Matraskenmerken met traagschuimmateriaal

Slaap neemt 30% van iemands leven in beslag, dus de keuze voor een kwaliteitsmatras is noodzakelijk. Nieuwe unieke vulstof Memory Foam concurreert met de gebruikelijke veerblokken en kokosnotenkokos.

Speciale functies

Traagschuimmateriaal is in massaproductie uit de ruimtevaartindustrie gekomen. Slim schuim of geheugenschuim moest de belasting van het lichaam van de astronaut in het ruimtevaartuig verminderen. Memory Foam vond zijn toepassing en onderzoek naar innovatief materiaal in de civiele industrie niet. De Zweedse fabriek Tempur-Pedic verbeterde het Memory Foam-materiaal en lanceerde de productie van goederen voor extra slaapcomfort. Traagschuim of Memory Foam heeft veel namen: ortho-foam, memorix, tempur.

kenmerken van

Memory Foam-schuim bestaat in twee soorten:

 • thermoplast
 • visco-elastisch.

Thermoplastisch uiterlijk goedkoper in productie, voert zijn functies uit bij een bepaalde temperatuur, gebruikt in matrassen van lage kwaliteit.

Visco-elastisch type Memory Foam verliest in geen enkele temperatuurmodus zijn eigenschappen, het wordt gebruikt in hoogwaardige producten.

Bij blootstelling aan menselijk gewicht en temperatuur volgt Memory Foam de contouren van het lichaam. De uitstekende delen van het lichaam zijn begraven in het schuim en bieden uniforme ondersteuning voor elke spier. Zo wordt de belasting van de wervelkolom, spieren, gewrichten verlicht en wordt de bloedcirculatie vertraagd geëlimineerd. Het effect van memorix op het menselijk lichaam kan worden omschreven als een gevoel van gewichtloosheid, plasticine-viscositeit.

Zodra de impact op het Memory Foam-materiaal verdwijnt, wordt de oorspronkelijke look binnen 5-10 seconden hersteld. Uiterlijk kan de memorixvuller worden vergeleken met schuimrubber, maar om aan te raken is Memory Foam foam visceuzer en aangenamer.

Varianten van modellen

Innovatieve vulmatrassen kunnen veer- en veerloos zijn. Springless matrassen van de hoogste kwaliteit, die alleen traagschuim gebruiken, zijn vervaardigd door het Zweedse bedrijf Tempur-Pedic.In het voorjaar worden matrassen gebruikt als onafhankelijke veren, en extra lagen (kokosnoot kokos). Met een willekeurig aantal lagen bevindt Memory Foam zich aan de bovenkant.

Matrassen met Memory Foam-materiaal worden gepresenteerd in het assortiment van dergelijke merken:

 • "Ascona";
 • "Ormatek";
 • "Dormeo";
 • "Serta";
 • "Toris";
 • Magniflex et al.
7 foto

Van de verscheidenheid aan matrassen met traagschuimmateriaal van verschillende fabrikanten, is het noodzakelijk om aandacht te besteden aan de dichtheid van geheugenschuim, de stijfheid van het matras zelf en de kwaliteit van de hoes. De dichtheid van memorix wordt berekend van 30 kg / m3 tot 90 kg / m3. Bij toenemende vulstofdichtheid wordt de kwaliteit van het matras beter, de levensduur langer en de prijs hoger.

Matrashardheid:

 • gemiddelde;
 • gemiddeld hard;
 • taai.

In de regel is de zachte stijfheid van matrassen met innovatieve opvulling in het bereik van bekende merken met een hoge reputatie niet vertegenwoordigd.

Onderdompelen en omhullen van het lichaam, biedt de matras met een Memory Foam filler geen weerstand, een duwend effect op een persoon, respectievelijk wordt het grootste effect van slapen en rusten bereikt. Door de eigenschappen van memoriform neemt het aantal beurten in een droom af, de fase van diepe slaap duurt langer.

Schade of voordeel?

Memory Foam is een volledig synthetisch materiaal: polyurethaan met impregnaties met koolwaterstoffen. De structuur van het materiaal lijkt op de open cellen, wat de mogelijkheid van de ontwikkeling van pathogenen uitsluit. Hoogwaardig materiaal veroorzaakt geen allergische reacties, er zijn geen onaangename chemische geuren, of er is een onopvallende geur aanwezig die na enkele dagen gebruik van het product verdwijnt. De structuur van het vulmiddel verzamelt geen stof en vuil.

Kunstmatig vulmiddel geschuimd polyurethaan met koolwaterstofverontreinigingen in afgewerkte vorm is absoluut veilig volgens de bevindingen van CertiPUR.

Deze organisatie test het risiconiveau van verdampende stoffen en geeft een veiligheidscertificaat af voor polyurethaanschuim. Als de geur van de nieuwe matras met ortho-schuim na een week niet verdwijnt, is het mogelijk dat fabrikanten conserveermiddelen, impregnaties en additieven gebruikten.

Onder de schadelijke additieven kan zijn:

 • formaldehyde;
 • chloorfluorkoolstoffen;
 • methyleenchloride.

Deze stoffen zijn kankerverwekkend. In de regel hebben Europese en Amerikaanse fabrikanten sinds 2005 het gebruik van dergelijke additieven opgegeven.In het geval van het gebruik van dergelijke stoffen wordt hun naam vermeld op het productetiket.

Hoe te kiezen?

Grote fabrikanten van Memory Foam-matrassen kunnen een "demoversie" van het matras aanbieden voordat ze het kopen, dat wil zeggen, de matras 1-2 dagen thuis testen en, als het product volledig aan de verwachtingen voldoet, een aankoop doen. Deze service is alleen beschikbaar voor inwoners van megasteden en premiumproducten.

De beste manier om omvangrijke goederen te kopen is via een online winkel. Met deze optie kunt u tijd besparen bij het bezoeken van winkels, verschillende modellen van verschillende fabrikanten tegelijkertijd vergelijken op basis van klantkenmerken en beoordelingen, en advies krijgen van telefoon- of online chatmanagers. Online winkels die producten van hoge kwaliteit bieden, bieden kwaliteit, betrouwbare en uitgebreide informatie voor klanten.

Bij het kiezen van een matras met innovatief Memory Foam-materiaal is het mogelijk om het product vlak voor aankoop in directe winkels te testen. Dezelfde stijfheid van slaapproducten van verschillende fabrikanten geeft verschillende sensaties. Extra impregnaties kunnen geur afgeven.Het omhulsel van het product is het dichtst bij het lichaam, dus het moet van natuurlijke stoffen zijn en zorgt voor fixatie van het laken. Dit type aankoop is tijdrovend, tijdrovend, maar geeft ook een goed beeld van het product dat u kiest.

Koop in elke winkel dat je de samenstelling van het product moet bestuderen en zorg dat je een veiligheidscertificaat hebt (CertiPUR of andere organisaties).

U moet ook de methoden voor levering, uitwisseling / teruggave van goederen verduidelijken.

beoordelingen

De meeste kopers gebruiken nogal een matras met een gedenkteken. Besteed geld voldeed volledig aan de verwachtingen. Onaangename geur in het nieuwe product ontbreekt. Na het slapen op een nieuwe matras, stoppen de rugklachten, de slaap is sterk en diep, bij het wakker worden van een gevoel van opgewektheid en volledig herstel van kracht. 2% van de kopers retourneerde het product na een kort gebruik vanwege een onaangename geur, die te wijten was aan de aanwezigheid van schadelijke onzuiverheden in de impregnatie van de matraslagen. Het aantal klantenrecensies die het effect van gewichtloosheid niet voelden, was niet significant, maar over het algemeen waren ze tevreden met de kwaliteit van de matras.

In de volgende video leer je meer over de kenmerken van de matrassen gemaakt van Memory Foam.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer