De subtiliteiten van het ontwerp van een kleine woonkamer van 17 vierkanten

De hoofdruimte in elk appartement, in het interieurontwerp waarvan de smaak en interesses van de eigenaars zich manifesteren, natuurlijk, de woonkamer. Als je niet genoeg aandacht aan haar schenkt, kan ze zich van een plaats van gezinshereniging wenden tot een bron van strijd en spanning.

Deze vraag wordt een probleem als onze woonkamer een standaard 17 vierkante ruimte is in veel huizen.

Speciale functies

In de paneelwoningen van het oude gebouw is de woonkamer een plaats waar ruimtebeperkingen een alomvattende oplossing van alle functionele en ontwerptaken vereisen:

 • kamer op 17 vierkante meter. m is moeilijk te herschikken vanwege de keuken, die ook klein is;
 • het "brezhnevka" -project, hoewel het moderner is geworden, maar de typische lay-outs zijn praktisch hetzelfde gebleven als die van de "Chroesjtsjov";
 • ontwerpers en ontwerpers moeten op zoek naar verschillende oplossingen om een ​​dergelijke woonkamer een ontwerp van verschillende stijlen te geven. Ik moet zeggen dat ze vaak slagen.

zonering

De zoektocht naar technieken die het mogelijk maken om 17 vierkante meter in een woonkamer te veranderen in een moderne stijl of zelfs in een klassieke, leidt soms tot de beslissing om de muren te manipuleren, geheel of gedeeltelijk uit het appartement te verwijderen, waardoor alleen de slaapkameromheiningen overblijven.

Tegelijkertijd moeten we ons realiseren dat het niet altijd mogelijk is om toestemming van de toezichthoudende autoriteiten te krijgen om de scheidingswand tussen deze twee kamers gedeeltelijk of volledig te slopen, om echte projecten te ontwikkelen die een woonkamer met een keuken combineren.

Maar zelfs tijdens de sloop van de scheidingswand tussen de keuken en de woonkamer, zal de resulterende nieuwe zone de installatie van een eettafel niet voldoende maken voor een grote gezinsgrootte, als de keuken klein is. Je kunt deze gebieden delen door de toog. en zet barkrukken of ontlasting op hen, maar dan moet je de eettafel verlaten en een aantal problemen creëren voor jongere familieleden.

De rechthoekige kamer-woonkamer kan worden gecombineerd met een gang of gang., besluit in een dergelijke zonering het probleem van het installeren van een grote eettafel, waarvoor u de hele familie of een grote groep gasten kunt plaatsen.

Het combineren van de woonkamer met een gang (zelfs een kleine) geeft het effect van een visuele en echte uitbreiding van de kamerruimte.

Met de gang een beetje werk. Verlaat een plek voor het verwisselen van schoenen, vervang grote kledingkasten door andere functionele artikelen, planken, hangers en haal extra vierkante meters voor de woonkamer.

U kunt de oppervlakte van de woonkamer vergroten ten koste van een balkon of loggia, nadat een probleem met een balkondeur en een scheidingswand is opgelost.

Loggia kan veranderen in een kleine slaapkamer. Het is dan mogelijk om zowel het oude als het extra aangekochte meubilair in overeenstemming te brengen met de stijl van de vernieuwde en uitgebouwde woonkamer, samen met de ontwerper, die ruimer en lichter zal worden.

Nadat het probleem is opgelost met het in zones onderbrengen van de woonkamer van 17 vierkanten, moet samen met de ontwerper de stijl van het moderne interieur worden gekozen, volgens een aantal basisprincipes:

  • verminder de hoeveelheid meubilair tot de minimum redelijke grenzen, verlatend slechts dat zonder welke de woonkamer haar doel verliest;
  • Gebruik transformatoren waar mogelijk actiever: glijdende sofa, veranderbed, boeken of schuiftafels;
  • het midden van de kamer moet zo vrij mogelijk zijn, het meubilair wordt langs de muur geplaatst;
  • moderne stijl van kleine woonkamers betekent niet dat er een grote verscheidenheid aan kleuren is, 3-4 opties zijn genoeg;
  • modern meubilair in Europese stijl, strakke geometrische vormen;
  • verwijder alle gebeeldhouwde en vergulde elementen;
  • geluid, televisie en andere amusementsapparatuur moeten modern zijn;
  • voor muren, vloer, plafond gebruik maken van eenvoudige materialen;
  • ontwerptechnieken actief toepassen om de visuele grenzen van de ruimte uit te breiden: landschapsmuurschilderingen, zee- en luchttaferelen geschilderd op de muren met een overgang naar het plafond en nog veel meer, waardoor de ruimte toeneemt.

  Als de moderne stijl strikt de implementatie van bepaalde ontwerpelementen regelt, dan is er in de klassieker meer bewegingsvrijheid, maar er zijn functies. Natuurlijk, de klassieke stijl van het interieur veronderstelt aanzienlijke afmetingen van de woonkamer, weelderige meubels en massief meubilair gemaakt van dure materialen.

  Maar dankzij de inspanningen van ontwerpers, kan de klassieke stijl worden overgebracht naar onze woonkamers van 17 vierkanten:

  • we kiezen meubels met vergulding, de stoelen moeten van rijke stoffering zijn, de armleuningen zijn massief, afgerond;
  • langs de lange muur is het belangrijkste element van het interieur - een bank om te ontspannen en gasten te ontmoeten;
  • er zouden twee stoelen aan de zijkanten van de bank moeten zijn, een tafel voor de bank. Als de woonkamer gescheiden is van de keukentafel of bar, is de tafel mogelijk al overbodig;
  • als de zones niet zijn verdeeld, moet er een elektrische haard tegenover de bank aan de muur worden geïnstalleerd en moet de tv worden opgehangen;
  • een schoorsteenmantel is versierd met kistjes, bronzen en porseleinen beeldjes; kandelaars worden gezet;
  • aan de muren hangen middelgrote schilderijen, stucwerk aan het plafond en fonkelende kristallen kroonluchter;
  • in de hoeken is er een vloerklok en een vaas.

  Belangrijk: in een klassiek interieur lijkt moderne technologie een schending van harmonie te zijn. Daarom heeft de tv een mooi frame nodig of moet deze achter de afbeelding worden verborgen.

  Het zal nodig zijn om alle sockets, draden en andere elementen die bij de techniek horen te verbergen.

  De klassieke stijl van het interieur van de woonkamer van 17 pleinen creëert een sfeerzacht comfort, ongehaaste gedachten en acties, draagt ​​bij aan een rustige ontspannen toestand, heeft een aangenaam, ongehaast gesprek met vrienden.

  Het decor, het kleurenschema van alle details van de kamer, die werd gekozen als woonkamer, helpt bij het creëren van een gemeenschappelijke achtergrond in zowel modern als klassiek design.

  decoratie

  Voordat u begint aan de inrichting van een kleine woonkamer, moet u zorgvuldig en harmonieus de ruimte voorbereiden op zowel moderne als klassieke stijl, waarbij u het juiste ontwerp kiest. Het vormt de innerlijke harmonie van de kleur van de elementen van de hal, de sfeer van warmte, licht en comfort, creëert de achtergrond voor geselecteerde meubels en andere componenten van het interieur.

  De taak van het ontwerp is het creëren van een visuele lichtheid, een vrij volume, die een gevoel van gemak geeft, eenheid met het kleurenschema van hun behuizing.

  De juiste combinatie van kleuren vergroot de ruimte, verdiept het visuele perspectief. De ontwerpervaring heeft geleid tot de conclusie dat kleuren meer geschikt zijn dan andere voor het verfraaien van een kleine woonkamer, zouden lichte pastelkleuren moeten zijn.

  Ze kunnen positief reageren op de menselijke conditie en een welwillende omgeving creëren. Deze kleuren bevatten combinaties: lichtgrijs, beige, olijf, lichtblauw. Deze kleuren worden gekozen als de belangrijkste in de decoratie van de kamer, en de algemene perceptie van de binnenruimte is afhankelijk van deze keuze. Extra tinten worden dicht bij de hoofdkleuren gekozen, zodat de algehele beleving van het volume niet verslechterd als gevolg van onnodige contrasten.

  Om het ontwerp in de woonkamer van 17 vierkanten stijlvol en eenvoudig te maken, worden het schilderen van wanden, plafonds en vloeren monotoon, zonder onnodige patronen en onnodige ornamenten.

  Wanneer u overgangen in tinten uitvoert, moet u de donkerste hieronder laten en het bovenste gedeelte laten oplichten. Dit schema maakt het mogelijk om de woonkamer dicht te maken voor perceptie en logisch te voltooien.

  Verschillende combinaties van deze kleuren worden gebruikt om contrasten te creëren, wat een goed effect heeft op de harmonie van kleur in de kamer.

  Wanneer muren moeten worden versierd met behang met specifieke texturen, moet u ze kiezen met een minimumaantal tekeningen en details, het is beter om te kiezen met geometrische vormen en zonder verzadigde kleuren.

  Varianten van behang met verticale strepen zullen de woonkamer visueel hoger maken, als u kiest voor horizontale strepen, zal de woonkamer in lengte toenemen. Dergelijke technieken worden gebruikt om enkele blunders van bouwers en reparateurs te sluiten.

  Om de mogelijkheid van het gebruik van verschillende achtergronden te beoordelen, voert u experimenten uit met 3D-modellering.

  Het maken van de woonkamer is best lastig vanwege het feit dat deze kamer verschillende functies moet vervullen. Het is ook een plek voor het ontvangen van gasten, een familie verzamelt zich hier 's avonds en op feestdagen, het is ook een plaats voor gemeenschappelijke spellen en tv-programma's kijken. Er is dus behoefte aan een grote tafel en een paar stoelen. In zo'n woonkamer zal het voor iedereen warm en comfortabel zijn.

  Sommige functies

  Vloeren in de woonkamer zijn meestal laminaat of parket. Dergelijke vloeren zijn duurzaam, duurzaam en hebben een prachtige textuur. Om het algemene uiterlijk van de vloer te diversifiëren, is het parket op verschillende manieren aangelegd, inclusief mozaïek, en kan het laminaat worden bedekt met matten die overeenkomen met het onderwerp.

  Het is beter om het plafond te verlaten zonder kleurschakeringen en overgangen., dan zal alle aandacht van de gasten gericht zijn op andere ontwerpelementen: meubels, decoraties, schilderijen.

  De beste optie voor schilderen blijft witte tinten.Beknoptheid en eenvoud geven het ontwerp van een kleine woonkamer meer licht en aantrekkelijkheid.

  Mooie voorbeelden in het interieur

  Creëer uw eigen unieke ontwerp in de woonkamer van 17 vierkanten - geen erg moeilijke taak. We kopen compact, licht in designmeubilair, we gebruiken neutrale en lichte kleuren en hun tinten. We werken met het ontwerp van de raamruimte, met behulp van lichtgewicht en gestructureerde stoffen. We selecteren accessoires in de toon en het thema van het hoofdmeubilair, met behulp van verschillende lichtbronnen en lichten.

  Vermijd standaardfouten: gebruik geen behang met grote patronen en ornamenten in een kleine woonkamer, probeer geen massief meubilair in een dergelijke woonkamer te plaatsen en plaats geen indrukwekkende eettafels in het midden van de kamer.

  Alles moet mooi zijn en tegelijkertijd functioneel. Er zijn veel mooie voorbeelden in het interieur van de woonkamer van 17 pleinen. Sommigen van hen worden gepresenteerd in de foto.

  Een verscheidenheid aan prachtige interieurs, hun enorme keuze kan degenen die willen het ontwerp en het interieur van hun kleine appartement in een moeilijke positie te veranderen. Bel de designer voor hulp, evalueer verschillende opties, bereken uw financiële mogelijkheden en voel u vrij om te beginnen met werken.

  De kosten van materialen van hoge kwaliteit en huishoudelijke artikelen staan ​​garant voor het behoud van een mooi interieur voor vele jaren. De omgebouwde woonkamer in een klein appartement zal het leven en het leven van de eigenaars vreugde geven.

  Meer moderne ideeën voor een kleine woonkamer, zie de volgende video.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer