Hang swing voor kinderen: kenmerken, soorten en manieren van productie

Moderne gezinnen proberen, ondanks hun afhankelijkheid van stedelijk comfort, in het weekend naar stille plaatsen te gaan, bijvoorbeeld naar het land. Verspreid een deken in de tuin en ga gewoon liggen, genietend van de rust en schoonheid van de natuur. Maar voor een klein kind veroorzaakt stilte en rust een volledig ontslag. Het is belangrijk voor hem om hoger te springen dan zijn hoofd, te tuimelen en plezier te hebben op allerlei manieren. Deze hoeveelheid energie kan niet worden genegeerd, vooral niet in het land. Het is nodig om comfortabele omstandigheden te creëren voor kinderspellen en het is noodzakelijk om te beginnen met een schommel.

Voor- en nadelen

Allereerst wordt de schommel beschouwd als een manier van vermaak voor het kind. Maar naast de gamefuncties dragen slingerontwerpen een aantal functies die bijdragen aan de ontwikkeling van het kind.

 • Regelmatig gebruik van schommels vervangt ochtendoefeningen voor het kind.Gecoördineerde lichaamsbewegingen tijdens het slingeren versterken de spieren.
 • Het vestibulaire apparaat van het lichaam van het kind ontwikkelt zich en versterkt.
 • In het proces van schommelen begint het kind in detail de mogelijkheden van zijn eigen lichaam te bestuderen.
 • Behendigheid en het vermogen om hun bewegingen te beheersen, ontwikkelen zich.
 • Op psychologisch vlak leert het kind onafhankelijkheid.

Swing is een van de weinige soorten entertainment zonder gebreken. Het belangrijkste is om modellen voor het kind te krijgen op basis van leeftijd, zodat hij zich comfortabel en comfortabel voelt.

species

In de afgelopen eeuwen werden schommels voor kinderen ontworpen volgens een standaardpatroon, de producten hadden dezelfde vorm en waren gemaakt van hetzelfde materiaal. Maar vandaag heeft de technologische vooruitgang grote vooruitgang geboekt en nu kunnen kinderen de schommels in hun kamer gebruiken.

Moderne versies van een schommel worden in verschillende vormen gepresenteerd: rieten, metaal, hout en kunststof.

vlechtwerk

Deze schommels behoren tot de groep van de gemakkelijkste producten voor de vrije tijd van kinderen. Voor de fabricage kunt u materiaal gebruiken waarvan u meshpatronen kunt vlechten.Dit product is geschikt voor een appartement, maar ook voor gebruik buitenshuis. Ouders moeten er rekening mee houden dat voor dit model de geschikte leeftijd van het kind 7-8 jaar is. De rieten schommelzitting wordt aangevuld met een zachte pad om stijfheid en ongemak van het gebruik te voorkomen.

Een belangrijke eigenschap van geweven modellen is om alleen hoogwaardige materialen te gebruiken die geen allergische reacties veroorzaken. Opgemerkt moet worden dat de levensduur van geweven producten alle verwachtingen overtreft, zelfs na tien jaar zullen ze er als nieuw uitzien.

metaal

Dit is een meer bekende versie van het product. Meteen wordt duidelijk wat er op het spel staat. Moderne ontwikkelaars bieden consumenten een uitgebreid assortiment metalen structuren, waarbij de meest populaire autonome schommels zijn voor gebruik buitenshuis.

Voor metalen modellen zijn er een aantal kwaliteiten en functies waarvoor ze al eeuwenlang worden gewaardeerd.

 • Ze zijn het meest duurzaam. Met de juiste zorg zijn ze niet bedekt met corrosie en roest. Het is voldoende om in de tijd af te vegen en te kleuren.
 • Ze zijn het meest betrouwbaar.Ouders hoeven zich geen zorgen te maken dat het ontwerp van het model op het meest cruciale moment uit elkaar valt.
 • Ze zijn veilig voor kleine kinderen. Het belangrijkste is dat ouders alle voorzorgsmaatregelen in acht nemen.
 • Dit is de schoonheid van metaalconstructie. Wat ook de tuin of tuin is, gesmede schommel zal de site aanvullen met esthetiek.

houten

Een van de meest voorkomende modellen die zorgvuldig onderhoud vereisen. Vooral als ze zich in de open ruimte bevinden. Vocht heeft een negatief effect op de kwaliteit van het gebruikte hout. Wanneer u in dit geval een model kiest, is het belangrijk om aandacht te besteden aan het aantal bevestigingen en beveiligingssysteem.

