Poxipol Cold Weld: voors en tegens

Poxipol koud lassen, geproduceerd door het Uruguayaanse bedrijf met dezelfde naam, is een populaire kleefstof en is goed bekend op de binnenlandse markt van huishoudelijke chemicaliën. De samenstelling wordt veel gebruikt voor het verlijmen van verschillende oppervlakken in de huiselijke omgeving en heeft een hoge consumentenvraag.

kenmerken van

Koud lassen Poxipol is een tweecomponenten epoxylijm met een pasta-achtige consistentie en bevat geen oplosmiddel. De maximale afschuifkracht van de verbinding is niet minder dan 993 H met een gemiddelde schuifspanning van 2,2 MPa, een trekspanning van 5,4 MPa en een afschuifproef van 237 H. De initiële hardingstijd is één uur en volledige harding vindt na een dag plaats. De oplossing blijft na het aanbrengen 10 minuten plastisch, waardoor, indien nodig, de juiste locatie van de aangesloten onderdelen kan worden gecorrigeerd.De afgiftevorm van het product wordt weergegeven door twee buizen met een volume van 14 tot 70 ml, waarvan de inhoud onmiddellijk voor gebruik in een verhouding van 1: 1 wordt gemengd.

Een onderscheidend kenmerk van het gebruik van koud lassen is de afwezigheid van de noodzaak om een ​​pers te gebruiken. en sterk persen van de gelijmde oppervlakken. Om een ​​betrouwbare verbinding te garanderen, volstaat het om de onderdelen niet aan trillingen bloot te stellen en ze een bepaalde tijd in rust te laten. Werken met een gelijmd oppervlak in de vorm van slijpen, boren en andere mechanische effecten kunnen een dag na installatie worden uitgevoerd. Een ander kenmerk van de samenstelling is het vermogen om te bevriezen onder omstandigheden van hoge vochtigheid, inclusief onder water.

Voor- en nadelen

De vraag naar koud lassen Poxipol en Een groot aantal positieve beoordelingen is te wijten aan een aantal onbetwistbare voordelen van het materiaal.

 • De veelzijdigheid van het gereedschap ligt in de mogelijkheid om materialen met verschillende structuur en dichtheid aan elkaar te lijmen.
 • Gebruiksgemak en beschikbaarheid van materiaal. De compositie kan bij elk bouw- of ijzerhandel worden gekocht, waardoor deze nog populairder wordt bij de consument.
 • De mogelijkheid om een ​​laag van elke dikte te vormen is te wijten aan de stabiliteit van de samenstelling tegen vervorming en behoud van het oorspronkelijke volume na drogen.
 • Vanwege de dikke consistentie is de compositie uitstekend voor het werken op verticale oppervlakken.
 • De afwezigheid van oplosmiddelen in de lijmsamenstelling maakt het mogelijk dat de samenstelling wordt gebruikt in woongebouwen in de aanwezigheid van kinderen en dieren.
 • Weerstand tegen water biedt de mogelijkheid om lijm te gebruiken in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid. Het gereedschap kan worden gebruikt met matige blootstelling aan zwavelzuur en zoutzuur, benzine en tolueen.
 • Het materiaal laat geen sporen na het drogen achter, waardoor u voorwerpen kunt lijmen zonder bang te hoeven zijn voor vlekken en vlekken.

De nadelen van koud lassen Poxipol omvatten een laag smeltpuntcomponent 120 graden, wat de reikwijdte van de lijm aanzienlijk beperkt. Er is een klein pakket voor de modellen Poxipol 00266 en 00267, die een volume van 14 ml heeft, evenals een lange tijd van volledige droging van het product. Lage weerstand tegen scheuren elimineert het gebruik van lijm voor het werken met onderdelen die onderhevig zijn aan trillingen en schokken.De nadelen zijn onder meer de noodzaak van een grondige voorbereiding van werkoppervlakken met het verplichte ontvetten en ontstoffen van onderdelen.

toepassingsgebied

Koud lassen Poxipol wordt veel thuis gebruikt. Met zijn hulp kunt u elk oppervlak aan elkaar lijmen en de integriteit van de containers en vlakken herstellen. Betekent goed repareren van metaal, kunststof, rubber, glas, hout en beton in elke combinatie, en kan ook worden gebruikt voor het repareren van auto-onderdelen, meubels, speelgoed, schalen en waterleidingen.

Lijm is goed bewezen bij het afdichten van tanks en gastanks, en ook bij reparatie van accessoires van deuren. Het materiaal kan worden gebruikt voor buitenwerk en wordt gebruikt in omstandigheden met negatieve temperaturen.Het gereedschap wordt veel gebruikt voor het herstellen van beschadigd keramiek en voor het lijmen van decoratieve objecten. In reparatie- en constructiewerken wordt Poxipol gebruikt om keramische tegels te versterken, en in autoreparatiewerkplaatsen wordt het gebruikt voor het vullen van vleugels en bumpers. Lijm elimineert op effectieve wijze gaten in metalen platen, geschikt voor het repareren van boten, spiegels en betonnen vloeren.

instructie

Voordat u begint met het lijmen van de onderdelen, moet u de werkoppervlakken zorgvuldig voorbereiden. Dit vereist het verwijderen van mechanisch afval, evenals het wassen en ontvetten van elementen met een speciaal oplosmiddel. Het is noodzakelijk om de inhoud van de pakketten in gelijke delen te combineren en de compositie zorgvuldig te mengen. De mengtijd is meestal 10 minuten. De resulterende massa moet homogeen zijn en vrij van knobbels. Bij het mengen van de componenten neemt de temperatuur van het resulterende mengsel aanzienlijk toe.

Breng vervolgens het resulterende product op een van de oppervlakken aan en druk de delen stevig aan elkaar. Om lekken in tanks te voorkomen, lijm in het gat of barst en laat het rusten totdat het volledig droog is. Het is mogelijk om de locatie van de onderdelen binnen 10 minuten na het aanbrengen van het mengsel aan te passen, en het wordt aanbevolen om het gelijmde ding een dag na installatie te gebruiken.

Bij gebruik van Poxipol koud lassen, moeten de volgende voorzorgsmaatregelen in acht worden genomen:

 • het is noodzakelijk om inslag van middelen voor huid en slijmvliezen uit te sluiten;
 • wanneer u contact maakt met de huid van de handen met niet-uitgeharde lijm, was het besmette gebied met water en zeep,en spoel dan af met warm stromend water;
 • als allergische reacties optreden, is het raadzaam om een ​​arts te raadplegen;
 • na volledige droging vormt het product geen gevaar voor de menselijke gezondheid;
 • Wanneer u koudlassen koopt, moet u op de vervaldatum letten, omdat het gebruik van verlopen formuleringen verboden is.

tips

Strikte naleving van de regels voor gebruik en het volgen van eenvoudige aanbevelingen zal helpen om snel en betrouwbaar alle oppervlakken aan elkaar te lijmen en de levensduur van beschadigde objecten te verlengen.

 • Nivelleren van het mengsel na aanbrengen moet worden uitgevoerd met een rubberen spatel of een mes bevochtigd met water.
 • Als de massa slecht wordt uitgeperst, kunt u de buis licht verwarmen.
 • Als het materiaal gedeeltelijk wordt gebruikt en er een resterende hoeveelheid lijm is voor het volgende gebruik, wordt het niet aanbevolen om de dopjes op sommige plaatsen te vervangen.
 • Bereid het mengsel op een gemakkelijk schoon te maken plaat.
 • Men moet niet vergeten dat het oppervlak van Teflon, polypropyleen en polyethyleen Poxipol niet aan elkaar hecht.
 • Voor het verbinden van complexe oppervlakken op elk van de onderdelen moet eerst een dunne laag contactlijm worden aangebracht die geen tolueen bevat.Dit geldt voor staal-, brons-, koper- en chroomproducten. Werk met koud lassen kan beginnen nadat de hulpsamenstelling volledig droog is.
 • Bij het lijmen van gladde, niet-poreuze elementen, wordt aangeraden om de werkgebieden te reinigen met schuurpapier of fijn schuurpapier. Dit verhoogt de hechtingseigenschappen van materialen en zorgt voor een betrouwbare verbinding.
 • Houd er rekening mee dat de compositie pas 10 minuten na het aanbrengen transparant wordt. Het volume en de vorm van de laag veranderen niet.
 • De aanbevolen temperatuur voor koud lassen is 20-25 graden. Een hogere temperatuur vermindert de volledige droogtijd, een lagere temperatuur verhoogt de droogtijd.

  Poxipol koud lassen zal helpen om elk product snel te repareren, een representatief uiterlijk te behouden en een hoge betrouwbaarheid van de verbinding te garanderen.

  Je leert meer over werken met Poxipol koud lassen door de volgende video te bekijken.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer