Spoorontwerp: mooie voorbeelden van landschapsontwerp

De schoonheid van de buitenwijk wordt bereikt door een competent landschapsontwerp. Een van de belangrijkste elementen zijn tuinpaden, die niet alleen decoratief zijn, maar ook utilitair. Het maken van tracks wordt beschouwd als de hoofdrichting bij de verbetering van privéterrein.

Speciale functies

Om te vragen welk soort tracks je moet kiezen en welk materiaal ze moeten maken, moet je allereerst uitvinden wat het uiteindelijke doel van de coating is. Voor uw site kunt u een type gebruiken dat geschikt is voor zowel decoratieve als huishoudelijke doeleinden. U kunt verschillende soorten paden kiezen voor de ingang, tuin, recreatie en tuin.

9 foto

Het materiaal moet worden geselecteerd op basis van de specifieke kenmerken van de site. Als dit een groot woonhuis van baksteen of steen is, dan kunnen de paden breed worden uitgezet, overlappend met de gevel. In het land kun je via smalle paden uit de beschikbare materialen komen.

Bij het maken van een territoriumplanningsproject is het belangrijk om rekening te houden met een aantal factoren die moeten worden benadrukt met behulp van goed ontworpen tuinpaden.

 • De keuze van het type materiaal, evenals de configuratie van de rijbaan zelf, is afhankelijk van de kenmerken van de topografie van de site. Afhankelijk van de aanwezigheid van hoge heuvels, valleien of territoria onder de helling, moet u nadenken over de trappen en trappen.
 • Het is noodzakelijk dat het transitienetwerk een volledig compositorisch uiterlijk heeft. Om dit te doen, moeten alle landschapselementen - vijvers, alpine glijbanen, recreatiegebied, ingang, moestuin en bijgebouwen met elkaar worden gecombineerd in een enkel systeem.
 • Het is goed als een interessant beeld van de elementen van landschapsontwerp, kleine architecturale vormen, decor op de gevel wordt geopend vanaf de loopbrug.
 • De wegbedding mag niet afbreken, tegen een omheining rusten, idealiter heeft het een gesloten systeem of leidt het tot een architecturaal element - een bank, een standbeeld, een vijver of een fontein.
 • Maak geen plan voor een netwerk van paden met vorken, en kruispaden met een groot gazon met gras.
 • De breedte van het wandelpad moet minstens 70 cm bedragen. De overgangen in de economische zone zijn breder, omdat ze voldoende moeten zijn voor het vervoer van auto's en kleine landbouwmachines.
 • De ingang van de poort naar de veranda van het huis is bedekt met een prachtig slijtvast materiaal vanwege de grote operationele belasting.
7 foto
 • Op een grote plot kunt u brede paden effenen die smaller zullen divergeren; op een kleine plot kan een netwerk van tracks beter worden gerangschikt rond de omtrek en diagonaal.
 • Het pad met een rand ziet er hard uit en veroorzaakt ook problemen bij het maaien. Het is het beste als het niveau samenvalt met het niveau van de grond.
 • Je moet geen glad materiaal kiezen, want na de regen zullen de paden traumatisch worden.
 • Om de vorming van plassen op het oppervlak te voorkomen, is het noodzakelijk om drainage te plannen met behulp van geëxpandeerde klei of hellingen tijdens het leggen.
 • De economische zone is beter om te voorzien in directe overgangen en in de kronkelende paden. Zo bereik je gemak in de eerste zone en een romantische, mysterieuze sfeer in de tweede.
 • Het is belangrijk om het type en het materiaal van overgangen te kiezen in harmonie met de algemene ontwerpideeën die op het grondgebied worden gepresenteerd. Paviljoenen, banken, hekken, gevel van het huis, bijgebouwen en loopbruggen - een enkel ensemble van een landelijke site.

Soorten metselwerk

Kenmerken en soorten metselwerk zijn grotendeels afhankelijk van het geselecteerde materiaal. Met de vorm, grootte en kleur van de oorspronkelijke eenheid kunt u verschillende patronen op het canvas maken. Natuursteen met ongelijke randen, een ruw oppervlak zal er zo natuurlijk mogelijk uitzien, terwijl stenen en bestratingsplaten betrouwbaar en utilitair zijn.

Als je creatief komt met het probleem van het betegelen van tuinpaden, kun je gecombineerde oplossingen of varianten van rommel maken. Grote platen van vlakke natuursteen of kunstmatige tegels worden bijvoorbeeld langs het plan van de lijnen van de loopbrug opgesteld op een afstand van een stap van elkaar. Het gebied rond is bedekt met kiezels of puin. Deze techniek bespaart geld op de aanschaf van dure stenen op grote schaal, maar beschermt schoenen en voeten na regen tegen vuil en water. Bovendien zien deze nummers er goed uit.

Met een compactere opstelling van brede platen kunnen de spleten worden uitgelegd met meerkleurig grind, waardoor interessante patronen worden gevormd.Deze wegbedding ziet er elegant uit, zowel in de tuin als in het economische deel van het territorium.

Gebruik alleen steentjes om een ​​heel monolithisch Perzisch tapijt te leggen. Zulk werk is erg arbeidsintensief en arbeidsintensief, maar het resultaat is het waard. Het is niet nodig om de hele site met zo'n "tapijt" te bedekken, je kunt jezelf beperken tot een rustruimte of een entree, speciale eilanden maken om banken te herbergen, het gebied naast de vijver neerleggen. De overblijvende overgangen worden gecombineerd met grote stenen platen.

Eigenaren van een mooi gazon kunnen het landschapsontwerp van hun site zo natuurlijk mogelijk maken, maar tegelijkertijd modder na regen vermijden. Plaats stenen van groot of klein formaat zodat de grasmat naar buiten wordt gedrukt. Op plaatsen met een hoge luchtvochtigheid kan zelfs decoratief mos worden verdund. Zo'n vondst ziet er heel exotisch uit.

Mix verschillende texturen, materialen zijn erg handig, mooi en vooral winstgevend.

Overblijfselen van stenen na de bouw, rivierstenen, kiezels, platte grote stenen, geplaveide straten - dit alles kan onderdeel zijn van één pad.Optioneel gras uit bestratingselementen moet gazon zijn. Sier-laagblijvende bloemplanten kunnen onderdeel worden van de compositie. Het is onwaarschijnlijk dat een dergelijk pad werkruimtes kan verenigen of de waardigheid van het entreegebied kan worden, maar volledig tot een afgelegen hoek van de tuin leidt.

Als na reparatie veel ongebruikte of kapotte tegels overblijven, is dit een uitstekende reden om tracks met een mozaïekeffect te maken. Welnu, als de tegel kleurrijk en bont is, dan kun je verbazingwekkende en heldere tapijten maken, die het plattelandsperceel zullen verlevendigen, het gezellig maken. Als de benodigde hoeveelheid keramische fragmenten dat niet is, is het beter om kleine tegels van beton te maken, die op een afstand van een stap van elkaar in de tuin kunnen worden geplaatst.

Populariteit verovert terrasvormig pad. Gladde rijen houten planken met een nette voeg zien er erg origineel uit. De boom is niet zo heet in de zon, zoals stenen, beton of geasfalteerde paden, het is leuk om op blote voeten te lopen in alle weersomstandigheden. Deze optie wordt echter niet als goedkoop beschouwd.

Afgewerkte producten, zoals straatstenen of bestrating, suggereren standaard stylingoplossingen. Creatief in deze uitvoeringsvorm, kunt u alleen de keuze van kleurtegels behandelen.Bredere toepassing in termen van leggen heeft een baksteen. Het kan direct of met een shift worden opgemaakt, diagonaal ten opzichte van de hoofdlijn, parketmethode, in een cirkel, schilferige methode of Venetiaans metselwerk, maar ook in combinatie met andere materialen.

Eenvoudig en vooral het budgettype leggen - dit pad van puin. Geen draaiende wendingen, bizarre vormen zijn vreselijk voor dergelijk materiaal. Het pad kan willekeurig breed of smal zijn, harmonieus bewegen in de elementen van het landschapsontwerp, bijvoorbeeld om onderdeel te worden van een alpine glijbaan.

Vaak maken vaklieden wandelpaden in zomerhuizen met afvalmateriaal. Plastic doppen, glazen potbodems, rubberen banden, houtzagen, pallets - alles kan een materiaal worden voor een wegen- en wegennetwerk. U moet er echter op voorbereid zijn dat dergelijke paden niet lang zullen duren.

Ontwerpstijl

Het is zeer belangrijk dat het ontwerp van de loopbrug overeenkomt met het landschapsontwerp als geheel en ook overlapt met de gevel van het huis en de nutsruimten. Tegelijkertijd is het belangrijk dat in de planningsfase de lijnen van toekomstige overgangen de compositie ondersteunen.

Engels

De Engelsen kunnen terecht als de meest rationele worden beschouwd. Tuinen in het Verenigd Koninkrijk - de norm van rationalisme en respect voor alle verhoudingen. Engelse nummers hebben in de regel geen rechte lijnen. Gebogen gebogen paden leiden kinderwagens naar de mooiste hoeken van de tuin, terwijl ze kunnen genieten van de promenade en de beste uitzichten.

Het materiaal voor het leggen van de paden is meestal een steen of een natuurlijke platte steen. Elementen worden van begin tot eind op elkaar gelegd, het betonmengsel vult de gaten. Heel vaak in Engelse tuinen lopen paden aan beide zijden sierlijk rond een bloembed of een alpine glijbaan.

Ook een klassiek voorbeeld van stijl is de aanwezigheid van een labyrint met een haag en een groen gazon op het achterterrein. Het is belangrijk om dergelijke elementen te verslaan met behulp van overgangen.

regelmatig

Tuinen van dit type worden gekenmerkt door volledige symmetrie, hebben meestal een speciaal decoratief element in het midden, dat dient als de belangrijkste attractie - een fontein, een standbeeld, een topiarny boom. Opgemerkt moet worden dat deze stijl van toepassing is op gebieden met een groot gebied.

Tuinpaden in de standaardstijl zijn de hoofdgidsen.welke lijn de hele plot met rechte, duidelijke lijnen, instellen geometrie en perfecte volgorde. In het traditionele begrip van de tuin in de reguliere stijl heeft geen gazon, en het lijkt erop dat er geen land op zo'n perceel is. Wandelwagens kunnen genieten van perfect getrimde heggen, die het labyrint voorstellen, evenals kleine architecturale vormen - beelden, fonteinen.

Het netwerk van sporen is een kruisende monoliet. Geen grassprietje mag in het licht breken. Het materiaal is geplaveide steen, kiezelsteen, als moderne opties - bestrating tegels, baksteen.

Japans

Tuinpaden in Japanse stijl hebben verschillende modificaties, natuurlijke materialen zoals grote platte stenen, kiezels en hout zijn het best geschikt om ze te maken. Het tropic-road netwerk heeft in de regel een slingerende vorm, het kan worden afgewisseld met kleine platforms met bloembedden, een rotstuin of alpine dia's in het juiste ontwerp.

Meestal hebben de nummers in de oosterse stijl een gecombineerde look. Dit idee wordt perfect ondersteund door enorme rotsblokken die aan beide zijden van het eenvoudigste kiezelpad kunnen worden geplaatst.U kunt ook elementen van de vloer van de boom opnemen.

Als er een vijver op het perceel is, kan het pad door zo'n reservoir worden gelegd. Dit is een puur Japanse receptie, het ziet er indrukwekkend en sfeervol uit. In dit geval geschikte grote platte stenen of houten vloeren.

Country muziek

Rustieke stijl omvat het gebruik van natuurlijke materialen om tuinpaden aan te leggen. Hiervoor zijn houtsneden, steen, kiezels, steenslag uitstekend. Bij het ontwerp van het wegennetwerk moet er niets ingewikkelds en pretentieus zijn, het moet gebaseerd zijn op bruikbaarheid. Om gezelligheid op de site te creëren, helpen bloembedden en decoraties van de voorwerpen van het boerenleven.

Moderne richtingen

Kleine binnenplaatsen van stedelijke privéhuisjes, herenhuizen hebben de overgang van hightech-stijl en minimalisme van het interieur naar het exterieur veroorzaakt. Kleine afgesloten ruimtes dienen als een uitstekende basis voor het creëren van een modieuze en ongebruikelijke tuin naast het huis.

Op deze site lijken materialen met een uitgesproken kunstmatige oorsprong het best: dit zijn grote porcellanato-aardewerkplaten, beton en modulaire elementen.

Er zijn opties waarbij het gazon volledig afwezig isen de diversiteit van het landschap wordt bereikt door het combineren van materialen, vrijstaande bomen, ondermaatse planten die rechtstreeks uit betonplaten groeien, evenals decoratieve elementen en kleine architecturale vormen. Het wegennet staat dus in dergelijke werven als een hele monoliet die het hele gebied bestrijkt.

Maar de aanwezigheid van een gazon in dergelijke tuinen lijkt niet op de gebruikelijke manier. Het wegennet in de gebruikelijke zin is afwezig, het gerolde gazon heeft een strikt geometrische vorm en bevindt zich direct op het spoor als een soort bloembed.

materialen

Het is erg moeilijk om één universeel materiaal te selecteren dat geschikt is voor elke site. Het ontwerp van tuinpaden is immers grotendeels afhankelijk van de stijl van het landschapsontwerp, het materiaal van een woonhuis, de grootte van de locatie, de lengte en breedte ervan. Bovendien is een belangrijk criterium de slijtvastheid, de prestaties, de veiligheid, het installatiegemak en het vermogen om gedeeltelijke reparaties uit te voeren.

Het wegen- en padennetwerk kan worden gemaakt van de volgende materialen:

Bestrating platen

De grondstoffen voor het eindproduct zijn specifiek ontwikkeld, rekening houdend met de mogelijke invloed van verschillende agressieve omgevingsfactoren.Het pad geplaveid met straatstenen is dus extreem slijtvast, niet bang voor sterke temperatuurdalingen, is vochtbestendig, blijft sterk als de zon brandt, geen schadelijke stoffen afgeeft, veilig is voor de menselijke gezondheid.

Fabrikanten van dergelijke producten bieden verschillende soorten elementen voor het leggen van tracks: baksteen, vierkant, ruit, zeshoek, haspel. Bovendien wordt een kleurpigment aan het mengsel toegevoegd, waardoor het ook mogelijk is om het ontwerp van de overgangen te diversifiëren.

hout

De sporen kunnen van hout zijn gemaakt, dat verschillende verwerkingsmethoden heeft ondergaan. Het gaat hierbij om dwarslogboeken of rond hout, die in de grond worden gegraven, gewone planken die zijn neergelegd op het terrasprincipe, hout, zelfgemaakte versies van pallets, bamboestelen en ook speciale tuinvloeren.

Hout is een zeer grillig materiaal, een vochtig klimaat en temperatuurdalingen kunnen het vernietigen, er kan zich schimmel vormen en de basis kan rotten.

Daarom is het, al in de installatiefase, de moeite waard om na te denken over een goed drainagesysteem, houten elementen te verwerken met antiseptische en bitumenmastiek, metalen steunen te gebruiken en de vloer zelf iets boven het maaiveld te brengen. De laatste fase is het lakken van vloervernissen.

Natuursteen

Bijzonder harmonieus en prachtig in de tuin kijken sporen geplaveid met natuursteen. Dit materiaal is vrij duur, maar er zijn opties waarin kalksteen organisch kan worden gecombineerd met steentjes, waardoor ongebruikelijke overgangen en ensembles met bloembedden of rotstuinen worden gecreëerd. Ook zien de schaalrotsplakken er geweldig uit als ze zich op een afstand van een stap van elkaar bevinden en gazongras rondzaaien. Dus zonder de integriteit van het gazon te schenden, kunt u het pad effenen naar het architecturale object of element van het decor.

7 foto

Met geplaveide paden kunt u interessante patronen maken of de straten van de oude stad, bergpaden, nabootsen. Het is opmerkelijk dat het natuursteen is dat in elke tuinontwerpstijl te vinden is.

baksteen

Op zichzelf is een steen niet beschouwd als een goedkoop materiaal voor het leggen van sporen op een perceel, maar als er niet-gebruikt materiaal overblijft na de bouw van een huis of andere bijgebouwen, is het de moeite waard om het te gebruiken voor paden in de tuin.

In de aanwezigheid van de gebruikelijke silicaat baksteen is om je voor te bereiden op het feit dat dit lange tijd niet zal duren. Regelmatige temperatuurschommelingen, periodiek invriezen en ontdooien maken de track onbruikbaar.

Er is een speciale variëteit - stoepklinkers.Dit type gaat lang mee, omdat het specifiek is gemaakt voor bestrating.

beton

Het eenvoudigste en vooral goedkope en betaalbare materiaal om een ​​wegen- en padenetwerk te maken. In minimalistische ontwerpen of exterieurs in high-tech stijl passen monolithische loopbruggen en platforms, gevuld met een soepele, gladde betonoplossing. Voor degenen die hun site op een andere manier decoreren, zijn er manieren om grijze linten van wegen te diversifiëren.

 • U kunt speciale vormen gebruiken waarin het mengsel wordt gegoten. Zo is het gemakkelijk om straatstenen of kunststenen van verschillende rassen na te bootsen.
 • Pigment kan in de oplossing worden gemengd, wat een ongewone schaduw geeft en het landschap nieuw leven inblaast.
 • Als je steentjes of schelpen hebt, kun je ze ook aan de mix toevoegen. Ze voegen textuur- en originaliteitstransities toe.
 • Dankzij de toevoeging van mica, kunt u een sprankelend effect onder uw voeten bereiken. Door de stralen van de zon te reflecteren, zullen de nummers schitteren en het oog in het reine zijn.
 • Van restmateriaal kunt u stempels maken die zijn bedrukt in een semi-vloeibare oplossing, waardoor een mooie in reliëf gemaakte afdruk overblijft. Deze stempels kunnen dienen als boombladeren of gras.Het belangrijkste is dat de blank een uitgesproken textuur heeft.
 • Op het oppervlak van het beton kunnen fragmenten van gebroken keramische tegels en tegels worden uitgelegd. Het patroon kan willekeurig zijn.
 • Platen kunnen worden gemaakt van de betonmix, waaruit na het uitharden de oversteekplaatsen voor de tuin worden gevouwen. De platen kunnen rond, vierkant, ovaal zijn.

grind

Grintpaden zijn een eenvoudige manier om een ​​wegen- en padenetwerk in uw regio te maken. Bovendien is het materiaal zelf niet duur. Het creëren van rechte strikte lijnen, is het mogelijk om de richtingen van high-tech en minimalisme in het ontwerp van de buitenkant te ondersteunen. Gebogen kronkelende paden leiden ongetwijfeld tot een Japanse traditionele rotstuin of rotstuinen. Symmetrische paden met aan beide zijden topiary levende hagen zullen een decoratie worden van de reguliere stijl in de tuin. Bovendien wordt grind perfect gecombineerd met andere materialen voor bestrating: natuur- en kunststeen, geplaveide, betonnen platen, hout.

Dit materiaal heeft echter zijn nadelen. Grof grind heeft scherpe randen die blote voeten kunnen beschadigen, terwijl kleine korrels gemakkelijk rond het gebied op de schoen kunnen worden verspreid.Bovendien, na de regen, zal de modder van de laarzen zeker tussen de stenen blijven hangen, dan is het niet gemakkelijk om hem schoon te maken.

Vanwege de verscheidenheid aan materialen kan het zoneringseffect op de site worden toegepast.

Om de entreeparade te bestraten met duurdere en nobele natuurlijke platte stenen, giet betonmix of plaveisel de stenen loopbruggen, leg tegels in de tuin op een afstand van een trede of vul de paden met puin. Dergelijke combinaties zullen helpen om een ​​variëteit te maken en het budget te besparen zonder de schoonheid van de site te verliezen.

Rubberen matten of gerolde rubbercoatings

De sporen naar de speeltuin en de speeltuin zelf kunnen eenvoudig worden aangelegd met rubberen matten. Ze voorkomen dat verwondingen vallen, zijn niet glad, hebben spatwaterdichte eigenschappen, water hoopt zich nooit op ze op en daarom verschijnt er geen ijs. Rubber kruimelplaten kunnen geplaveide paden zijn van het gehele gebied in de buitenwijken. Ze zijn er in verschillende maten en kleuren en hebben lage kosten.

Doe het zelf

Alvorens verder te gaan met het leggen van het materiaal, is het noodzakelijk om een ​​plot van de site te maken en een plan te maken voor toekomstige tracks.Op basis van de specifieke kenmerken van het terrein, de plaatsing van een woongebouw, bijgebouwen en de materiaalkeuze, wordt een project opgesteld.

Het is belangrijk om al het werk aan het gedrag van de communicatie op de site (watervoorziening, riolering, elektrische kabel) uit te voeren voordat u de sporen registreert, dan hoeft u de kant-en-klare rijbaan niet te openen.

lay-out

Voor eenvoud, gemak en duidelijkheid, kunt u een computergraphics-editor gebruiken en het toekomstige resultaat in de 3D-modus bekijken. Maar het schaalproject op een stuk papier zal helpen bepalen hoe paden het beste gelegd kunnen worden.

De eerste stap is om het huis, andere gebouwen en kleine architecturale vormen schematisch weer te geven, waarvoor het ontwerp van de aanpak vereist is. Het is belangrijk om de schaal te respecteren en rekening te houden met alle maten.

De eerste sporen zijn gemarkeerd met utilitaire betekenis - van de poort tot de ingang van het huis, van het huis tot de bijgebouwen. Er moet rekening worden gehouden met het feit dat de gemakkelijkste routes al betreden zijn, ze worden opgespoord door hoofdstappen.

Verdere paden van de ingang naar recreatiegebieden - een speeltuin, een tuinhuisje, banken, naar de tuin, en naar de tuin, als die er is.Ten slotte moet men zich afvragen hoe een gemakkelijke benadering van de waterbron, enkele bomen, bloembedden en kleine architecturale objecten kan worden georganiseerd.

Daarna kunt u een schatting maken en de geschatte kosten van het materiaal berekenen en werken in het geval van het aannemen van werknemers. Bij het berekenen van de kosten moet rekening worden gehouden met de breedte van de tracks. Het moet in de planningsfase worden bepaald.

De breedte van de loopbrug moet minimaal 70 cm zijn, in dat geval is het handig om erlangs te lopen. Sommige landbouwmachines hebben echter grotere afmetingen, wat ook moet worden overwogen. Als het materiaal voor de loopbrug baksteen, bestratingplaten of ander materiaal met duidelijke afmetingen is, zal de breedte van de loopbrug aan deze parameters voldoen.

Planning ter plaatse kan beginnen met een schematische weergave van de paden met kalk. Met deze techniek kunt u begrijpen hoe de geplande breedte van het spoor overeenkomt met de behoeften.

De volgende stap zal uiteindelijk en duidelijk de grenzen van het toekomstige wegennetwerk bepalen. Pinnen worden langs de omtrek van de loopbrug ingeperst, waaraan het koord wordt getrokken. De voorbereidingsfase van de stichting begint.

Voorbereiding van de basis

Meestal wordt, voordat met de installatie en bouwwerkzaamheden wordt begonnen, de bovenste laag grond verwijderd van die gebieden waar het pad zal liggen. Het toekomstige pad zal dus niet veel boven het maaiveld uitkomen en u in staat stellen om een ​​harmonieus landschapsontwerp te creëren en het maaien ook niet te hinderen.

Het gescheurde gebied moet iets breder worden, omdat het pad zelf beter is om de rand van steen of beton te beschermen. Dit zal de duurzaamheid van de structuur geven, haar presentabele uiterlijk lang behouden.

Het voorbereidende werk is erg belangrijk, ze kunnen niet worden verwaarloosd.

Bewaar het nummer in de vorm waarin het is bedacht, het is mogelijk alleen met strikte naleving van alle regels van de technologie, die zijn als volgt:

 • De laag vuil die moet worden verwijderd is ongeveer 15-20 cm. Controleer de liniaal zo dat deze waarde gedurende het hele traject hetzelfde is.
 • Planken worden langs de perimeter geïnstalleerd, die in dit geval als bekisting zullen dienen. Borden moeten stevig vasthouden, niet rondhangen. Om dit te doen, kunnen ze worden besprenkeld met zand, genageld aan gehamerde houten palen.
 • In het geval van installatie van een stoeprand gemaakt van betonbekisting is niet vereist. Gebruik het gebouwniveau om ze soepel te installeren. Bevestig de rand met wapeningsstaven en drijf ze diep in de grond.
 • De bodem van de put is gevuld met een mengsel van puin, grind, zand of cement en geramd. De laagdikte is 5-10 cm. Om te besparen als een drainage, kunt u ook bouwafval gebruiken - fragmenten van baksteen, leisteen, gebroken gas silicaatplaten, enzovoort. Het belangrijkste is dat er toen een mogelijkheid was om de laag goed te bestrijken, anders zou de basis met de tijd kunnen zinken.
 • De volgende laag is geotextiel. Dit materiaal is te koop op rollen te vinden. Het houdt de vorm van het bovenste zandkussen vast en laat ook niet toe dat de wortels van planten ontkiemen en het tuinpad vernietigen.
 • Het zand wordt zodanig gestort dat de laag iets boven het niveau van de natuurlijke bodem uitkomt. Als ergens zand nodig is, dan moet dit gebeuren, omdat het belangrijk is dat het oppervlak bijna perfect vlak wordt.
 • Om een ​​regel te maken, heb je een bord nodig met perfect gelijkmatige en gladde uiteinden. De lengte van het bord is 20 cm langer dan de breedte van de baan.De onderste hoeken worden onder een rechte hoek van 10 cm aan elke zijde gesneden tot een diepte gelijk aan de dikte van het afwerkmateriaal (baksteen, steen, tegel). De bekisting of opstand zal dienen als een nadruk op de regel: een gereduceerd uiteinde zal helpen om het oppervlak van de zandpad op de gewenste diepte zonder holten of heuvels te effenen.

Wanneer de basis voor het toekomstige pad gereed is, kunt u overgaan tot de installatie van een decoratieve coating. Het type materiaal hangt af van het proces van uitvoering van het werk.

Voor het leggen van stenen heb je een hamer nodig met een rubberen drummer, die het materiaal niet zal beschadigen. Installatie van elementen begint vanaf de stoeprand. De steen wordt op de rand geplaatst en met de helft van de breedte in het zand gereden. Als de spooroptie geen stoeprand oplevert, verdunt u de betoncementmortel en maakt u de stenen aan elkaar vast. Terwijl het mengsel stolt, helpen de versterkende pinnen of het strooien en stampen van puin om de structuur veilig te houden.

Wanneer de zijstenen de hoofdsamenstelling kunnen bevatten, moet u volgens het schema doorgaan met de lay-out. In dit geval maakt het niet uit aan welke kant het decoratieve materiaal wordt gelegd of aan de brede zijde.

Het is noodzakelijk om elke steen op het extreme niveau te blijven hamerslagen met een rubberen hamer. U kunt dus de stabiliteit van de coating bereiken. Voor een betere koppeling kunnen de elementen aan elkaar worden gelijmd met een speciale resistente kleefstof voor buitenwerkzaamheden. Deze techniek laat ook niet toe dat het gras ontspruit. Het is belangrijk dat de lijm van buitenaf niet zichtbaar is en de opening niet tot de volledige diepte belemmert, dus de doorstroming zal economisch zijn.

Dan zijn de openingen tussen de stenen gevuld met zand en zijn ze met behulp van een tuinborstel stevig verstopt. Overschot kan worden weggevaagd. In de laatste fase wordt de bekisting gedemonteerd en de randen van de randen worden met puin gestort, die op de juiste manier worden aangedrukt. Van bovenaf kan het doek worden verwerkt tot de verkrijgbare primer en een vernislaag.

Evenzo leggen bestrating platen.

Voor het pad van de landelijke stijl van houtblokken is gedroogd hout van een vast ras nodig. Het is belangrijk dat alle sneden zo soepel mogelijk zijn, zodat ze met de grootste zorg moeten worden uitgesneden. Het oppervlak wordt gemalen en ingewreven.

De diameter van de logs kan verschillen, maar hoe meer opties er zijn, hoe beter. Dus krijg een dichte styling zonder grote openingen.De hoogte moet twee keer de diepte van de put zijn zonder een zandkussen. Hennep moet dus 10-30 cm boven het grondoppervlak stijgen.

Een verplichte stap in de voorbereiding van het materiaal is de behandeling van het onderste deel van de stammen met een antisepticum, dat het optreden van schimmel en schimmel voorkomt, en de processen van verval vertraagt.

Het is noodzakelijk om een ​​antisepticum in de container te gieten, zodat het daar geïnstalleerde hout 5-10 cm boven het oppervlak zal stijgen. Laat het 3-4 minuten staan. De top is geborsteld. U moet dit doen met elk element en het vervolgens grondig laten drogen.

Verwerking "Kuzbass lak" is vergelijkbaar, maar vereist slechts een paar seconden dompelen, bovendien kan de top niet worden verwerkt, omdat dit type beschermende coating niet bestand is tegen UV-stralen. Maar een deel van het gesloten van de zon, het is perfect te beschermen tegen rot. Vernis kan worden vervangen door verhitte teer.

Omdat rondhout moeilijk te hameren is met een hamer in het zand vanwege de diameter, wordt een zandkussen gevormd samen met de lay-out van de houtblokken.

Wanneer hennep wordt verwerkt en klaar is, moet je doorgaan met de installatie ervan:

 • rond de omtrek van de put schonk een kleine hoeveelheid zand;
 • rondhout aangepast aan de diameter strak gemonteerd op het zand;
 • tussen de stronken is het opgevuld tot het niveau van het grondoppervlak;
 • na het installeren van de eerste rij, kunt u doorgaan naar de tweede en zo verder tot het einde van de track.

Om het hele plot op een vergelijkbare manier te plaveien, heeft u veel hout nodig. Dit is niet altijd mogelijk, maar het dorpspad kan worden gecombineerd van houten stammen en puin. Hiervoor wordt een stoeprand van rond hout gevormd en het midden is gevuld met kleine steentjes.

In dit geval ziet het algoritme van acties er als volgt uit:

 • Langs de rand van het gemarkeerde pad met een voorbereide bodem en een zandig kussen, wordt hennep binnen gereden. Ze kunnen boven het maaiveld uitkomen en kunnen gelijk met de grond meegaan, het hangt allemaal af van het verlangen en de stijl. En op sommige plaatsen kan de hoogte artistiek anders zijn.
 • Het centrale deel van de loopbrug is bedekt met geotextiel, zodat de randen ter hoogte van de boomstammen 8-10 cm naar boven kantelen.In dit geval moet dit materiaal na de zandlaag worden uitgespreid, en niet ervoor. Met een dergelijke techniek kan in de loop van de tijd geen massieve steenslag worden gemengd met een zandpad.
 • Grind of puin wordt van boven ingegoten en geëgaliseerd met een hark op het maaiveld.

Mozaïek van riviersteen is ook een geweldige optie voor het ontwerp van paden op de site. Zulke details zijn erg klein, dus voor het leggen moet een mooie baan geduldig zijn. Altai-steen is geschikt voor een dergelijk pad. Het is glad, het is rond en ovaal van vorm, heeft schakeringen van lichtgrijs tot donkergrijs.

Eerst en vooral moet u de elementen op grootte en kleur sorteren, dit zal u helpen om het legpatroon te bepalen en het lay-outproces te versnellen. Je hebt ook een rubberen hamer, water, een spons en waterpas nodig.

Voor het gemak, de lay-out van de figuur, kunt u een "tekening" met kalk rechtstreeks op het oppervlak van het reeds voorbereide zandkussen gooien. U kunt de hoeveelheid werk ook verdelen in vierkante secties, die een identiek patroonrapport bevatten. Dit zorgt voor symmetrie en helpt om de hoeveelheid materiaal correct te berekenen.

Na het voorbereidende werk kunt u doorgaan met de installatie:

 • Verdun een dik cementmengsel.
 • Een oplossing wordt toegepast over de geschetste vierkante secties en een patroon van een riviersteen wordt er strak bovenop geplaatst met een rand, die ongeveer de helft is verzonken.Als het patroon een populaire krul is, worden de rijen langs deze krullen gestapeld, van de rand naar het midden. Naar analogie worden andere patronen gemaakt. Het is belangrijk om snel te werken, zodat het cementmengsel geen tijd heeft om te drogen.
 • De riviersteen kan niet alleen worden gelegd met een rand, sommige fragmenten, vooral grote ronde stenen, zien er geweldig plat uit. Het belangrijkste is dat de openingen tussen de elementen minimaal waren.
 • Nadat de oplossing is "gegrepen", kunt u de elementen waterpas maken met een hamer, die sterk verhoogd is.
 • Het is constant nodig om het niveau van het spoor zo te regelen dat er geen hoogteverschillen zijn.
 • Elk verhard gebied wordt bewaterd. Een dergelijke procedure zal het cementmengsel dat het oppervlak heeft geraakt wegspoelen en de hechting van het materiaal verbeteren.

Er is nog een andere mogelijkheid om riviersteen te leggen. In het tweede geval wordt het cementmengsel niet gebruikt, maar het wordt noodzakelijk om een ​​stoeprand of bekisting te installeren, extra dwarsschotten te installeren.

In dit geval is het mozaïek ook gestapelde onderdelen. En voor elk onderdeel is er een noodzakelijke bekisting, die pas wordt verwijderd nadat het oppervlak is verdicht.

Bestratingtechnologie ziet er als volgt uit:

 • Er is een stoeprand geïnstalleerd op de afgewerkte basis zonder een zandkussen, evenals tijdelijke houten scheidingswanden die het toekomstige pad in secties doorbreken.
 • Geleidelijk aan is het gebied bedekt met zand en genivelleerd door de regel. De afgesneden hoek van de regel moet 2-3 cm diep zijn, de vrije randen van de riviersteen zien er precies zo uit.
 • Bevochtig het oppervlak van het zand met een spuitfles.
 • Rechtstreeks op het oppervlak van het zandkussen, kunt u het toekomstige patroon met een dunne lijn aanbrengen.
 • Volgens het geplande schema, een mozaïek leggen, de stenen in het zand verdiepen met tikkende bewegingen van de hamer.
 • Na het leggen van een sectie, loop je opnieuw de hamer over het hele oppervlak van de foto.
 • Giet droog zand of zandcementmengsel erop, veeg het gebied schoon met een borstel, vul de gaten goed, ruim het overtollige materiaal weg.
 • Spuit het resulterende patroon goed door met een spuitfles.
 • Wanneer het mengsel droogt (na 2 uur), herhaal het poeder van droog zand of mengsel, bevochtig nogmaals het gebied.
 • Wanneer het mengsel volledig droog is, wordt het oppervlak van het riviersteenmozaïek met een spons afgespoeld.
 • Om het pad moeilijker te maken, wordt het gedurende een week bevochtigd met water.
 • Niet slecht om de baan te bedekken in geval van regenschuim of ander materiaal. U kunt dus voorkomen dat er nog steeds onvolgroeid mengsel uitloogt.
 • De bekisting wordt binnen een week verwijderd, de randen van het pad worden noodzakelijkerwijs versterkt met stenen of stenen.

Bij het maken van een betonmixpad worden alle voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd volgens de standaardtechnologie - de drainage wordt in lagen in de geul verdicht, de geofabric wordt uitgerekt, het zandkussen wordt voorbereid en geëgaliseerd volgens de regel.

Volgende op het kussen gegoten grind, goed verdicht. Voor structurele sterkte moet een verstevigingsrooster worden geïnstalleerd.

Voor een klassiek plat betonoppervlak is de technologie eenvoudig:

 • verdund cementbetonmengsel;
 • het oppervlak van de loopbrug is gevuld met een mengsel gelijk aan de rand van de bekisting, genivelleerd door de regel;
 • bedbodem kan worden versterkt met strijken. Droog cement wordt met een dunne laag op een nat oppervlak gegoten en in het oppervlak gewreven;
 • de oplossing droogt 5-7 dagen.

Er zijn speciale vormen waarmee je een pad van steen kunt simuleren. Als u vergelijkbare overgangen op uw site wilt maken, moet u de volgende bewerkingen uitvoeren:

 • giet grof dik cement de helft van de diepte naar de rand van de bekisting, wacht tot het materiaal "grijpt" (een paar uur);
 • verdun het vloeibare deel van het mengsel;
 • zet de vorm op de gedroogde basis, bedek met een vloeibare oplossing. De vorm kan pas na volledig drogen van het cement in 3-5 dagen worden verwijderd.

Het maken van een dergelijk nummer is niet snel, aangezien de standaardformaten slechts 40 cm zijn, maar de prijs van dergelijke producten is laag, zodat er meerdere formulieren tegelijk kunnen worden gekocht, dit versnelt het proces.

Professionele tips

Zodat het pad lang zou dienen en alsjeblieft, Eenvoudige regels moeten worden gevolgd tijdens de materiaalkeuze en installatie:

 • Aangezien het materiaal moet worden gebruikt, producten die zijn ontworpen voor het maken van paden. Ze hebben vochtbestendige eigenschappen, ze zijn niet bang voor temperatuurveranderingen.
 • Door het spoor boven het niveau van het grondoppervlak te monteren, is het mogelijk om "verzuring" van het bovenste decoratieve materiaal te voorkomen. Overtollig vocht van regen en smeltende sneeuw zal in de grond wegvloeien en door de aarde worden geabsorbeerd.
 • Sterk om boven de grond uit te stijgen, het pad ook niet, het kan traumatisch zijn, naast het maaien van het gazon in de buurt van de hoge stoep zal onhandig zijn.
 • Het is belangrijk om voor een goede afvoer te zorgen.Juist door deze fase in de voorbereiding van de fundering is het mogelijk om ervoor te zorgen dat het wegen- en sporennetwerk gedurende lange tijd niet zal worden gerepareerd.
 • De track moet links of rechts een bias hebben. Dus het water daaruit zal in de grond wegvloeien.
 • Men moet de beproefde technologie jarenlang niet verwaarlozen bij het leggen van de rijbaan - elke fase is zeer belangrijk, belangrijk en vervult zijn functie.
 • Ongeacht de keuze van het materiaal mag de stoep niet in de steek worden gelaten. Het versterkt de structuur en beïnvloedt de duurzaamheid.
9 foto

Mooie voorbeelden en opties

Er zijn veel ideeën voor het creëren van een origineel en ongewoon landschapsontwerp van een zomerhuisje, het belangrijkste is dat het eindresultaat mooi en harmonieus moet zijn. Competent gepland en uitgevoerd baanpadnetwerk kan een harmonieus uiterlijk geven aan de gehele achtertuin.

 • In een klein gebied zien de sporen langs de rand langs het hek en de bloembedden er het best uit. Dit lost twee problemen tegelijk op. Ten eerste neemt de ruimte visueel toe en ten tweede is er een mogelijkheid om zelfs een beetje over een klein gebied te lopen.
 • Direct in de tuin kunt u een zigzagpad effenen.Slenterend tussen bomen en struiken verschijnt na elke nieuwe bocht een nieuw object van landschapskunst of een ongewone kleine architecturale vorm vóór de blik.
 • Soms is de binnenplaats zo klein dat het tuinpad ook onderdeel kan worden van een bloembed. Op dergelijke sites aan het einde van het pad kun je een wicketmodel installeren. Dit creëert het gevoel dat het gebied niet eindigt, dat het veel meer is. Het visuele effect werkt zeker voor alle gasten.
 • Het is erg belangrijk om na te denken over het aansteken van de tuinpaden. Als de ingang aan de voorkant beter is om de klassieke versies van verlichtingsapparaten te bieden - lage en hoge lantaarns, dan kunt u in de tuin een ongewone en mysterieuze sfeer organiseren met behulp van gloeiende stenen.

Hoe je nummers kunt maken in het land, bekijk de onderstaande video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer