Loggia-vensters

 Loggia-vensters

Tegenwoordig zijn er veel opties voor loggia's. Ontwerpen zijn gemaakt van verschillende materialen en hebben verschillende kenmerken. Elke optie heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Speciale functies

Loggia is een uitstekende manier om de leefruimte in het appartement te vergroten. Het kan worden omgezet in een volledige kamer. Het kan een geweldig kantoor zijn, een kleine fitnessruimte, een creatieve studio, een eethoek of een zithoek.

Tegenwoordig wenden veel eigenaren van grote en kleine appartementen zich tot dergelijke oplossingen. Sommige mensen blijven de loggia gebruiken als een grote berging, maar met afwerking en nette reparaties.

Om een ​​mooie en functionele loggia te ontwerpen, is het noodzakelijk om verschillende stadia van het werk uit te voeren. Deze omvatten isolatie, afwerking (zowel extern als intern). Beglazing speelt een van de hoofdrollen.

Dit artikel moet zeer verantwoordelijk worden behandeld, omdat de comfortabele eigenschappen van de gerepareerde ruimte afhankelijk zijn van de keuze van de beglazing. Tegenwoordig zijn er verschillende soorten beglazing. Sommige opties zijn ontworpen om warmte en comfort te behouden, terwijl andere alleen de ruimte beschermen tegen de negatieve effecten van de externe omgeving (regen, sneeuw, wind).

Een deskundige keuze van beglazing hangt direct af van de locatie van het appartement en het ontwerp van het hele huis. Voor een kleine "Chroesjtsjov" moet u niet kiezen voor beglazing met zware dubbele beglazing en kunststof kozijnen. Op de loggia kunt u niet alleen klassieke ramen met kozijnen op een rij plaatsen, maar ook luxe panoramische of glas-in-loodramen.

Bijzonder indrukwekkend zullen ze in de ruime loggia's op de bovenste verdiepingen kijken.

Beglazing op de loggia kan onafhankelijk worden geïnstalleerd. Volg hiervoor de eenvoudige instructies en voer het werk stap voor stap uit.Als je twijfelt aan je vaardigheden en vaardigheden, is het beter om dit proces toe te vertrouwen aan professionals.

Soorten vensters, hun voor- en nadelen

Tegenwoordig zijn er verschillende soorten vensters. Het is de moeite waard ze in meer detail te bekijken.

plastic

De meest voorkomende en populaire zijn kunststof ramen. Ze zijn al heel lang in trek en verliezen waarschijnlijk niet hun relevantie. Een dergelijke populariteit is te wijten aan de slijtvastheid en duurzaamheid van dergelijke constructies. Ze verliezen het oorspronkelijke uiterlijk niet en beschermen perfect tegen slechte weersomstandigheden.

Kunststof ramen zien er heel netjes en esthetisch uit. Ze passen gemakkelijk in vele interieurs van verschillende stijlen. Ze kunnen zeker universeel worden genoemd. Het is noodzakelijk om de betaalbare kosten van dergelijke beglazing op te merken. Het kost klanten minder - dan bijvoorbeeld ramen met houten kozijnen.

Kunststof constructie is veel eenvoudiger te installeren. Tegenwoordig zijn er veel specialisten op dit gebied. Als u de installatie zelf wilt uitvoeren, dan is het goed mogelijk.

Het nadeel van kunststoframen is hun hoge gewicht.Vanwege dit kenmerk zijn ze niet geschikt voor installatie in de loggia van oude huizen. Dit kan een negatief effect hebben op muren en lagere verdiepingen.

houten

Houten ramen voor loggia's en balkons zijn de laatste tijd erg populair. Ze zien er erg duur uit en trekken de aandacht van voorbijgangers. Het is de moeite waard om nota te nemen van de milieuvriendelijkheid van dergelijke onderdelen. Ze zijn absoluut veilig voor de gezondheid van het hele gezin.

Als u besluit om de loggia met dergelijke beglazing aan te vullen, moet u weten dat speciale zorg nodig is achter houten frames. Ze moeten worden behandeld met antiseptische middelen en hun toestand controleren. Vaak moeten ze hun toevlucht nemen tot vernis voor hout.

Zelfs een goede en regelmatige zorg garandeert niet het behoud van het oorspronkelijke uiterlijk van dergelijke frames. Na enige tijd zullen ze beginnen te barsten, wat zal leiden tot scheuren.

Dergelijke ontwerpen zijn duurder dan plastic, maar hun uiterlijk en milieuvriendelijkheid rechtvaardigen de hoge kosten.

aluminium

Benijdenswaardige vraag zijn aluminium ramen. Ze zijn licht en eenvoudig te installeren. Er moet worden gewezen op de duurzaamheid van dergelijke structuren.Deze eigenschap wordt verklaard door de hoge sterkte van het materiaal en zijn slijtvastheid.

Het nadeel van dit ontwerp is dat het meer geschikt is voor koude beglazing. Aluminiumstructuren worden zeer zelden gebruikt voor warme beglazing en zijn daarom koud. Als het weer ijzig is en uw ramen glijden, kunnen de mechanismen bevriezen. Dit gebrek wordt door veel eigenaren van dergelijke beglazing op de loggia waargenomen.

Soorten beglazing

Er zijn twee soorten beglazing:

 • Koude beglazing. Allereerst is het gericht op het beschermen van de loggia tegen de negatieve impact van buitenaf. Het is echter niet in staat om de kamertemperatuur op peil te houden wanneer het buiten koud is. Kan de koude ramen en de hitte in het zomerseizoen niet beschermen. Deze optie is niet de beste manier om de loggia als een volwaardige ruimte te registreren.
 • Warme beglazing is ideaal voor het creëren van een warme en gezellige sfeer. Voor dit type worden meestal kunststof ramen met dubbele beglazing gebruikt. Deze ontwerpen beschermen de loggia perfect tegen vocht en vocht. Ze hebben uitstekende thermische isolatie-eigenschappen.

Als u de voorkeur geeft aan warme beglazing, kan de loggia het hele jaar door worden gebruikt, omdat deze altijd comfortabel zal zijn.

Windows verschillen van elkaar en manieren van openen / sluiten. Het meest populaire ontwerp is een schommel, gevolgd door glijden. Zwaaien flappen zijn bevestigd aan de profielen met oogjes, en schuifflappen werken met een speciale roller-systeem.

Volgens het externe ontwerp is de beglazing panoramisch, glas-in-lood, klassiek en frameloos:

 • Een van de meest populaire zijn de panoramische ramen. In de regel zijn ze groot en zien ze er erg duur uit.

Ze worden aangemoedigd om contact te leggen met mensen die op mooie plekken of op de bovenste verdiepingen wonen.

 • Klassieke vensters met frames verliezen nooit hun relevantie. In de regel zijn ze uitgerust met scharnierende deuren.
 • Originele en interessante gebrandschilderde ramen. Als u dergelijke opties kiest, is het raadzaam om de jaloezieën in te slaan om de loggia enigszins te bedekken. Hetzelfde geldt voor panoramische ramen.

Tips om te kiezen

Als je serieus hebt besloten om de loggia opnieuw uit te rusten en er een volwaardige ruimte van te maken, dan moet je je wenden tot de warme beglazing.Het beschermt de kamer tegen de kou en slechte weersomstandigheden. Veel mensen verwarmen deze kamers bovendien met behulp van een systeem van warme vloeren of draagbare verwarmingstoestellen.

Als u niet veel tijd op de loggia gaat doorbrengen, heeft u het niet het hele jaar nodig, dan kunt u langskomen met goedkopere koude beglazing.

U kunt uw huis markeren en het echt chique maken met glas in lood, frameloze of panoramische ramen. Ze zijn in staat om de woonruimtes effectief te verlichten en ze visueel ruimer te maken.

Vergeet echter niet dat ze de loggia te open maken. Alles wat er gebeurt, kan passanten zien, dus je moet blinds kopen.

Kies een beglazing van hoge kwaliteit. Besteed aandacht aan alle materialen en bruikbaarheid van accessoires. Als de hendels in de vensters vastzitten, hard zijn geklikt of stevig ronddraaien, kan dit een indicatie zijn van de slechte kwaliteit. In de nabije toekomst zullen ze moeten worden vervangen door nieuwe.

Installatie stappen

Het is noodzakelijk om de stadia van installatie van beglazing op het voorbeeld van kunststof ramen in overweging te nemen:

 • Eerst moet u alle maten verwijderen: de lengte en breedte van de vensteropening. Probeer u niet te vergissen, want alle meetresultaten moeten zo nauwkeurig en correct mogelijk zijn.
 • Daarna moet u beslissen over de mechanismen van de kleppen. In kunststof ramenfabrikanten bieden ze meestal de meest gebruikelijke opties voor loggia's met een oppervlakte van 3 m en 6 m. Bereken onmiddellijk het vereiste aantal vensterbanken, profielen en andere details.
 • Oude beglazing (indien aanwezig) moet worden verwijderd. Doe dit voorzichtig om de muur niet te beschadigen. Eerst moet je het glas pakken en dan het frame. Ze kunnen worden gesneden om demontage te vergemakkelijken. Let op de staat van de muur onder het raam. Als het reparatie vereist, dan moeten deze tekortkomingen worden weggenomen en de fundering worden versterkt.

Als de loggia 3 m is, is deze in de regel in zijn geheel. Het wordt verhoogd en ingesteld op niveau. Dubbel glas ramen op dit moment moeten worden verwijderd uit de frames.

 • Daarna moet u het frame aan de wanden bevestigen met vooraf voorbereide gaten. Bovenvizier komt samen. Frames van zes meter worden vaak verdeeld over verschillende afdelingen en worden daarom in verschillende fasen geïnstalleerd. Deze methode is ingewikkelder en tijdrovender.Tijdens het proces moet je constant de horizontale en verticale niveaus volgen.
 • Dubbele beglazing kan alleen worden ingevoegd na volledige installatie van de frames. Dan moet je de vensterbank bevestigen. Dit kan gedaan worden met het monteren van schuim. Het is noodzakelijk om van tevoren in maat te passen en te veel te zagen. Zorg ervoor dat u aan de randen doppen draagt.

Alle gaten moeten met schuim worden behandeld.

 • Accessoires. Het is helemaal aan het einde geïnstalleerd (pennen, pluggen, mesh).

Een meer gedetailleerd proces van het installeren van kunststof ramen op de loggia kan worden bekeken in de volgende video.

Voorbeelden in het interieur

Het is de moeite waard om in meer detail enkele harmonieuze ontwerpontwerpen van loggia's te beschouwen:

 • De loggia van zes meter kan worden ingericht met glazen schuiframen. Het interieur moet worden aangevuld met een compacte crème bank, een kleine tafel-drempel en barkrukken. U kunt tapijt of laminaat op de vloer leggen en de wanden met decoratief pleisterwerk versieren.
 • Op een smalle loggia kunt u eenvoudig een klein kantoor regelen. Plaats een computertafel en een stoel met wielen op de zijmuur. Boven de tafel kunt u een dubbele plank installeren voor bloempotten.De vloer kan worden ingericht met tegels, muren - met gips, schuiframen invoegen.
 • Tegen de achtergrond van luxueuze glas-in-loodramen met witte lijsten, zien witte lederen fauteuils en een donkere tafel met chromen poten er perfect uit. U kunt op de vloercrème of witte tegel leggen en de wanden rangschikken met een heldere buitenverf.
Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer