het mengsel zijn operationele eigenschappen verliezen.

"Moment Joiner Instant Grip" - de universele vochtbestendige middelen vervaardigd op acrylisch acrylisch en dispersief basis bestemd voor elk hout. De initiële uithardingstijd is slechts 10 seconden, wat de samenstelling relateert aan secondenlijmen en zorgvuldig gebruik vereist. De oplossing is gemakkelijk aan te brengen en laat geen residu achter. Het product is perfect voor het lijmen van hout met metaal, PVC met plastic, is bestand tegen maximaal vijf cycli kortstondig bevriezen.

verpakking

Lijm "Moment Joiner" is verkrijgbaar in handige verpakking, die wordt weergegeven door buizen, blikjes en emmers. Buizen hebben een vulling van 125 gram en zijn geschikt voor kleine reparaties aan meubelen. Door de speciale structuur van de buis is het mogelijk het lijmverbruik onder controle te houden en de resten van het product op te slaan tot het opnieuw wordt gebruikt. Voor reparatiewerkzaamheden met een gemiddeld volume zijn banken gepland, waarvan het volume 250 en 750 g is. Het dichte deksel biedt u ook de mogelijkheid om saldi op te slaan tot de volgende keer.

Grote meubelfabrieken kopen lijm in de emmers van 3 en 30 kg. De strakke dekking die het mogelijk maakt om de overblijfselen van structuur gedurende een lange tijd te behouden, is er niet in voorzien. Maar gezien het volume van de productie van meubelwinkels, is er geen behoefte aan dergelijke opslag. Verpakking gewicht lijm "Instant grip" en is 100 en 200 g

Subtiliteiten van toepassing

Reparatiewerkzaamheden met de lijm "Moment Joiner" vereisen geen speciale kennis. Het is voldoende om de instructies zorgvuldig te lezen en alle aanbevelingen strikt te volgen. Alvorens de kleefstofsamenstelling aan te brengen, is het noodzakelijk om de werkoppervlakken zorgvuldig voor te bereiden, waarbij stof, spaanders en bramen worden verwijderd.Indien nodig, moeten de te lijmen onderdelen op het verbindingspunt worden geslepen. Houten elementen moeten qua configuratie duidelijk aan elkaar zijn gekoppeld. Om deze indicator te bepalen, moet u een voorlopige droge fitting uitvoeren en, indien nodig, de details aanpassen.

Breng lijm aan op beide werkbladen in een dunne, gelijkmatige laag. met een zachte borstel. Na 10-15 minuten moet je de elementen verbinden, met maximale inspanning. Nadat de installatie is voltooid, wordt de overtollige lijm mechanisch verwijderd. Vervolgens moet de gelijmde structuur onder het juk worden geplaatst. U kunt de bankschroef gebruiken. Na 24 uur kan het gerepareerde product worden gebruikt.

Wanneer u met de samenstelling "Instant Grip" werkt, moeten de onderdelen met bijzondere zorg worden samengevoegd. De lijm grijpt direct, dus het is soms onmogelijk om een ​​ongelijkmatig aangebracht element te corrigeren.

beoordelingen

Clay "Moment Stolyar" is algemeen bekend in de Russische bouwmarkt en heeft veel positieve recensies. Kopers wijzen op de beschikbaarheid van de consument en de lage materiaalkosten, de hoge kleefeigenschappen en het gebruiksgemak.Ze vestigen ook de aandacht op de mogelijkheid om houten meubels te repareren zonder gaten te boren voor schroeven, waardoor de esthetische uitstraling van de producten behouden blijft. Door tegens, gebruikers schrijven de slechte hechting van de samenstelling aan de losse houten structuur en de snelheid van uitharden van de "Instant Snap" lijm, die verdere aanpassing van de positie van de onderdelen uitsluit.

Hoe lijm beter is om hout te lijmen, wordt in de video beschreven.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer