Honingraat anti-decubitus matras met gewapende compressor

Soms worden mensen die lijden aan een aantal ernstige ziekten gedwongen om zich aan strikte bedrust te houden. Door zo'n lang verblijf zonder beweging, worden de doorligwonden gevormd op het lichaam van de patiënt. Om hun voorkomen te voorkomen en daardoor het lijden van een zieke te verlichten, worden in de regel speciale matrassen met speciale eigenschappen gebruikt.

Het meest populair tegenwoordig is een cellulair anti-decubitus matras van het bedrijf Armed.

lot

Bij langdurig contact met een zacht, vlak oppervlak en de invloed van het eigen gewicht van de patiënt, zijn de bloedtoevoer en de innervatie van weefsels verstoord, wat leidt tot necrotische veranderingen. Deze veranderingen beïnvloeden niet alleen de huid, maar ook spierweefsel, en in sommige bijzonder ernstige gevallen, en de botstructuur.Bovendien treden atrofische verschijnselen die worden veroorzaakt door langdurige compressie op in de inwendige organen.

Deze veranderingen, beginnend met een kleine bloedstasis en overgaand in necrose van een droge of natte aard, kunnen leiden tot de ontwikkeling van sepsis.

Om dergelijke nadelige gevolgen te vermijden, wordt de patiënt periodiek omgedraaid, waardoor de tijd van blootstelling aan een bepaald deel van het lichaam wordt verkort. Maar een dergelijke procedure vereist de constante aanwezigheid van een andere persoon en aanzienlijke inspanningen, en voor de patiënt veroorzaken dergelijke manipulaties pijn.

Bij gebruik van een anti-decubitus matras is de noodzaak van omkeren niet meer nodig, contact met het oppervlak van de matras gebeurt niet over het hele oppervlak, maar alleen op bepaalde punten. Bovendien veranderen deze talrijke contactpunten automatisch hun locatie, wat betekent dat er geen constant knijpen van de schepen is. Daarom heeft het gebruik van een gespecialiseerd matras in vergelijking met de gebruikelijke draaiing veel voordelen.

Functies en voordelen

Gespecialiseerde producten bedoeld voor bedlegerige patiënten en ouderen zijn al meer dan 15 jaar door Armed vervaardigd.Anti-decubitus cellulaire matras met een compressor werd gecreëerd door het bedrijf dankzij hun jarenlange ervaring en moderne technologie. Om te begrijpen hoe zo'n matras werkt, is het noodzakelijk om de structuur en het principe van de werking van dit product gedetailleerd te bestuderen.

De basis van het matras zijn geïsoleerde cellen (kamers), gevormd als een honingraat en bestaande uit een polymeer materiaal.

Met behulp van een compressor die met speciale buizen op de kamers is aangesloten, wordt lucht gepompt. Hij komt het eerst binnen in enkele rijen cellen en het andere deel blijft zonder lucht en dan na enige tijd al in andere cellen. Na enige tijd wordt het proces in de omgekeerde volgorde herhaald, de lucht komt de leeggelopen kamers binnen en de gevulde cellen worden daaruit vrijgemaakt. De cyclustijd is meestal 6 tot 12 minuten.

Afwisselend pompen van het ene of het andere deel van het matras is nodig om problemen met de bloedtoevoer te voorkomen. Dankzij deze technologie bevindt het lichaam van de patiënt zich op verschillende punten en voor een korte tijd in contact met de matras, waardoor de doorligwonden geen tijd hebben om zich te vormen.Deze matras is ontworpen om het maximale effect te bereiken in de sacrale, bil-, scapulaire en occipitale delen, waarbij de druk van het lichaam de grootste waarde heeft.

Het gebruik ervan bij bedspatiënten heeft het gunstigste effect, wat zich uit in het 24 uur per dag masseren van het lichaam van de patiënt.

Een automatische luchttoevoer zou niet mogelijk zijn zonder een compressor. Het is ontworpen voor de hele dag werken de klok rond. Cellulaire matras is gemaakt van materialen die geen allergische reacties veroorzaken en is ontworpen voor bedspatiënten met een gewicht dat de 120 kg niet overschrijdt.

Classificatie en variëteiten

Het bedrijf Armed heeft naast de mobiele versie ook andere soorten matrassen ontwikkeld en geproduceerd met een iets andere uitstraling en uitrusting.

Anti-decubitus matrassen zijn onderverdeeld in twee groepen: statisch en dynamisch.

statisch

Het oppervlak van deze modellen beweegt niet, omdat ze geen controle-eenheden en systemen hebben. Anti-decubitus effect in dergelijke modellen wordt uitgevoerd als gevolg van uniforme verdeling van de belasting over het gehele oppervlak van de matras.

Deze modellen zijn perfect aangepast aan de anatomische eigenschappen van het lichaam.

Het belangrijkste voordeel van statische modellen is een redelijke prijs vanwege de afwezigheid van een compressor. Bovendien kunnen ze worden gebruikt op plaatsen waar geen of tijdelijk elektriciteit ontbreekt. Maar het is beter om ze niet te gebruiken voor mensen die volledig geïmmobiliseerd zijn.

Deze groep is meer geschikt voor patiënten met gedeeltelijke mobiliteit, dat wil zeggen, die af en toe opstaan.

Een variatie van deze groep is gelmatras. De cellen van deze matras in plaats van lucht zijn gevuld met gel. Gelmodellen zijn meer geschikt voor mensen met doorligwonden op stadium 1-2 van de ontwikkeling.

De vorm van gelmodellen kan in drie richtingen tegelijk worden gewijzigd. Aan de rechterkant stroomt de gel soepel in het linkergedeelte van de matras en van het bovenste gedeelte naar het onderste gedeelte en kan van het voorste deel naar de achterkant stromen.

Uitstekende prestaties heeft gelmodel 563. Het bestaat uit drie delen, met als extra laag natuurlijke latex en een speciale hoes die kan worden ontsmet. Dit stand-alone model heeft een uitstekend anti-decubitaal effect en is bestand tegen ladingen tot 120 kg.

Op zichzelf staande modellen zijn ook van toepassing. vierdelige matrasbestaande uit polyurethaanschuim en met een afneembaar deksel van waterdicht weefsel. Een onderscheidend kenmerk van dit materiaal is het onvermogen om te verwarmen onder invloed van de temperatuur van het menselijk lichaam. Daarom veroorzaakt een lang verblijf erop geen persoon een onaangenaam gevoel. Dit materiaal is ademend, dus het microklimaat voor de huid is zeer gunstig.

Bovendien is de polyurethaan matras bestand tegen de gevolgen van desinfectiemiddelen, wat betekent dat u het veilig kunt hanteren zonder de basis te beschadigen.

dynamisch

Dynamische matrassen zijn allemaal uitgerust met compressoren, waardoor lucht de kamers binnengaat. Naast cellulaire matrassen die tot deze groep behoren, produceert het bedrijf buismodellen. Dit ontwerp is gebaseerd op cilinders loodrecht op de lengte van de matras, die met elkaar zijn verbonden tot een enkele eenheid. In tegenstelling tot een cellulaire matras kan de buisvormige structuur een gewicht van meer dan 120 kg dragen. Dergelijke matrassen zijn vaak uitgerust met een blazer.

Deze functie helpt bij het creëren van het meest comfortabele microklimaat voor de huid van de patiënt. Bovendien is een waterdicht laken bij de matras inbegrepen.

Het massage-effect wordt bereikt dankzij de constante drukverandering in de cilinders, met een interval van 6 minuten. Deze modellen zijn geschikt voor patiënten met 3-4 stadia van drukpijnlijke plekken. De voordelen van deze modellen zijn eenvoudig te hanteren, met voldoende effectiviteit en de mogelijkheid een defecte cilinder te vervangen. Maar in vergelijking met mobiele matrassen heeft de ballonvariant een kleiner massage-effect.

Van mobiele modellen valt op Orthoforma. Het oppervlak van deze matras is gemaakt van hypoallergeen poreus materiaal dat een goede ventilatie van de huid bevordert. De Orthoforma-matras is ontworpen voor patiënten met letsel aan de wervelkolom, evenals voor patiënten met variërende brandwonden.

Bovendien wordt deze matras gebruikt voor mensen die beroertes, hartaanvallen en verschillende operaties hebben ondergaan die een lang verblijf in een stationaire staat vereisen. De matras Orthoforma is uitgerust met een intelligente compressor en zijn bescherming in geval van overstroom, evenals de aanpassing van de stijfheid van de kamers.

Instructies voor gebruik

Om het matras het gewenste effect te geven, moet u de gebruiksaanwijzing volgen.

  • Eerst moet u de pomp op een stabiel oppervlak installeren of bevestigen met haken op de body op de bedhek.
  • Dan moet je het op een bed op een gewone matras verdelen. Vrije uiteinden moeten onder de gebruikelijke matras worden gestoken. Bij het plaatsen van het product moet rekening worden gehouden met de locatie van de ingang die is bedoeld voor het verbinden van buizen. Ze moeten zich samen met de compressor in het voetgedeelte van het bed bevinden.
  • Vervolgens wordt de pomp aangesloten op de buizen en zij op hun beurt op de matras. Daarna moet u ervoor zorgen dat de slangen niet gedraaid zijn en niet onder de matras vallen. Schakel de pomp in door op de knop "Aan" te klikken. , En de lucht begint te stromen, de cellen vullend.
  • Nu kunt u de voorgevormde matras bedekken en de patiënt plaatsen. Om de druk te regelen, zet u de hendel in de gewenste positie, afhankelijk van het gewicht van de patiënt. Nu kunt u de mate van opgeblazen matras controleren. Om dit te doen, steekt u twee vingers tussen het lichaam van de patiënt en het niet-opgeblazen deel van de matras. Als ze vrij binnenkomen, wordt de matras correct opgeblazen.
  • Om de positie van de patiënt te veranderen, moet u de statische functie inschakelen door de knop in de aan-positie te zetten.Deze functie zorgt voor het gelijktijdig vullen met lucht van alle cellen, waardoor het mogelijk wordt om procedures uit te voeren of de patiënt te voeden. Nadat u deze knop hebt uitgeschakeld, werkt het systeem zoals gebruikelijk.
  • Om ervoor te zorgen dat het systeem goed werkt, moet u het luchtfilter minstens één keer per maand controleren. Een vies filter kan worden schoongemaakt met behulp van milde detergentia. Daarna moet het worden gedroogd en pas dan op zijn plaats worden gezet.
  • Naast de pomp moet u de staat van de matras bewaken. Oppervlaktebehandeling kan worden gedaan met zeepwater of met desinfecterende eigenschappen.

Tips om te kiezen

Voordat u een anti-decubitus matras koopt, moet u eerst beslissen over het systeem. Voor een gedeeltelijk geïmmobiliseerde persoon is een model dat tot een statische groep behoort, voldoende. Voor volledig geïmmobiliseerde patiënten is de beste keuze een cellulair matras met een pomp, vooral als het lichaamsgewicht niet hoger is dan 120 kg. Het is beter om een ​​model te kiezen dat is uitgerust met een statische knop. Met zijn hulp is het mogelijk om het uitvoeren van verschillende procedures aanzienlijk te vergemakkelijken zonder pijnlijke gevoelens voor de patiënt en ongemakken voor de persoon die voor de zieken zorgt.

Voor een patiënt met een gewicht van meer dan 120 kg, is het beter om een ​​buisvormige matras te kopen, vooral als de doorligwonden 3-4 treden hebben. Wanneer u een matras met een compressor kiest, moet u op sommige technische kenmerken van het model letten, namelijk het geluidsniveau dat door de compressor wordt uitgestraald. De waarde ervan mag niet hoger zijn dan het teken van 6-8 dB. Deze informatie is altijd aanwezig in het productinformatieblad.

Bij het kiezen vergeet ook niet over contra-indicaties.

Een cellulair matras met een compressor kan niet worden gebruikt bij patiënten met skeletale cervicale tractie, omdat hun toestand aanzienlijk kan verslechteren als gevolg van de constante beweging van de cellen.

Patiënten met ernstig gewonde ruggengraatbeenderen met gedeeltelijk aangetast beenmerg mogen geen cellulair anti-decubitus matras gebruiken. Voor dergelijke patiënten wordt een sterke fixatie op een hard oppervlak getoond en daarom is een zacht, fluctuerend oppervlak voor hen onaanvaardbaar.

beoordelingen

De meeste mensen die een anti-decubitus matras met een compressor kochten voor hun geliefden waren tevreden met zijn werk. Het is niet nodig om de zieke persoon voortdurend om te draaien en de reeds gevormde doorligwonden beginnen te genezen.Veel mensen merken op dat de cellulaire matras perfect wordt gereinigd met behulp van conventionele ontsmettingsmiddelen. Sommige mensen merken een beetje luidruchtige werking van de compressor op, maar na verloop van tijd raken ze gewend aan het geproduceerde geluid.

In de onderstaande video ziet u wat er in het pakket zit en wat de cellulaire anti-decubitus matras met de gewapende compressor is voor:

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden.Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer