Een matras kiezen

Het kiezen van de juiste matras is een zeer moeilijke, belangrijke, maar tegelijkertijd interessante taak. In feite beslissen we hoe en op wat we ongeveer een derde van ons leven zullen uitgeven. Er zijn nu veel opties, maar het kost veel moeite om een ​​echt matras te vinden. Zonder kennis en ervaring in de wereld van matrassen is het heel goed mogelijk om "te verdrinken".

Speciale functies

Wat is comfortabel om te slapen of te ontspannen, natuurlijk, een kwestie van gewoonte en smaak. Vijfduizend jaar geleden, vóór de uitvinding van matrassen, rustten mensen op takken of dierenhuiden. Al in het oude Egypte en Babylon werd echter duidelijk dat dit niet het beste idee was voor een kwaliteitsherstel. Vervolgens vonden we de zogenaamde waterbedden uit in de vorm van zakken gevuld met water. Later, al in het oude Rome, verschenen de eerste analogen van onze moderne matrassen.Vaak bestonden ze uit hooi, maar waren ze relatief wijdverspreid. In de 19e eeuw verscheen het idee om lentematrassen te maken, vervolgens werd polyester gebruikt bij de productie ervan.

Nu zijn de matrasproductietechnieken perfecter geworden en veel producten laten niet alleen een goede rust toe, maar genezen ook ziekten van de rug en de wervelkolom. Iedereen kan een model kiezen dat zowel esthetisch als fysiologisch geschikt is. In sommige gevallen moet u rekening houden met de aanbevelingen van artsen, inclusief in termen van mogelijke allergieën die verband houden met het vulmateriaal.

species

Er zijn een groot aantal classificaties van matrassen. Het meest fundamentele punt is de technologie van hun productie. Volgens deze functie zijn alle matten verdeeld in twee hoofdgroepen:

 • Spring matrassen. Besta, respectievelijk, van de lentes: afhankelijk of onafhankelijk ontwerp. In het eerste geval zijn de producten in de regel niet orthopedisch (ze dragen niet bij aan de verbetering van de bloedcirculatie), maar ze zijn de goedkoopste en meest praktische. Matrassen bestaande uit afhankelijke bronnen verschenen meer dan 100 jaar geleden en waren zeer wijdverspreid in de tweede helft van de 20e eeuw, inclusief in de USSR,Met de opkomst van nieuwe modellen en technologieën zijn ze echter ondanks de lage kosten snel aan populariteit verloren. Het onafhankelijke ontwerp van de veren heeft vaak orthopedische eigenschappen en is ook ongecompliceerd. Van de minnen - vaak hebben dergelijke matrassen bepaalde gewichtsbeperkingen, bijvoorbeeld tot 90 kg of tot 120 kg, zodat ze kunnen worden beschadigd als er meerdere mensen op hen rusten.
 • Springless matrassen. Meestal meerlagig, maar niet altijd. Hun kwaliteit en eigenschappen hangen grotendeels af van vulstoffen. Als gevolg hiervan kunnen dergelijke matrassen allergieën veroorzaken. Hypoallergene modellen zijn echter ook te koop. Het is vrij moeilijk om de integriteit van het ontwerp van een dergelijke rustplaats te schenden, aan de andere kant kan een veerloze matras gemakkelijk worden verkocht. In de regel is het bereik van dergelijke matrassen groter dan die van de lente. Verzamel een model van bijna elke maat. Zoals tussen voorjaars- en veerloze matrassen, zijn er meestal eco- en klassieke modellen.
 • Zoals hierboven vermeld, kunnen matrassen orthopedisch en niet-orthopedisch zijn. De eerste hebben helende eigenschappen - verbeteren de doorbloeding en bloedsomloop,kan bijdragen aan een versneld herstel van ziekten van de wervelkolom, zijn in dit opzicht effectief en voor mensen die een operatie hebben ondergaan. We specificeren ook dat er speciale anti-decubitus matrassen zijn die geschikt zijn voor gehandicapte patiënten die niet zelfstandig uit bed kunnen. Ze zijn cellulair en hebben massage-eigenschappen, kunnen druk opnieuw verdelen.
 • In de Russische realiteit is ook de indeling van matrassen volgens het scheidingsbeginsel van de zijkanten die geschikt zijn om te slapen relevant. Het bed kan zowel unilateraal als bilateraal zijn. De tweede optie lijkt op het eerste gezicht enigszins exotisch, in elk geval niet-standaard, maar is in werkelijkheid zeer effectief - in de regel verschillen de partijen in seizoenen. De zomerzijde is de gemakkelijkste en is geschikt om te ontspannen bij warm weer; winter - integendeel, het is meestal geïsoleerd, heeft vaak wollen voering en biedt een comfortabele rust tijdens het koude seizoen.

Speciale thermostabiliserende matrassen die kunnen worden verwarmd zijn ook beschikbaar. Meestal zijn dergelijke modellen duurder en worden ze bovendien vaak gebruikt in medische instellingen.Evenals waterdichte matrassen, die echter ook relevant zijn voor openluchtrecreatie.

 • Stijfheid en vorm. Het bekende gezegde "Softly Stele - Sleep Hard" is zeer relevant en toegepast op matrassen. Het is een feit dat op een te zachte matras, die op het eerste gezicht uiterst comfortabel lijkt, het niet mogelijk zal zijn om kwalitatief te ontspannen. Hij zal onder het lichaam buigen en zijn vorm aannemen. Bijgevolg zullen zwaardere delen van het lichaam, bijvoorbeeld, het bekken lager zijn dan de wervelkolom, waardoor de belasting zal toenemen. Als gevolg hiervan, in plaats van het herstellen van kracht, zal vermoeidheid na zo'n rust alleen maar toenemen. Bij het verkrijgen van een anatomisch matras is er echter praktisch geen risico - deze kenmerken worden bij het ontwerp in aanmerking genomen.

Voor de meeste kopers zijn de meest relevante modellen met gemiddelde hardheid, waarvan de materiaalweerstand voldoende is om een ​​comfortabele lichaamshouding voor rust te handhaven.

Er zijn echter opties:

 • Hoge stijfheid. Dit is niet altijd het 'Spartaanse bed'. Integendeel, vreemd genoeg zijn deze matrassen vaak behoorlijk zacht. Het is een feit dat de gecombineerde modellen vaak worden toegeschreven aan deze categorie, dus wees voorzichtig.De belangrijkste vulstof van dergelijke producten levert de hoogste graad van hardheid, waarnaar in de naam wordt verwezen, en de oppervlaktelaag, bestaande uit zacht materiaal, geeft een gevoel van comfort. We verduidelijken ook dat matrassen met hoge mate van stijfheid meestal geen lente zijn. Naast hun relatieve hardheid is hun functie en essentieel voordeel duurzaamheid - ze zijn praktisch niet vatbaar voor vervorming. Zeer geschikt voor kinderen en adolescenten, van wie het lichaam zich nog in de beginfase bevindt.
 • Gemiddelde hardheid Geschikt voor de meeste mensen. Ze kunnen veer- of veerloos zijn. In het eerste geval zijn de veren zelf ingedeeld volgens de mate van zachtheid, afhankelijk van die delen van het lichaam die in theorie op hen zouden moeten liggen. Dit en een van de weinige nadelen - vaak het veranderen van de positie van het lichaam op dergelijke matrassen is een andere test.
 • Zachte en zeer zachte modellen. Meestal latex of vilt. Creëer een aangenaam gevoel van onderdompeling in het materiaal, omhul en daardoor beter warm. Ze hebben echter een beperkt toepassingsprofiel. Ze zijn niet geschikt voor kinderen en adolescenten, omdat ze het behoud van een goede bloedcirculatie in de nog falende constitutie van de kinderen kunnen belemmeren.Tegelijkertijd zijn niet alle volwassenen geschikt - meestal zijn er op modellen strenge gewichtsbeperkingen en zeer zware - bijvoorbeeld tot 80 kg of tot 90 kg. Daarom past alles op zo'n matras niet. Een ander nadeel - de neiging om te dragen, kan snel verkopen. Dien vaak 20-30% minder tijd uit dan stijve modellen.

Naar bestemming

De keuze voor een bepaald model van de matras hangt grotendeels samen met waar het is gepland om te werken. In principe moet de matras op elke plaats een comfortabele lichaamshouding bieden, maar het is belangrijk of u het gebruikt om te slapen of om overdag te ontspannen. Als de matras slaapt en wordt gekocht voor een bed, inclusief een glijdende matras, hebben modellen met een gemiddelde hardheid de voorkeur. Deze matras kan op de grond worden gelegd, waardoor een extra bed ontstaat. Orthopedische en anti-decubitale modellen zijn relevant voor medische functionele bedden.

Matrassen met hoge hardheid worden aanbevolen voor kinderen en tieners.

Inclusief kinderen. Over dit onderwerp op de fora op het world wide web kunt u veel controverses ontmoeten, maar de meeste experts zijn het erover eens dat het beter is om een ​​matras met een gemiddelde of hoge mate van stijfheid in een wieg of wieg te leggen.Dit geldt met name voor jonge kinderen tot twee of drie jaar oud, van wie het skelet nog moet worden versterkt en goed in balans moet zijn. Interessant in dit opzicht, bilaterale modellen. Bijvoorbeeld, tot een jaar slaapt het kind aan de kant met de hoogst toegestane stijfheid. Dan, wanneer zijn skelet iets sterker is, kun je de andere kant van de matras gebruiken. Dit biedt aanzienlijke besparingen: in feite is zo'n matras een twee-in-één aankoop.

Voor het opklapbed en op de vensterbank zullen ook stoere modellen goed passen.

Zachte matrassen passen goed in het interieur van een ruime, lichte slaapkamer. Met de juiste ontwerpbenadering en het gebruik van een geschikt decor (golfachtige Romeinse gordijnen), geeft een extra gevoel van zachtheid troost, maakt de stemming meer geneigd tot een goede nachtrust en een goede nachtrust. Het is mogelijk om zachte matrassen te gebruiken voor siësta. Ze kunnen bijvoorbeeld worden geplaatst op banken die niet bedoeld zijn voor nachtrust. Hierdoor kan een van de belangrijkste nadelen van zachte producten worden genivelleerd - de neiging tot barsten en slijtage. Van een paar uur rust gedurende de dag, zal er niets ergs met hen gebeuren.Houd er echter rekening mee dat zachte matrassen niet geschikt zijn voor mensen die te dik zijn - ze verkopen zeer snel.

Door grootte en vorm

Het bereik van de keuze hier is erg breed. Te koop zijn er zowel mini-modellen als grote producten met twee slaapkamers. Standaard matrassen, enkele of anderhalf, zijn meestal het meest gevraagd. Hiervan kun je een groot bed maken. Het is beter om identieke matrassen van dezelfde fabrikant te combineren met bij voorkeur dezelfde vorm, omdat veel producten in hoogte verschillen. In de winkels vindt u klassieke of hoge matrassen, evenals matrassen met poten. In het laatste geval is er soms de mogelijkheid van zelfbeheersing van de hoogte binnen bepaalde grenzen.

Verschillende matten en vorm.

Naast de gebruikelijke rechthoekige, zijn er rechthoekige met afgeronde randen, evenals rond. Deze laatste zijn in de regel duurder en passen onder de geschikte bedden. Hiervan kun je onafhankelijke plaatsen bouwen en rusten. Vaak zijn complete matrassen en lakens in de juiste maten verkrijgbaar. Dergelijke vellen zijn erg handig in gebruik. Ze strekken zich uit over het product en kruipen niet.Bovendien hoeven ze niet gestreken te worden: wanneer ze op een matras worden gestrekt en na het slapen in plaats van te worden gewassen, kunnen ze hun uiterlijk juist verbeteren. Er zijn ook niet-standaard matrassen. Bovendien, in het geval van onafhankelijke productie, zijn de vorm en grootte volledig afhankelijk van de verbeeldingskracht van de meester.

fabrikanten

Matrassen worden gemaakt in vele landen van Europa en andere delen van de wereld: bijvoorbeeld in de trend van Amerikaanse modellen. Kwaliteitsproducten kunnen worden gekocht met het etiket van een fabrikant in Rusland en Wit-Rusland, inclusief in het segment van de economy class. Elk land van herkomst en individuele bedrijven hebben veel van hun eigen 'chips' en functies. Geïmporteerde producten zijn vaak veel duurder dan binnenlandse.

 • Italië. De meest bekende Italiaanse merken zijn LordFlex, Dormeo, Primavera en anderen. De meest voorkomende in Rusland - Magniflex-matrassen. Er kan worden gezegd dat historische producten een van de eerste massale importproducten zijn van deze categorie producten naar het grondgebied van de Russische Federatie. Italiaanse matrassen in vergelijking met een aantal andere buitenlandse merken, hoewel niet goedkoop, zijn relatief betaalbaar. Specialisatie - harde matrassen, vaak dubbelzijdig, met een speciale warme coating.
 • Verenigde Staten. De beroemdste matrassen zijn Serta premium. Dit is waarschijnlijk het beste product in zijn segment.Rekening houdend met de daling van de roebel ten opzichte van de dollar, is hun waarde echter bijna verdubbeld sinds 2014, wat de kwestie van de prijs-kwaliteitverhouding heeft verhoogd. Het is echter een echt goed gemaakt product. Matrassen van dit specifieke merk worden geleverd aan veel elite hotels. Het bereik is groot. Nu richt het bedrijf zich op het gebruik van milieuvriendelijke materialen. De producten van andere Amerikaanse fabrikanten zijn vaak minder vertegenwoordigd op de Russische markt. Niettemin is het niet ongewoon om Tempur-producten te koop te vinden. Dus in feite wordt genoemd en het materiaal waaruit ze zijn gemaakt. Het was oorspronkelijk ontworpen voor astronauten. In wezen is het een poreus schuim dat reageert op druk en lichaamswarmte en een licht gevoel van gewichtloosheid creëert.
 • Zwitserland. De productie van Zwitserse matrassen, in het bijzonder door Bicoflex (die anderhalve eeuw op de markt is geweest) is in Rusland gelokaliseerd. Het bedrijf is beroemd om zijn speciale veren en "intelligente" vuller. De eerste zijn gemaakt van plastic en zijn zeer flexibel, de tweede "onthoudt" de comfortabele positie van het lichaam en past zich daarop aan. Bovendien kunnen dergelijke matrassen niet bang zijn voor elektromagnetische straling en de "aanval" van verschillende bacteriën - dit is de verantwoordelijkheid van de materialen en de nieuwste technologie.Op de Russische markt vindt u ook producten van een ander Zwitsers bedrijf - Vertex. Het heeft niet zulke solide historische tradities als Bicoflex, maar is al meer dan 50 jaar met succes actief. Beroemd om zijn bezorgservice, gekoppeld aan een solide garantie (25 jaar). De geografische ligging van het bedrijf neemt voortdurend toe en in het oosten: het bedrijf is onlangs de Israëlische markt betreden.
 • Zweden. Zweedse matrassen in Rusland worden voornamelijk aangeboden door Hilding Anders. Het is actief sinds 1939. De producten zijn vrij technologisch. Daarnaast heeft het bedrijf een interessant kortingsbeleid. Wees echter voorzichtig: veel oplichters gebruiken dit. Hoe dan ook, met een zeker geluk en aandacht, kunt u bijna voor de halve prijs een goed merk kopen. Zelfs deze kosten kunnen echter erg zwaar zijn: het bedrijf opereert in een hoog segment. Vandaar de hoge kwaliteit. We voegen eraan toe dat het bedrijf niet alleen matrassen, maar ook bedden produceert, wat betekent dat je meteen een goede set kunt krijgen. Niet minder bekend en matrassenbedrijf Hastens. Al bijna 70 jaar is de garantieperiode voor hen een kwart eeuw. Maar de producten zijn duur. Matrassen worden gevuld, waaronder paardenhaar, ganzen, maar tegelijkertijd worden hypoallergene - natuurlijke materialen verwerkt met een speciale samenstelling.
 • Wit-Rusland. Prijzen voor Wit-Russische matrassen zijn in de regel lager dan voor andere relevante geïmporteerde producten uit Italië, Zweden, Zwitserland en de VS. Echter, de eeuwenoude productietradities, onze buurman bij de douane-unie kan niet opscheppen. Een van de bekendste bedrijven Berac / Vegas is pas in 1997 op de markt verschenen. Het aanbod van Wit-Russische matrassen op de Russische markt is echter groot - er zijn producten voor zowel kinderen als volwassenen, inclusief zeer interessante en ongebruikelijke heersers, ontworpen in de stijl van "modern" of in het formaat van "actief".
 • Rusland. Een aanzienlijk deel van de markt van Russische matrassen zijn bedrijven "Ormatek", "Consul", "Ascona" en een aantal andere. De keuze van de producten is groot - er zijn springmatrassen en producten met vulstoffen van zowel economy als premiumklasse. Sommige bedrijven zijn ook klaar om diensten te verlenen voor de verwijdering van oude matrassen. Je moet echter niet altijd geleid worden door merken. Dus, volgens de waardering van Russische matrassen, zijn de leiders in de afgelopen jaren niet de bedrijven met de hoogste omzet. Bijvoorbeeld matrassen van de TM "Atmosphere", TM "Lonax" en TM "Mr. Matras ». De eerste werkt met het oog op de gemiddelde koper, de tweede - kan geïnteresseerd zijn in flexibele prijzen, de derde - integendeel,rekent op de individuele koper.

materialen

Zoals we ons herinnerden, begon het verhaal over het vullen van de matrassen met hooi, maar in de loop van de millennia is het een lange weg afgelegd en kwam het weer naar het hooi. Nu zijn er echter een groot aantal verschillende opvullingen van matrassen, textiel kan behoorlijk verbazen en u serieus laten nadenken over de keuze. Laten we een aantal vulstoffen noemen:

 • Polyurethaanschuim. Het meest bekende en vertrouwde materiaal voor bijna iedereen, beter bekend onder de populaire naam "schuimrubber". Dit woord kwam naar de USSR uit Noorwegen - dat was de naam van het bedrijf dat dit materiaal leverde. Het materiaal is cellulair en lijkt op een spons - in feite wordt het ook gebruikt om sponzen te maken voor het afwassen. Zacht, comfortabel en veilig vulmiddel. In aanvulling op de gebruikelijke, wordt gebruikt en "geheugen" schuim. Dit is een duur materiaal dat langzaam herstelt na vervorming - het past zich dus matig aan de vorm van het menselijk lichaam aan en creëert een extra gevoel van comfort. Merk ook op dat kunstmatige latex ook is gemaakt van schuimrubber.
 • Natuurlijke latex. Het bestaat uit rubber en, meer precies, uit een speciaal mengsel waarin het de hoofdcomponent is. Flexibele en goed-bewarende plastieken kwaliteitenvuller. Het nadeel is slechte ventilatie. Het materiaal is erg compact. Doorlopende gaten zijn gemaakt in latexblokken om dit probleem op te lossen.
 • Paardenhaar. Een ideaal materiaal voor het creëren van een goed microklimaat. In tegenstelling tot latex perfect ademend. Alle andere eigenschappen bevinden zich ook op een hoogte, inclusief de prijs. Misschien wel een van de duurste of zelfs de duurste vuller.
 • De bamboe Bamboematrasvuller wordt vaak gecombineerd met verschillende onzuiverheden, zoals katoen. Hij is in feite zijn onnatuurlijk. In de matrassen zit de zogenaamde viscose - het resultaat van een chemische reactie. Goed passeert lucht, interfereert met de reproductie van bacteriën en schimmels. Een van de beste keuzes uit de standaard.
 • Wol. De meest voorkomende matrassen van schapenwol. De belangrijkste "truc" is dat het materiaal vocht goed absorbeert. Het lichaam zal altijd droog blijven. Een goede keuze voor openluchtrecreatie of buitenhuizen.Bij vorst kan het warm worden en als u zweet onder een warme deken, kunt u het snel drogen. Nadelen - niet te lang en allergeen.

Onder andere vulstoffen worden gevonden, bijvoorbeeld, materialen van boekweit husk. Relevante en verkrijgen van "historische" matrassen gevuld met hooi.

Er zijn ook technologische vulstoffen - geotextielen of technogel.

Tips om te kiezen

Om de juiste matras te kiezen, moet u een aantal vragen consequent voor uzelf beantwoorden. Eerst moet u beslissen over de vorm en grootte, beslissen of het product wordt gekocht voor een bed of een onafhankelijke slaapplaats worden. Ten tweede moet u het ontwerp, de vuller en de stijfheid kiezen, rekening houdend met de verwachte belasting, ziekten van de rug en de aanwezigheid of afwezigheid van allergieën voor bepaalde materialen. De volgende stap is om de prijsklasse van het product te bepalen: goedkoop, regulier of duur. Vergeet niet dat het beter is om kwaliteitsproducten van gerenommeerde bedrijven te kopen, maar het zijn niet altijd alleen euro-merken met krachtige marketing.

Na het nemen van een beslissing, is het tijd om het product af te leveren en er goed in te slapen. Vergeet de garantietermijn niet.

Sommige matrassen kunnen maximaal 25 jaar meegaan.

Lees meer over het kiezen van de juiste matras, u leert van de volgende video.

Hoe doe je het zelf?

Het is bijna onmogelijk om een ​​matras helemaal zelf te maken, maar het is mogelijk om de matras te reconstrueren. De volgende hoofdcomponenten zijn nodig: draden, vuller, naaimachine en standaard werkvoorraad. Maak een vulmiddel, bijvoorbeeld schuimrubber. Lijn het uit met de juiste vorm. Maak op basis van zijn metingen een patroonafdekking. Het is wenselijk om met dwarsprofielen aan het deksel te beginnen. Bij het gebruik van zachtere vulstoffen moeten de stappen worden omgewisseld.

In het geval van springmatrassen is alles iets gecompliceerder, maar toch is het ook redelijk realistisch. Je kunt de oude veren spannen of nieuwe gebruiken. In het tweede geval moeten de veren onafhankelijk op de rail worden bevestigd en aan het uiteinde van het bed worden genageld en vervolgens in verschillende richtingen worden vastgemaakt. Pas op voor de gelijkmatigheid van de rijen veren - dit is belangrijk.

Vergeet niet om de bekleding te leggen en op te lossen.

In de volgende video leer je meer over hoe je een matras kunt maken met je eigen handen.

beoordelingen

Dit is het moment om specifieke aanbevelingen te doen op basis van de consumentenkwaliteiten van bepaalde goederen. Laten we enkele recensies van echte kopers bekijken.

Dus de lente thermo-stabiliserende matras van de Russische YOMNA-productie, die bij IKEA te koop is, kreeg goede punten. Dit is een fantastische budgetoptie. De meeste kopers zijn het erover eens dat zo'n matras een goede, goedkope aanwinst voor het huis is. Voor sommige kopers is dit, op het eerste gezicht, een tijdelijke budgetoplossing een vertrouwd interieurobject geworden, omdat de matras, zo zeggen ze, niet geneigd is te duwen. Echter, zoals opgemerkt door consumenten, is dit product niet geschikt voor fans van harde en zeer harde slaapontwerpen.

De andere, iets duurder, echter, Dream Line Eco van Dream Line verzamelde ook overwegend positieve recensies uit het betaalbare segment van de middenklasse. Bedenk dat dit bedrijf meer dan 15 series matrassen produceert van milieuvriendelijke materialen. Dream Roll-model behaagde consumenten met anatomische eigenschappen - de matras buigt precies waar het lichaam comfortabel en comfortabel is.Volgens kopers is het handig en comfortabel om erop te slapen, evenals matig zacht (je kunt je eigen model kiezen op basis van je stijfheid door je stijfheid). Van de functies - de matras is dubbelzijdig en moet van tijd tot tijd worden omgedraaid volgens de instructies. In deze serie presenteert het merk stoere en matig zware modellen, gemaakt op basis van een veerframe in combinatie met cokeskokos.

Onder de harde matrassen populaire merk "Hafslo", ook vertegenwoordigd in IKEA. Zijn algehele beoordeling bij consumenten ligt dicht bij het maximum. Kopers uit naam van de achterkant zijn het product dankbaar. Onder de voordelen - er is geen onaangename druk op het lichaam, de flexibiliteit van de veren, geen verslapping - het product in dit opzicht is kwalitatief en met succes gemaakt, bestand tegen het gewicht van twee volwassenen. Handig en uitrusting - er zijn, in het bijzonder, handvatten om te dragen. Volgens kopers is dit een goede en goedkope optie voor het regelen van een bed voor een landhuis.

In het segment van kindermatrassen, ook voor pasgeborenen, is Red Castle Cocoonababy erg populair. Deze zogenaamde cocon heeft naast de matige, maar niet lage prijs en noodzakelijke kwaliteiten - functionaliteit en comfort, ook de mogelijkheid om de grootte aan te passen.Volgens sommige kopers huilen kinderen bij Red Castle zelfs minder, lijden ze niet aan ongemak. Zo'n matras kan onmiddellijk naar het ziekenhuis worden gebracht. Van de minnen - het kind zal op een bepaald moment moeten spenen van dit matras en de hoge prijs / tijd-verhouding van consumptie, omdat het alleen nuttig is voor zeer jonge kinderen. Het kan echter worden overgelaten voor de toekomst. Actueel meubel voor grote gezinnen.

Om nog maar te zwijgen over een ander populair merk, namelijk Sontelle-matrassen. Veel van de producten van dit merk, in het bijzonder Sontelle Roll Up, zullen geschikt zijn voor mensen die niet alleen goed en gezond willen slapen, maar tegelijkertijd probleemgebieden van de rug willen behandelen. Volgens consumenten gaat het matras hier heel goed mee om. Een van de voordelen die door klanten worden opgemerkt, is ook de variabiliteit: het product is tweezijdig (de zijkanten verschillen in de mate van stijfheid). Bovendien is het geschikt om te dragen: veel gebruiken het niet alleen thuis, maar ook in de natuur. Vooral relevant product, als u beoordelingen gelooft voor mensen die zich bezighouden met zittend werk. Goede ontspanning op deze matras is voor hen voorzien.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer