Appartementen met panoramische ramen: huisvesting van de 21e eeuw

Een huis met grote ramen waardoor je naar de wereld kunt kijken en er deel van kunt uitmaken, wordt beschouwd als het voorrecht van succesvolle mensen. Dergelijke woningen zijn immers niet te vinden in saaie slaapruimtes. Appartementen met een dergelijke architectonische oplossing bevinden zich meestal in elite huizen, pittoreske dorpjes of in de straten van de binnenstad.

Speciale functies

Panoramische vensters - bewijs van welzijn, hoge status. Het appartement heeft misschien zo'n raam, maar het zal het huis versieren. Het meeste is geglazuurd en de breedte is veel groter dan de hoogte of een enorm raam steekt buiten de erker uit. Erg leuk en spectaculair.

Als u zich verdiept in de geschiedenis, kunt u zich herinneren dat voor de eerste keer dergelijke vensters in de Provence werden gemaakt.

Deze zuidelijke gebied is beroemd lavendelvelden en een rustige serene sfeer. De Fransen kunnen weinig vreugde van het leven ontvangen. Huisvrouwen, die zich op een zomerse ochtend, kijk uit in uw tuin door middel van een groot raam. Daarom worden panoramische vensters ook Frans genoemd.

Moderne ontwerpers gevoelig vangen de wens van de stedelijke bewoners dichter bij de natuur te zijn en om het ontwerp projecten met groot raam openingen te creëren. Maar de succesvolle uitvoering van deze projecten hangt grotendeels af van de infrastructuur rondom het huis. Het appartement moet gelegen zijn met uitzicht op een prachtig object. Daarnaast is het belangrijk om het goede te kiezen en zet alle belangrijke design elementen binnen.

Bijvoorbeeld, zou een grote spiegel in een gebied worden geplaatst met veel natuurlijk licht - niet ver van de panoramische ramen. Om veilig kiezen de meubels, accessoires, decoratieve objecten, moet u advies inwinnen van een professionele interieur ontwerper. Klantenrecensies suggereren dat professionele hulp van onschatbare waarde is. Het zal helpen om een ​​atmosfeer van speciale stijl en comfort te creëren.

U kunt de ontwerper te trekken, en in dat geval, als de eigenaar wil veranderingen in de verbetering van hun standaard appartementen en een panoramisch raam te maken.Maar eerst moet u een aanvraag voor herontwikkeling indienen bij de regelgevende instanties. Dit komt door het feit dat het niet altijd mogelijk is om de dragende muur te slopen. Niet elk type verandering past in de gevestigde regelgeving.

De extra's

Het onbetwiste voordeel van dit type ramen is de mogelijkheid om daglicht het huis binnen te laten. Op de middelste rijstrook maakt langdurig koud en bewolkt weer het onmogelijk om te lopen en een portie vitamine D te krijgen. Maar als het huis een raam heeft van de vloer tot aan het plafond, kunt u bij elke gelegenheid zonnebaden. Het gevoel dat een persoon gevangen zit in een appartementsval in een stad verdwijnt wanneer een enorme mooie wereld zich opent.

En hier zijn de andere praktische voordelen van panoramische ramen:

 • ze lieten meer zonlicht binnen;
 • geef huisvesting een exclusieve uitstraling;
 • verschillen van de saaie typische analogen;
 • open meer kansen voor het ontwerp van de kamer;
 • passen in verschillende ontwerprichtingen.

Met hoogwaardig glas kunt u het huis isoleren tegen lawaai.

cons

Elke medaille heeft een achterkant. Het vermogen om de wereld om ons heen te zien, betekent dat de eigenaar van het appartement voor iedereen zichtbaar is.Wat hij ook doet, de ogen van de aandachtige buren kunnen hem in de gaten houden. Je kunt natuurlijk dikke gordijnen ophangen, maar dit zal het hele ontwerpidee in de kiem smoren.

Als we het hebben over een privé cottage met één verdieping, moet er een hoog hek omheen staan.

Bovendien is het klimaat op de middelste rijstrook niet warm. Een groot raam is niet energiezuinig. Zelfs onder omstandigheden met een perfecte dichtheid in de winter, geeft het kamerwarmte vrij (dat wil zeggen, de eigenaar verwarmt de straat), en in de zomer neemt het te veel warmte van de atmosfeer op.

Door een dergelijk kenmerk van het interieur in het project te integreren, moet u nadenken over aanvullende autonome verwarming en het "warme vloer" -systeem. Stralen van de zon bederven interieurartikelen (textiel, gestoffeerde meubels), gevoelig voor vervaging. Bij het schoonmaken zijn er extra moeilijkheden. Wassen van ramen buiten vereist de betrokkenheid van specialisten.

Het is noodzakelijk om over het ventilatiesysteem na te denken, zodat er geen condensaat uitvalt. Onafhankelijke installatie van windows-panorama's in de voltooide behuizing brengt hoge kosten met zich mee en is technisch niet altijd mogelijk. Bovendien hebt u een goed beveiligingssysteem nodig. Het is noodzakelijk om het huis te beschermen tegen indringers.

lay-out

Grote ramen verschillen in uiterlijk en installatie. Afhankelijk van de omstandigheden van het pand, kan een of ander raam thuis worden ingericht.

 • normaal ramen van grote breedte, die 2-3 keer de hoogte overschrijden. Als de gevel dat toelaat, kunnen ze zelfs in een eenkamerwoning van een hoogbouw worden gemaakt.
 • hoek (bezetten de ruimte van aangrenzende muren). Ze hebben een prachtig uitzicht op het landschap buiten het raam. Dit zijn ideale opties voor een landhuis in het midden van het bos of in de buurt van een prachtig meer. In hoogbouw kunnen ze niet worden geleverd, omdat de voorschriften geen veranderingen in de dragende muren toelaten.
 • Valse vensters. Dit nieuwe idee is voor diegenen die wanhopig een prachtig uitzicht willen, maar niet de mogelijkheid hebben om het appartement opnieuw te bouwen en het landschap buiten het raam is industrieel. Dit gebeurt vaak in nieuwe gebouwen, wanneer huizen niet rond zijn gebouwd. Glaspanelen komen te hulp - ze kunnen worden versierd met een mooie tekening of foto met uitzicht op de natuur. Panelen worden van binnenuit verlicht en creëren de illusie van echte ramen. Het nadeel van deze optie is extra elektriciteitskosten.

ontwerp

Er is een andere manier om te classificeren.Door het openen van panoramische ramen zijn onderverdeeld in verschillende typen.

 • Swing. Geopend op het klassieke kantel-en-draai-mechanisme.
 • Sliding. In de opening treedt op vanwege het feit dat één blad naar de zijkant gaat. Deze optie is handig als het gaat om een ​​balkon, loggia of terras.
 • Gantry. In hen gaat een deel open en verschuift dan naar de zijkant.

Het is handig in een kleine kamer (in de keuken, slaapkamer of in een klein studio-appartement).

Hoe veilig te maken?

Aan het raam in de hele muur vormt geen gevaar voor de eigenaren, gebruik speciale rails (hekwerk). Ze bestaan ​​uit steunpilaren en 2-3 horizontale stroken. Ze kunnen ook in de muur worden gemonteerd. Hekken zijn gemaakt van roestvrij staal. Ze worden vaak gebruikt voor loggia's met volledige beglazing of in de buurt van erkers. De structurele sterkte neemt toe als extreem duurzaam anti-vandaallassen wordt gebruikt.

tips

Beglazing met een balkon of loggia is het eenvoudigste wat u kunt doen om uw droom te vervullen. Als je daar je verwarming doorbrengt en het balkon verbindt met de aangrenzende kamer, krijg je een geweldige plek om te ontspannen, waar je een theetafel kunt plaatsen en een wintertuin kunt doorbreken.Een goede huisvrouw, die niet lui is om het stof weer te verwijderen, de ramen te wassen en voor een harmonieus interieur te zorgen, kan in zo'n ruimte een ontvangst regelen.

Het besluit om de ruimte te combineren met een loggia is goed, en het feit dat de muur niet hoeft te worden gesloopt, en nieuwe vierkante meters zullen worden toegevoegd aan de behuizing. De borstwering van de loggia behoort niet tot de draagconstructie en tegelijkertijd is de betonnen bak een betrouwbare basis voor massief glas. Het verkrijgen van toestemming voor een dergelijke conversie is meestal niet moeilijk.

In welke huizen kun je regelen?

Als uw woning geen balkon of loggia heeft, kunnen zich moeilijkheden voordoen. Het installeren van de meest voorkomende "panorama", in termen van huisvesting, is herontwikkeling. Om toestemming te krijgen, moet je een heleboel autoriteiten omzeilen. Als minstens één weigert, wordt een verbod op de herontwikkeling opgelegd. Het is onwaarschijnlijk dat inwoners van oude huizen toestemming krijgen. Een van de twee dingen: het gebouw is gepland om te worden afgebroken, of het kan gewoon niet het gewicht dragen van een groot raamblok.

In gebouwen met een culturele en historische waarde is het verboden oude ramen te verwijderen en het uiterlijk van de gevel in het algemeen te veranderen.Maar sterke bakstenen huizen kunnen een soortgelijke herontwikkeling ondergaan, vooral als ze een grote wanddikte hebben. De kans om toestemming te krijgen voor een inwoner van een geprefabriceerd huis gebouwd in de jaren 90 met behulp van verbeterde technologieën is ook vrij hoog.

Maar Brezhnevki en Chroesjtsjov worden als onbetrouwbare gebouwen beschouwd, dus het is onwaarschijnlijk dat toestemming wordt verkregen.

Mooie voorbeelden in het interieur

Interieurontwerp wint alleen als de kamer een prachtig uitzicht op de natuur biedt. In zo'n kamer geen zware zware gordijnen nodig om het gevoel van lichtheid en vrijheid niet te verliezen. Je kunt vliegende tule, organza gebruiken, jaloezieën installeren (verticaal of horizontaal). Moderne vouwgordijnen worden geopend vanaf het bedieningspaneel. Deze knowhow zal de moderne stijl van het huis benadrukken.

Fans van de sterrenhemel kunnen een telescoop plaatsen om 's nachts kennis te maken met de sterren. Regeling van meubels moet gericht zijn op het uitzicht vanuit het raam. U kunt de banken in de vorm van de letter "P" plaatsen. En in een kleine ruimte wordt het aanbevolen om een ​​stoel bij het glas te plaatsen, die in verschillende richtingen kan worden gedraaid. Maar overladen van de kamer met meubels is het niet waard.De filosofie van panoramische ramen is dat een persoon vrij is van frames en beperkingen. Dit is precies wat het waard is om in de eenentwintigste eeuw na te streven.

Zie de volgende video voor meer informatie over panoramavensters.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer