Loggia verwarming

Loggia verwarming

Loggia kan niet alleen worden gebruikt als een magazijn voor het opslaan van verschillende dingen, maar ook als een volwaardige woonkamer. Raadpleeg hiervoor de juiste buiten- en binnendecoratie. Er moet speciale aandacht worden besteed aan de verwarming van de kamer.

Functies en voordelen

Voorheen waren balkons en loggia's minder functionele ruimtes waarin onnodige dingen werden opgeslagen, banken, wendingen, enz. Ze werden zelden het hele jaar door gebruikt, dus er zijn nog steeds veel open loggia's die in de winter niet kunnen worden bereikt.

Tegenwoordig begonnen mensen loggia's vaker te verbinden met leefruimte en ze praktischer te maken.In de winkels in een groot assortiment zijn er verschillende bouwmaterialen waarmee u de ruimte zowel binnen als buiten mooi en nauwkeurig kunt aankleden.

De bevoegde selectie van afwerkingsmaterialen hangt grotendeels af van de structuur en de staat van de loggia, evenals van de smaakvoorkeuren van de eigenaars. Maar de prettige klusjes in verband met de keuze van mooie panelen, behang en vloeren, moet doorgaan nadat het probleem is opgelost met opwarming.

Het is arbeidsintensief opgelost en vereist alleen de meest nauwkeurige berekeningen. Eerst moet u de voorbereidende werkzaamheden uitvoeren, de loggia versterken en direct doorgaan met de installatie van verwarmingssystemen.

Tegenwoordig zijn er veel verschillende verwarmingssystemen voor loggia's. Elke appartementseigenaar kan een optie kiezen die zijn portefeuille niet raakt. Als u de verwarming in de buurt van uw loggia ophaalt en correct installeert, kunt u er in elk seizoen en bij elk weer in uit gaan. De ruimte kan worden omgebouwd tot een volwaardig onderzoek, waardoor het een bar of een recreatiegebied wordt. Het hangt allemaal af van uw voorkeuren.

De meeste verwarmingssystemen zijn stil. Ze zullen geen vervelende geluiden maken.

Hoogwaardige verwarming van bekende bedrijven wordt beschermd tegen oververhitting en verdeelt de temperatuur optimaal.

Verwarming opties

Er zijn verschillende soorten verwarming voor loggia's. Beschouw ze in meer detail.

Batterij op de loggia

De batterij op de loggia is erg handig. Het kost je niet veel en je hoeft het niet constant aan / uit te zetten. Maar zo'n beslissing zal bepaalde ongemakken met zich meebrengen. Bij een temperatuur van 0 graden kan het water in de radiator bevriezen - het zal gewoon barsten en u loopt het risico de buren te overstromen.

Om deze reden hebben de autoriteiten van Moskou de verwijdering van radiatoren op loggia's en balkons verboden.

Centrale verwarming op het grondgebied van de loggia is een directe schending van de wetgeving van de Russische Federatie, maar dit feit houdt niet veel appartementseigenaren tegen.

Warmwatervloer

Tegenwoordig is veel vraag naar warmwatervloeren. Het is een speciale buis van polymeermateriaal, die als een slang is geïnstalleerd. Daarna wordt het gesloten met een koppeling en wordt er water doorgelaten, waarvan de temperatuur zelden boven de 60 graden uitkomt.

Dit systeem zorgt voor verwarming voor de ideale baan. Warmte komt van de vloer naar de top. Deze eigenschap stelt u in staat om te verblijven in de lodge in elk seizoen zonder schoenen!

Volgens de wet, is de installatie van een dergelijk systeem niet verboden, zelfs als het niet is aangesloten op de centrale verwarming en watervoorziening.

Elektrische vloerverwarming

Warme elektrische vloeren zijn tegenwoordig erg populair. Dergelijke varianten zijn een uitstekend alternatief water verwarmingssysteem. Met elektrisch ontwerp je niet overspoelen de buren. Ze zijn veel gemakkelijker en sneller gemonteerd.

Maar dergelijke systemen zijn duurder. Ze verbruiken veel energie, dus in het einde van de maand kunt u ten koste van een aanzienlijk bedrag komen. Veel eigenaren bovendien het verwerven van een speciale thermostaat die schakelt op het juiste moment de vloer, maar zelfs dit element niet kunt u om geld te besparen.

Elektrische vloerverwarming kan anders zijn:

  • Kabelvloer is een systeem waarin een speciale kabel is met een verwarmingsdraad (een of meer). Helaas zijn deze opties niet erg veilig.Letterlijk kan een kleine vonk tot zeer trieste gevolgen leiden. Om deze reden liggen dergelijke vloeren altijd onder de dekvloer. Een ander nadeel van de kabelvloer is dat elektromagnetische straling afkomstig is van sommige soorten verwarmingskabel.
  • Er is nog een ander type elektrisch verwarmingssysteem - infrarood vloer. Het is veilig en straalt geen schadelijke straling uit. Elke vloerbedekking kan bovenop een dergelijke verwarming worden geïnstalleerd, waardoor de installatiewerkzaamheden aan de loggia aanzienlijk kunnen worden verminderd en vergemakkelijkt.

Infrarood vloer is veel gevraagd dan kabel. Dit is niet alleen te danken aan het installatiegemak, maar ook aan het werken als de zon. Simpel gezegd, dit systeem verwarmt de lucht niet (zoals een kabel), maar alle objecten in de kamer. Daarna geven de objecten zelf warmte af aan de lucht.

Luchtverhitter

Een andere uitstekende oplossing voor het verwarmen van een loggia is een luchtverhitter. Met zo'n apparaat minstens een keer in hun leven, kwam iedereen over. Het heeft een compact formaat. Luchtverhitters absorberen koude lucht en verspreiden zich in de kamer - heet.

Maar dergelijke apparaten kunnen de functies van de hoofdwarmtebron niet uitvoeren. Ze verwarmen snel en aanzienlijk de lucht, maar ze zijn niet ontworpen voor permanent werk. Na het uitschakelen van de luchtverhitter op de loggia, wordt het snel koud.

Een ander nadeel van deze kachel is zijn lawaaiige werk.

Convector verwarming

Voor het verwarmen van de loggia, kunt u een indrukwekkendere convectorverwarming gebruiken. Anders wordt dit een thermisch paneel genoemd. Het principe van zijn werking is in veel opzichten vergelijkbaar met een kleine luchtverhitter, maar het produceert geen onaangenaam en irritant geluid.

Moderne convectoren warmen snel op en schakelen automatisch uit wanneer dat nodig is.

Het installeren van dergelijke apparaten is heel eenvoudig en eenvoudig. Ze kunnen worden bevestigd zoals u dat wilt: aan de muur of op de vloer. Sommigen slagen erin een convector op het plafond te plaatsen.

Maar er is zo'n kachel en de nadelen ervan. Het maakt de lucht droog, wat na een tijdje hoofdpijn kan veroorzaken. Convectoren verbruiken veel energie, net als andere elektrische kachels.

Oliekoeler

Een andere populaire optie voor een elektrische kachel is een oliekoeler.Het bestaat uit een duurzame metalen behuizing, in het binnenste gedeelte een elektrische helix en olie geplaatst. Wanneer de olietemperatuur 70-80 graden bereikt, schakelt het apparaat automatisch uit. Deze functie geeft de veiligheid van dit type verwarming aan.

Oliekachels maken de lucht niet droog, dus u kunt zich ook geen zorgen maken over uw welzijn.

Zulke apparaten hebben één belangrijk kenmerk: ze verwarmen langzaam en warmen de kamer op, en ze koelen dan niet heel lang af. Maar als op het grondgebied van je loggia tochtjes lopen, dan zullen zulke dingen het niet eens even kunnen opwarmen.

Infrarood verwarming

Volgens het principe van het infrarode systeem van vloerverwarming werkt infrarode verwarmer. Hij warmt ook eerst de voorwerpen in de kamer op. Maar deze instantie heeft zijn nadelen. Een daarvan is overmatige lichtstraling, die 's nachts veel overlast zal veroorzaken.

Zulke kachels zijn erg kwetsbaar en de lampen in deze verwarmen tot 200 graden, dus je moet heel voorzichtig zijn om hen heen om geen ernstige brandwonden te krijgen.

Maar infraroodverwarmers hebben de hoogste efficiëntie. Ze verbruiken minder energie dan alle bovengenoemde elektrische systemen en verwarmen de loggia met hoge kwaliteit.

In meer detail over soorten verwarming op een loggia is het mogelijk om van de volgende video te leren:

Kan ik de batterij uit de loggia halen?

In elke regio wordt het verbod op het uit de handel nemen van centrale verwarming op het grondgebied van de loggia beheerst door de documentatie ervan. Maar de algemene basis voor het verbod op een dergelijke herontwikkeling blijft hetzelfde. Als je een radiator naar eigen wens maakt, kun je een boete krijgen.

Ook moet u voldoen aan de vereiste om de batterij te demonteren en terug te brengen naar de oorspronkelijke plaats.

Sommige appartementseigenaren proberen echter het verwijderen van de verwarming naar de loggia te legitimeren. Hiervoor moet u contact opnemen met het managementbedrijf dat zich bezighoudt met huisonderhoud. Het is noodzakelijk om een ​​plan voor toekomstige herontwikkeling te coördineren en de benodigde toestemming te verkrijgen.

Er zijn geen garanties dat het erin zal slagen.

Maar het is de moeite waard eraan te denken dat het inbrengen van een andere batterij de algehele druk op het verwarmingssysteem zal verminderen, en dit kan ertoe leiden dat niet alleen uw appartement, maar alle andere kamers in het huis worden gekoeld.

Tips om te kiezen

Het is noodzakelijk om de kwestie van loggia-verwarming zeer serieus te nemen, omdat dit afhangt van de manier waarop u extra vierkante meters kunt exploiteren:

  • Als u elektriciteit wilt besparen en u bent niet bang voor ingewikkelde installatiewerkzaamheden, dan moet u de vloerverwarming gebruiken. Maar vergeet niet dat een dergelijk systeem moet worden afgesloten met een koppeling!
  • Perfect verwarm de kamer elektrische warme vloer. Het is ideaal om in de winter te verwarmen en je kunt op blote voeten naar de loggia gaan. De meest succesvolle optie zou een infraroodvloer zijn. Maar je moet niet vergeten dat een dergelijke verwarming duur zal zijn, niet alleen bij de installatie, maar ook tijdens de werking. Eigenaars van deze systemen wordt geadviseerd om thermostaten te stockeren, die van tijd tot tijd warme vloeren zullen uitschakelen. Maar denk niet dat dit een tastbare oplossing voor het probleem zal zijn. Accounts komen nog steeds met grote bedragen.
  • Als uw loggia vloer- en muurisolatie heeft, kan deze bovendien worden verwarmd met behulp van verschillende elektrische kachels. Ze verbruiken ook veel energie en verwarmen de kamer veel minder. De meest "zwakke" optie is de luchtverhitter.Het effect van zijn luidruchtige werk duurt niet lang. De beste in deze categorie is een infraroodverwarming. Het verbruikt iets minder elektriciteit en doet uitstekend werk met zijn hoofdtaak.
  • Het wordt niet aanbevolen om de centrale verwarming naar het grondgebied van de loggia te brengen. Deze optie is erg handig en veel appartementseigenaren willen op deze manier extra vierkanten isoleren, maar dit zal tot veel problemen leiden. Het legaliseren van dergelijke herontwikkeling zal zeer moeilijk zijn, en je zult veel tijd doorbrengen.

Dergelijke radicale beslissingen kunnen leiden tot een daling van de temperatuur in de huiskamers van zowel u als uw buren.

Comments
auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer