Hoe een plafond op de loggia te maken?

 Hoe een plafond op de loggia te maken?

Interieurdecoratie speelt een zeer belangrijke rol bij het ontwerp van balkons en loggia's. Tegenwoordig wordt een groot aantal verschillende materialen verkocht, waarmee u de muren, de vloer en het plafond kunt afwerken. Over de laatste en zal worden besproken.

Speciale functies

Je kunt niet zonder hoogwaardige en mooie afwerkingen, vooral als de loggia een verlengstuk is van de leefruimte en wordt gebruikt als een volwaardige ruimte. Zonder aandacht kan geen enkel deel van de kamer verlaten. Dit geldt ook voor het plafond. Lelijke en blote betonplaten boven het hoofd kunnen zelfs het meest harmonieuze interieur verpesten, dat is samengesteld uit luxe wand- en vloerbedekkingen.

Correct geselecteerde materialen voor het plafond kunnen de ruimte effectief transformeren en visueel ruimer maken.Dit geldt vooral voor kleine loggia's.

Een licht plafond in combinatie met prachtige beglazing maakt de kamer niet alleen breder, maar ook veel lichter. In veel materialen kunt u gloeilampen en kleine kroonluchters insluiten.

Tegenwoordig zijn er veel mogelijkheden om de plafondplaat op de loggia te versieren. Klassiek papierbehang is absoluut niet geschikt hiervoor, dus fabrikanten bieden klanten speciale materialen die voor dergelijke oppervlakken zijn ontworpen. Kies de perfecte optie voor elke consument. Dit kunnen goedkope plastic panelen van verschillende kleuren zijn of een duurder spanplafond met een glanzend oppervlak.

Er zijn enkele facings die u zelf kunt installeren. Maar er zijn andere opties, alleen gemonteerd door professionals. Om bijvoorbeeld een mooi spanplafond te installeren, hebt u niet alleen bepaalde vaardigheden en ervaring nodig, maar ook speciale apparaten die nauwelijks in uw arsenaal passen.

Populaire opties

Er zijn verschillende populaire opties voor het decoreren van het plafond op de loggia. Laten we elk van hen nader bekijken.

 • Duurzaamheid en uitstraling buiten het plafond hebben MDF-plafondpanelen.Met behulp van dergelijke elementen is het mogelijk om een ​​interessant en modern interieurontwerp te vormen. In dergelijke materialen zijn er speciale steunen, zogenaamde spike-groove, die een eenvoudige en snelle installatie van panelen op het plafond mogelijk maken. Kaders voor dergelijke afwerkingen zijn vrij gemakkelijk gemaakt. U kunt eenvoudig alle installatiewerkzaamheden zelf uitvoeren. Dergelijke panelen zijn zeer economisch en duurzaam. Ze vereisen geen speciale zorg.

Maar vergeet niet dat hoogwaardige MDF-panelen geen overmatige luchtvochtigheid in de kamer tolereren. Na verloop van tijd kan dit leiden tot hun zwelling en, natuurlijk, het verlies van een aantrekkelijk uiterlijk. Gebruik dan de beschadigde panelen zullen niet werken en ze zullen moeten worden vervangen.

 • De goedkoopste en meest populaire manier van afwerking is de plafondbekleding met PVC-panelen. Dergelijke materialen zijn gemaakt van veilig polyvinylchloride. In de zorg zijn ze heel eenvoudig en niet veeleisend. Niet bang voor zo'n plafond en hoge luchtvochtigheid. Condensaat hoopt zich niet op hun oppervlak op en verschijnt niet als schimmelafzettingen of schimmel. Het is mogelijk om een ​​dergelijke afwerking op elke loggia te installeren. Het kan zowel warm als koud zijn.Dit geldt ook voor de locatie van de loggia. Het kunststof plafond is niet onderhevig aan vervorming als gevolg van temperatuurschommelingen, zodat ze de ruimte aan de zonnige en schaduwzijde kunnen rangschikken.

De installatie van dergelijke afwerkingsmaterialen is heel eenvoudig. Zelfs een persoon die ver van reparaties is, zal het kunnen verwerken.

 • Spanplafonds hebben een elegante uitstraling. Het is mogelijk om een ​​dergelijke constructie alleen op een warme glazen loggia te installeren. Moderne opties kunnen gemakkelijk extreme temperaturen weerstaan ​​en zijn niet bang voor blootstelling aan ultraviolette straling. Spanplafonds zijn praktisch en duurzaam. Ze hebben een mooie en spectaculaire uitstraling. Er zijn voorbeelden van verschillende kleuren en duurdere opties met sprankeling. Installeer ze alleen ervaren professionals die over alle benodigde apparatuur beschikken.
 • Voor het afwerken van de voering voor het plafond. Dergelijk houtmateriaal heeft een interessante uitstraling. Met een soortgelijk plafond is het mogelijk om een ​​zeer gezellig en gastvrij interieur van de loggia te vormen. Maar dit materiaal heeft zijn nadelen. De wandbekleding moet bijvoorbeeld van tijd tot tijd worden behandeld met speciale impregneringen die de levensduur van het materiaal verlengen.Zonder hen verliest het plafond een aantrekkelijk uiterlijk.
 • Voor het installeren van een verlaagd plafond gebruikt gipsplaat. Het wordt aanbevolen om waterdichte materialen te kiezen. Ze zijn alleen geschikt voor gesloten en glazen kamers. Voor de installatie is het noodzakelijk om een ​​frameconstructie van indrukwekkende afmetingen te maken, dus u moet eerst de plafondplaat versterken.

Het belangrijkste kenmerk van het verlaagde plafond is dat u na de installatie elke decoratieve coating kunt oppakken.

waterdicht

Waterdichting is nodig voor alle soorten loggia's. Weinig mensen weten het, maar gesmolten sneeuw en water sijpelen vaak naar gebouwen door de kleinste scheuren en spleten in de bovenste verdiepingen. Dit kan leiden tot schade aan de muren en het plafond van de loggia. Zelfs een zeer dure reparatie zal dit probleem niet kunnen oplossen, omdat na de eerste regenseizoenen de binnenhuisdecoratie opnieuw zal verslechteren.

Een eenvoudige methode van waterdichting is de behandeling van openingen en naden met siliconenkit. Platen kunnen worden behandeld met een hydrofobe primer. Deze oplossing is geschikt voor ruimtes waar loggia's met aangrenzende beglazing en waterdichting zijn.

Als het appartement zich op de bovenste verdieping bevindt, moet de loggia van binnen en van buiten worden beschermd. Om dergelijke werkzaamheden uit te voeren, neemt u contact op met de experts. Ze doen waterdichting op het dak en installeren het dak.

Doe-het-zelf PVC plafondmontage

Het plafond op de balkons kan het zelf doen. Laten we in fasen het installatieproces bekijken op het voorbeeld van PVC-panelen.

 • Haast u niet om te beginnen met het installeren van de panelen. Zorg er eerst voor dat het bestaande vlak niet snijdt met de openingslijn van het raam (als er een beglazing op de loggia is).
 • Vaak worden mensen geconfronteerd met zeer onaangename gevolgen in de vorm van de onmogelijkheid om de kleppen te openen vanwege het plafond.
 • Daarna kunt u doorgaan met de installatie. Eerst moet je het startgedeelte installeren. Dit werk is eenvoudig, maar erg belangrijk. Als u vooraf het aantal onderdelen berekent dat nodig is om een ​​stevig oppervlak te verkrijgen, ziet u dat er kleine openingen langs de randen zijn.
 • Er zijn gevallen waarin de gaten te groot zijn. Ze kunnen alleen worden gesloten door de balk in te korten.
 • Als de opening klein is (niet meer dan 2 cm), dan kan deze worden verborgen achter een decoratieve plint.
 • Vervolgens installeert u de volgende delen in de sleuven van het vorige, verbindt ze stevig met elkaar.
 • Elk element moet worden beveiligd met een nietmachine en schroeven.
 • Dit sluit het volledige oppervlak van het plafond.
 • Kleine problemen kunnen optreden bij de installatie van het laatste paneel. Het moet met moeite worden ingevoegd. Maar probeer het deel niet te verbreken.
 • De laatste fase van het werk zal de installatie van prachtige decoratieve plinten zijn. Ze zullen de gebieden sluiten waarin de overlap tegen de muur botst.

Als u tijdens de installatie van de panelen kunststof bevestigingselementen hebt gebruikt, dan kunt u de verbindingen niet versieren.

Wij bieden u gedetailleerde installatie-instructies voor het plafond met PVC-panelen doe het zelf.

Voorbeelden van mooie beslissingen

Laten we eens kijken naar de prachtige ontwerpoplossingen op de loggia.

 • Een wit spanplafond in combinatie met gele gepleisterde muren ziet er geweldig uit. Op zo'n prettige achtergrond kun je een klein hoekje maken voor thee drinken, uitgerust met een kleine rode bank en een plank voor theemokken.
 • Een gezellige plek om te ontspannen kan komen uit de loggia, versierd met eurolining. Dit materiaal kan het plafond en de muren bedekken.Laminaatvloeren moeten op de vloer worden geplaatst. Plaats stoelen tegen een muur met een salontafel. Je zou een heel mooie rustruimte moeten hebben.
 • Vul de muren en het plafond met plastic panelen met blauwe en witte bloemen en leg op de vloer een bruin groen tapijt met grasimitatie. Plaats een kleine poef tegen de muur, plaats de lampen en bloemen. Een dergelijk ensemble ziet er contrastrijk en zeer aantrekkelijk uit.
 • Op de smalle loggia kunt u een kleine eethoek uitrusten. Tegenover de beglazing moet je een kleine witte tafel en een paar hoge grijze stoelen plaatsen. De vloer kan worden betegeld met een contrastpatroon, de muren - lichtgrijze pleister en een wit verlaagd plafond. In zo'n kamer zal heel helder zijn. U kunt dineren op de loggia of met vrienden een kopje koffie drinken.
 • U kunt een futuristisch ontwerp maken met behulp van witte muren met imitatie van metselwerk en de vloer, bedekt met asbruin laminaat, langs de zijmuur loopt en naar het plafond beweegt.
Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer