Anti-decubitusmatras met compressor

Anti-decubitusmatras met een compressor is een speciale ontwikkeling voor bedspatiënten en mensen met beperkte mobiliteit. Deze matten zijn ontworpen om doorliggen te voorkomen die optreden als gevolg van een lange ligpositie op een zachte matras en worden veroorzaakt door het samendrukken van zachte weefsels tijdens een lang verblijf van het lichaam in één positie. Anti-decubitusmatten zijn uniek, ze verschillen van gewone matten en hebben nuttige eigenschappen.

Functies, principe van de operatie

Anti-decubitusmatras met een compressor is een mat gemaakt van gegummeerd materiaal met cilinders en een speciale compressorbox, onderling verbonden door luchttoevoerbuizen. Dit is een reliëfblok dat een helende werking heeft, waardoor het gemakkelijker wordt om in bed te blijven voor de geïmmobiliseerde persoon.

Het doel van anti-decubitus matrassen met een compressor is om het gevaarlijke stadium van doorligwonden te voorkomen, wanneer wonden als gevolg van stoornissen in de bloedstroom en slecht functioneren van zenuwuiteinden ondraaglijk worden.

Deze matrassen helpen een persoon te verlichten van pijn, als je ze op tijd koopt: de hele horror van de doorligwonden is dat cellen niet in staat zijn om te regenereren, dus zweren blijven zachte weefsels infecteren totdat de botten worden blootgesteld.

Dit type matras is in staat om doorliggen te elimineren, als u ze direct gaat gebruiken, zodra de eerste wonden worden opgemerkt. Het systeem is gebaseerd op het ballonprincipe: de mat is uitgerust met camera's en vult deze met lucht, wat de configuratie van de unit kan veranderen. Vanwege de alternatieve herdistributie van lucht naar verschillende delen van het lichaam van de geïmmobiliseerde patiënt, wordt massageondersteuning verschaft, die het werk van de bloedstroom stimuleert op de plaatsen die zijn aangetast door doorligwonden. Door zijn structuur elimineert de matras de compressie van zachte weefsels.

Dit type eenheid valt op door zijn efficiëntie en betrouwbaarheid. Dankzij moderne ontwikkelingen worden deze matten gebruikt in medische instellingen en thuis.

Ze worden getoond bij:

 • beroerte;
 • rugletsel;
 • laesies van het centrale zenuwstelsel.

De belangrijkste taken waarmee een dergelijke matras met succes omgaat zijn:

 • eliminatie van verdoving van zacht weefsel;
 • verlichting van de algemene toestand van de patiënt;
 • de doorgang van doorligwonden naar een moeilijker te genezen stadium voorkomen;
 • ontspanning van de spieren van het lichaam (constante massage);
 • normalisatie van slaap.

Dergelijke matten kunnen het gebied van zones met hoog risico voor de vorming van doorligwonden verminderen, waaronder: hakken, heiligbeen, ruggengraat, ellebogen, schouderbladen, nek, enkels, knieën, heupen, schouders en oren.

waardigheid

Niet alleen "slim", maar ook een nuttige ontwikkeling, de anti-decubitus matras biedt onschatbare hulp aan de patiënt en degenen die voor hem zorgen. Ongeacht het type model met buisvormige of cellulaire kamers, verandert het werkingsprincipe niet: er wordt lucht in en uit geblazen, wat een uniforme druk op het lichaam garandeert.

De voordelen van dergelijke matrassen zijn onder andere:

 • het gebruik van hoogwaardige hypoallergene materialen die veilig zijn voor de gezondheid;
 • eenvoudig onderhoud van het blokoppervlak (afvegen met een vochtige doek), weerstand tegen herhaalde reinigingen (om de drie dagen), mogelijkheid van reparatie;
 • behoud van oppervlaktewarmte, biedt de meest comfortabele omstandigheden voor slaap;
 • de aanwezigheid van verschillende maten, zodat u een speciale matras kunt kiezen voor een specifieke lichaamsgrootte van de gebruiker, rekening houdend met het bedoppervlak;
 • compatibiliteit met modellen van bedden met een hefmechanisme.

cons

Anti-decubitus matrassen accepteren geen verzorging met alcoholhoudende middelen en chemicaliën met chloor. De verwerking is onaanvaardbaar gebruik van zeep en poeder. Bovendien moeten dergelijke matten natuurlijk van het licht worden gedroogd. Het is onmogelijk om ze te "helpen" te drogen met behulp van warmte of ijzer.

Omdat het systeem 24 uur per dag op het netwerk werkt, kan het het zenuwstelsel nadelig beïnvloeden en irritatie en zelfs ziekte veroorzaken. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het systeemgeluid niet hoger is dan 30 dB.

Het nadeel van dergelijke matrassen is ruis tijdens het gebruik van de compressor.

Hoe te plaatsen?

De set bevat een anti-decubitusmatras met een compressor, verbindingsslangen, de compressor zelf en een reparatieset. In de duurdere modellen vullen fabrikanten de kit aan met een bacteriostatische deken.

Om de matras op de juiste manier op het oppervlak van het bed te plaatsen, hebt u het volgende nodig:

 • sluit de unit zelf aan op de compressor via slangen;
 • installeer de compressor op de voet van de patiënt;
 • plaats de mat op het bedoppervlak zodat de luchtkamers zich bovenaan bevinden en de verbindingsbuizen zich "aan de voeten" van de patiënt bevinden;
 • nadat de mat is gelegd en de pijpen zijn geïnstalleerd, controleert u de positie van de slangen (gebrek aan buiging en vallen onder de matras, waardoor de werking van de compressor kan worden verstoord);
 • pomp lucht in de kussens, controleer de werking van de matras voordat u de patiënt erop zet.

Belangrijke nuance: de compressor moet continu werken.

Hoe te gebruiken en op te slaan?

Het anti-decubitusmatras wordt op de hoofdmatras geplaatst en bedekt het oppervlak van een normaal of speciaal absorberend vel (bij afwezigheid van een blaassysteem). Voordat u een zieke persoon op de matras legt, moet u de werking ervan controleren door het netwerk aan te sluiten (als het systeem correct werkt, wordt de lucht ongeveer 5-6 minuten later vrijgegeven).

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de draad niet wordt beschadigd. Om niet verward te raken in de positie van het hoofd en de benen, is het de moeite waard om te onthouden: de buizen bevinden zich altijd "in de benen".

Als u de druk wilt aanpassen, moet u dit doen wanneer de zieke gebruiker al op bed ligt. De druk wordt gecontroleerd op de plaats van maximale belasting (ter hoogte van de locatie van de billen tussen twee matrassen). De juiste indicator - tussen de matten is er vrijheid voor de vingers, maar een lichte weerstand wordt gevoeld. h

Als er geen vrijheid is, wordt de druk verlaagd.

Als de matras al enige tijd niet nodig is, wordt deze volledig weggeblazen, opgerold in de cellen en niet vergeten te zorgen dat de slangen zich in de verpakking bevinden zonder te buigen. Voordien worden stof en onzuiverheden die tijdens het gebruik ontstaan, daaruit verwijderd. Als het systeem ongewenste rommel is, moet u het aan het servicecentrum geven: ondanks de beschikbaarheid van een reparatieset kan niet iedereen het correct repareren.

Waar moet je op letten bij het kopen?

Aangezien een anti-decubitusmatras een speciaal huishoudelijk artikel is, moet de keuze ervan grondig zijn en rekening houden met verschillende factoren.

Om het echt bevorderlijk te maken voor herstel, is het de moeite waard om in gedachten te houden:

 • mate van mobiliteit van een zieke persoon (volledige immobilisatie of het vermogen om te bewegen, één zijde naar achteren keren, gaan zitten);
 • het niveau van noodzakelijke behandeling (preventie of regelmatige behandeling van bestaande wonden op het lichaam);
 • de verwachte duur van de operatie (afhankelijk van de mate van de ziekte en beïnvloedt het model van de matras);
 • geluidsniveau geproduceerd tijdens werking van de compressor;
 • als de patiënt overmatig zweet of het verloop van de ziekte ernstig is, is het lonend om te zorgen voor de aankoop van een model met een luchtstroomsysteem (de aanwezigheid van perforaties ten behoeve van luchtcirculatie om een ​​verkoelend effect te verschaffen);
 • de juiste verhouding van de afmetingen van de matras en het onderliggende bed;
 • gewicht van de geïmmobiliseerde gebruiker (beïnvloedt het model van de matras).

Degenen die moeite hebben om een ​​keuze te maken, kunnen letten op de aanbevelingen van specialisten die zeggen: gewicht is een fundamentele factor.

Het type holle kamers hangt ervan af:

 • zieke gebruikers met een gemiddeld gewicht van maximaal 100-110 kg worden modellen getoond met de cellulaire structuur van de kamers (met de niet-gestarte vorm van doorligwonden);
 • voor zieke mensen met overgewicht, verdient het de voorkeur om ontwerpen te nemen met transversaal gerangschikte buisvormige cilinders (meestal hebben deze patiënten drukplekken).

Er moet rekening worden gehouden met het feit dat de inconsistentie van het gewicht kan leiden tot systeemfouten.Het is onaanvaardbaar om een ​​cellulair matras te gebruiken als het gewicht van de gebruiker de maximaal toegestane belasting overschrijdt. In dit geval werkt het apparaat niet goed met de juiste werking en neemt de belasting op zachte weefsels in gevaarlijke gebieden toe.

beoordelingen

Anti-decubitus matrassen zijn uniek - denk aan kopers. Dergelijke modellen zijn beter dan gel en statische orthopedische tegenhangers (bijvoorbeeld "Trives"), hoewel ze een complexere structuur hebben. Volgens mensen die voor bedpatiënten zorgen, verminderen deze matten het algehele ongemak veroorzaakt door constant blijven in bed.

Dankzij hen kan de patiënt niet bang zijn voor gevoelloosheid van het lichaam, onplezierige tintelingen in het gebied dat het meest vatbaar is voor doorliggen van zacht weefsel.

Kopers geven toe dat ze in de meeste gevallen dergelijke producten kopen op basis van orthopedische aanbevelingen, wat bijdraagt ​​aan de juiste keuze, patiënten helpt om de verspreiding van doorligwonden te stoppen of het verloop van de ziekte van graad 3 en graad 4 naar de eerste te verminderen. Sommige opmerkingen zijn gewijd aan matrassen met het luchtstroomsysteem, waardoor het comfort van de matras toeneemt en het uitstekende massage-effect de spierspanning van langdurig liggen verlicht.

Hoe je een anti-decubitus matras kiest, zie onderstaande video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer