Kenmerken van elektrische draaipoorten

De poort is een integraal onderdeel van elk landhuis. Bijzonder populair zijn schommelende structuren, die tegenwoordig worden aangevuld met een elektrische aandrijving. Met dergelijke apparatuur kunt u de bewegingen van de kleppen automatiseren, terwijl de menselijke participatie wordt geminimaliseerd. Swing gates zijn perfect voor elk gebied, het belangrijkste is om ze correct in te delen.

Speciale functies

Swing gates zijn ontwerpen van twee bladeren, die in een cirkel langs de centrale as bewegen. Producten van dit type zijn lang geleden verschenen en worden als de meest praktische en eenvoudig beschouwd. Tegenwoordig krijgen doeken aanzienlijke afmetingen, waardoor het moeilijk is ze voortdurend te openen. Daarom begonnen ze te worden aangevuld met speciale automatische schijven die de vleugel aandrijven wanneer de stroom wordt toegepast.

Dit systeem bestaat uit verschillende basiselementen:

 • Rijden. Dit element wordt gebruikt om vermogen van de elektromotor naar het deurgordijn over te dragen. Opgemerkt moet worden dat het systeem in twee richtingen kan bewegen, wat het openen en sluiten van de kleppen verzekert.
 • Doek. Theoretisch kan elk type draaipoort worden omgezet in automatische systemen. Het is alleen belangrijk om het juiste aandrijfsysteem te kiezen en ze op de juiste manier te installeren.
 • Sensoren en controllers. Deze attributen zijn optioneel. Maar vandaag worden ze bijna altijd gebruikt. Met behulp van dergelijke apparaten is het mogelijk om de auto automatisch te openen met behulp van een signaal op afstand. Gebruikt om comfort en automatisering te verbeteren.

Het principe van de werking van een dergelijk systeem is relatief eenvoudig. Om de stamper te laten rijden, wordt een elektrisch signaal gebruikt dat de omvormer aandrijft. Afhankelijk van de huidige parameters, verplaatst het systeem de klep in verschillende richtingen.

Automatische poorten hebben verschillende positieve functies:

 • Comfortabel management. Vaak speelt deze factor de belangrijkste rol bij het kiezen van dergelijke systemen. Met behulp van automatisering is de deelname van een persoon aan de beweging van het canvas volledig uitgesloten.Het is alleen nodig om tijdig een signaal naar de controller te sturen, die vervolgens alle bewerkingen start.
 • Verhoogde levensduur van suspensies. Dit komt door het feit dat de lading op het canvas gelijkmatig is verdeeld.
 • Lange levensduur. Vrijwel alle systemen van het automatische type worden aangevuld met speciale compensatoren. Ze laten niet toe dat de luiken worden gesloten met een run, waardoor de verhoogde belasting op de steunen en het frame van het canvas wordt geëlimineerd.

Onder de tekortkomingen van het werk van deze structuren kan worden vastgesteld onjuiste installatie van de kleppen, die zullen leiden tot hun snelle kantelen en slijtage. Bij een sterke windbelasting neemt de elektrische aandrijving meerdere keren toe. Daarom is de installatie ervan mogelijk op relatief rustige plaatsen waar er geen constante blootstelling aan wind is.

Soorten ontwerpen

Het ontwerp van de draaipoorten is vrij eenvoudig en bestaat uit een of twee bladen die scharnieren. Om openingen te voorkomen, kan het soms worden aangevuld met poortsystemen (bouten, enz.).

Afhankelijk van het materiaal dat wordt gebruikt voor hun productie, kunnen producten worden onderverdeeld in 2 grote groepen:

 1. Wood.Houten poorten zijn de meest eenvoudige en van korte duur. De installatie van elektromechanische aandrijvingen is bijna nooit gedaan.
 2. Metal. Ontwerpen zijn duurzaam en hoge sterkte. In staat om aanzienlijk gewicht en windbelastingen te weerstaan.

Zwaaipoorten van metaal zijn vaak uitgerust met elektrische aandrijvingen, omdat het materiaal gemakkelijk bestand is tegen fysieke belastingen van dit systeem. Afhankelijk van de productiemethode en de gebruikte producten, zijn metalen structuren onderverdeeld in dergelijke soorten.

 1. Gesmeed. De mooiste producten, omdat ze zijn gemaakt van metalen staven en decoratieve blanks door smeden. Producten verschillen in hoge kosten en duurzaamheid. Ze tolereren gemakkelijk temperatuuruitersten, maar vereisen tijdig schilderen, waardoor ze originaliteit krijgen.
 2. Gelast. Het frame van de poort is gemaakt van metalen buizen van verschillende vormen en profielen. Het ontwerp van deze doeken is enigszins beperkt, omdat de onafgewerkte stukken niet worden onderscheiden door speciale ontwerpeigenschappen. Maar dit type poort is relatief eenvoudig te bouwen, daarom worden ze vaak aangevuld met automatische machines.

Vandaag, in de vervaardiging van dergelijke structuren combineren verschillende materialen. Vaak is het metalen frame van de vleugel gevuld met een geprofileerde plaat of sandwichpanelen. Indien gewenst kunnen dergelijke systemen worden versierd met gesmede inzetstukken geplaatst rond de omtrek van het frame.

Typen elektrische aandrijvingen

Het gebruik van automatische draaipoorten is onmogelijk zonder het gebruik van speciale apparatuur die de vleugel aandrijft. Het belangrijkste element van dit ontwerp is de elektromotor. Afhankelijk van het werkingsprincipe kunnen de aandrijvingen in verschillende typen worden verdeeld.

lineair

De eenvoudigste versie van het apparaat, dat wordt gebruikt om kleine doeken te openen. Afhankelijk van de technische eigenschappen van deze drives zijn deze onderverdeeld in 2 subtypes.

 1. Worm. De elektromotor is hier verbonden met een speciale stang, die is uitgerust met een wormdraad. Afhankelijk van de richting van de wagenbeweging, wordt het web geopend of gesloten. Het nadeel van deze kit is de kleine lengte van de worm. Daarom kan automatisering deuren alleen in één bepaalde richting openen.Een geweldige optie voor poorten die zijn geïnstalleerd in de voorsteden, waar de structuren klein zijn.
 2. Hydraulisch. Het hoofdbestanddeel van dit systeem is de pomp. Het automatisch sluiten wordt uitgevoerd door de oliedruk in de cilinder te veranderen. Zulke mechanismen worden aangevuld door automatische sluiters, waardoor het onverwacht dichtslaan van schilderijen wordt geëlimineerd. De bewegingssnelheid van de kleppen hangt af van de consistentie van de olie. In de winter kan het mengsel koud worden, wat de werking van het mechanisme beïnvloedt. Om deze factor te neutraliseren, zijn speciale verwarmingselementen op de sluiters van dit type geïnstalleerd.

hefboom

Betrouwbare apparaten die vrij moeilijk uit te schakelen zijn. Door de aanwezigheid van een metalen hendel kunt u de kleppen op afstand openen in elke richting. Hefboomgebaseerde systemen zijn bestand tegen aanzienlijke belastingen, daarom raden experts aan om ze op zwaar schuifraam te installeren.

ondergronds

Schijven van dit type zijn relatief zeldzaam, omdat ze duur zijn. Ze worden gebruikt in gevallen waar ze niet willen dat er externe bevestigingsmiddelen aanwezig zijn bij de poort, omdat ze de decoratie van het canvas zullen bederven.

montage

De constructie van draaipoorten is een relatief eenvoudige handeling die met bepaalde vaardigheden onafhankelijk kan worden uitgevoerd. Maar zelfgemaakte ontwerpen hebben niet altijd een uniek ontwerp, dus het is het beste om ze in gespecialiseerde winkels te kopen.

Installatie van automatische draaipoorten bestaat uit de volgende bewerkingen:

 • De constructie van schilderijen. Dit proces is individueel omdat het afhangt van het gekozen ontwerp. Je kunt snel de vleugel van metalen buizen maken, die dan eenvoudig omhuld worden met platen van metalen profielen.
 • Mount. De poorten worden opgehangen aan de ondersteunende pilaren van de hoofdomheining voor speciale scharnieren. Hier kunt u ontwerpen gebruiken waarmee u de vleugel kunt openen, zowel op 90 als op 180 graden. Het is belangrijk om een ​​hoge hechtsterkte te garanderen. Om de schijven goed te laten werken, moeten de bladen recht worden gezet Ze mogen niet willekeurig bewegen en mogen geen verstoringen hebben.
 • Installatie van automatisering. Dit proces is behoorlijk tijdrovend, dus het is belangrijk om de instructies grondig te begrijpen voordat u met het werk begint. Aanvankelijk worden de actuatorbevestigingen aan de vleugel en steunpaal gelast.Soms kan het laatste element er direct op worden geplaatst. Daarna worden de beugels zo belicht dat het systeem in de geopende stand niet de maximale belasting ontvangt.

Als er wormwielkasten worden gebruikt, moet de wagen in de open stand niet in de maximale eindstand van het tandwiel staan.

Wanneer alle mechanische delen zijn blootgesteld, zijn ze met elkaar verbonden door middel van bouten of lassen. De procedure wordt voltooid door de elektrische kabels aan te sluiten op de controller en deze in te stellen.

Installatiewerk bevat veel kleine nuances die moeten worden overwogen. Daarom, als u geen ervaring hebt met automatisering, vertrouw de oplossing van dit probleem toe aan ervaren specialisten.

Fabrikanten en beoordelingen

Een van de factoren van kwaliteitswerk van automatische poorten is de fabrikant van componenten voor dergelijke apparaten. Vandaag zouden we de producten van verschillende merken moeten benadrukken.

 • Kwam. Het bedrijf is een van de leiders van de binnenlandse markt. Het produceert verschillende soorten systemen, waarmee de automatisering van alle soorten poorten kan worden georganiseerd. Een van de positieve eigenschappen van producten kan worden geïdentificeerd gebruiksgemak en de mogelijkheid van toepassing, ongeacht de klimatologische omstandigheden.
 • Nice. Qua kwaliteitskenmerken wijkt de openingsautomatisering van dit merk niet praktisch af van de wijzigingen van de vorige fabrikant. De eigenaars wijzen op goed en duurzaam werk, evenals de mogelijkheid van flexibele systeeminstellingen, ongeacht de wijze van openen (naar buiten of naar binnen).
 • Roger Technology. Automatisering van dit modellengamma verwijst naar de elite. Volgens klantrecensies doen de ontwerpen uitstekend werk met hoge belastingen. Maar het bedrijf positioneert zijn productie alleen op de release van modellen voor kleine poorten. Daarom wordt het alleen gebruikt op land-type poorten.

Professionele tips

Swing automatische poorten zijn daarom nogal gecompliceerde structuren Wanneer u deze koopt of gebruikt, moet u een paar eenvoudige regels volgen:

 1. Voer periodiek preventie uit van het volledige systeem. Het is belangrijk om alle scharnieren tijdig te smeren en de kwaliteit van de beweging van de mechanismen te controleren. Dit voorkomt aanvallen en motorwerking bij hoge belastingen.
 2. Houd bij het kiezen van automatisering rekening met zowel de breedte van het blad als het gewicht. Veel typen schijven kunnen slechts een kleine massa verplaatsen, daarom zijn ze uitgerust met kleine schouders van de deurdranger.Als u grote structuren moet verplaatsen, geeft u de voorkeur aan hefboommechanismen waarvan het werk niet afhankelijk is van het weer en het gewicht van de vleugel.
 3. Koop automatisering alleen bekende bedrijven. Dit vergroot de kans dat het systeem lang mee gaat zonder storingen.

Elektrisch schommelende poorten stellen u in staat uw huis te automatiseren, waardoor het comfort en de veiligheid toenemen. Deze oplossing is de beste optie voor alle objecten, omdat deze praktisch en duurzaam is.

De installatie van de poort met een elektrische aandrijving, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer