Afwerking loggia clapboard

 Afwerking loggia clapboard

Wandbekleding is een functioneel materiaal dat geschikt is voor binnen- en buitendecoratie. U kunt het balkon met uw eigen handen inkaderen en een geschikt interieur voor de panelen kiezen.

Een afwerking van de loggia-duig vereist een minimum aan inspanning en geld.

Voors en tegens van het materiaal

Hout is een natuurlijk materiaal dat wordt gekenmerkt door duurzaamheid, lange levensduur en aantrekkelijke uiterlijke kenmerken. De bekleding die daaruit is gemaakt, is geschikt voor het afwerken van de open en glazen loggia. Het zal de kamer in de stijl van modern, de Provence of het land versieren. Goed materiaal zal er uitzien wanneer voor de decoratie van de loggia een minimum aan decoratieve elementen wordt gebruikt.

Voordelen van voering:

 • gemak van installatie en bediening;
 • duurzaamheid, betrouwbaarheid;
 • onderhoudsgemak voor het materiaal: het is gemakkelijk schoon te maken en te wassen;
 • milieuvriendelijkheid, niet-toxiciteit;
 • goede thermische isolatie-eigenschappen.

Natuurlijke bouwmaterialen helpen om een ​​comfortabel binnenklimaat te behouden. In het hete seizoen neemt de voering warmte op, en in de kou houdt de voering het vast. Hierdoor kunt u op het balkon ontspannen, niet alleen in de zomer maar ook in de winter. Dit is ook goed als kamerplanten of zaailingen op het balkon worden gekweekt.

Ondanks het grote aantal positieve aspecten, heeft voering een aantal nadelen. Zoals elk voorwerp gemaakt van hout, kan het ontbranden. Om dit te voorkomen, wordt het aanbevolen om het materiaal te bedekken met speciale beschermende oplossingen en vernissen.

Ook heeft de voering een relatief lage weerstand tegen temperatuurveranderingen, kunnen externe kenmerken verloren gaan wanneer ze in wisselwerking staan ​​met vocht.

types

Traditioneel werden panelen alleen van hout gemaakt. Momenteel kunnen andere materialen als grondstoffen worden gebruikt. Er zijn verschillende soorten voering

hout

Eiken, dennen, esp, linden, lariks worden gebruikt als grondstoffen. Ze verschillen in kosten, prestaties, kleur. Coniferen bevatten een grote hoeveelheid hars, die onder invloed van hoge temperaturen kan opvallen. Dergelijk hout is zachter, het kan sporen na schok en andere mechanische effecten blijven.

Tot dure variëteiten behoren ceder, eik, els. De voering van deze bomen verschilt in hoge duurzaamheid. Bovendien heeft het de beste esthetische eigenschappen en is het beter bestand tegen atmosferische omstandigheden en neerslag.

Elke boomsoort heeft een unieke schaduw - met dit punt wordt rekening gehouden bij het plannen van het interieur van de loggia.

Euro voering

Een verscheidenheid aan houten lambrisering, gemaakt volgens Europese normen. Het hoort bij bouwmaterialen van een premiumklasse, verschilt in de hoogste kwaliteit en kost duurder. Voering verdeeld in soorten, afhankelijk van de grootte en het doel. De meest voorkomende modellen zijn standaard, blokhuis, landhau, amerikaans, soytline. Ze verschillen in de details van installatie en uiterlijk.

Meestal geven consumenten de voorkeur aan een blokhuis.Het materiaal is bestand tegen omgevingsinvloeden, omdat het wordt gebruikt voor het afwerken van zowel interne als externe ruimten: het is zelfs geschikt voor ongeglazuurde balkons. Aan de ene kant is zo'n eurolining een cilindrisch oppervlak.

De vereisten voor dit soort materialen beschreven de afmetingen van de producten. De dikte moet 13, 16 of 19 mm, breedte - 80, 100, 110 of 120 mm zijn. Er gelden strikte regels voor de lengte van de panelen: van 500 tot 6000 mm.

plastic

Goedkope analoge voering van hout. Het is versierd met patronen, kan hout nabootsen, stenen. Hoogwaardige producten gemaakt van polyvinylchloride op het eerste gezicht zijn niet te onderscheiden van natuurlijke panelen en hun prestatiekenmerken voor individuele indicatoren zullen nog beter zijn.

Plastic is bestand tegen temperatuurschommelingen, behoudt externe kenmerken onder invloed van ultraviolette stralen. Het onderscheidt zich door matige ontvlambaarheid, biedt goede warmte- en geluidsisolatie. De prijs van PVC-panelen is lager, waardoor ze betaalbaar zijn voor een breed consumentensegment.

De nadelen van de voering omvatten het feit dat het gemakkelijk vervormd wordt door externe mechanische schokken.

Hoe te kiezen?

Selecteer een bekleding voor het afwerken van een loggia en houd rekening met externe en operationele kenmerken. In het bijzonder letten ze op criteria als materiaal, profiel en grootte van onderdelen, begroot op reparatie. Wanneer u van plan bent om houten lambrisering te gebruiken, kijk dan naar het houtsoort en zijn klasse. Bovendien wordt het materiaal geselecteerd op basis van het specifieke ontwerp van de ruimte.

Gevallen van voering uit natuurlijk hout:

 • Extra's. Hoogwaardig materiaal dat aan strenge eisen voldoet. Premium voering is duurder, gekenmerkt door betrouwbaarheid en een langere levensduur. Voor de vervaardiging van panelen uit de beste houtsoorten.
 • A. De kwaliteit van een dergelijke voering is iets lager, maar heeft nog steeds een aanzienlijke levensduur en is bestand tegen externe invloeden. Volgens de vereisten kan het materiaal een klein aantal defecten hebben die het algehele uiterlijk van het product niet bederven.
 • V.Voering met defecten. Op de panelen bevinden zich niet-doorlopende scheuren, knopen met een diameter van maximaal 20 mm, en ook harszakken. Verwerking van bouwmaterialen geproduceerd in de fabriek met behulp van stopverf.
 • S.Het materiaal wordt gebruikt voor de decoratie van technische ruimten, opslagruimten en ondergebruikte kamers. Op het oppervlak van de panelen bevinden zich vlekken, contrasterende strepen.De grootte van scheuren bereikt maximaal 5% van het totale oppervlak van de platen.

Bij het kiezen van een voering, worden ze geleid door de grootte van het te trimmen oppervlak, omdat verschillende fabrikanten verschillende materialen creëren in termen van afmetingen. Om het vereiste aantal panelen te berekenen, wordt het gebied van de kamer gedeeld door het gebied van het bord. Bepaal vervolgens hoeveel balken nodig zijn voor het monteren van de lat. De hoogte van de kamer wordt gedeeld door de afstand tussen de rails en vermenigvuldigd met de lengte; nadat de resulterende waarden opgeteld zijn om het totale beeldmateriaal te bepalen.

De specificiteit van de installatie is afhankelijk van het materiaalprofiel. De panelen verschillen in vorm en afmeting van de vlakken, de configuratie van groeven en sloten. Duidelijke voering en specificiteit van de voor- en achterkant. Ze kunnen glad of convex zijn, de vorm hebben van een cilinder. Er zijn materialen met het effect van de draad.

DIY-interieurbekleding

Installatie van voering kan worden uitgevoerd zonder de betrokkenheid van professionals, met behulp van de beschikbare tools. Voor trimloggia heb je een hamerboor, boormachine, schroevendraaier, handzaag, boormachine, hamer, bijl, bevestigingsmiddelen nodig. Gebruik bij het werken met oneffen wanden het niveau van het gebouw, neem voor het meten een meetlint,liniaal, potlood.

Voordat u rechtstreeks naar de bekleding van de dakspaan van de loggia gaat, voert u de voorbereidende werkzaamheden uit. Verwijder vanaf alle oppervlakken op het balkon de sporen van de laatste afwerking, verven, witten, verwijder het oude linoleum. Je moet ook de vensterhellingen, plinten verwijderen, alle dingen eruit halen - uiteindelijk zal er een lege ruimte zijn.

De volgende stap is de installatie van kratten en isolatie. Allereerst installeren ze twee houten balken op de vloer en boven het plafond. De hark van de vereiste lengte wordt ingekort, waarbij met regelmatige intervallen markeringen worden gemaakt: er zijn gaten voor de schroeven. Staven worden op de muur aangebracht, installeer ze met bevestigingsmiddelen.

De bovenrail moet zich op een afstand van 10 cm van het plafond bevinden, de onderkant - 3-5 cm van de vloer.

De resterende elementen van de kratten worden evenwijdig aan de geïnstalleerde staven gemonteerd. Gelijke afstanden worden voorlopig gemeten met behulp van een meetlint en een nylon koord. Het frame bevindt zich op alle wanden en de vloer, de intervallen tussen de delen mogen niet meer dan 60 cm zijn.

Wanneer de kist correct is geïnstalleerd, is de balkonbekleding eenvoudig. Er zijn verschillende soorten legvoeringen:

 • Met een open steun. De eenvoudigste manier om een ​​loggia of balkon in te korten. De installatie wordt uitgevoerd met behulp van spijkers en schroeven, waarmee de platen op het oppervlak worden geïnstalleerd. Het nadeel is dat de bevestigingsmiddelen zichtbaar blijven en het uiterlijk van de panelen bederven.
 • Met verborgen houder. Bevestigingsmiddelen worden in het binnenste gedeelte van de groef gedreven, spijkerkoppen worden verwarmd. De meest voordelige optie is om klemmen te gebruiken. Ze worden in de gaten gestoken en met schroeven vastgeschroefd. Borden geplaatst in de groeven van de vorige panelen; de actie wordt herhaald totdat de loggia volledig is voltooid.

Installatie van plastic voering heeft onderscheidende kenmerken. Eerst worden de hoeken geïnstalleerd (een constructie nietmachine wordt voor dit doel gebruikt), panelen zijn erin gemonteerd met een dunne zijde. Vervolgens wordt het volgende deel in de groef geplaatst - en dit wordt tot het einde herhaald.

Concluderend kan het nodig zijn een deel van het paneel af te snijden, omdat de lengte van de wanden niet altijd samenvalt met het totale oppervlak van de producten.De voering is gevernist, bestand tegen de zon, met speciale beschermende mengsels.

Een meer gedetailleerd proces om de loggia-dakspaan af te werken, kan in de volgende video worden bekeken:

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer