Kastontwerp: ideeën voor het organiseren van de werkruimte thuis

Het idee om een ​​aparte werkruimte te regelen, kwam met de oude Grieken. In het begin was het maar een klein hoekje van de kamer waar een bureau en een kruk stonden. En alleen met het verschijnen van de eerste universiteiten in Europa, werden de kantoren veel gebruikt.

Speciale functies

Nu is het kabinet een noodzaak. Bijna elke tweede persoon wil thuis werken in een rustige, gezellige sfeer. Daarom moet je bij het ontwerpen van het thuiskantoor rekening houden met alle details: van meubels tot de kleur van boekwortels in de schappen. Het moet multifunctioneel zijn, zodat u efficiënt kunt werken en kunt ontspannen met comfort.

Het kantoor kan worden ingericht als in een privé-huis, waar een grote ruimte van 12-10 vierkante meter is.m, en in een klein appartementwaar zelfs een kamer op 8 meter al een luxe is. Veel mensen zijn verrast dat zelfs een minikantoor kan worden uitgerust, zodat het niet alleen handig is om er in te werken, maar ook om creatief te zijn. Maar ervaren ontwerpers kunnen het.

Als je op zijn minst een klein kantoor hebt, kun je met pensioen gaan, zelfs als je bij je familie woont. Indien gewenst kunt u de wanden geluiddicht maken en sloten op de deur aanbrengen.

In elk kantoor is het belangrijkste om je er comfortabel in te maken. Dit is tenslotte de plek waar je creatieve inspiratie krijgt. Het is noodzakelijk om alle details van het interieur te overdenken en deze op te splitsen in verschillende functionele gebieden. Zelfs een klein balkon, ingericht als kantoor, kan een afgelegen plek worden.

Soorten en afspraken

Bij het plannen van een studie, is het noodzakelijk om goed na te denken over alles. Zowel het humeur als het werksucces hangen er namelijk van af. Het is echter de moeite waard om te overwegen wie het zal bezitten: een man of een vrouw.

Mannelijk kantoor

U staat al op de drempel van het kantoor en kunt bepalen wie de baas is. In het thuiskantoor voor mannen gedomineerd door donkere, koude kleuren: zwart, grijs, groen.Ze geven er de voorkeur aan om het in een klassieke stijl uit te geven. Bekleding moet worden gecombineerd met behang en vloer- en plafonddecoratie. In het kantoor van de mannen zouden niet allerlei decoratieve snuisterijen moeten zijn, omdat de vertegenwoordigers van het sterkere geslacht zich volledig onverschillig tegenover hen voelen. Het wordt daar alleen geïnstalleerd wat u nodig hebt: een computer, werkrecords, boeken en de benodigde apparatuur.

Vrouwelijk kantoor

Moderne vrouwen hebben gelijke rechten als mannen. Daarom is vrouwelijk kantoor hetzelfde percentage als man. Hij is echter zijn tegendeel. Het wordt gedomineerd door lichte, lichte kleuren, gordijnen met ruches, diverse accessoires, veel kleuren. Vrouwen zijn erg scrupuleus in het kiezen van het interieur. Als ze als docent of vertaler werken, kun je op het kantoor planken met boeken zien om Engels te leren, evenals heel wat fictie.

Huidige afwerkingen

Het moderne ontwerp van de studie is in veel opzichten anders dan de oude. Ontwerpers kunnen de afwerking kiezen in overeenstemming met de inrichting. Maak in het ontwerp van kasten vaak achtergronden die nog steeds populair zijn.Deze oplossing is het meest geschikt voor verschillende stijlen.

De beste manier om een ​​vloer af te werken is tapijt, dat geluidsisolerende eigenschappen heeft. Je kunt ook houten tegels of parket plaatsen. Om comfort te creëren - een prachtig tapijt. Er zijn verschillende opties voor het versieren van kamers.

klassiek

Dit type afwerking vereist veel geld en moeite, maar het is het waard. Houten plafond past perfect in het interieur van het werkende kantoor aan huis. Het zal echter duur zijn. Hiervoor zijn dure houtsoorten nodig, waarvan de installatie alleen door ervaren vakmensen kan worden uitgevoerd. Voor harmonie in de binnenmuren en de vloer moet worden gecombineerd met het plafond. De boom heeft te donkere kleuren, dus het interieur kan worden verdund met behang in pastelkleuren.

modern

In tegenstelling tot het klassieke, moderne interieur hoeft u niet veel geld te verdienen als u spanplafonds en goedkoop parket gebruikt. Plafonds hebben verschillende kleuren en textuur. Ze zijn nu erg populair. Ondanks de overvloed aan verschillende voorstellen, zou het kantoor een mat oppervlak moeten kiezen.

Perfecte verlichting

Verlichting, zowel natuurlijk als kunstmatig, speelt een grote rol bij het vormgeven van de inrichting van het thuiskantoor. Windows moet groot en helder zijn, zodat het licht overdag de hele kamer gelijkmatig verlicht. Maar niet minder belangrijk is kunstmatige verlichting. Allereerst moet het overeenkomen met de grootte van de kamer en daarom alle zones gelijkmatig verlichten.

Een mooie toevoeging zijn schijnwerpers, die niet alleen visueel de ruimte vergroten, maar ook visueel de plafonds verhogen. Ze kunnen worden gecombineerd met kroonluchters in verschillende vormen en maten. Vergeet de schansen en staande lampen niet, die 's avonds kunnen worden gebruikt, zowel voor lezen als voor werk.

Functioneel meubilair kiezen

Meubilair is het belangrijkste element in het ontwerp van de werkruimte. Als u het plaatst, moet u rekening houden met het ontwerp van het thuiskantoor. U kunt de ruimte niet volproppen met een groot aantal kasten en planken, om niet van het werk af te leiden.

Het is belangrijk om de principes te kennen voor het verdelen van een kamer in zones. Met een paar eenvoudige regels, kan er veel worden gedaan: het werkgebied, het recreatiegebied en ook het gebied voor de bibliotheek scheiden. Elk van hen moet de juiste meubels inrichten.De meest voorkomende tinten van vandaag zijn koffie, zand en ivoor.

Het centrale object in de werkkamer is de tafel. Het moet sterk genoeg en ruim zijn. Op het oppervlak bevindt zich meestal alleen wat direct nodig is tijdens het werk. Als de kast zal worden gebruikt om op een computer te werken, dan is een kleine tafel voldoende. En als dit een ruimte voor creativiteit is, moet u meubels kiezen met een breed blad waarop u beide manden en sets voor scrapbooking en andere noodzakelijke dingen kunt plaatsen.

Ook op kantoor kan niet zonder kasten waarin boeken, dozen met dingen voor creativiteit en verschillende apparaten worden opgeslagen. Ze kunnen zowel open als gesloten zijn. Het hangt allemaal af van de stijl van de kamer.

Als er veel ruimte in de kamer is, kunt u ook een ontspanningsruimte toewijzen. Er is een hoek voor een comfortabele stoel of bank. Voor een klassieke stijl past een luxe bank met gebogen poten en gestoffeerd. Maar in een modern kantoor kun je het doen met een stijlvolle leren bank.

De rest van het meubilair wordt naar goeddunken van de eigenaar van het kabinet geselecteerd.Het hangt allemaal af van hoe de kamer wordt gebruikt. Maar dit noodzakelijke minimum is genoeg om u op uw gemak te voelen in uw werkruimte.

Projectideeën

Thuis werken, een persoon krijgt veel voordelen. Daarom biedt een studie in een appartement of een privéwoning u de mogelijkheid om uw onderneming in een ontspannen sfeer te ontplooien.

In het appartement

In kleine appartementen is het moeilijk om een ​​kantoor uit te rusten. Meestal wordt het op het balkon geplaatst. Dit is tenslotte niet alleen een goed verlichte, maar ook een geïsoleerde plek waar niemand je werk kan beïnvloeden. Hier kunt u een kleine tafel, een stoel of een kleine rieten stoel plaatsen, planken voor de benodigde boeken of documenten bevestigen.

Als het je lukt om een ​​aparte kamer in het appartement toe te wijzen, moet je goed nadenken over het ontwerp van het kantoor. Meestal is het verdeeld in twee zones: werken en vrije tijd. Ze kunnen worden gescheiden door scheidingswanden of kasten, evenals met behulp van contrasterende vloer- en plafondafwerkingen. In het werkgebied kunt u bijvoorbeeld een parketvloer maken en in het recreatiegedeelte een zacht tapijt leggen.

Het belangrijkste ding - overdrijf het niet met meubels, verander het kantoor niet in een meubelmagazijn.Het is voldoende om een ​​kleine bank of een zachte hoek te hebben. Je kunt een open haard of een aquarium met vissen plaatsen voor ontspanning en afleiding van alledaagse zaken. In het werkgebied kunt u houten rekken plaatsen, een computer plaatsen.

In een privé huis

De beste plaats voor het regelen van een studie in een privéwoning is de zolder. Ze is weg van andere kamers. Het is erg stil, geen storende geluiden van de lagere verdiepingen, waardoor je in een kalme atmosfeer kunt werken zonder afgeleid te worden.

Wanneer je echter een kamer onder het dak maakt, heb je veel verbeeldingskracht nodig om de onregelmatige vorm van de kamer te verslaan. Moderne ontwerpers ontwikkelen vele mooie interieuropties op de zolder. Bijvoorbeeld - een klein kantoor.

Dorpel kan worden geconverteerd naar de desktop. U zult altijd uitstekende verlichting hebben, en een dergelijke stilistische beslissing zal ruimte besparen. Hier kunt u een kleine boekenkast plaatsen voor documenten en documenten, evenals een banktransformator. Rekken of wandkasten kunnen op het hellende oppervlak van de muur worden geplaatst.

Als het zolderplafond de kolom omhoog steekt, is dit ook geen probleem. Je kunt haar verslaan.De kolom verdeelt de ruimte in twee zones: werken en rusten. In het recreatiegebied bevindt zich een bank met prachtige kussens en in het werkgebied een telescoop, die u in het observatorium zal doen voelen.

Voor het ontwerp van het zolderpasontwerp in de stijl van een loft. In dit geval heeft u niet veel geld nodig. U kunt sparen en primair metselwerk, en houten balken, waarbij u slechts enkele decoratieve elementen toevoegt.

Gecombineerde opties

Als het appartement of privé-huis klein is, dan is het toewijzen van een aparte kamer voor het kantoor bijna onmogelijk. In dergelijke gevallen is het geregeld in elke hoek van de kamer. Net als elke andere bezigheid begint het kastontwerp met een lay-out. Er zijn veel gecombineerde opties. Het onderzoek kan worden georganiseerd in de woonkamer en in de slaapkamer, en zelfs in de keuken.

Met slaapkamer

De meest gebruikelijke optie is om een ​​werkplek uit te rusten in een slaapkamer die niet veel werk oplevert. In dit geval is het beter om de tafel naast het raam te plaatsen of in plaats van een vensterbank te maken. Dit zal toelaten om te werken in natuurlijk licht. Leg in de hoek de hoekkast of planken waar u alles kunt opbergen wat u nodig hebt.

Recreatie gebied kan worden gescheiden door een scherm of partitie, evenals met behulp van schuifdeuren. Perfect passende kledingkast met een opklapbed.

Vanuit de woonkamer

Een studie maken in de woonkamer is een geweldig idee. Hiermee kunt u niet alleen uw gang gaan, maar tegelijkertijd ontspannen met uw gezin in dezelfde kamer. Zo'n kantoor past gemakkelijk in de hal met een trap versierd met smeden of houtsnijwerk op een houten balustrade.

Voor een dergelijke woonkamer meubels is multifunctioneel gekozen: het transformeren van banken of zachte hoeken. De tafel kan in het midden van de kamer of bij het raam worden geplaatst. In deze uitvoeringsvorm zal de secretaris er geweldig uitzien, waarvan het deksel kan dienen als een tafelblad. Met de komst van gasten kunt u de werkplek verbergen.

Met keuken

De keuken wordt altijd geassocieerd met koken en eten. Maar moderne vrouwen die veel met computers werken, gebruiken het ook als een studie. Het is tenslotte erg handig.

In kleine keukens kunt u de bar gebruiken waar de laptop zich bevindt. Op ruimere locaties - om muurkasten of rekken te maken, waar u na het werk alles kunt verbergen.Versier de werkplek, kunt u gebruik maken van verschillende keukengerei: mokken - voor het opslaan van pennen, beschilderde borden die - voor een verscheidenheid aan details.

Met bibliotheek

Bijna elke lezer droomt van een kantoorbibliotheek, omdat e-boeken geen papieren boeken zullen vervangen. Het aantal boeken bepaalt hoeveel kasten in de bibliotheek zullen zijn. Zo'n kamer in de moderne wereld is niet alleen een opslagruimte voor boeken, maar ook een plaats die met voordeel kan worden gebruikt.

Om er een studie van te maken, volstaat het om een ​​massieve houten tafel en een comfortabele stoel onder de planken te plaatsen. In dit gebied kun je veilig werken. In een dergelijke ruimte mag het werkgebied niet zelfs worden gescheiden met behulp van partities. Een ruimte vol met boeken zal je immers alleen maar inspireren.

Mooie interieuroplossingen

In een kantoor voor geweldige prestaties moet zelfs de atmosfeer inspireren. Schik een gezellige en mooie ruimte is niet zo moeilijk. Het belangrijkste ding - om één stijl te kunnen weerstaan. Voor degenen die absoluut niets weten over de kenmerken van het interieurontwerp, kunnen kant-en-klare voorbeelden helpen.

Klassiek kabinet

Een studie in een groot landhuis doen, is het in een klassieke stijl regelen. U kunt een wandkast bevestigen, deze vullen met uw favoriete boeken. Donkere gordijnen die bij het meubilair passen, zorgen voor een contrast in het interieur. De vloer komt overeen met het interieur van de kamer.

De werkplek moet in de tegenovergestelde hoek van de kamer worden geplaatst om niet van het werk te worden afgeleid. Lederen stoel zal zeer comfortabel en praktisch zijn. En wanneer de tijd komt om te rusten, kunt u gaan liggen op de lichte bank, die perfect combineert met de toon van de muren en het plafond, of uw favoriete boek lezen door een staande lamp aan te zetten die bij de bank staat om hem te passen.

In moderne stijl

Een modern kabinet maken kost niet veel tijd en geld. Immers, dit is minimalisme in alles: zowel in de setting als in de aankleding van de studie. Hier kunt u bijvoorbeeld een tabel met ongewoon ontwerp plaatsen. Het zal er goed uitzien op een moderne laptop en lamp. Boven de plank kunt u schilderijen plaatsen in de stijl van abstracte kunst. Aanvulling zal dienen als een ladekast zonder patronen en benen. Dit alles zou in felle kleuren moeten worden gerangschikt, wat zal helpen om zich op het werk te concentreren, zonder te worden afgeleid door de heldere kleuren van het behang.

Heren stijl

Een studie voor mannen biedt slechts een beetje ruimte. De tafel kan tegenover het raam worden geplaatst voor een goede verlichting. Met een kleine, comfortabele stoel op wielen kun je door de kamer gaan en de nodige spullen pakken. Op de planken in de hoek kunt u de nodige documenten of boeken plaatsen.

Voor de rest passen een compacte leren stoel, zodat u kunt ontspannen in de pauzes. De kast kan worden ingericht in lichte en donkere kleuren om de ruimte er stijlvol uit te laten zien.

Een studie in een huis of appartement is geen verre droom. Het implementeren van je plannen en het maken van de meest moedige creatieve ideeën is heel eenvoudig. Vooral degenen die al de regels van het werken met de stijl en kenmerken van de selectie van meubels en decor kennen.

Een voorbeeld van de organisatie van de werkplek kan in de volgende video worden bekeken.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer