Opwarming van een loggia-penopleks

 Opwarming van een loggia-penopleks

Voor isolatie van verschillende residentiële gebouwen, kunt u een grote hoeveelheid materialen gebruiken, zowel traditioneel als modern. Deze glaswol en minerale wol, schuimrubber, schuim. Ze verschillen in hun kwaliteiten, productiefuncties, applicatietechnologie, milieu-impact en, uiteraard, tegen een prijs die nu vaak op een van de eerste plaatsen wordt gezet bij het kiezen van een product. We zijn meer geïnteresseerd in het EPS-product, dat onlangs het populairste en meest gewilde isolatiemateriaal is geworden.

Wat is het?

Geëxtrudeerd polystyreenschuim (EPPS) is een hoogwaardig warmte-isolerend materiaal, dat wordt verkregen door extrusie onder hoge druk van een polymere extruder in een verwarmde tot een viskeuze toestand met een schuimmiddel. De essentie van de extrusiewerkwijze bij het verkrijgen van een geschuimde massa bij de uitgang van de matrijzen, die door de vormen van een gegeven afmeting passeert en afkoelt, verandert in voltooide delen.

Middelen voor de vorming van schuim waren verschillende soorten freon gemengd met koolstofdioxide (CO2). In de afgelopen jaren zijn voornamelijk freon-vrije blaasmiddelen gebruikt, vanwege het destructieve effect van freon op de laag stratosferisch ozon. Verbetering van technologieën leidde tot de creatie van een nieuwe uniforme structuur, met gesloten cellen van 0,1-0,2 mm. In afgewerkte producten worden de cellen bevrijd van het blaasmiddel en gevuld met omgevingslucht.

Voor- en nadelen

De belangrijkste kenmerken van geëxtrudeerde platen:

 • Thermische geleidbaarheid is een van de laagste voor warmte-isolatoren. De thermische geleidingscoëfficiënt bij (25 ± 5) ° С is 0,030 W / (m × ° K) volgens GOST 7076-99;
 • Gebrek aan wateropname. Waterabsorptie in 24 uur, niet meer dan 0,4% op volumebasis volgens GOST 15588-86.Met een kleine waterabsorptie zorgt EPS voor een kleine verandering in warmtegeleidingsvermogen. Daarom is het mogelijk om EPPS te gebruiken bij de constructie van vloeren, funderingen zonder de installatie van waterdichting;
 • Lage dampdoorlatendheid. De 20 mm dikke EPS-plaat is ook bestand tegen stoompenetratie, als één laag dakleer. Behoudt een grote drukbelasting;
 • Weerstand tegen verbranding, ontwikkeling van een schimmel en rot;
 • Ecologisch veilig;
 • Borden zijn eenvoudig in gebruik, gemakkelijk te bewerken;
 • duurzaamheid;
 • Hoge weerstand met temperatuurdalingen van -100 tot +75 ° С;
 • De nadelen van geëxtrudeerd polystyreenschuim;
 • EPPS kan bij verhitting boven 75 graden smelten en schadelijke stoffen afgeven;
 • Ondersteunt branden;
 • Geen weerstand tegen infrarode stralen;
 • Het wordt vernietigd onder invloed van oplosmiddelen, die in bitumenbescherming kunnen voorkomen, daarom is het mogelijk niet geschikt voor kelderwerkzaamheden;
 • Hoge dampweerstand bij de constructie van houten constructies houdt vocht vast en kan tot rotting leiden.

De technische kenmerken en technologische mogelijkheden van EPPS-platen van verschillende merken zijn ongeveer hetzelfde.Optimale eigenschappen worden bepaald door de belastingscondities en het vermogen van de platen om ze te weerstaan. De ervaring van veel vakmensen die met deze platen werken, suggereert dat het het beste is om penoplex te gebruiken met een dichtheid van 35 kg / kubieke meter. U kunt zwaarder materiaal gebruiken, maar het hangt al af van uw budget.

Hoe te kiezen?

Afhankelijk van het aantal verdiepingen, maten met warme of koude wanden, afwerking binnen of buiten, varieert de dikte van de isolatielaag gemaakt van EPSs van 50 mm tot 140 mm. Het principe van keuze is één - hoe dikker de isolatielaag met dergelijke platen, hoe beter de warmte in de kamer en in de loggia wordt bewaard.

Dus voor Centraal-Rusland is een 50 mm dikke EPS geschikt. Om te selecteren, gebruikt u de calculator op de site penoplex.ru.

Voorbereidende werkzaamheden

Voordat u aan het werk gaat, moet u alle items op het balkon verwijderen. Verplaats ze van plaats naar plaats. Dit zal het verdere werk alleen maar bemoeilijken. Verwijder vervolgens alle planken, luifels, haken, verwijder alle nagels en allerlei aanwijzingen. Probeer vervolgens alle afwerkingsmaterialen te verwijderen die gemakkelijk kunnen worden gedemonteerd (oud behangpapier, vallende gips, sommige vellen en andere rotzooi).

We geloven dat we werken op een glazen loggia met dubbele of driedubbele beglazing met dubbel glas en de bedrading van de communicatie is ook gemaakt, met alle draden ingesloten in een geribbelde pijp. Dubbele beglazing, meestal met het begin van actief werk, wordt uit de frames verwijderd en op zijn plaats gezet nadat alle oppervlakken van de loggia zijn afgemaakt.

Om rot en het uiterlijk van schimmels, alle bakstenen en betonnen muren te voorkomen, moet het plafond worden behandeld met beschermende primers en antischimmelverbindingen, laat ze 6 uur drogen bij kamertemperatuur.

Voor middelgrote klimaatzones van Rusland is het voldoende om schuimplaten met een dikte van 50 mm als thermische isolatie te gebruiken.

We kopen het aantal platen op basis van het gemeten oppervlak van de vloer, wanden en borstwering en voegen er nog eens 7 tot 10% aan toe als compensatie voor mogelijke fouten die onvermijdelijk zijn, vooral wanneer de isolatie van de loggia voor het eerst met onze eigen handen wordt uitgevoerd.

Bij opwarming is het ook nodig:

 • speciale lijm voor penoplex; vloeibare nagels;
 • bouwschuim;
 • polyethyleenfolie (penofol) voor waterdichting;
 • plug-nagels;
 • zelftappende schroeven;
 • bevestigingsmiddelen met brede doppen;
 • schimmelwerende primer en anti-rot behandeling;
 • bars, latten, met aluminiumprofiel versterkt kleefband;
 • perforator en schroevendraaier;
 • gereedschap voor het snijden van platen van penoplex;
 • twee niveaus (100 cm en 30 cm).

Afwerkings- of afwerkingsmateriaal wordt geselecteerd in overeenstemming met het algemene uiterlijk. We moeten niet vergeten dat het niveau van de vloer in de loggia na voltooiing van het werk onder de vloer van de kamer of keuken moet blijven.

Isolatietechnologie van binnenuit

Wanneer de loggia volledig is gereinigd en voorbereid, begint u aan de isolatie. In het begin zijn alle gaten, afgebroken plekken en gaten gevuld met schuim. Het schuim hardt na één dag uit en kan met een mes worden bewerkt, waardoor egale hoeken en oppervlakken worden gecreëerd. Daarna kunt u de vloerverwarming starten.

Op de vloer van de loggia moet een geëgaliseerde betonnen afwerkbalk worden aangebracht voordat de EPS wordt gelegd. Door de toevoeging van geëxpandeerde klei in de dekvloer wordt extra isolatie verkregen en kunnen de vellen van de penoplex kleiner worden gemaakt. Soms onder de platen kratten ze niet op de grond, maar leggen ze de platen rechtstreeks op de dekvloer met behulp van vloeibare nagels. Het is wenselijk om een ​​plaat met een groef-tong verbinding te gebruiken. Maar als u het raster opbergt, is het gemakkelijker om te bevestigen en platen en andere delen van de vloer.

Mogelijke openingen en aanmeerplaatsen zijn gevuld met schuim. Borden kunnen worden afgedekt met penofol en de verbindingen met versterkte tape lijmen. Bovenop de penofol-stapelplaten, multiplex of spaanplaat (20 mm) en bovenop de afwerklaag.

Wandisolatie

Vul de scheuren, scheuren, gewrichten met schuim. Het oppervlak van de wanden en het plafond, inclusief die welke grenzen aan de kamer, moeten worden behandeld met waterdicht materiaal. We maken de kist alleen met verticale staven met intervallen langs de breedte van de EPSI-platen. We plaatsen de platen op de wanden van de loggia met vloeibare spijkers. Plaats de verbindingen en vul alle scheuren met schuim. Boven de isolatie plaatsen we foiled folie folofol in de loggia. Beveilig de finishlijn.

Ga naar het plafond

De isolator is allemaal dezelfde penoplex 50 mm dik. We hebben de gebreken in de gebreken al opgelost, nu plaatsen we de krat en lijm gekookte platen aan het plafond met vloeibare nagels. Na het fixeren van de schuimplastiek sluiten we het plafond met verijdeld polyethyleenschuim, met behulp van schroeven, worden de naden gelijmd met bouwtape. Voor het verdere werk aan de afwerking maken we nog een krat over de penofol. Sluit het plafond van de loggia op de laatste verdieping voor het afdichten van rollen.

In de volgende video kunt u meer in detail zien hoe u het balkon van binnenuit isoleert met penoplex:

Hoe warm buiten?

Je kunt de borstwering buiten de loggia opwarmen, maar je moet het zelf alleen op de eerste verdieping doen. De bovenstaande werken worden uitgevoerd door gespecialiseerde brigades, in volledige overeenstemming met veiligheidsmaatregelen. Stap voor stap instructie is als volgt:

 • Maak de buitenmuren van de oude coating schoon;
 • Breng een primer aan voor gevels;
 • Wals aanbrengen van vloeibare waterdichtmakende samenstelling in twee lagen;
 • Monteer de kist;
 • Voorgesneden EPSP-vellen worden in grootte gekraakt met ijzeren spijkers op de borstwering van de loggia;
 • Sluit de openingen met schuim, trim na het uitharden gelijk met de platen.

Gebruik voor het afwerken plastic panelen.

Zoals u kunt zien, is het niet zo moeilijk om de loggia in overeenstemming te brengen met de aangrenzende kamer en niet om de algehele hitte van het appartement te verliezen, als u hier goed op voorbereid bent en fouten voorkomt. Probeer alle stadia consequent en volledig uit te voeren, vooral op die plaatsen waar u de voorwaarden voor het fixeren of verharden van materialen moet doorstaan.Hierna zal de loggia aan alle kanten bekleed worden met thermische isolatie en afwerking, en daarom zal het hele appartement klaar zijn om de stookperiode onder comfortabele omstandigheden te verplaatsen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer