Een hek van stenen maken en hun eigen handen plooien

Een mooie omheining en poort is het gezicht van huiseigendom en de "buitenpost" van het beschermende en vreedzame leven van de eigenaars, wat niet zichtbaar is voor buitenstaanders. Een sterke en betrouwbare omheining, die bovendien perfect in het omringende landschap past, dit is het beste resultaat van het werk van bouwers. Dankzij de technologie die in de loop van de jaren is ontwikkeld en moderne materialen kan deze taak vandaag met succes worden opgelost zonder de hulp van specialisten.

Speciale functies

Er is een grote verscheidenheid aan hekken en hekken van verschillende combinaties van texturen: monumentale steen, licht gesmeed, milieuvriendelijk hout. Tegenwoordig is een praktische en duurzame combinatie van baksteenpijlers en golfplaten zeer populair.

voordelen:

 • Dit ontwerp heeft de kracht dankzij de versterkte stripfundering, baksteenpijlers, versterkt met een metalen buis en lichtere golfplaten, die tussen de stijlen zijn gemonteerd, het ontwerp vereenvoudigen, maar ze zijn ook duurzaam door verstijvers, profilering.
 • Het leven van zo'n hek is meestal 25-50 jaar. Alle materialen zijn bestand tegen agressieve omgevingsinvloeden (neerslag, temperatuurschommelingen, zon, mechanische belastingen) en bovendien milieuvriendelijk.
 • De gebruikte materialen zien er goed uit tegen de achtergrond van gebouwen gemaakt van baksteen of steen, het hek ziet er toonbaar en grondig uit. Het bereik van texturen en kleuren stelt u in staat om creatieve verbeelding en onberispelijke smaak te tonen.
 • Het professionele blad bestrijkt het territorium van het huishouden tegen de wind, het geluid van voorbijrijdende auto's, de nieuwsgierige blikken van buren en voorbijgangers, tegen de penetratie van buitenlandse dieren en mensen.
 • Het hek is betaalbaar, het is mogelijk om het met uw eigen handen te bouwen, vereist geen betrokkenheid van bouwmachines, indien nodig kunnen reparaties worden vervangen door individuele elementen.
 • Het hek vermindert ook het geluid dat van de straat komt,in bijzonder lawaaierige gebieden worden speciale geluidsreflecterende panelen en strips gebruikt die aan het bovenste deel van de geprofileerde plaat kunnen worden bevestigd.
 • U kunt vellen combineren met andere materialen of verschillende texturen van golfkarton gebruiken, houtimitatie is bijvoorbeeld niet te onderscheiden van natuurlijke houten inlegsels, maar is niet onderhevig aan rotting en vervorming.

ontwerp

Het is belangrijk om de juiste ontwerpoptie te kiezen, een project te maken, een tekening van de locatie op de grond en een plan voor alle fasen van het werk, schattingen.

Er zijn bouwvoorschriften die moeten worden overwogen:

 • Het hek moet volgens de documenten binnen de grenzen van het land liggen.
 • De afstand tussen de stenen pilaren mag niet meer dan 3 m bedragen.
 • Bij hoogteverschillen is de afrasteringslijn verdeeld in secties.

Het is noodzakelijk om de lengte van het hek te meten, het in secties te verdelen, het aantal pilaren en de universele afstand daartussen te berekenen. De hoogte van het hek kan tot 3 meter bedragen.

Opties voor constructieve oplossingen:

 • De pilaren kunnen worden gelegd in anderhalve steen van de voorkant en in één steen van de zijkanten, en kunnen worden samengevouwen in twee stenen. Binnen de pilaren zijn versterkt.
 • Decking kan de steunen van het hek afsluiten en kan daartussen worden gemonteerd, zodat de pilaren zichtbaar zijn.
 • Het onderste deel van het hek kan baksteen of monolithisch beton zijn met behulp van wapening of de fundering is vlak met het oppervlak gemaakt, vervolgens is het paneel van het geprofileerde plaat op de gehele hoogte van het hek gemonteerd.
 • Om de levensduur van het bovenoppervlak van de pijlers te beschermen en te verlengen, sluit u de doppen. Kappen kunnen van metaal, beton en andere materialen zijn.

decoratie

De verscheidenheid aan texturen en kleuren van golfplaten van vandaag kan de meest veeleisende klant of ontwerper tevreden stellen. Glad of gestructureerd oppervlak, met imitatie van baksteen en steen, hout van verschillende rassen, natuurlijke materialen, met verschillende patronen, ornamenten. U kunt een canvas met een fotoprint kiezen en elke afbeelding toepassen, inclusief 3D. Het palet aan kleuren en visuele effecten is ook geweldig. Er zijn verven en coatings lichtgevend, met thermische indicatie, elektrische isolatie.

De steen heeft ook een verscheidenheid aan vormen, oppervlaktetexturen en kleuren. De klassieke rode gladde baksteen ziet er strak uit en is geschikt voor de meeste huizen.De combinatie van verschillende tinten bruin of beige geeft een modernere uitstraling. Voorgevormde en geëmbosseerde stenen geven veel fantasie en zien er elegant en ongebruikelijk uit.

De palen kunnen niet eens worden gelegd, maar verwrongen, natuurlijk, dit is een taak voor ervaren metselaars, maar het resultaat ziet er indrukwekkend uit.

De basis is versierd met stenen, metaal in kleur met de andere elementen, doppen moeten ook in kleur worden gecombineerd met de gehele structuur. Je kunt tinten en de naden tussen stenen voegen bijvoorbeeld roet toe aan de oplossing en krijgen decoratieve zwarte naden.

Met de monoliettechnologie kunt u complexe configuraties maken van de kelder en het keldergedeelte van het hek: betonnen podia, projecties en nissen voor sierplanten en verlichtingselementen. Extra verlichting kan ook in de pilaren worden ingebouwd. De hekken, versierd met gesmede elementen, kantstrips met puntige bovenkanten die aan de bovenrand van het paneel zijn gelast, zien er geweldig uit.

making

Het project is klaar, je kunt beginnen met de bouw.

Hiervoor hebt u de volgende materialen en hulpmiddelen nodig:

 • Baksteen, zand, steenslag.
 • Metalen staven voor wapening met een diameter van 5-6 mm.
 • Bord voor de installatie van bekistingen.
 • Merkcement is niet minder dan M300 en beter dan M400.
 • Pijp of hoek voor de versterking van de middelste pijlers.
 • Voor het frame heeft u een pijp van 40x20x2 mm nodig.
 • Niveau, schietlood, roulette.
 • Hamer, spijkers, schop, schroevendraaier.
 • Svarochnik.
 • Betonmixer of boor met mondstukmenger.

Op de hoeken van het hek moet je pinnen besturen en een nylon touw rond de rand trekken om te markeren. Op de afrasteringlijn is het noodzakelijk om het oppervlak te egaliseren, de plaatsen van toekomstige pilaren te markeren en ook in pinnen te rijden, de locaties van poorten en wickets te markeren. Dan moet je een greppel onder de stripfundering graven.

De diepte van de greppel wordt beschouwd als het vriespunt van de grond. In regio's zal het anders zijn, gemiddeld 60-80 cm. Op plaatsen met golfplaten, kan de diepte worden teruggebracht tot 50 cm. De sleufbreedte wordt bepaald door de dikte van de pijlers, 20-25 cm is voldoende.

Het volume uitgegraven land zal ongeveer 3 m3 zijn. Het is raadzaam om de vruchtbare laag van de klei te scheiden om deze in de tuin uit te gieten, waardoor de dikte van de bemeste grond toeneemt. Op de bodem van de geul stempelen we een laag zand van 5 cm vochtig gemaakt met water, daarna 10 cm steenslag.

De tweede fase van de fundering is de bekistingssamenstelling. Meestal wordt bekisting 10-15 cm onder het oppervlak gedaan.De bekisting wordt recht in de greppel van de planken geslagen, versterkt door bruggen en stutten om te voorkomen dat de bekisting vervormt onder invloed van de druk van het stollende beton.

De fundering moet worden versterkt met stalen staven met een dikte van 10 mm. Om de wapening volledig ondergedompeld te krijgen in de dikte van de betonoplossing, is het noodzakelijk om elke 1,5 m verticale stangen te installeren. Horizontale draad of verticaal lassen om de 10 cm hoogte en niet meer dan 5 cm vanaf de basis van de fundering, zodat de wapening niet uitsteekt en niet roest. Meestal wordt eerst de wapening bevestigd en vervolgens de voltooide in de sleuf.

Verder is het mogelijk om strikt verticaal versterkende pijpen of een hoek voor bakstenen pilaren te installeren en deze te bevestigen met planken in de geul. De vorm van de fundering is niet strikt rechthoekig, maar naar beneden toe uitlopend. Dan zal het hek in staat zijn de belasting van het hijsen van de grond te weerstaan ​​zonder te vervormen.

De oplossing wordt gekneed in de verhoudingen van cement en fijn zand 1: 4 of tot 1: 5, screenings of gemalen steen worden toegevoegd, en dan wordt water toegevoegd totdat een dikke massa wordt verkregen. Voor de beste kwaliteit van de oplossing is het wenselijk om 25-30 g weekmaker toe te voegen, meestal is dit de meest goedkope vloeibare zeep of afwasmiddel. De sleufbodem wordt bevochtigd met water, waarna de gemengde oplossing in de bekisting wordt gegoten.Om kracht en een goede droging van de fundering te bouwen, wordt het elke dag bevochtigd met water en bedekt met plasticfolie om kraken te voorkomen.

Volledige droging vindt plaats in 2 weken, maar de laag wint na 5 dagen de helft van de sterkte.

Waterdichting wordt op de afgewerkte fundering gelegd, meestal waterdicht of dakbedekkingsmateriaal, zodat de steen geen vocht uit de grond absorbeert en niet langer verslechtert. De volgende fase van de bouw is het leggen van stenen rond de verstevigingspijpen, het resultaat is een betrouwbare en zelfs een pilaar. Het leggen is gemaakt met verbanden voor betrouwbaarheid in anderhalf of twee stenen. Standaardnaad is 8-10 mm.

Elke tweede rij wordt extra versterkt met staalgaas. Op het niveau van het bevestigen van de geprofileerde plaat aan de verticale pijpen zijn ingebedde hypotheken voor de daaropvolgende installatie van het frame en de geprofileerde plaat. Aan de bovenkant, in het midden en aan de onderkant van de pilaar.

Op de gevoerde pilaren gemonteerd op de top van speciale doppen gemaakt van beton of metaal. Ze zijn in verschillende kleuren geverfd met minerale kleurstoffen die bestand zijn tegen vervaging en die een decoratieve afwerking kunnen hebben.

Doppen voeren een beschermende functie uit, voorkomen het binnendringen van vocht in de dikte van de pilaren en geven ook een complete en decoratieve uitstraling aan het hek.

montage

Om het frame te monteren voor het bevestigen van panelen van golfkarton, moet u de bevestigingen lijmen die aan de zijkanten van de paal steken: bovenaan, midden en onderaan, tijdens het leggen van de kolommen;

De buis moet worden gemarkeerd en in stukken worden gesneden, waarvan de lengte gelijk is aan de lengte van de overspanning tussen de kolommen, met behulp van het niveau, strikt horizontaal worden ingesteld en de uiteinden aan de bevestigingen worden gelast met behulp van booglassen. Het resultaat zal zijn dat er drie geleidebuizen zijn, die noodzakelijkerwijs zijn gecoat met alkydglazuur om corrosie te voorkomen.

Als de leidingen al roestig zijn, is behandeling met een vloeistofomvormer noodzakelijk.

Het is nu mogelijk om geprofileerde platen te monteren. Om dit te doen, moet u vellen van de gewenste maat kopen of knippen, markeer met een marker de bevestigingspunten van de vloerplaten op het frame, meestal op een afstand door één golf. Zo zijn er voor elke meter 6 bevestigingsplaatsen, u heeft 6 gegalvaniseerde dakschroeven en 6 rubberen pakkingen nodig voor schroeven.

Bij de installatie wordt de afgewerkte fundering bedekt met karton om te voorkomen dat de onderrand van het paneel wordt gestript.Bij lage snelheden wordt de boor bevestigd met zelftappende schroeven en rubberen panelen worden gebruikt om de panelen af ​​te werken, waarbij de platen indien nodig overlappend worden samengevoegd.

Het resultaat was een gecombineerd hek, betrouwbaar en presentabel. Met inachtneming van de droogvoorwaarden, duurt het gemiddeld 2 weken voor alle bouwfasen, en het zal jarenlang trouw dienen voor zijn eigenaars. Zorg voor het hek is gemakkelijk, gewoon wassen met een eenvoudige middelen, water uit een slang gieten. Het ontwerp is zodanig dat het mogelijk is om, indien nodig, individuele elementen te vervangen.

Prachtige voorbeelden

De combinatie van rode baksteen en een kastanjebruin geprofileerde plaat met een glad oppervlak aan de voorzijde ziet er zeer harmonieus uit. De fundering is ook bekleed met baksteen en versierd met bordeauxrood metaal. De pilaren in deze variant zijn zichtbaar en vormen de contrastpanelen, die een strikte en nette bouw vormen.

Om het hek in het omliggende landschap te passen en extra decoratie te geven, bieden ontwerpers vaak nissen en podia voor het planten van bloemen of klimplanten, dit zijn klassiekers van stijl en de manifestatie van een onberispelijke smaak van de eigenaar.

Het proces van het bouwen van een hek kan hieronder worden bekeken.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer