Hangmatten slingeren: wat is het en hoe doe je het zelf?

 Hangmatten slingeren: wat is het en hoe doe je het zelf?

Om de achtertuin te plotten, kunt u niet alleen een verscheidenheid aan bloemenkraampjes of gipsenfiguurtjes gebruiken, maar ook populaire ontwerpen als een schommel. Er zijn veel opties voor producten. Populair vandaag zijn niet alleen klassieke constructies, maar ook speciale schommelhangmatten. Laten we deze modellen van naderbij bekijken.

voordelen

Als eerder alle ontwerpen van een schommel van hetzelfde type waren, dan zijn er tegenwoordig veel varianten van dergelijke structuren. Ze kunnen verschillende afmetingen, structuur en fabricagematerialen hebben.Veel consumenten kiezen tegenwoordig voor hangmatproducten.

De populariteit van dergelijke instanties is te danken aan de vele voordelen waarmee ze worden gekenmerkt.

 • In de meeste gevallen zijn deze schommels licht van gewicht, zodat ze snel en eenvoudig kunnen worden geïnstalleerd.
 • Hangmatten worden vertegenwoordigd door verschillende aanpassingen. Om de perfecte optie voor iedereen te kiezen.
 • Dergelijke ontwerpen zijn heel goed mogelijk om hun eigen handen te maken. Er zijn maar heel weinig materialen en vrije tijd nodig. Zelfs een beginneling kan met dergelijk werk omgaan.
 • Volgens huiseigenaren zijn hangmatten heel gemakkelijk te gebruiken. Ze kunnen goed rusten en ontsnappen aan de alledaagse drukte.
 • Dergelijke faciliteiten zijn goedkoop. En dit geldt voor zowel kant-en-klare versies als producten die door eigen handen zijn ontworpen.
 • Sommige soorten hangmatten hebben uitstekende sterkte-eigenschappen. Stijlvolle rotanopties zijn bijvoorbeeld zonder problemen bestand tegen een indrukwekkende belasting van 130 kg.
 • Kwaliteitsopties zijn niet onderhevig aan vervorming.
 • Zeer populaire mooie schommel, gemaakt van paranoten.Dergelijke exemplaren kunnen niet alleen bogen op sterkte en duurzaamheid, maar ook bestand zijn tegen extreme temperaturen.
 • Schommel, gemaakt in de vorm van een hangmat, hebben een aantrekkelijk uiterlijk.

Door het ontwerp kunnen deze ontwerpen het landschapsontwerp of interieur van het huis decoreren.

tekortkomingen

Ondanks het feit dat dit soort schommels veel positieve eigenschappen heeft, ze hebben bepaalde nadelen.

 • Mesh en geweven opties zijn niet erg betrouwbaar, zoals bijvoorbeeld modellen van hout. Deze structuren kunnen per ongeluk worden gescheurd. Bovendien worden ze na verloop van tijd uitgerekt en verliezen ze hun vroegere elasticiteit.
 • Dezelfde geweven en gemaasde kopieën zijn niet ontworpen voor zware ladingen. Onder hun invloed kunnen vergelijkbare producten onbruikbaar worden.
 • Producten gemaakt van Mexicaanse walnoot, rotan en andere houtsoorten zijn duur. Natuurlijk, hun prestatiekenmerken rechtvaardigen meer dan de prijs, maar niet elke koper kan ze betalen.
 • Producten gemaakt van dure rotan kunnen uitdrogen als ze zich in een omgeving met hoge temperatuurschommelingen bevinden, daarom kunnen ze praktisch niet worden genoemd.
 • Als de hangmat van teenwilg is gemaakt, moet er rekening mee worden gehouden dat deze mettertijd piepende geluiden kan maken, vooral als deze van materiaal van slechte kwaliteit is gemaakt.
 • Een wijnstok die niet is voorbehandeld, is onderhevig aan snel kraken en breken. Zo'n schommel duurt niet lang.
 • Niet alle soorten hangmatten zijn duurzaam. Sommige modellen zijn te kwetsbaar om lang genoeg mee te gaan.

species

Zoals eerder vermeld, zijn er veel opties voor hangmatten. Dergelijke producten verschillen niet alleen van elkaar in hun structuur, maar ook in de productiematerialen. Laten we eens in detail bekijken welke soorten dergelijke structuren door moderne fabrikanten worden geproduceerd.

vals

Dergelijke hangmatten zijn het populairst. Ze worden gekocht door veel eigenaren van particuliere huizen en landhuizen. Deze modellen worden naadloos tussen de bomen op de site gehangen. In de rol van montage steunen kunnen worden gebruikt en speciale kolommen. Het is erg belangrijk om de meest betrouwbare en duurzame ondersteunende onderdelen te kiezen die gemakkelijk het gewicht van een volwassene kunnen weerstaan.Een gemeten wiebeling op zo'n hangmat heeft een positief effect op het zenuwstelsel van de gebruiker. In deze omstandigheden is een persoon gegarandeerd van een goede nachtrust.

Hangende hangmatten zijn tegenwoordig in veel winkels te vinden. Ze zijn goedkoop en hebben een enorm assortiment.

Dergelijke producten worden gemakkelijk opgehangen met behulp van spandelen.

prefab

Niet minder populair zijn hangmatten met frames. Dergelijke modellen zijn een soort mobiel meubilair dat overal op de site kan worden geplaatst. Vaak worden framemodellen vervoerd in auto's, thuis geïnstalleerd of gebruikt als volwaardige meubelontwerpen. Framehangmocks kunnen in elk kleurenschema worden gekozen.

Framemodellen worden heel gemakkelijk en snel gemonteerd. Dat is de reden waarom ze vaak worden gekocht voor de inrichting van de buitenwijk. Dergelijke producten zijn toegestaan ​​om mee te nemen op een visreis of op reis met een goed bedrijf. Als u in de winkel geen geschikte optie kunt vinden, kunt u deze bestellen in overeenstemming met uw eigen wensen. Natuurlijk kost een dergelijke hangmat hoogstwaarschijnlijk meer, maar als gevolg daarvan zult u het optimale model krijgen dat in alle opzichten bij u past.

stoel

De homesteadegebieden worden tegenwoordig extreem vaak aangevuld met hangmatten in de vorm van stoelen. Dit soort ontwerpen behoren tot de categorie gemonteerd, maar ze hebben een belangrijk verschil met de standaardversies - ze hebben een ongebruikelijke vorm van een zonnebank. Vandaag in de winkels vindt u een enorme verscheidenheid aan hangstoelen met zitplaatsen met verschillende aanpassingen.

In dergelijke constructies zijn er ook zeer comfortabele dikke kussens en mooie luifels. Universeel product is het meest handig en comfortabel voor een ontspannen en aangenaam verblijf. In dergelijke omstandigheden kunt u een verscheidenheid aan literatuur of gebreide artikelen lezen op een gezellige veranda. Als u van plan bent om te werken terwijl u in een dergelijke hangmatstoel zit, kunt u gemakkelijk in een laptop passen. Op basis van het gekozen specifieke ontwerp, kunt u in deze stoel zitten of liggen - de keuze is alleen voor de consument.

Voor kinderen

Hangmat schommels kunnen worden gekozen voor kinderen. Dergelijke variëteiten verschillen niet veel van standaardontwerpen voor volwassenen, maar de meeste fabrikanten brengen ze naar een afzonderlijke groep.Typisch, deze producten hebben een bescheiden grootte, kleurrijk ontwerp, evenals het maximum geschikte en volledig veilige ontwerp. Hangmatten voor kinderen worden in de regel gemaakt van natuurlijke en milieuvriendelijke materialen die de gezondheid van jonge gebruikers niet kunnen schaden.

Heel vaak zijn kinderhangmatten uitgerust met dergelijke veilige details als bedhekken.

Wat de onderkant van dergelijke constructies betreft, moet worden opgemerkt dat deze maximaal ergonomisch is, dus het zal altijd handig zijn voor het kind om in dergelijke modellen te zitten. Bovendien zal een dergelijke structuur de gezondheid van het kind niet schaden. Kortom, deze hangmatten zijn ontworpen voor een belasting van ongeveer 40 kg. In de meeste producten is er een extra anti-rollover-bescherming. Deze hangmatten worden zowel op de dacha-percelen als in verschillende woningen geïnstalleerd.

Selectie en voorbereiding van materialen

De kwaliteit van de materialen die worden gebruikt bij het maken van hangmatten, hun comfort en prestaties zijn afhankelijk van.

Volgens deze parameter worden de volgende typen van dergelijke structuren onderscheiden:

 • mesh;
 • geweven;
 • rieten.

Nethangmatten zijn goedkoop, maar vandaag sterft hun populariteit geleidelijk weg, omdat ze niet de sterkste en meest duurzame zijn.Het gaas begint in de loop van de tijd door te zakken en graaft ook diep in de huid, ook al is het niet erg lang om erop te gaan liggen.

Betrouwbaarder zijn rieten opties. Ze zijn gemaakt van de volgende materialen.

 • Rattan. Dit zijn esthetische en duurzame exemplaren die niet bang zijn voor de zon en zware ladingen. Deze producten kunnen echter uitdrogen met een plotselinge verandering in temperatuur. U kunt verwijzen naar de opties van kunstmatige rotan. Ze hebben deze nadelen niet, maar zijn goedkoop.
 • Paranoot. Dit is een duur exotisch. Dit materiaal is erg sterk, niet bang voor temperatuurveranderingen en slechte klimatologische omstandigheden. Deze swingmodellen zijn echter vrij duur.
 • De wijnstok. Maak van dit materiaal hangmatten, die gepland zijn om in het appartement of onder een veilige schuur te worden geplaatst. Vines maken lichte en mooie ontwerpen.
rotan
Paranoot
wijnstok

Als we het hebben over geweven hangmatten, dan kunnen bij de vervaardiging van materialen worden gebruikt zoals:

 • katoen;
 • jute;
 • vlas;
 • parachute zijde;
 • nylon;
 • Polyester.

    Voor zelfbouw hangmatachtige schommel kunt u verschillende materialen gebruiken.Ze moeten echter altijd goed voorbereid zijn op al het benodigde werk. Laten we kennis maken met deze procedure over het voorbeeld van een eenvoudig geweven model.

    Neem een ​​stuk materie met een afmeting van 150x300 mm. Buig de randen langs de lengte en naai op een typemachine. Als u niet wilt dat de zwevende structuur zacht is, moet er twee van dergelijke trimmen zijn. Ze leggen ze op elkaar en naaien langs de lengte, waardoor er een gat van ongeveer een meter overblijft.

    Door het linker gat kun je in een zacht tapijt of een speciaal waterafstotend tafelzeil leggen.

    Hoe doe je het zelf?

    Swing kan volledig onafhankelijk worden gemaakt. Om dit te doen, kunt u bijvoorbeeld een geschikt maasmodel weven of een versie van hout maken (als u over de juiste vaardigheden beschikt). De eenvoudigste is echter het maken van een hangmat uit een geweven stof.

    Zoals we eerder hebben besproken, moet het materiaal voor dergelijke werken zorgvuldig worden voorbereid. Er moet aan worden herinnerd dat de randen van het web ongeveer 5 cm moeten worden gedraaid en ook moeten worden genaaid. Alleen dan kunnen we zeggen dat het materiaal volledig klaar is voor de volgende procedures.

    In de gaten gevormd tijdens het voorbereidingsproces, is het noodzakelijk om de meest duurzame en betrouwbare waslijn uit te rekken. Het is meerdere keren ingepakt en vervolgens tot sterke knopen gemaakt. Daarna is het mogelijk om een ​​hangmat aan een boom te bevestigen. Voor dit doel, moet je een touwtje vastmaken met een touw.

    10 foto

    Natuurlijk zijn er nog andere bevestigingsopties. In de tunnels links kunnen bijvoorbeeld rails met voorgeboorde gaten aan de uiteinden worden geïnstalleerd. Touwen worden door gaten gevoerd en vervolgens vastgemaakt. Als er speciale pluggen aan het uiteinde van de rails zijn, is er aanvankelijk niets nodig om door te boren, omdat het touw niet wegglijdt.

    Veel gebruikers vullen soortgelijke ontwerpen met doorvoertules aan op de details aan de zijkant. Hiervoor worden gaten gemaakt op een afstand van ongeveer 10 cm. Hun diameter moet in overeenstemming zijn met de diameter van de oogjes. Vervolgens plaatst een hamer met een lager de ringen zelf. Via hen passeer je de regels. Elke sling is toegestaan ​​om door een gat in de plank van hout te gaan. Hierna worden de veters vastgebonden met een touw of met speciale ringen.

    Prachtige voorbeelden

    Het is mogelijk om een ​​tuinsite te versieren met een hangende schommel van een ronde vorm met een frame zoals een hoepel.Dergelijke structuren kunnen worden gemaakt van geweven materiaal of dikke stof. Stoelen in deze ontwerpen kunnen worden versierd met decoratieve kleurkussens die de schommel levendiger en origineler maken. Mesh-opties kunnen worden aangevuld met een pony aan de onderkant.

    De geweven hangmat van de ronde vorm kan worden gemaakt van draden van verschillende kleuren, effectief gecombineerd met elkaar. Zo'n verzinsel ziet er harmonieus uit met sneeuwwitte veters.

    Met dit model kunt u het huisje, de tuin of de veranda decoreren, waardoor de situatie levendiger en levendiger wordt.

    Gestreepte hangmat, die rode en blauwe tinten combineert, vormt een spectaculaire aanvulling op het zomerhuisje of de tuin. Deze kleuren zullen verbazingwekkend overlappen met pluizig groen gras en hoge bomen.

    Hoe je een hangstoel met je eigen handen maakt, bekijk de volgende video.

    Comments
     auteur
    Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

    Inkomhal

    Woonkamer

    slaapkamer