 • Voor kinderen zwevende swing moet vier steunpunten, rug, voorste dwarsbalk en veiligheidsgordels hebben.
 • Voor oudere kinderenin staat om zichzelf in evenwicht te brengen, zijn dubbele schommelingsschommelingen beschikbaar.
 • Voor het gemak van ouders Er zijn compacte modellen van houten schommels die je mee kunt nemen om uit te rusten. Het is voldoende om de structuur aan een enorme tak van een boom te hangen.

plastic

Deze schommels zijn meer geschikt voor thuisgebruik.Ze kunnen in verschillende vormen worden gemaakt, zelfs in de vorm van een stoel. En kleuroplossingen hebben geen grenzen.

Helaas heeft plastic in zijn structuur geen verhoogd niveau van kracht., daarom is swingen van dit materiaal alleen bedoeld voor kleine kinderen. Bovendien is elk model uitgerust met een aantal sonore speeltjes, zodat de tijd van het kind op de schommel met veel plezier verloopt.

Het is vermeldenswaard dat bij het ontwerp van een kunststof schommel er veiligheidsgordels zijn, en het voorste deel is uitgerust met een beschermende bumper.

Een onderscheidend kenmerk van deze modellen is de mogelijkheid om het bouwwerk over lange afstanden te transporteren, bijvoorbeeld naar de tuin.

  Bovendien wordt de hangende schommel gedeeld door het type bevestiging: kettingen en touwen.

  • keten gemaakt van duurzaam metaal, zodat ze zware structuren ophangen, bijvoorbeeld metaal. Kettingvastzetsysteem met de juiste zorg kan lang meegaan.
  • Touw bevestigingsmiddelen meer gebruikelijk in het dagelijks leven, maar voor massale ontwerpen van schommels zijn niet geschikt. Het dunne weven van het touw kan worden gebruikt voor kunststof schommels en het touw is geschikt voor het ophangen van houten structuren.

  materialen

  Bij de productie van een kinderswing wordt alleen het hoogwaardige materiaal gebruikt dat geen allergische reactie en irritaties veroorzaakt.

  Bij de vervaardiging van kunststofmodellen gebruikt polymeermateriaal. Het is volledig onschadelijk, veroorzaakt geen negatieve effecten na het aanraken van de babyhuid. In het productieproces, plastic ondergaat een speciale certificering voor de identificatie van schadelijke stoffen, en daarna wordt een swing gemaakt.

  Bij de productie van houten schommel gebruikt alleen milieuvriendelijk materiaal. Volgens zijn kenmerken past de houten basis met succes in elk interieur van de buitenwijk. Bij de vervaardiging van houten basismateriaal wordt grondig verwerkt en vervolgens in meerdere lagen gelakt.

  Voor metaalschommelingen wordt een speciale metaalverwerkingstechniek gebruikt.

  Het is verplicht om de hoeken schoon te maken om het kind te beschermen tegen letsel. Het metalen oppervlak is bedekt met een speciale substantie die roest en corrosie voorkomt.

  Tips om te kiezen

  Voordat je je kind een schommel koopt, ouders moeten aandacht besteden aan verschillende belangrijke aspecten.

  • Als de schommels worden gekocht voor thuisgebruik, is het noodzakelijk om een ​​plaats te kiezen om ze te plaatsen, zodat er geen obstakels in de omringende ruimte, gevaarlijke huishoudelijke artikelen en slechts scherpe hoeken zijn.
  • Voor kinderen jonger dan één jaar moeten ouders aandacht schenken aan modellen in de vorm van wiegen met verstelbare rugleuning. Het materiaal dat wordt gebruikt bij de productie van deze modellen is gemaakt van natuurlijk textiel.
  • Modellen met een slingerend apparaat kunnen het best worden gebruikt voor baby's tot vier maanden. Oudere kinderen van vroegtijdige reisziekte kunnen de slaap verstoren.
  • Voor de kruimels doen beginners de eerste bewuste stappen, het best staande swingtype. Dankzij hun gebruik went het kind veel sneller aan de horizontale positie.
  • Voor een actieve anderhalf jaar oude baby, moet je een zittende schommel kiezen. Hun ontwerp is gemaakt rekening houdend met de anatomische kenmerken van de structuur van het kind.

  De keuze voor een schommel voor een volwassen kind moet zeer zorgvuldig worden benaderd. Het is erg belangrijk dat de bevestigingen van de constructie betrouwbaar en duurzaam zijn. Sommige modellen bieden driepunts- en vijfpuntsgordels.

  Schommels moeten alleen vreugde en plezier brengen voor het kind, dus het kind moet actief meewerken aan het kiezen van een model.

  Hoe te maken?

  Tegenwoordig is het kopen van kant-en-klare schommels veel gemakkelijker dan ze zelf te maken. En toch zien zelfgemaakte ontwerpen er natuurlijker uit, en het proces van werken brengt alleen maar plezier.

  Het is heel eenvoudig en eenvoudig om houten modellen te maken van een hangende schommel. Het kost niet veel tijd. Van de materialen heb je alleen een houten basis nodig om te zitten en een sterk touw.

  • Eerst moet je een houten oppervlak hanteren met een slijpmachine. De houten basis moet extreem soepel zijn.
  • Verdere inkepingen zijn gemaakt voor het bevestigen van de touwen aan de onderzijde van de zitting. Het is genoeg om hiervoor een hamer en een dunne beitel te gebruiken.
  • Het touw is rond de stoel gewikkeld, vergrendelend in de uitsparing. Nu kun je op de dwarsbalk hangen.
  • Voor kinderen is het ontwerp van het model iets anders. De houten zitting moet een rugleuning en zijhekken hebben. Hiervoor moet je de basis van verschillende rails maken. Op hen om een ​​landingsoppervlak en een rug te bevestigen.Zijrails kunnen uit dezelfde staven worden gemaakt.

  Het is erg belangrijk om op de berg te letten. Voor kinderen is een vierpuntsophanging noodzakelijk. Dat wil zeggen dat vanuit elke hoek de constructie van de schommel stevig moet worden vastgemaakt.

  De fabricage van een metalen structuur draagt ​​veel subtiliteiten en nuances, respectievelijk Het productieproces duurt lang.

  • Eerst moet je de fundering instellen. Volgens de technologie en de veiligheid moet het de letter "L" hebben met een dwarsbalk bovenaan.
  • Haken worden aan de dwarsbalk gelast om de stoel op te hangen.
  • Vervolgens wordt het landingsblok zelf gemaakt. Het kan in de vorm zijn van een ontlasting of een directe ondersteuning.
  • Als de ketting moet worden opgehangen, moeten de installatiehaken ook aan de stoel worden gelast.
  • De stoel moet worden verwerkt en alle beschikbare rechte hoeken worden afgerond.
  • Dan begint het werk aan de ophanging van de stoel. Als kettingen worden gebruikt, moeten ze in voorbereide haken worden gestoken en met elkaar worden verbonden. Voor kracht vereist om een ​​lasmachine te gebruiken.
  • Het model met rechte pijpbevestigingen is aan het landingsblok gelast.Hun bovenste deel wordt ingepast in de voorbereide haken van de basis. De uiteinden zijn gebogen en aan elkaar gelast.

  Om een ​​metalen schommel met uw eigen handen te maken, moet u de ontwerptekeningen gebruiken, waar de afmetingen en afmetingen van het resultaat zijn geverfd.

  Hoe je een schommel met hun eigen handen maakt, zie de volgende video.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer