Tempur-matrassen

Tempur orthopedische matrassen worden niet alleen gekocht voor preventie, maar ook voor de behandeling van ziekten van het bewegingsapparaat. Ze zijn gemaakt met behulp van moderne geavanceerde technologie.

De hele waarheid over Amerikaanse orthopedische producten

Tempur is zowel de merknaam als de naam van het materiaal waaruit orthopedische matrassen zijn gemaakt.

Het begin van de geschiedenis van het Amerikaanse handelsmerk wordt beschouwd als de jaren 70 van de vorige eeuw, toen in de VS materiaal werd ontwikkeld en getest voor astronauten. Dit materiaal hielp om de druk gelijkmatig te verdelen, zorgde voor anatomische ondersteuning en maakte het mogelijk de belasting te verminderen tijdens het opstijgen van het ruimtevaartuig.

In de jaren 80 kwam innovatie niet alleen beschikbaar voor ruimtevaarders, maar ook voor gewone mensen. Het materiaal heette Tempur.

Gedurende vele jaren werkten vooraanstaande wetenschappers uit verschillende landen verder aan de verbetering ervan, en in 1991 kwamen de producten van het nieuwe merk Tempur op de markt.

Vanaf de allereerste dagen kregen ruimtegebaseerde slaapproducten een grote populariteit, die alleen maar toenam met de tijd.

De kwaliteit van Amerikaanse producten wordt bevestigd door verschillende certificaten en certificaten.

Functies en voordelen

Het belangrijkste kenmerk van Tempur-matrassen is de verminderde grootte van geschuimde vulstofcellen - ze lijken op kleine gesloten ballen met microporiën in vorm.

Bovendien hebben de producten het vermogen om hun eigenschappen te veranderen onder invloed van temperatuur en drukligging.

In eerste instantie lijkt de matras nogal dicht. Onder invloed van de temperatuur van het menselijk lichaam wordt het materiaal echter zachter en omgeeft het letterlijk, terwijl het skelet en de spieren in de meest comfortabele en correcte positie worden gehouden. Wanneer een persoon opstaat, herstelt het product snel zijn vroegere vorm.

Deze eigenschap wordt het geheugeneffect (geheugen) genoemd en heeft brede toepassing gevonden, niet alleen in het dagelijks leven, maar ook in de geneeskunde.

Deze matrassen helpen:

 • Ondersteun de wervelkolom met behulp van de mogelijkheid om door te zakken, afhankelijk van de druk die wordt uitgeoefend.
 • Verlicht pijn in de cervicale, schouder- en lumbale regio's.
 • Ontdoe je van de pijn bij verschillende sportblessures en fracturen.
 • Slapeloosheid en ongemak tijdens de slaap bestrijden.

Vanwege de ontwerpeigenschappen en het gebruikte materiaal, kraken de producten niet, worden ze niet geperst.

Andere voordelen van Tempur-matrassen zijn:

 • effectieve orthopedische effecten;
 • gebrek aan tegendruk;
 • milieuvriendelijkheid;
 • hypoallergeen;
 • hygiëne;
 • gemak van zorg.

In dit geval garandeert de fabrikant een lange levensduur van zijn producten - minimaal 10-15 jaar.

lineup

Tempur heeft niet alleen zorg besteed aan de kwaliteit en effectiviteit van haar producten, maar ook aan het assortiment. Het presenteert producten voor kinderen en volwassenen (in een breed prijsklasse).

Alle producten zijn onderverdeeld in drie modelseries.

Klassiek origineel

In modellen van deze serie wordt het Tempur Climate Material-systeem gebruikt, dat is ontworpen om vocht tijdens de slaap af te voeren. Vanwege deze eigenschap zal de slaper nooit problemen krijgen met bloeding, dermatitis en andere problemen, die gepaard gaan met ernstig zweten. Deze serie bevat matrassen van gemiddelde hardheid, hoogte van 19 tot 31 cm.Het maximaal toegestane gewicht dat bestand is tegen producten - 150 kg.

Budget Cloud

Een reeks van de zachtste modellen. Om het orthopedische effect te waarborgen, hebben dergelijke modellen onvoldoende rigiditeit, maar ze zijn goed geschikt voor de preventie en behandeling van hernia en neuralgie. De maximaal toelaatbare belasting van de seriematrassen is 150 kg. De hoogte varieert van 19 tot 27 cm.

Elite Sensation

Het duurste modellengamma, een kenmerk van de Soft Touch-case, met een micro-massage-effect. Bovendien is het matraskussen geïmpregneerd met een speciaal antimicrobieel middel.

De matrassen van deze serie variëren in hun mate van stijfheid - van gemiddeld tot hoog, waardoor ze kunnen worden gebruikt bij de behandeling van veel voorkomende aandoeningen van de wervelkolom.

Er zijn verschillende categorieën Sensation-modellen, verschillend in hoogte: 19, 21 en 25 cm. De hoogste matras is bovendien uitgerust met een speciale ondersteunende laag die bestand is tegen aanzienlijk gewicht.

Ongeacht welk modelbereik en prijscategorie de matras toebehoort, het is altijd van hoge kwaliteit en voldoet aan de strengste internationale normen.

Mythen en werkelijkheid

Als u een nieuw matras kiest en informatie over een modern assortiment producten verzamelt, kunt u tegenstrijdige dingen tegenkomen met betrekking tot orthopedische modellen - waaronder Tempur-producten.

Als je de uiteindelijke keuze maakt, moet je begrijpen waar fictie is en waar de waarheid is:

 1. Orthopedische matrassen zijn alleen nodig voor mensen met problemen met de wervelkolom. Dat is het niet. Gerenommeerde artsen en wetenschappers zeggen dat het preventieve effect van dergelijke matrassen veel beter is dan genezend, en iedereen kan ze gebruiken. Overigens produceren moderne serieuze fabrikanten matrassen voornamelijk met een orthopedisch effect.
 2. Tempur-producten onthouden de vorm van het lichaam van de slaper. Nog een verkeerde bewering. Memory Foam verandert van vorm alleen onder invloed van het menselijk lichaam. Na het beëindigen van de belichting keert het terug naar zijn oorspronkelijke positie in slechts 10 seconden.
 3. Bij het kiezen van orthopedisch beddengoed moet rekening worden gehouden met de individuele kenmerken van de persoon. Dit is waar - bij het kiezen van een matras moet u zich niet alleen richten op zijn prijs en uiterlijk, maar ook op de leeftijd en het gewicht van de persoon voor wie het product is bedoeld.

Een andere mythe kan worden beschouwd als de bewering dat de meest harde matrassen als het nuttigst worden beschouwd.

Dit is niet altijd waar. Het belangrijkste is, volgens deskundigen, dat het bed comfortabel, comfortabel en zoveel mogelijk het bewegingsapparaat in de juiste positie ondersteunt. De mate van stijfheid wordt gekozen afhankelijk van de individuele kenmerken.

Klantrecensies

Niet iedereen kan beslissen om een ​​Tempur-matras te kopen, vanwege de relatief hoge prijs van modellen. Nadat besloten is, betreuren maar weinig mensen het bestede geld. Het bewijs hiervan zijn de talloze positieve (en zelfs eerlijk gezegd enthousiaste) recensies van klanten.

Veel gelukkige eigenaars van slaapaccessoires met een geheugeneffect zeggen dat ze in staat waren zich te ontdoen van de normale pijn in de rug, nek en gewrichten. Bovendien is er een verbetering van de kwaliteit van de slaap, wat een goed effect heeft op het algemene welzijn en de prestaties.

Velen, die Tempur hebben geprobeerd, stellen zich niet meer voor hoe ze eerder op matrassen met andere vullingen konden slapen. Ze beschrijven hun toestand tijdens de slaap als "de staat van gewichtloosheid" en "gevoel van vlucht".

Het feit dat ze vaak worden gebruikt in medische instellingen, om de conditie van patiënten met fracturen te verlichten, complexe dislocaties en ziekten van het bewegingsapparaat, spreekt ook in het voordeel van de producten van het bedrijf.

Het is belangrijk op te merken dat alle positieve beoordelingen uitsluitend betrekking hebben op de originele producten van het bedrijf, aangezien zelfs de nep van de hoogste kwaliteit niet hetzelfde effect kan geven als een natuurlijke Tempur.

In de volgende video vindt u meer informatie over Tempur-matrassen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer