Hoe maak je een hek op palen: technologie en werkorder

Om hun grondgebied aan te wijzen en te beschermen, gebruiken de eigenaren van particuliere huizen en huisjes omheiningen. Ook hebben deze ontwerpen een decoratieve functie. In steden worden hekken doof gemaakt, maar in dorpen zijn piketafscheidingen meer gebruikelijk, die zo zijn geïnstalleerd dat ze de grond niet verdoezelen.

Ongeacht het materiaal dat voor de basis wordt gekozen, zijn hoogwaardige steunen, zoals schroeven of heipalen, noodzakelijk om de lange levensduur van het hek te garanderen.

Kenmerken van het apparaat

Eerst moet je begrijpen wat de stapels zijn. Dit zijn duurzame metalen buizen, aangevuld met draden en leeg in het midden.Vaak worden messen in plaats van snijwerk gebruikt voor een betere bevestiging in de grond.

Een kenmerk van palen is dat ze eenvoudig te installeren zijn. De technologie en werkorder zijn duidelijk, veel kan met de hand worden gedaan. Om de schroefproducten te bevestigen hoeven ze niet te begraven of beton te storten. Goed gefixeerde stapels zijn niet bang voor extra belasting en vorst.

Het hek op palen heeft veel voordelen, daarom maken velen de keuze in zijn voordeel. Voordat u met het werk begint, moet u echter vertrouwd raken met alle functies van dergelijke producten, uitvinden welke apparatuur u mogelijk nodig heeft en wat de installatieprincipes zijn.

Voor- en nadelen

Kwaliteitspalen, zoals elk ander materiaal, hebben voor- en nadelen.

Eerst moet u vertrouwd raken met hun positieve aspecten.

 • Allereerst is het de mogelijkheid om dergelijke hekken te installeren op deinende en drassige gronden.
 • Wanneer ondergedompelde paalgrondlagen niet worden gemengd. Dit onderscheidt ze van constructies die zijn geïnstalleerd in eerder gegraven sleuven.
 • Wanneer de bladen de grond ingaan, maken ze deze niet los, maar verdichten ze juist.
 • Palen kunnen meer dan eens worden gebruikt.
 • De installatie wordt zeer snel uitgevoerd, aangezien extra werkzaamheden (bijvoorbeeld bij het storten van beton) niet nodig zijn.
 • De paalmontage kan overal worden uitgevoerd, zelfs op hellende of oneffen oppervlakken.
 • U kunt het hek op elk moment van het jaar installeren (zelfs in de ijzige winter), bij elk weer en zonder speciale apparatuur. De hulp van specialisten is niet verplicht, alles kan met de hand worden gedaan.
 • Schroefpalen hebben voldoende sterkte, ze zijn bestand tegen vele tonnen.
 • Dit ontwerp kan al meer dan honderd jaar zonder reparatie staan.

Er zijn niet teveel fouten in de stapels, maar ze bestaan ​​nog steeds.

 1. Vaak is de installatie van steunen ongelijk. In dit geval kan de afrastering scheeftrekken.
 2. Als u gespecialiseerde apparatuur gebruikt, zal de installatie van palen duur zijn. Dit minpuntje is echter niet zo erg, omdat het meeste installatiewerk handmatig kan worden gedaan.
 3. Er zijn beperkingen met betrekking tot de installatie van schroefpalen. Zo'n hek kan niet in een rotsachtig terrein worden geplaatst. Stenen kunnen een onoverkomelijk obstakel voor de snijschroef worden.Daarom is het voor het begin van het werk nodig om het boren te testen.

Vanzelfsprekend hebben palen meer voordelen dan nadelen, hoewel het werk rekening moet houden met alle nuances.

Selectie en berekening van de belasting

Iedereen die een huis op zijn site wil bouwen, wordt geconfronteerd met het probleem van het kiezen van een fundering voor het hek. De meest voorkomende bij paalfunderingen zijn schroef-, aangedreven en verveelde variëteiten. Elk type heeft zijn eigen kenmerken en voordelen. Om de juiste keuze te maken, moet u ze in detail bekijken.

gedreven

Dit zijn kant-en-klare staven van gewapend beton, die bedoeld zijn om in de grond te dringen. Ze hangen en ondersteunen. Deze laatste vertrouwen alleen op de top op zeer dichte grondlagen, terwijl de eerste de zijvlakken gebruiken. Deze producten zijn twee keer goedkoper dan verveeld. Ze zijn duurzaam, hebben een hoog draagvermogen.

Het is ook de moeite waard om het grote gewicht van de constructies en de noodzaak om speciale apparatuur te gebruiken in overweging te nemen.

bored

Dit type is een monolithische structuur, die bestaat uit gewapend beton. Het wordt direct op de bouwplaats gebouwd.In het begin met de hulp van speciale elementen geboorde gaten. Ze staken er stalen buizen in. Als gevolg hiervan worden cilinders vanuit de wapening in de cilinders gestoken en vervolgens met M300-beton gestort en gecompacteerd.

Dergelijke palen hebben een groot draagvermogen. Ze zijn voldoende bestand tegen corrosie, trillen niet tijdens de installatie, maar zijn tegelijkertijd duur en hebben een aantal beperkingen op de lengte van de stapel. In de winter wordt het werk gestopt. Het is mogelijk om een ​​hek pas na 28 dagen te plaatsen.

schroef

Dergelijke palen hoeven niet te worden ondergedompeld in de dragende laag. Veertig tot zestig centimeter onder het vriespunt is voldoende.

Houd bij het kiezen rekening met de volgende kenmerken van palen:

 • kroonpunten worden gebruikt voor permafrostgronden;
 • voor serieuze constructies is het noodzakelijk om schroeven te gebruiken met kleine messen met meerdere messen;
 • optimale bescherming voor gecombineerde structuren zal een corrosiebestendige coating zijn, waarvan een deel in de lucht is en een deel in de grond.

Berekening van de belasting

Bij het maken van palen wordt het aanbevolen om bepaalde parameters voor belastingen te overwegen. De spoed van de schroef moet maximaal vijf centimeter zijn, het blad - vijf millimeter dik.Dit is genoeg voor één beurt. De wanddikte van de buis moet vier millimeter zijn, de diameter kan variëren van vijfenveertig tot zesenzeventig millimeter. Bovendien moet een dergelijke buis naadloos zijn.

De lengte van de stapel kan oplopen tot twee meter. De punt moet kruisvormig zijn en de buis wordt gesneden op vijfenveertig graden.

Met een complexer, soms ongelijk terrein is het beter om korte palen te verdraaien.

Materiaalvoorbereiding en markup

Om het hek op stelten te installeren, hebt u bepaalde materialen nodig. Ze moeten van zeer hoge kwaliteit zijn, omdat de duurzaamheid en betrouwbaarheid van de constructie ervan afhangen. Van bijzonder belang is het uiterlijk van de tip. Het kan worden gegoten of gelast. De eerste worden beschouwd als langere termijn, hoewel ze niet zo vaak worden gekocht. Dit komt omdat dergelijke onderdelen worden gebruikt voor zware constructies.

Het is ook noodzakelijk om de lengte van het product zelf te bepalen. Er is een grote selectie op de bouwmarkten (van één meter tot elf). Bijzondere aandacht moet worden besteed aan anticorrosiecoating. Ook moet bij het kiezen van een ondersteuning rekening worden gehouden met de grootte van de platen en de windbelasting.

gegoten
gelaste

Benodigde materialen

U hebt schroefpalen nodig, zelftappende geleiders voor geprofileerde bevestigingsmiddelen, palen voor poorten en natuurlijk terrasplanken zelf, waarvan de dikte ongeveer een halve millimeter moet zijn. Nadat u alle benodigde materialen hebt gekocht, kunt u beginnen met markeren.

het merken

De markering moet langs de omtrek van het hele toekomstige hek gaan. Om dit te doen, strekt zich rond de rand van de patch het koord uit. De balk is vastgespijkerd aan twee pinnen, met een lengte van zestig centimeter. Het is handig om de koorden erop aan te passen.

Aangezien de delen van de hekken meestal vlak zijn en het gebied een vrij gecompliceerde contour kan hebben, moet de lengte van de overspanningen in overweging worden genomen vóór het werk. Alle markeringen op de grond op die plaatsen waar de palen worden ingeschroefd kunnen worden geverfd met verf of kalkmortel.

Er is één kenmerk van de installatie van schroefpalen, dat de moeite waard is om te weten. Het ligt in het feit dat installatiewerkzaamheden niet alleen met uw eigen handen kunnen worden uitgevoerd, maar ook met behulp van booreilanden. Dergelijke pilaren kunnen op elk moment van het jaar worden geïnstalleerd, in tegenstelling tot werken met beton, die ophouden met het begin van koud weer.Als er veel sneeuw op de site is, moet deze onmiddellijk voor installatie worden verwijderd.

Als de winter weinig sneeuw heeft, kunt u onmiddellijk beginnen met het boren van voorbereidende putten en de palen inschroeven.

Installatie van paalframe

De installatietechniek van het paalraam kan verschillen. Goedkoper, natuurlijk, doe de installatie met de hand. In dit geval worden de palen met hamers binnengereden, zonder uitgraving.

Om een ​​paalframe van gewapend beton op een andere manier te installeren. In dit geval worden de voorraadleidingen eerst in de grond ondergedompeld en vervolgens verwijderd (wanneer de gaten al met beton zijn gevuld). Het maakt ook het stempelen van putten met een conische vorm, waarin de betonmix wordt gegoten.

Om boorpalen te installeren, voor het begin van het doen van putten in de grond. Daarna worden ze versterkt en met beton gegoten.

Voor installatie van schroefpalen worden installatiewerkzaamheden uitgevoerd zonder lassen. Staalconstructies worden met een schroefdraad in de grond geschroefd. Deze methode is interessant, dus het is het overwegen waard in meer detail.

Na het voltooien van de markeringen voor het inschroeven van de palen, worden er groeven in de grond gemaakt om ze nauwkeurig rond de locatie te positioneren.Priyamki, waarvan de diepte 40 centimeter bereikt, kan met een gereedschap worden geboord. Het zal direct afhangen van de hoofdgaten dat de koppen van de palen zo rechtlijnig moeten zijn.

De stapels zelf zijn niet erg diep in de grond geschroefd, ongeveer anderhalve meter. Voor dit doel is een hefboom gemaakt van een voldoende lange pijp. Het hangt er vanaf hoe groot het zal zijn, en het zal zo gemakkelijk zijn voor een stapel om de grond in te gaan.

Het is vanaf het begin belangrijk om ervoor te zorgen dat de ondersteuning verticaal verloopt, anders moet je alles opnieuw doen. In dit geval is een afwijking van maximaal twee centimeters toegestaan, maar alleen als er niet meer dan een halve meter paal aan de bovenkant ligt. Het resulterende frame is geslepen om te beschermen tegen corrosie.

Montage constructie

Wanneer het frame gereed is, is het mogelijk om met de installatiewerkzaamheden aan bevestigingsmateriaal voor het hek te beginnen. Het ontwerp kan elk ontwerp zijn van bijvoorbeeld een metalen shtaketnik, van een professionele vloer, van een baksteen, van beton.

De hoofdlagergeleiders moeten aan de buitenkant van de palen worden gelast. Extra palen worden door de pakkingen aan de palen bevestigd, zodat hun buitenzijde in hetzelfde vlak ligt als de hoofdelementen.Als de overspanning meer dan twee meter bedraagt, moet u ze verbinden met schuine of verticale springers. De dwarsbalken worden opgebouwd door verbindingspijpen of stompe hoeken.

Leidingen met een diameter van 57 millimeter en een blad van 15 centimeter kunnen worden gebruikt voor het afzetten van een metalen hek of een houten hek. Voor secties van geprofileerde plaat kunt u palen met een diameter van 76 millimeter en een blad van 20 centimeter monteren.

Daarna is de bevestiging van de hekstijlen, waaraan de geleiders zijn bevestigd, noodzakelijk. Ze voeren de functie van omsnoeren uit en vullen de ruimte met een professioneel vel of ander materiaal. Het is mogelijk om de elementen van het frame te verbinden met gewone bouten. Voor een betrouwbaardere montage worden speciale beugels gebruikt, maar u kunt zonder hen doen.

Nieuwe vellen komen overeen met de vorige en overlappen elkaar met één golf. Elk element wordt met één schroef aan de bovenste geleider bevestigd en pas daarna, wanneer het vel is uitgelijnd, bevestigt u het met een tweede schroef. Professionele bladen worden door een golf aan het frame bevestigd, terwijl beide bladen moeten worden geflitst waar ze samenkomen.

Wanneer de vellen zijn bijgesneden, is het noodzakelijk ze te bedekken met bitumenmastiek.

Handige tips

Installatie van palen is ingewikkeld, dus voordat u het hek installeert, moet u het advies inwinnen van experts met ervaring in dergelijke werken. Als de installatie voor de eerste keer wordt uitgevoerd, is het beter om een ​​fundering voor het hek te bouwen op een hoogte van maximaal dertig centimeter van de grond. Om dit te doen, plaatst u hekstijlen in de paalfundering. Dit zal het installatieproces aanzienlijk vergemakkelijken.

Als de afrastering is opgebouwd uit 3D-panelen, is het beter om ze op een houten balk te plaatsen. Vervolgens moeten ze worden bevestigd met houten stutten en controleren hoe zorgvuldig het werk op het niveau is gedaan. De constructie van dergelijke hekken is mogelijk zonder lassen. Als u speciale fittingen of flenzen gebruikt, kunt u de zuilen installeren en de panelen met eenvoudige bouten bevestigen.

Zie de volgende video om te leren hoe je een hek op stelten correct kunt maken.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer