Wat is Ormafoam in een matras?

Bij het kiezen van een matras moet vooral aandacht worden geschonken aan de samenstelling ervan. Tegenwoordig bieden toonaangevende fabrikanten een verscheidenheid aan vulstoffen. Matrassen met Ormafoam-vuller zijn goed bewezen: van hoge kwaliteit en niet duur.

Wat is dit?

Ormafoam - dit is een nieuwe, synthetisch gemaakte vezel, die op grote schaal wordt gebruikt in de orthopedische industrie vanwege zijn eigenschappen. Dit materiaal is een koudschuim polyester en polyester. Ormafoam is qua samenstelling vergelijkbaar met polyurethaanschuim.

Ormafoam verschilt van polyurethaanschuim in een open cellulaire structuur, die lijkt op een honingraat. Kleine cellen worden gevuld met lucht, dus bij blootstelling aan gewicht wordt het materiaal samengeperst en bij afwezigheid van druk wordt de oorspronkelijke vorm hersteld. Het matras herstelt zijn vorm gedurende een lange gebruiksperiode (garantieperiode van gebruik is 8 jaar).

Experts zeggen dat vanwege zijn eigenschappen, innovatief materiaal niet inferieur is aan de kwaliteit van natuurlijke latex (hevea sapschuim), maar veel goedkoper in productie.

Producten van dit materiaal zijn daarom betaalbaar.

Functies en voordelen

In het assortiment van toonaangevende fabrikanten van goederen voor slaap, zijn er meer en meer veerloze modellen, in het bijzonder met Ormafoam vuller.

De voordelen van veerloze modellen met innovatieve opvulling:

 • geschikt voor mensen met overgewicht, terwijl de levensduur niet wordt verminderd;
 • de elasticiteit en elasticiteit van het materiaal zorgt voor het lossen van spieren tijdens de slaap, vermindert het aantal coups in de slaap, heeft een massage-effect;
 • hypoallergeen;
 • gemakkelijke transporteerbaarheid: het product is licht, met de vulling kunt u de matras oprollen en na transport wordt het uiterlijk hersteld.

De belangrijkste eigenschappen van innovatieve plamuur in matrassen:

 • vermindert druk op uitstekende delen van het lichaam;
 • heeft een orthopedisch effect: biedt een hoogwaardig onderhoud van elke spier van het lichaam tijdens de slaap;
 • voorkomt compressie van bloedvaten en verbetert de bloedcirculatie van het lichaam;
 • zorgt voor het behoud van een lange fase van diepe slaap;
 • in een paar seconden herstelt het de oorspronkelijke vorm, niet verzakt op plaatsen met constante belastingen;
 • lange levensduur;
 • gebruiksgemak en hygiëne van het product, aangezien de structuur van het synthetische materiaal de ophoping van stof en de ontwikkeling van schadelijke micro-organismen voorkomt;
 • thermisch en vochtbestendig materiaal - reageert niet op temperatuurveranderingen, dankzij de celstructuur, goede ventilatie van het product is gegarandeerd en er blijft geen vocht achter;
 • hygiëne.

Polyurethaanschuim volgens de conclusies van de Europese organisaties die schadelijke dampen van synthetische materialen testen, is volledig onschadelijk en niet-toxisch. Het productieproces van Ormafoam voldoet aan hoge normen voor hygiëne en ecologie.

Het eindproduct veroorzaakt geen allergische reacties in tegenstelling tot natuurlijke materialen met vergelijkbare eigenschappen (bijvoorbeeld latex).

Vanwege de structuur en de synthetische oorsprong starten parasieten en schadelijke micro-organismen niet op in het materiaal. Overtollig vocht accumuleert niet, waardoor de processen van verval worden voorkomen.

De vrije penetratie van lucht in de celstructuur van het materiaal maakt het gebruik bij elke luchttemperatuur van elk seizoen mogelijk.

beoordelingen

Klantenrecensies over Ormafoam-matrassen zijn meestal positief en beschrijven in detail de emoties van de aankoop:

 • Bij het kiezen van een veerloos slaapproduct werden veel klanten tegen de prijs aangehouden, omdat veerloze modellen door dure vulstoffen in de premium-productlijn voorkomen. Het nieuwe materiaal Ormafoam liet toe om de kosten van het veerloze product te verminderen, terwijl de eigenschappen, kwaliteit en hoge levensduur gehandhaafd bleven.
 • Sedentair werk, onvoldoende actieve levensstijl leidt tot pijn in de rug, en na rust op Ormafoam-matrassen verdwijnt de rugpijn volledig of neemt deze af. Na het ontwaken wordt volledig herstel gevoeld.

Negatieve klantrecensies zijn ongewone sensaties die worden getest op het veerloze model van de matras. Sommige eigenaren van de matras zeggen dat het gebrek aan stijfheid is. In het veerloze model moet je een stijfheid kiezen die hoger is dan in producten met veerblokken.

Over het algemeen zien kopers van Ormafoam-matrassen deze soort als een orthopedisch product dat helpt de wervelkolom te ontlasten en de druk op de gewrichten en spieren tijdens de slaap te verminderen.

Over het kiezen van de juiste matras, leer van de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden.Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer