Harde orthopedische matrassen

De menselijke gezondheid is afhankelijk van verschillende componenten, waaronder kwaliteitsslaap. Met zijn hulp worden alle krachten snel hersteld en blijft de gezondheidstoestand op een optimaal niveau. Experts raden aan om aandacht te besteden aan het oppervlak waarop de slaper ligt. Tegenwoordig is de beste keuze voor veel mensen harde matrassen die uitstekende omstandigheden creëren om het lichaam te ondersteunen.

Soorten oppervlakken

Orthopedische matrassen zijn een geweldige kans om maximale ontspanning van het lichaam te krijgen met optimale ondersteuning tijdens de slaap. Er zijn verschillende classificaties van stijve oppervlakken. Afhankelijk van de oppervlaktestructuur kunnen ze worden onderverdeeld in de volgende groepen:

 • Lente constructie. Matrassen van dit type zijn gemaakt van onafhankelijke veren.Elk afzonderlijk element wordt in een speciale zak of plastic frame geplaatst. Dit laat niet toe dat de veer aangrenzende elementen beïnvloedt en er alleen druk op uitoefent. De stijfheid van dit oppervlak wordt geleverd door speciale opvullers en pakkingen, die op onafhankelijke blokken worden geplaatst. Hiermee kunt u de kenmerken wijzigen zonder de basis van het product te veranderen.

Het aantal veren kan variëren, afhankelijk van het model. Er worden kwalitatieve matrassen overwogen, waarbij deze waarde 500 of meer stukken op een standaard productgebied bereikt. Het moet duidelijk zijn dat hoe hoger deze waarde, hoe duurder het product.

 • Veer. Producten van dit type zijn gemaakt van verschillende lagen natuurlijke of kunstmatige vulstoffen. Ze onderscheiden zich door het ontbreken van een sterk frame, maar dit neemt niet weg dat ze taai zijn. Om dit kenmerk te reguleren, kan het matras uit verschillende lagen van verschillende dichtheid en stijfheid bestaan.

afmeting

Fabrikanten van harde matrassen produceren producten voor verschillende leeftijdscategorieën. De afmetingen van de oppervlakken kunnen heel verschillend zijn. Standaard enkel model kan parameters 80 * 190 cm hebben. Dubbele aanpassingen worden gekenmerkt door verschillende klassieke dimensies:

 • 160x200 cm;
 • 140x200 cm;
 • 160x180 cm

Matrassen met afmetingen van 160, 180 cm en meer zijn bijvoorbeeld geschikt voor koppels. Opgemerkt moet worden dat de matrassen niet-standaardmaten hebben. Dergelijke producten zijn zeldzaam, omdat ze niet speciaal worden gevraagd. Wat betreft de dikte, deze waarde kan variëren over een breed bereik van 5 tot 25 cm. Dunne matrassen kunnen ook moeilijk zijn. Maar ze worden vooral gebruikt als egalisatielaag voor banken of oude bedden.

Aanbevelingen voor gebruik

Harde matrassen zijn geen universele remedie. Natuurlijk dragen ze bij aan de kwaliteitsondersteuning van de wervelkolom, maar ze kunnen ongemak creëren voor bepaalde groepen mensen. Daarom bevelen deskundigen in sommige gevallen het gebruik van dergelijke producten aan:

 1. De beste oplossing is harde matrassen voor mensen die problemen hebben met het bewegingsapparaat. Vaak maken deze oppervlakken het mogelijk om je houding enigszins te egaliseren en de belasting op de wervelkolom te verminderen.
 2. Om gezondheid te voorkomen. Periodiek gebruik van harde oppervlakken laat de wervelkolom niet buigen, wat op zijn beurt het begin van specifieke ziekten vertraagt.

In sommige gevallen kunnen matrassen met een gemiddelde hardheid een alternatief voor dergelijke producten worden. Ze hebben bijna dezelfde functies, maar voor bepaalde groepen mensen zullen ze wat meer op hun gemak zijn.

fillers

Harde matrassen zijn gemaakt van verschillende materialen, waaronder de meest populaire:

 • Kokos kokos. Het materiaal is een vezel, die wordt verkregen uit natuurlijke kokosnoot. De zwaarste natuurlijke producten. Onder de positieve eigenschappen kan worden opgemerkt hoge sterkte en hygiëne. Kokosmatrassen veroorzaken geen allergieën en laten vocht goed door. Om de levensduur van de vezel te verlengen, is deze geïmpregneerd met latex.
 • Sisal. Producten uit de bladeren van de Agave onderscheiden zich door hun universele vochtwerende eigenschappen en hoge sterkte. Er vormt zich geen statische elektriciteit op het oppervlak van het materiaal, het is volkomen veilig voor de mens en veroorzaakt geen allergische reacties.
Kokos kokos
sisal
 • Abaca vezels (textielbanaan).Matrassen worden gekenmerkt door hoge flexibiliteit en elasticiteit. De stijfheid van het oppervlak kan worden vergeleken met producten van kokosnotenkokos.
 • Vilt. Producten is een derivaat van schapenwol of biologisch katoen. Er moet worden gewezen op de hoge dichtheid van het materiaal, dat 145 kg / cu kan bereiken. m. Matrassen zijn erg slecht warm, zodat ze zowel in de winter als in de zomer kunnen worden gebruikt.
Abaca vezels
vilt
 • Spunbond. Het derivaat van polypropyleen kan een dichtheid tot 85 kg / cu hebben. m. Substantie verschilt in klein gewicht. De looptijd van een matras uit een spanbond kan 15 jaar bedragen. De stof is volledig hypoallergeen en milieuvriendelijk. Producten worden gekenmerkt door hoge elasticiteit en hygroscopiciteit.
 • jute. Een andere vertegenwoordiger van natuurlijk materiaal. Perfect bestand tegen vocht, rot niet en is volledig hypoallergeen.
spunbond
jute

Opgemerkt moet worden dat bij de vervaardiging van matrassen al deze stoffen kunnen worden gecombineerd. Hiermee kunt u verschillende zones van stijfheid creëren, die bedoeld zijn voor specifieke delen van het lichaam. Op deze manier past het oppervlak zich aan de persoon aanzijn verblijf aangenaam en lonend maken.

Populaire fabrikanten

De moderne markt is verzadigd met starre orthopedische matrassen. Het is niet altijd mogelijk om de beste productoptie te kiezen. Onder al deze diversiteit zijn er verschillende meest populaire fabrikanten:

 • Ascona. Het bedrijf presenteert vele modellen harde matrassen. Dit product is alleen gemaakt van veilige materialen.
 • Ormatek. Het bedrijf werkt voortdurend aan het verbeteren van hun producten. Alleen hoogwaardige materialen van bekende Europese fabrikanten worden als componenten gebruikt.
 • Toris, consul, evenals andere bedrijven.

Selectiecriteria

Harde matrassen zijn universeel, maar als u ze koopt, moet u meerdere personen overwegen factoren:

 • De leeftijd van de persoon. Een hard oppervlak voor oudere mensen kan ongemakkelijk zijn. Velen van hen geven de voorkeur aan zachtere opties. Hardconstructiespecialisten raden aan om voor kinderen te kopen. Gedurende deze periode wordt de wervelkolom gevormd en moet deze kwaliteitsondersteuning ontvangen. Houd er rekening mee dat voor baby's matrassen alleen met de hulp van een specialist mogen worden geselecteerd.
 • Het gewicht van een persoon. Veel soorten harde matrassen hebben een bovengrens die ze kunnen weerstaan ​​zonder hun eigenschappen te verliezen. Deze parameters worden gespecificeerd door de fabrikant, waardoor u de matras aan uw huidskleur kunt aanpassen. Als u het product koopt zonder rekening te houden met deze factor, kan dit ongemakkelijk zijn.
 • De aanwezigheid van ziekten. Harde matrassen zijn geweldig voor mensen met verschillende soorten osteochondrose en andere aandoeningen van het bewegingsapparaat. Het is belangrijk om de parameters van het oppervlak te kiezen, op basis van de aanbevelingen van de orthopedist. Hiermee kunt u kwaliteitsproducten kopen die niet bijdragen aan de verslechtering van de ziekte.
 • De staat van spierspanning. Veel experts beweren dat een hard oppervlak helpt om sneller te ontspannen. Matrassen van dit type zijn daarom geschikt voor mensen die het lichaam blootstellen aan meer fysieke inspanning (atleten, bouwers). Een alternatief voor een dergelijk oppervlak kan een vlak houten oppervlak zijn dat is bedekt met meerdere dekens.
 • Producent. Geef alleen de voorkeur aan producten van populaire bedrijven die al geruime tijd op deze markt actief zijn.
 • Materiaal. Experts raden aan om matrassen te kopen die gemaakt zijn van natuurlijke vulstoffen. Wat de bekleding betreft, deze moet bij voorkeur van katoen zijn, omdat het zeer goed ademend en volkomen veilig is voor de mens.
 • Size. Het is belangrijk dat de afmetingen van het matras samenvallen met de parameters van het bed waarvoor het is bedoeld. Als het bed afwijkende maten heeft, is het beter om een ​​matras onder de bestelling te kopen.

Voordat u een matras kiest, moet u deskundigen raadplegen. Alleen door alle individuele kenmerken van een persoon te analyseren, kunt u de beste versie van het product kiezen.

Harde matrassen zijn niet alleen prettige sensaties tijdens de slaap, maar ook preventie van uw gezondheid. Daarom, als het belangrijk voor je is, geef je de voorkeur aan alleen zulke modellen.

De volgende video zal u helpen bij het kiezen van een matras.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer