Ontwerp van een loggia in combinatie met een kamer

 Ontwerp van een loggia in combinatie met een kamer

Onlangs is een van de leidende richtingen in het interieurontwerp van een kamer met een loggia hun combinatie. Met deze oplossing kunt u het oppervlak van de kamer vergroten, lichter en functioneler maken. Bovendien kunt u met deze ontwerpbeweging de ruimte onherkenbaar transformeren en het interieur zo veel mogelijk verfrissen.

Voordelen van combineren

De positieve momenten van het combineren van twee ruimtes zijn voor velen overduidelijk:

 • Het totale gebied van de ruimte wordt groter, waardoor u daar meer dingen kunt vasthouden of een extra gebied kunt toewijzen. Door de toetreding van de loggia ontvangen de eigenaren ook een groot panoramisch raam waardoor meer licht doordringt.
 • Deze oplossing is het interieur van de kamer vandaag in de trend, dus gasten zullen de goede smaak van de eigenaren van het appartement op prijs stellen.

cons

Een dergelijke oplossing heeft echter een keerzijde, die vaak wordt vergeten en onderschat.

 • Als de toevoeging van extra ruimte optreedt als gevolg van de isolatie van het balkon en de demontage van de balkondeur en raam, dan is er geen bijzondere moeilijkheid. De andere manier om de loggia en de kamer te verenigen, is de sloop van een deel van de buitenmuur van het huis, wat niet zo eenvoudig is om te doen.
 • De noodzaak om de buitenmuur te ontmantelen zal voor een team van werknemers geen moeilijke taak zijn. Maar voor het begin van het werk is het noodzakelijk om de goedkeuring van een specialist en een reconstructieproject ondertekend door hem te verkrijgen.
 • Verschillende autoriteiten zijn het niet altijd eens over dergelijke herontwikkelingsopties, waarbij het doel van de balkonruimte verandert. Het is daarom de moeite waard om te beslissen of het raadzaam is om de drempels van overheidsinstellingen voor een lange tijd te verlagen voor een extra 3-5 meter in een kamer.
 • In geval van brand is het balkon een plaats van redding van bewoners, van waaruit brandweerlieden gemakkelijker te evacueren zijn. En tijdens herontwikkeling verliest deze zone zijn functie,en brandveiligheid in het appartement is geschonden. De uitgang zal de aanwezigheid zijn van een ander balkon, die in het interieur niet van toepassing is.
 • Bij het ontwikkelen van het ontwerp is het de moeite waard eraan te denken dat de trui een steunelement is en niet kan worden gesloopt. Daarom is het maximale dat kan worden gedaan een portaal op de site van de voormalige loggia en een balkonvloer verhoogd tot het niveau van een kamer.
 • Verwarming wordt niet berekend op het grondgebied van balkons en loggia's, en radiatoren mogen daar niet worden geïnstalleerd. Daarom zal de reconstructie het gebied van het voormalige balkon aanzienlijk moeten verwarmen.
 • In de prefab huizen loggia is een voortzetting van de plaat. Daarom heeft een deel van de muur onder het balkonraam een ​​grote invloed op de balans en sterkte van de platen. Bij het opnieuw plannen van een kamer met een balkon in een paneelhuis, is het verboden om een ​​deel van de muur te slopen en spelen ontwerpers eromheen als een tafel of een ander decorelement.
 • In een bakstenen huis is de mogelijkheid om ruimtes te combineren mogelijk. En als de muren aan de zijkanten van de loggia niet dragen, moeten ze verder worden versterkt.
 • In elk geval is het onmogelijk om te beginnen met herontwikkeling zonder voorafgaande goedkeuring.Smaak van smaak en de race voor een trendy interieur kan veranderen in een tragedie, als de algehele balans van het gebouw van streek is.

We ontwikkelen een ontwerpproject

Dus, wanneer het besluit om de woonruimte te reorganiseren is gemaakt, is het noodzakelijk om een ​​pakket documenten samen te stellen - een uittreksel uit het huisregister, een technisch paspoort, een kopie van het persoonlijke account, documenten die het eigendomsrecht bevestigen. Dan moet je een concept-herontwikkeling maken en dit coördineren met TsGSN, de brandweer en het managementbedrijf. De laatste stap is de coördinatie in het Office of Architecture, die maximaal 45 dagen kan duren.

Na registratie kunt u beginnen met het vergroten van het oppervlak van de kamer ten koste van de loggia. Meestal, voor dit doel, de ontwerper of onafhankelijk ontwikkelt een ontwerpproject van de toekomstige ruimte, rekening houdend met de functionele, stijl en persoonlijke voorkeuren.

Begin met de indeling van het toekomstige deel van de kamer met de vervanging of installatie van nieuwe vensters.

Meestal wordt beglazing van balkons en loggia's op een koude manier uitgevoerd met de installatie van scharnierende of schuifframes, die niet volledig tegen kou en geluid buiten zullen beschermen.

Je moet ook de vloer en muren van de loggia goed isoleren.Meestal wordt de ruimte opgewarmd met polystyreenschuim, schuimplastic of penofola en worden de openingen afgedicht met kit of montageschuim om te beschermen tegen vocht en wind.

Bij het installeren van een vloerverwarming kan worden gebruikt voor het afwerken van steen of keramische tegels. Een tapijt of linoleum zelf zorgt voor extra warmte en is voor veel meer toegankelijk.

Het ontwerp en de stijl van de toekomstige ruimte hangt af van het doel:

 • Wanneer u een loggia en een kamer combineert, kunt u een uitstekende zithoek creëren door een bank met boekenplanken of een tafel met stoelen en een tafel daar te plaatsen.
 • Als de loggia zich in de kinderkamer bevindt, geeft het combineren van de twee ruimtes het kind meer ruimte om speelgoed te spelen en op te slaan. Ten koste van de loggia kunt u de kinderkamer strijken en een plek toewijzen voor lessen en speelruimte, evenals een slaapplaats.
 • Voor degenen die thuis werken, kunt u het kantoor op het balkon uitrusten. Deze optie is ideaal voor creatieve personen - kunstenaars of naaisters. Op één plaats kunt u een groot aantal planken ophangen, waarbij het handig is om alle werkmaterialen te plaatsen.De workshop op de site van het voormalige balkon zal u toelaten om werk of uw favoriete werk te doen zonder onderbreking van uw familie.
 • Een andere interessante optie voor het maken van deze ruimte is de bloemserre.. Nadat u speciale rekken en planken voor bloempotten op de loggia's hebt geïnstalleerd, kunt u een wintertuin met uw favoriete planten organiseren.
 • Loggia wordt vaak een soort voortzetting van de keuken. In dit geval is het mogelijk een barteller of een eettafel te installeren, zodat u tijdens een maaltijd het uitzicht vanuit het raam kunt bewonderen, en niet de tv-shows.

Maar een echt goed interieur van de nieuwe ruimte kan gecreëerd worden door aan een bepaalde stijl te voldoen. Verschillende populaire aanwijzingen voor registratie van een loggia:

 • Provence - het gebruik van natuurlijke materialen en het overheersen van lichte pastelkleuren voor het plafond en de wanden. Het interieur verwelkomt florale motieven en wit geschilderde antieke meubels, verse bloemen en gesmede accessoires.
 • Moderne stijl - een breed scala aan kleuren, van klassiek tot extravagante tinten, meubels zonder frame of rieten stoelen. Stijl zal accessoires benadrukken - foto's van moderne kunstenaars, futuristische lampen en felle zonwering of gordijnen.
 • Japanse stijl - het overwicht van roodzwart in het interieur en donkerbruin meubilair, gevernist. Bamboe jaloezieën kunnen aan de ramen worden opgehangen, de wanden kunnen worden versierd met afbeeldingen van Japanse karakters of volumetrische fans. Oosterse smaak zal worden toegevoegd met kunstmatige sakura en verschillende Japanse vazen.
 • Hightech - kleuren met overwegend zilvergrijze en zwarte kleuren, een minimum aan artikelen en een groot aantal accessoires van glas en metaal. De stijl suggereert een visuele uitbreiding van de ruimte, die wordt bereikt met behulp van een overvloed aan LED-lampen onder het plafond.
 • Loft - gelimiteerd palet in grijs of blauw, minimale inrichting en de aanwezigheid van de eenvoudigste meubels. Als de ruimte dit toelaat, kunnen verschillende zones worden onderscheiden met behulp van partities en schermen. De aanwezigheid van panoramische ramen is welkom.

Interieurnuances

Vanwege de beperkte ruimte van de loggia, heeft het interieur een aantal eigenaardigheden.

 • Alle meubels op het balkon moeten compact zijn en een minimum aan ruimte innemen.
 • Ruimtebesparing helpt bij het inbouwen van kasten en wandplanken, opklapbaar werkblad en stoelen.
 • Voor opslag van seizoensgebonden artikelen en gereedschappen, evenals andere items, zijn nissen die zijn uitgerust met een loggia-plafond perfect.
 • Verlichting moet ook compact zijn, maar hun aantal niet verwaarlozen. Geschikte spots op het plafond of wandkandelaars.
 • Om ramen te vatten, moet u kiezen voor compactere jaloezieën of vouwgordijnen, terwijl de gordijnen visueel de ruimte verkleinen en interfereren.
 • Het is beter om meer praktische en vochtbestendige materialen te kiezen voor het afwerken van de ruimte van de loggia.

tips

 • Om het hele jaar door een zomerse sfeer te creëren, kunt u op zijn minst een paar planten op de loggia krijgen. Sommige stedelingen groeien groen en zelfs komkommers met tomaten thuis.
 • Als de plaats van het voormalige balkon gereserveerd is voor de sportschool, is het beter om de voorkeur te geven aan multifunctionele simulators, die niet veel ruimte in beslag nemen.
 • Slingers die rond de omtrek van de loggia hangen, zullen helpen om een ​​fantastisch gevoel te creëren, dat dezelfde kleur of twinkeling kan hebben.
 • Om een ​​echt stijlvol interieur te krijgen, is het beter om het ontwerp van de ingebouwde loggia toevertrouwen aan professionals.

Succesvolle voorbeelden

Foto's van afgewerkte interieurs zullen u toelaten om visueel mogelijke opties voor het regelen van een loggia te demonstreren.

 • Het idee om thuis een sportschool te organiseren, zal jonge moeders zeker behagen. Ze kunnen hun figuur oefenen terwijl de baby slaapt. Een paar simulators en een mooie groene kleur geven een boost van energie voor de hele dag.
 • De oplossing voor de smalle en lange loggia met een prachtig uitzicht is de bar, waarachter het aangenaam is om een ​​kopje koffie te drinken of met vrienden te kletsen.
 • Voor een appartement met één kamer, is een loggia een uitstekende optie voor een speelkamer voor de kinderen waar niet alleen speelgoed in past, maar ook een werkplek voor lessen.
Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer