Dunne orthopedische matrassen

Traditionele orthopedische matrassen zijn al lang populair bij consumenten. Tot op heden werden de oude Sovjetmatrassen uit alle bedden van het land verdreven en vervangen door orthopedisch. Deze matrassen hebben echter verschillende nadelen: het is een hoge prijs, gebrek aan compactheid en ongemak bij het transport (een dergelijke matras kan niet worden opgevouwen, verwijderd, verplaatst van de ene kamer naar de andere). Tegenwoordig zijn dunne orthopedische matrassen erg populair.

Het belangrijkste geheim van gezonde slaap

Dunne orthopedische matrassen zijn producten tot 10 cm hoog met verschillende vullingen.

Ze hebben een aantal voordelen ten opzichte van hun voorgangers (traditionele dikke orthopedische matrassen), namelijk:

 • redelijke prijs (de kosten van een dunne orthopedische matras zijn veel lager dan die van traditionele dikke producten);
 • lichtheid en compactheid;
 • gemak van zorg (de matras zelf is periodiek genoeg om los te komen van stof, en de hoes is wasbaar);
 • in de samenstelling van de vulstoffen van dit product zitten natuurlijke ingrediënten die geen allergische reactie in de slaper veroorzaken;
 • vanwege de grote keuze aan maten, kunt u de juiste optie kiezen, rekening houdend met de afmetingen van het bed (voor een bank of niet-standaard bed, kunt u een dun orthopedisch matras op bestelling maken);
 • maakt elk bed comfortabeler.

Alle banken bestaan ​​uit twee of meer delen, op de vouwen waarvan er geleidelijk breed genoeg spleten verschijnen en de opvulling wordt afgebroken. Je kunt zo'n bed niet zo comfortabel noemen, en gasten die op zo'n bank in slaap vallen, worden 's morgens moe wakker. De situatie kan echter veranderen als het huis dat heeft dunne orthopedische matras - je hoeft het alleen maar op de bank te leggen en op te lossen. Het bed wordt genivelleerd, alle oneffenheden en deuken verdwijnen en de gasten voelen zich 's ochtends goed.

Het is echter de moeite waard om de nadelen te overwegen die deze kleine helpers hebben:

 • Het wordt aanbevolen om ze alleen tijdens de slaap te gebruiken, dit is het grootste nadeel.Dit product moet dagelijks worden opgevouwen en schoongemaakt en 's avonds wordt het opnieuw aangelegd en op een bed bevestigd.
 • Sommige modellen hebben niet de mogelijkheid om de rol op te rollen, omdat ze een harde vulstof hebben - natuurlijke kokosvezel.

Zoals u kunt zien, zijn de nadelen van een dunne orthopedische matras veel minder dan voordelen.

fillers

Bij de vervaardiging van dunne orthopedische matrassen hechten fabrikanten veel belang aan het advies van orthopedische artsen en luisteren zij ook naar de feedback van consumenten.

Deze producten onderscheiden zich, afhankelijk van de kwaliteit van het materiaal waaruit het product is gestoffeerd, en van de kwaliteit van de vulstof.

Matrassen, waaronder natuurlijke materialen en vulstoffen, zijn duurder, maar ze hebben geen gelijke in kwaliteit. Ze zullen langer dienen en veel beter orthopedische functies uitvoeren - in vergelijking met hun goedkopere tegenhangers.

Als synthetische vulstoffen deel uitmaken van dunne orthopedische matrassen, zullen ze aanzienlijk minder goed zijn, niet alleen qua kosten, maar ook qua kwaliteit.

Dergelijke producten slijten sneller, een voldoende orthopedisch effect is niet verzekerd.

Het is noodzakelijk om meer te weten te komen over alle mogelijke vullers van een dunne orthopedische matras en hun positieve en negatieve kanten te bepalen.

natuurlijk

 • Kokosvezel is een van de beste vulstoffen die beschikbaar is. De voordelen hiervan zijn dat dit vulmiddel hypoallergene en uitgesproken orthopedische eigenschappen heeft. Het kan zelfs worden gebruikt om een ​​babybed uit te rusten.

Kokosvezel wordt snel geventileerd, zorgt voor goede ventilatie, wordt niet bederfelijk en rot niet in een natte omgeving. Dergelijk materiaal zal de eigenaars vele jaren van dienst zijn, waardoor ze worden behoed voor veel problemen die verband houden met comfort tijdens de slaap en het behoud van de gezondheid. Onder de minnen kan een hoge prijs worden onderscheiden en het onvermogen om de matrasrol te vouwen of te verdraaien.

 • Biokokos - analoog van de vorige filler. Het belangrijkste verschil is echter dat kokosvezels in dit vulmiddel bij elkaar worden gehouden door een synthetische hypoallergene vezel - holofiber. Dit verschil kan de kosten van het eindproduct aanzienlijk verminderen en het ontwerp enigszins verzachten.Voor de rest van de kenmerken van de eigenschappen van deze filler zijn vergelijkbaar met de kenmerken van het vorige model.
 • Natuurlijke latex is een andere prachtige natuurlijke vulstof die in alle opzichten perfect is. Net als kokosvezel is natuurlijke latex opmerkelijk vanwege zijn opmerkelijke orthopedische eigenschappen, rot niet, is goed geventileerd en vereist praktisch geen inspanningen om voor zo'n dun orthopedisch matras te zorgen.

Het is vrij licht, heeft de eigenschappen van flexibiliteit en compactheid. Hypoallergeen, kan worden gebruikt voor de dagelijkse slaap. Een matras met een dergelijke vulling zal zeer comfortabel en comfortabel zijn, aangezien het de vorm aanneemt van het lichaam van een slapend persoon. Er is slechts één nadeel aan dit model - de hoge prijs.

synthetisch

 • Synthetische latex - het is een schuimmateriaal dat de eigenschappen van natuurlijke latex bijna volledig imiteert. Vanwege de synthetische oorsprong en fragiliteit, heeft het nogal lage kosten. Het heeft een harde basis, waardoor het goed omgaat met zijn orthopedische taken.
 • Strutoplast - materiaal dat wordt gebruikt als opvulling voor een dun orthopedisch matras.Het is duurzaam genoeg. Zijn stijfheid stelt u in staat om goed om te gaan met de hoofdtaak. Een geweldige optie in termen van prijs / kwaliteitverhouding, omdat de kosten veel lager zijn dan die van matrassen die zijn gemaakt van natuurlijke vulstoffen.
 • Polyurethaanschuim - de verkoopleider onder synthetische vullers van dunne orthopedische matrassen, omdat deze modellen de laagst mogelijke prijs hebben. De matras met polyurethaanschuim slijt echter snel, zakt op plaatsen van druk. Als voordelen kan men de goede orthopedische eigenschappen van dit model onderscheiden (vanwege het gebruik van versterkt schuimrubber), evenals hypoallergeniciteit, gemak en vochtbestendigheid.
 • Memoriform - "geheugenschuim". Synthetisch opvulartikel onthoudt perfect en neemt de vorm aan van het lichaam van de slaper en heeft een ondersteunend effect. Het is een van de zachtste vullers van dunne orthopedische matrassen.

Memoriform gaat lang mee, maar heeft een aanzienlijk nadeel: een hoge prijs. Geheugenvorm heeft een laag ademend vermogen, zodat de matras snel warm wordt.

Er zijn veel vulstoffen voor dunne orthopedische matrassen, maar het is rendabeler om een ​​matras met een gecombineerd vulmiddel te kopen. Veel fabrikanten maken en dergelijke. Dankzij de gecombineerde vuller, zal de gebruiker zelf bepalen in welke mate hij stijf is om te kiezen voor zijn bed - voor een nog aangenamere nachtrust.

Tips om te kiezen

Bij het kiezen van een dun orthopedisch matras moet aandacht worden besteed aan verschillende belangrijke criteria, namelijk: het gewicht en de lichaamslengte van de gebruiker voor wie de dunne orthopedische matras bedoeld is. De optimale stijfheid van het product hangt ervan af.

Het is noodzakelijk om de grootte van een dunne orthopedische matras te bepalen. De gebruiker moet weten op welk oppervlak het product is bedoeld. Als de maat van de bank of het bed niet standaard is, moet u het product laten bestellen.

Als de koper ziektes heeft, raadpleeg dan de orthopedist, die het beste optie model van de matras zal adviseren. Het verlicht de spanning van de taille en spieren, ondersteunt de wervelkolom.

Zijn geheugenmatrassen handig voor de houding, bekijk dan de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer