Afwerking van de loggia met kunststof panelen

"Kunststof panelen" is het meest goedkope en praktische materiaal voor de binnenbekleding van de loggia. Bovendien is de installatie van de panelen zeer snel en zonder overmatig stof, dus u hebt maximaal één of twee dagen nodig om de kamer te bedekken. Tijdens het werken moet u echter rekening houden met enkele nuances die kunnen optreden tijdens het platteren.

Voors en tegens

Voordelen van afwerking:

 • Eenvoudige installatie. Wat is plastic, dat de installatie van de houten panelen een van de gemakkelijkste is. U bevestigt de wandpanelen aan de kist, die van hout of metaal kan zijn.
 • Redelijke prijs. Gemiddeld variëren de kosten van één paneel met een hoogte van drie meter en een breedte van 19,5 cm in bouwmassamarkten van 150 tot 250 roebel. Tegelijkertijd is de gebruikelijke witte voering het goedkoopste materiaal.De prijs begint vanaf 50 roebel en eindigt op 150. Bijvoorbeeld, de prijs van een vierkante meter houten voering begint vanaf 500 roebel. De kosten van m2 geconfronteerd met decoratieve steen - van 1000 roebel.
 • Lange levensduur. Volgens de garantieperiode is de levensduur van "plastic voering" maximaal 25 jaar.
 • Neutraal materiaal in relatie tot ecologie. Ondanks het feit dat PVC-panelen van kunststof zijn, is het materiaal absoluut neutraal ten opzichte van de omgeving.
 • Panelen zijn bestand tegen schimmels en laat je niet bederven door sterke detergenten. Om het paneel van binnenuit te reinigen, verwijdert u het eenvoudig.
 • "Kunststof panelen" heeft een antistatische eigenschap, dat wil zeggen dat het geen straatstof aantrekt.
 • Allerlei keuzes. Tegenwoordig heeft de winkel een enorme selectie plastic panelen voor het afwerken van loggia's. Waarmee het niet eindigt op monofonische modellen. In de winkels vindt u een "plastic lambrisering" met een patroon, onder een boom of een steen.

nadelen:

 • De kwetsbaarheid van het materiaal. PVC-panelen zijn niet bestand tegen mechanische effecten. Je kunt ze zelfs breken door er met je vingers op te drukken. En als je het materiaal met een scherp voorwerp hebt aangeraakt, loop je het risico dat je voor altijd een gat in het plastic achterlaat.
 • toxiciteit wanneer blootgesteld aan de zon en vuur.Goedkope en lage kwaliteit panelen met constante warmte in de zon kunnen giftige stoffen afgeven. In geval van brand is dit materiaal ook giftig.
 • Het materiaal wordt beschouwd als de keuze voor afwerking. economy class.

Hoe hoogwaardige PVC-panelen kiezen?

Let bij het kiezen van kunststofpanelen op de volgende factoren:

 • De dikte van het voorvlak. Bestand tegen mechanische spanning is een materiaal met een vooroppervlak van maximaal 3 mm. Het gemiddelde Chinese model heeft een dikte van 1,5 mm. Kwaliteitsbepaalde producten met een dikte van 2,5 tot 3 mm.
 • Het aantal ribben en hun positie. Van een groter aantal ribben zal het paneel sterker zijn. Houd bij het inspecteren van hun positie rekening met de gelijkmatigheid en de afwezigheid van vervorming in het wandpaneel. In gewone Chinese modellen overschrijdt het aantal baleinen zelden het cijfer van 20. Goede fabrikanten hebben tot 25 verstijvers per paneel. PVC paneel van hoge kwaliteit, geteld met 29 vinnen.
 • Uiterlijk en geur. Het plastic paneel moet vlak zijn, zonder deuken en krassen. De kleur moet ook monofonisch zijn, of met een patroon van hoge kwaliteit. In de winkel kun je het paneel ruiken.Als de zure geur van plastic daaruit voortkomt, dan is het hoogstwaarschijnlijk gemaakt van giftige en goedkope materialen.
 • Probeer ook in de winkel de panelen met elkaar te verbinden. Dankzij een speciale groef moeten ze gemakkelijk in elkaar passen. Als de voering moeilijk is aan te sluiten, dan heb je misschien thuis problemen met de installatie van het materiaal.
 • Het gewicht van de modellen is ook afhankelijk van het gewicht. Zwaar PVC-paneel geeft een grote aanwezigheid van ribben aan, wat een hoge kwaliteit betekent. Het gewicht van hoogwaardige "plastic voering" van de Chinezen is bijvoorbeeld 500-700 gram per vierkante meter.
 • De zeer lage prijs van het materiaal zou je moeten waarschuwen in de winkel. In de meeste gevallen kan dit betekenen dat de panelen zijn gemaakt van grondstoffen van lage kwaliteit. Vergeet in dit geval niet dat de bouwmarkt zijn eigen merken heeft, die uiteraard een iets lagere prijs kunnen bieden dan de markt.
 • Chalk inhoud - Een andere belangrijke factor om te overwegen bij het kopen van panelen. Een kwaliteitsproduct moet weinig krijt bevatten. Om in het krijt te identificeren, is het in de winkel noodzakelijk om de voering gemakkelijk vast te zetten.Kijk in de toekomst eens naar de plaats van de vouw. Als het paneel een kleine hoeveelheid krijt bevat, zullen er eenvoudig geen deuken zijn.

Voorbereidende werkzaamheden

De technologie is als volgt:

 • Reinig tijdens de voorbereidende werkzaamheden de wanden van de loggia van het oude materiaal: verwijder de keramische tegels, indien aanwezig, verwijder de spijkers die uit de wanden steken, markeer alle vuilnis van de loggia. Als de kamer geen warme vloer heeft, dan is een goede oplossing om de loggia waterdicht te maken.
 • Bestaande scheuren en grote onregelmatigheden moeten worden afgedekt met een stopverf. Vaak wordt de ruimte tussen de vensterbank en de muur gegoten met montageschuim voor een betere waterdichtheid. Na het uitgevoerde voorbereidende werk, is het nodig om een ​​paar uur te wachten tot de stopverf droog is en het schuim het gewenste volume heeft bereikt.

Merk op dat het noodzakelijk is om de loggia af te sluiten. Anders riskeert u een comfortabele extra kamer te krijgen die tijdens het koude seizoen niet kan worden gebruikt. Bovendien, als je een warme vloer hebt, maar er tocht is, zal de constructie na een paar winters zijn eigenschappen verliezen.

7 foto
 • Om de exacte hoeveelheid materiaal te berekenen, het is noodzakelijk om de omtrek van het balkon te berekenen en het resulterende cijfer te delen door de breedte van één paneel. Een soortgelijke procedure moet worden uitgevoerd bij het berekenen van de plafondbekleding. Maar vergeet niet om verschillende panelen voor de voorraad te kopen, want het materiaal is erg fragiel en je kunt het gewoon beschadigen wanneer je zonder meester werkt.
 • Voorafgaand aan het werk, moet u beslissen hoe u het materiaal aan de muur bevestigt. Er zijn twee methoden voor het installeren van PVC-panelen: de kist waarop de panelen worden gemonteerd en de frameloze methode - modellen aan de muur lijmen. In het eerste geval hebt u de mogelijkheid om isolatie tussen de hoofdmuur en het plastic te plaatsen, wat belangrijk is bij het bedekken van een warme loggia. Voor de tweede optie moeten de wanden van de loggia vloeiend zijn, zodat het paneel tijdens de installatie "niet weggaat" als gevolg van oneffenheden. Het is noodzakelijk om uit een specifieke situatie te gaan. Bij de installatie van pvc-panelen op lijm is absoluut gelijk oppervlak noodzakelijk.
 • Voordat u met werken begint, moet u de vloer opwarmen en er tegels op leggen, laminaat, linoleum of andere vloeren. Het is het beste om een ​​houten kist te plaatsen, een kachel te leggen en de vloer van houten lambrisering te maken.Voor een dergelijke optie is geschikt laminaat, parket, linoleum of vinyltegel. Als u een natuursteen of een keramische tegel wilt leggen, is het het beste om de vloer waterpas te zetten met een droge mix. Het is belangrijk om te onthouden dat het nivelleren op niveau moet gebeuren.

Afwerkingsstadia

Krat optie

technologie:

 • Voordat u de kist op de loggia installeert het is noodzakelijk om de muren van de kamer te verwarmen. Interieurdecoratie omvat het afdichten van het beton of de bakstenen muur met een speciaal mengsel, dat rubber en isolatiepanelen van schuim omvat. De schuimlagen worden gemakkelijk met schuim op de muur geplakt. Daarna kunt u de muur sluiten met een speciale film die geen lucht doorlaat. U kunt het aan het schuim hechten met behulp van een bouwnietmachine.
 • De volgende stap is de installatie van houten kisten. Hiervoor hebt u staven nodig met een doorsnede van 40 * 40 of 50 * 50. De berekening van het aantal staven moet worden uitgevoerd volgens de berekening van de omtrek van de loggia.
 • Eerst moet je de eerste balken in de hoeken installeren.. Om dit te doen, kunt u het U-vormige metalen profiel gebruiken of gewoon de planken tegen de muur boren.In plaats van houten balken vindt u ook speciale metalen profielen in de winkel. Hun voordeel is dat het profiel niet aan rotting toegeeft en ook geen vocht opneemt.

Het is belangrijk om te weten dat u voor verticale modellen van hun PVC of MDF alleen een horizontale kist kunt gebruiken. De cross-crate-optie is betrouwbaarder.

 • Na het vaststellen van een horizontaal profiel in stappen van 50-70 cm van elkaar vergelijkbare installatie van verticale balken. Gebruik tijdens het werken een niveau.
 • De volgende stap: het verijdelde materiaal zoals penofol of izolon rekken. Na het opwarmen is het noodzakelijk om de opwarming te voltooien door de borstwering te sluiten met een speciale film die geen condensaat kan binnendringen. Hiermee is de binnenbekleding voltooid en nu moet je naar buiten gaan.
 • Installatie van PVC-panelen in dit geval begint het met de installatie met de installatie van montageprofielen. Het eerste paneel moet in het hoekprofiel worden gemonteerd en met een nietmachine aan de andere kant worden bevestigd.

Bij het bedekken van MDF-panelen is het werk ongeveer hetzelfde als bij kunststof.

8 foto

Masterclass over bevestigingslatten, fittingen en PVC-panelen, zie hieronder.

Lijm optie

Er is een andere manier van werken wanneer u geen panlatten hoeft te plaatsen - bevestig panelen met lijm. Deze methode is nodig als u besluit om ruimte te besparen. Voordat u de panelen rechtstreeks monteert, moet u een vlak oppervlak maken:

 • Als u niet van plan bent de loggia te isoleren, volstaat het om meerdere keren met stopverf te lopen en het oppervlak van de muur te vullen.. Nadat alles droog is, brengt u een op rubber gebaseerd waterafstotend mengsel aan om te voorkomen dat vocht uitlekt en geen permanente schimmel in de kamer veroorzaakt. Daarna kunt u doorgaan met de installatie van de panelen.
 • Werk moet met een niveau worden uitgevoerd en je moet ook de juiste lijm vinden. Voor een betrouwbaardere fixatie is het beter om speciale vloeibare nagels te gebruiken die bestand zijn tegen hoge temperatuurdalingen (houd er rekening mee dat de temperatuur op de loggia in de zomer veel hoger is dan buiten, en in de winter is het koud in de kamer).
 • Als u besluit om eerst het balkon te verwarmen, moet u de lat nog installeren. Plaats de schuimplastic platen in de ruimte en eindig met het leggen van het isolatiemateriaal. In de toekomst moet de muur worden ommanteld.Hiervoor kunt u gipsplaat of multiplex gebruiken. In beide gevallen moet de fixatie erg sterk zijn.
 • In de toekomst moet je opnieuw proshpaklevat oppervlakom de hobbels in de gewrichten te verbergen. De laatste fase - de installatie van panelen.

tips

Ontwerpers adviseren om zich te houden aan de volgende aanbevelingen:

 • Vergeet niet dat u na het afwerken van de muren een vensterbank moet installeren. Als de balkonrand minimaal of afwezig is vanwege ruimtegebrek in de kamer, dan kunt u op de loggia het betalen van een volledige vensterbank betalen.
 • Op de loggia is kunststof lambrisering alleen beschikbaar voor wanden en plafonds. Het is noodzakelijk om een ​​goede vloerbedekking op de vloer te leggen. Een van de meest goedkope: linoleum. Een luxere optie wordt beschouwd als het leggen van een loggia van vinyltegels of porselein op de vloer.
 • Voor het werk heeft u de volgende gereedschappen nodig: bouw nietmachine, decoupeerzaag of cirkelzaag, niveau, constructie nietmachine, figuurzaag.
 • Laat het plastic in het koude seizoen ongeveer een half uur liggen in een kamer met kamertemperatuur.
 • De beschermende folie kan na voltooiing van alle constructiewerkzaamheden worden verwijderd.
 • Wanneer u de panelen op de kist installeert, vergeet dan niet de thermische ringen te installeren die te vinden zijn in bouwmarkten. Ze zullen tijdens de warme seizoenen helpen om de trim te behouden.
 • Tijdens het verwarmen (wat kan optreden in de winter, vooral aan de zonnige kant van het huis) begint het plastic uit te zetten. Thermische ringen helpen het plastic op de kist te houden.
 • Als u besluit een elektrische kabel onder de panelen te leggen, plant u van tevoren de groeven van speciale kunststofstrips.

Ontwerpvoorbeelden

De klassieke versie van de bekleding wordt beschouwd als een standaard PVC-paneel. Meestal gebruiken bouwers een witte kleur, zowel glanzend als mat. Tegelijkertijd kunnen op de panelen zelf elk ornament of patroon worden afgebeeld.

Ook zijn panelen onder natuursteen erg populair. Zulke modellen passen perfect in het ontwerp van grote loggia's en in kleine kamers zien ze er ongemakkelijk uit.

Een andere optie voor grote kamers is een donker schaduwmodel. Ontwerpers worden niet aangeraden om ze te gebruiken op kleine loggia's, omdat ze de ruimte verkleinen.

Comments
auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer