Rassen en tips voor het kiezen van hoezen voor tuinschommeling

Tuinschommelingen zijn een populaire eigenschap van de datsja, ontworpen om de zomervakantie op te fleuren en een favoriete plek te worden na tuinarbeid. Echter, na verloop van tijd wordt dit geliefde accessoire nutteloos, dit geldt zowel voor het uiterlijk als voor de functionaliteit. Om de levensduur van de schommel te verlengen, gebruiken tuinders speciale hoezen.

voordelen

Een swingbehuizing is geen noodzakelijk kenmerk, maar de aanwezigheid ervan vereenvoudigt de werking van deze apparatuur aanzienlijk.

 1. Het beschermt de stoel zelf tegen regen en sneeuw en de accessoires - kussens of capes. Een nog betere optie is een luifel. Hiermee kunt u de bovenste structuren van de schommel intact houden.
 2. Aangekomen in het weekend naar het land, kunt u meteen beginnen te slingerenzonder tijd te verspillen met het schoonmaken van de stoel van stof en vuil.
 3. De cover beschermt de swing-elementen tegen de negatieve invloed van de zonnestralen. Ultraviolet, dat op een metalen of houten oppervlak valt, vernietigt het snel, dus ontwerpen moeten vaak worden bijgewerkt.
 4. Luifels zijn ook een effectieve assistent in de strijd tegen dieren. Het is onaangenaam om sporen van de kat van een buurman of afvalproducten van vogels op de stoel in de ochtend te detecteren. De dekking zal ook dit probleem verlichten.

species

Gezien het ontwerp van hoezen, Je moet op de volgende typen letten:

 • stoelhoezen;
 • dekt luifels.

De tweede optie wordt als praktischer beschouwd, omdat deze de schommel volledig afdekt en niet alleen het zitgedeelte, maar ook alle structurele elementen beschermt. De mogelijkheid om te slingeren of gewoon te ontspannen op een schommel bij slecht weer spreekt ook in het voordeel van voortenten - het zal de regen niet binnen laten vallen.

De eerste optie is echter zuiniger en de meeste inwoners van de zomer kiezen ervoor, omdat ze de rest van de details zelf kunnen inkleuren en bijwerken.

Ook in winkels U kunt de volgende wijzigingen vinden:

 • luifels voor bepaalde modellen;
 • universeel.

De eerste optie wordt geselecteerd in overeenstemming met de modelschommeling. Als de eigenaar van het zomerhuisje alle controles voor de apparatuur met succes heeft verloren en zich de naam niet herinnert, kunt u een foto van de schommel maken en zorgvuldig de breedte, lengte en hoogte meten - ervaren managers in de winkel zullen u precies vertellen welke tent geschikt is voor het gepresenteerde model.

Universele behuizing - een betere optie. Het past voor alle soorten. Zo zijn bijvoorbeeld modellen als "Palermo Premium", "Comfort-M", "Standaard 2", "Lux 2", "Kwartet" redelijk geschikt voor universeel onderdak.

Hoe te kiezen

Let bij het kiezen van een zaak op de stof. Natuurlijk is de meest betrouwbare optie het meest robuuste, maar dure materiaal. De meeste dorpsbewoners geven de voorkeur aan het Oxford-weefsel. Dit komt door de volgende voordelen:

 • weerstand tegen slijtage en duurzaamheid;
 • elasticiteit;
 • weerstand tegen neerslag;
 • gemakkelijk te reinigen van vuil.

Als de keuze viel op de stof "Oxford", dan is het belangrijk om de dichtheid te bepalen. Dit criterium wordt aangegeven door een cijfer, bijvoorbeeld, het meest te verkiezen in de cirkels van tuinders is de "Oxford 600 d PU".Dit betrouwbare materiaal wordt gebruikt bij de productie van tenten, buitententen en hoezen voor tuinmachines.

Een andere optie is regenjasstof. Het heeft een waterafstotend effect en wordt daarom vaak gebruikt bij de productie van wintertenten. Dit materiaal is geschikt voor zomerhuisjes, uitgerust in vochtige klimaatzones.

Onder de zomerbewoners zijn er veel die veel aandacht besteden aan landschapsontwerp. Velen van hen weigeren dekking te bieden, geven de voorkeur aan een open schommel en maken zich zorgen, alsof grote, onopvallende tenten het decoratieve uiterlijk van de gebouwen niet zouden bederven. Maar aanhangers van het ideale tuinperceel kunnen rustig zijn - nu zijn er in de winkels veel mooie overtrekken die harmonieus passen in het algehele landschapsontwerp. Deze schuilplaatsen hebben blauwe, gele, rode kleuren, je kunt zelfs een optie kiezen met patronen en tekeningen.

Een ander belangrijk criterium bij het kiezen van dit accessoire is de vorm en het ontwerp van de behuizing. Om de tent duidelijk op te kunnen pakken of af te dekken, moet u zorgvuldig alle parameters van de apparatuur meten. Sommige tuinders geven er de voorkeur aan om schuilplaatsen op bestelling te naaien: als u het benodigde materiaal apart koopt, is dit een zeer praktische manier om dekking te krijgen voor de schommel.

Het is belangrijk bij het kiezen van een luifel om het te bestuderen voor extra functies. Gebruiksgemak biedt enkele interessante aanvullende elementen.

 • Twee symmetrische bliksem, waardoor het mogelijk is om de schuilplaats half af te dekken. Indien nodig kan alleen het bovenste deel van het deksel op de bovenste dwarsbalk van het apparaat worden gegooid, zonder de bescherming volledig te verwijderen.

 • Oogjes en touwen. Dankzij deze elementen kunt u de beschutting voor de nabijgelegen steun stevig versterken. Dit beschermt de behuizing tegen de wind, die in sterke windstoten de luifel kan wegvoeren.
 • Hulpsteunen. Deze onderdelen moeten stevig in de grond blijven zitten om de dekking verder te versterken.
 • Klamboe. Het is een extra maas aan de voorkant, die kan worden verlaagd en worden beschermd tegen insecten.

Een ander belangrijk punt bij het kiezen van een beschermhoes is het certificaat van kwaliteit en veiligheid. De voorkeur geven aan een product met een indicatie van Oeko-Tex Standard-100.

beoordelingen

Wanneer u een zaak kiest, moet u ook luisteren naar de mening van degenen die al eigenaar van dit accessoire zijn geworden. Meestal zijn tuiniers best tevreden met de aankoop. De belangrijkste voordelen zijn naar hun meningdat de apparatuur nu niet elke keer in een schuur of garage voor de nacht hoeft te worden opgeruimd, en door de juiste optie te kiezen, kunt u de schommel de hele winter in de open lucht laten staan.

Velen worden geconfronteerd met de moeilijkheid van het kiezen van een voortent voor een bepaald model. De OBI-schommelafdekking was bijvoorbeeld duur maar onpraktisch. Kopers merken de bijzonderheid op om op te blazen en bevelen aan om daarnaast ankers aan te schaffen. Bovendien, de dekking van dit model beangstigt de zomer bewoners met hun ritselen en kantelen in sterke wind. Je kunt deze optie maar een paar seizoenen gebruiken. Ter verdediging merken gebruikers de weerstand tegen bevochtiging, goede schaduw, gebruiksgemak in de aanwezigheid van twee bliksem.

De ontvangen gemiddelde beoordelingen en covers voor swingproductie "Capri". Ondanks deze "waterafstotende eigenschappen" laat de bovenkant van de tent het water niet door, maar wordt nat, en na verloop van tijd sijpelt het vocht naar binnen. Kopers merken ook de onbetrouwbaarheid van de bevestiging op, en adviseren ook om de luifel alleen in het zomerseizoen te gebruiken, omdat het de schommeling van neerslag in de winter niet zal redden.

Positieve feedback wordt achtergelaten door de eigenaren van covers voor de Sorento, Milaan en Rodeo schommels.Alle gebruikers zijn het over één ding eens - het is niet de moeite waard om op dit product te besparen. De prijs van praktisch textiel wordt toegevoegd door hoogwaardige bevestigingsmiddelen, en dit is niet alleen een kwestie van gemak, maar ook van de veiligheid van de gasten.

Hoe u een dakluifel met uw eigen handen op de tuinschommel kunt naaien, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer