Hoe maak je een vloer op de loggia?

 Hoe maak je een vloer op de loggia?

Door zelf de indeling van het balkon te regelen, kunt u uw ontwerpideeën aanzienlijk besparen en realiseren. Eerst moet je nadenken over hoe je de vloer op de loggia moet maken. Elk van de manieren om het af te maken heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Materialen, hun voor- en nadelen

Het balkon is aanwezig in de lay-out van de meeste moderne appartementen. In oude gebouwen zijn loggia's echter vaak ongeglazuurd en ongeïsoleerd. Om een ​​kamer in een woonwijk te veranderen of er een aparte kamer van te maken, moet je het balkon repareren. Dit geldt niet alleen voor het veranderen van het uiterlijk en het veranderen van het interieur, maar ook voor het leggen van een nieuwe vloer.

Het balkon kan worden gebruikt als een extra kamer, er een kantoor maken, een kleine tuin of een zomer eetkamer regelen. In dit geval moet loggia voor het leggen van de vloer worden opgewarmd. Dit kan op verschillende manieren worden gedaan.

De volgende isolatiematerialen worden gebruikt:

 • Minerale wol. De beste optie zou basalt zijn.
 • Styrofoam. Paneelafmetingen 1000x2000 mm.
 • Penoplex. De plaatafmeting is 1200x600x30 mm.
 • Penofon. Samen met het materiaal moet plakband worden gekocht.
 • Uitgebreide klei. Gebruikt om te positioneren tussen vertragingen.
 • Droge dekvloer. Een set opvul- en MDF-platen, geplaatst als de bovenste laag.

Samen met kachels moet u bovendien polyurethaanschuim en dampschermfolie (membranen) aanschaffen om eventuele openingen tussen de blokken te verwijderen.

Voordat u de vloerbedekking installeert, moet u de basis waterpas zetten, zodat het materiaal beter past en niet voortijdig bezwijkt. Hiervoor wordt vaak multiplex gebruikt: deze methode is een van de eenvoudigste en goedkoopste. Er zijn ook speciale zelfnivellerende verbindingen die worden gebruikt als basis voor zelfnivellerende vloeren.

Een andere versie van de ruwe coating - dekvloer (zandcement coating). Ze worden gebruikt om het oppervlak te verstijven en de warmteabsorptie van de vloer te verbeteren. Een egaliserende polymeersamenstelling wordt aangebracht op de dekvloer, waarna de vloer wordt gelegd. In sommige gevallen is het toegestaan ​​om de laag niet te glad te maken.

Verschillende materialen worden gebruikt voor vloeren. Laten we er meer in detail over praten.

schilderen

De goedkoopste optie. Het is geschikt voor renovatie, wanneer de loggia niet is gepland om als leefruimte te worden gebruikt, omdat in dit geval het oppervlak niet waterpas of geïsoleerd is. Het voordeel van het schilderen van de vloer is een verscheidenheid aan kleuren en tinten, de eenvoud van de procedure.

Keramische tegels

Het materiaal is bestand tegen ongunstige weersomstandigheden: het is niet bang voor vocht, maar ook voor sneeuw, wind, plotselinge temperatuurschommelingen. Keramiek kijkt naar open en gesloten loggia's. Er zijn verschillende soorten tegels. Experts raden aan voorkeur te geven aan materialen met een ruw oppervlak. Het glijdt niet weg, het blijft geen gebreken.

Alvorens een dergelijk vloeroppervlak te installeren, moet dit noodzakelijkerwijs worden geëgaliseerd met de cementsamenstelling. Indien nodig, zal het toestaan ​​om het niveau van de basis te verhogen.Het voordeel van het materiaal is de snelheid van de installatie.

Decking

Moderne vloertype, gekenmerkt door hoge weerstand tegen externe invloeden en duurzaamheid. Vanwege de duurzaamheid is het geschikt voor installatie op open loggia's. Voordat de terrasplanken worden gemonteerd, wordt de basis opgetild. Voor het plaatsen van materialen worden speciale steunen gebruikt, die in de set worden meegeleverd.

Met een grote verscheidenheid aan kleuren en texturen kunt u het materiaal voor elk ontwerp kiezen.

Houten vloer

De meest gebruikelijke manier om de vloer op de loggia te voltooien. De boom is duurzaam, slijtvast en u kunt hem zelf installeren. Het leggen wordt uitgevoerd op de houtblokken of lag kisten. Dit laatste is een doos die zich rond de omtrek van de loggia bevindt.

Zo'n vloer, gemaakt in natuurlijke tinten, past goed in elk interieur. Er kunnen houten wanden aan worden toegevoegd.

linoleum

Geschikt in het geval dat de uitlijning van de ruwe basis van de loggia wordt uitgevoerd met behulp van multiplex. Dit is een van de meest budgettaire opties voor het afwerken van de vloer op de loggia. Het materiaal is relatief goedkoop, heeft goede prestaties.Het is gemakkelijk om het oppervlak te wassen en schoon te maken, er zijn bijna geen krassen en vlekken op.

Vanwege de verscheidenheid aan kleuren kunt u kiezen voor linoleum, parket imiteren, versierd met patronen of geometrische vormen.

Laminaatvloer

Houten vloer met verbeterde functies. Het past ook over de multiplex basis. Veel moderne modellen zijn uitgerust met een sluitsysteem dat de installatie van laminaat vereenvoudigt en waarvoor geen professionele werknemers nodig zijn. Het leggen gebeurt zonder gehechtheid aan de ruwe ondergrond, dus hoogst gespecialiseerde gereedschappen zijn niet nodig.

Hoofdfasen

Het leggen van de vloer is gemaakt in overeenstemming met speciale regels en vereisten. Als u ze volgt, kunt u een duurzame coating krijgen die na verloop van tijd niet verslechtert. Het proces is verdeeld in verschillende fasen.

Het vereist niet alleen het leggen van materialen, maar ook de voorbereiding van het oppervlak.

Oppervlakte nivellering

In de huizen van de oude gebouwen zijn vaak oneffen oppervlakken. Vóór het belangrijkste werk dat nodig is om de vloer waterpas te zetten. In eerste instantie is het noodzakelijk om de overblijfselen van oude tegels, linoleum of verf te verwijderen om schimmel en vochtigheid te verwijderen.Sluit vervolgens de naden en scheuren waardoor neerslag kan binnendringen en behandel alles met antischimmelmiddelen. De eindstreep is de afdichting van het balkon en de voorbereiding van de basis voor de definitieve afwerking.

Een populaire manier om het oppervlak waterpas te maken, is het installeren van vertragingen. Dit zijn de elementen van de kratten voor vloeren die worden gebruikt om het ontwerp van de definitieve vloer te versterken. Zonder hen, zal de vloer kraken en trillen tijdens het lopen, kan buigen onder het gewicht van meubels.

De functies van de vertragingen omvatten de ventilatie van de ruimte onder de planken om te voorkomen dat ze rotten.

Houd bij het installeren van de elementen rekening met de hoogte van de drempel, de dikte van de isolatie. Het rooster bevindt zich op de betonnen plaat van de loggia, het wordt aanbevolen om een ​​folie waterdicht te maken. De intervallen worden regelmatig ingesteld en de slaap valt tussen de spijlen.

Hoe maak je een ruwe vloer, zie de volgende video:

Om de druppel op het niveau van de vloer en de opening te verbergen, hebben poeders aan de randen van het balkon.

Om een ​​dekvloer te maken, wordt een mengsel van zand en beton op basis van water bereid. De verhoudingen van elke fabrikant zijn verschillend en moeten zorgvuldig worden nageleefd. Een te zeldzame oplossing zal barsten en dik zal moeilijk te leggen zijn.Goed cement lijkt op de consistentie van aardappelpuree.

Er zijn drie soorten dekvloeren:

 • Normaal. Gegoten cementmortel.
 • Semi-droog. Zand vermengd met cement. Om het mengsel met een minimum aan water te bereiden.
 • Droog. Installatie van gipsvezel of vezelcementplaten. Gestapeld op het oppervlak van geëxpandeerde klei.

Vloerisolatie

Wanneer de vloer moet worden opgewarmd, is het oppervlak aanvankelijk bedekt met geëxpandeerd polystyreen, dat over de dekvloeren wordt geplaatst. Vervolgens worden OSB-platen en vloeren op het materiaal aangebracht. Een meer gecompliceerde methode is de installatie van verwarmingselementen. Ze bevinden zich op een betonnen dekvloer, omvatten elektrische componenten of leidingen.

De vloer opwarmen met minerale wol - een van de meest voorkomende opties. Het materiaal dempt het geluid, houdt de warmte vast, het is milieuvriendelijk en brandt niet, is vrij goedkoop. Eenvoudige installatie maakt het geschikt voor thuisgebruik.

Kenmerken van de installatie van minerale wol:

 • De panelen worden zo dicht mogelijk bij elkaar gelegd.
 • Wanneer het oppervlak volledig is bekleed, is het bedekt met een dampscherm, plasticfolie.Bevestig het materiaal met nietjes en een constructie nietmachine.
 • Multiplexplaten (16-20 mm) worden bovenop het blok geplaatst, er is een opening van 8-10 mm aan de zijkant van de muur. Het materiaal wordt met schroeven aan de geleiders van het rooster bevestigd.
 • De resterende openingen zijn gevuld met stopverf, het oppervlak van de compositie is zorgvuldig geëgaliseerd.
 • Afstanden langs de muren zijn gevuld met schuim. Wanneer het hard wordt, moet het overschot worden afgesneden tot op het niveau van de vloerbedekking.

Minerale wol kan een thermoreflecterende laag folie hebben, deze wordt buiten geplaatst. Wanneer de geleiders op de wanden en op de vloer samenvallen, kan gewalst materiaal worden gebruikt dat tegelijkertijd beide oppervlakken bekleedt.

Ongeveer hetzelfde fit schuim.

Penofol wordt direct op het vloeroppervlak gemonteerd, beschermd tegen binnendringend vocht. Wanneer u vertragingen gebruikt, bevinden deze zich boven het materiaal. De folielaag bevindt zich aan de bovenzijde, de naden tussen de lagen zijn afgedicht met constructietape.

Wanneer de loggia voldoende geïsoleerd is, kan de vloer direct naar penofol gaan. Penoplex kost ook zonder kratten (vanwege de hoge dichtheid).Het materiaal wordt met schotelvormige deuvels aan de basis bevestigd, wat de stevigheid van het oppervlak garandeert. Lagen kunnen in alle weersomstandigheden en temperaturen worden gemonteerd.

Penoplex is bestand tegen vocht en chemische verbindingen, het verbrandt niet.

De vloer verhogen

Soms moet je bij het repareren van een loggia de vloer verhogen. Thuis kan dit op een afstand van 10 tot 30 cm worden gedaan - afhankelijk van de gekozen methode. Om de breedte van de coating te vergroten met de volgende methoden:

 • Houten stammen. Laat de hoogte variëren van 10, 15 of 20 cm. Het ontwerp is duurzaam, waterdicht en geluiddicht.
 • Metalen constructies. Hiermee kunt u de vloer met 20 - 30 cm omhoog brengen. Voor installatiegereedschap zijn lasgereedschap nodig. Duurdere optie, gekenmerkt door hoge sterkte. Boven het ontwerp leggen tegel, laminaat, gebruik ze om de vloer te verwarmen met tapijt.
 • Droge dekvloer. Het voordeel van de methode is de eenvoud van het gebruik. Genoeg om de klei te vullen en de baby waterpas te maken. Thermische isolatie voor deze methode is niet vereist. De hoogte van de vulling is maximaal 20 cm.
 • Zandcement dekvloer.Alleen geschikt voor loggia's, omdat het materiaal veel weegt. Wordt gebruikt om de vloer met 8-10 cm te verhogen.

Om de methode te bepalen, moet u de gewenste hoogte van de vloer en het beschikbare budget bepalen om te weten hoeveel gewicht het balkon zal hebben. Als u elk van de methoden toepast, is het belangrijk om materialen met een marge te kopen en tijdens de installatie om scheuren te voorkomen. Voor de installatie is het belangrijk om het balkon volledig te reinigen van vuil, anders zal de lift ongelijk zijn.

Tips om te kiezen

Wanneer u reparaties aan de loggia plant, moet u het gebruiksdoel bepalen. Je kunt er een fitnessruimte regelen, een bibliotheek, en iemand kamer zal dienen als een pantry. Op basis hiervan moeten materialen voor oppervlakte-isolatie en installatie van de coating worden gekozen. Bij de aankoop van goederen worden de volgende criteria in aanmerking genomen:

 • loggia-ontwerp en de grootte ervan;
 • type beglazing;
 • mate van isolatie;
 • geschatte temperatuur;
 • mogelijke hoeveelheid kosten.

Het gewicht van de vloerbedekking wordt in aanmerking genomen bij het repareren van het uitstekende balkon. Overlappingen moeten bestand zijn tegen toenemende belasting. Bij aanschaf geven ze de voorkeur aan duurzame, vochtbestendige materialen die niet met de tijd kraken en niet zullen vertrekken.

Het is noodzakelijk om het type pand te bekijken. Voor open loggia's wordt aanbevolen materialen te gebruiken die bestand zijn tegen veranderlijke weersomstandigheden, extreme temperaturen, hoge luchtvochtigheid. Geschikt claydite, tegel, keramiek, natuurlijke of kunstmatige steen. Het is een passende en zelfnivellerende vloer.

En het gebruik van linoleum of tapijt is zinloos, omdat ze niet bestand zijn tegen zware neerslag.

Voor installatie van beglaasde loggia's passen alle vloerbedekkingen. Gebruik laminaat, lambrisering, dik linoleum. Keramische tegels zijn goed in het geval dat u van plan bent om een ​​verwarmd oppervlak te maken. Meestal bij het repareren rekening houden met de compatibiliteit van materialen met systemen "warme vloer".

Loggia-ontwerp is een ander relevant criterium. De vloer wordt gekozen rekening houdend met de kleur van de muren, meubels en decoratieve elementen. U kunt soortgelijke tinten gebruiken of contrasterende kleuren aanbrengen in de basis van het interieur.

Lichte pastelkleuren zullen een kleine kamer visueel vergroten, terwijl rijk en levendig het interieur een concept zal geven.

Fabrikanten bieden een breed scala aan kunstmatige materialen die natuurlijke coatings nabootsen: steen, metalen.Tegenwoordig is het mogelijk om linoleum of laminaat te kopen tegen een lage prijs, die niet te onderscheiden is in een oogopslag van marmer of mahonie. Tegelijkertijd hebben bouwmaterialen uitstekende prestatiekenmerken.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden.Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer