Polyurethaan matrassen

 Polyurethaan matrassen

Orthopedische matrassen hebben al lang een welverdiende plek in de bestverkopende en nuttige bedden. Latex- of kokosmodellen zijn vooral populair bij consumenten. Maar niet iedereen kan dergelijke matrassen betalen. Om het budget te sparen, stellen fabrikanten daarom voor om natuurlijke grondstoffen te vervangen door moderne technologieën en een orthopedisch matras van polyurethaan aan te schaffen.

Hoe is het?

Als we het hebben over productietechnologie, dan kan het voor veel mensen een verrassing zijn, want De basis van polyurethaan-matrassen omvat schuimrubber. Na dit te hebben vernomen, weigert de meerderheid van de consumenten polyurethaan in het voordeel van andere synthetische materialen, aangezien schuimrubber absoluut geen moderne technologieën is en het niet langer in het moderne leven past. Maar dit is helemaal niet het geval.Modern polyurethaanschuim is fundamenteel anders dan het schuim, waaraan we gewend zijn en dat we vaak hebben ontmoet in het oude meubilair van de USSR.

De nieuwe generatie schuimrubber is gecreëerd rekening houdend met moderne technologieën en innovatieve ontwikkelingen, die het materiaal van nieuwe kwaliteiten voorzien:

 • uitvoerbaarheid;
 • veerkracht;
 • elasticiteit.

Moderne matrassen van polyurethaan hebben een lange levensduur en kunnen duurdere high-tech matrassen vervangen. Sommige schuimmodellen worden geproduceerd met verschillende graden van stijfheid aan elke zijde of combineren het basismateriaal met grondstoffen van natuurlijke oorsprong, zoals kokos of kurk. Dergelijke experimenten met vulstoffen verhogen de efficiëntie van de werking en verlengen de levensduur van het product.

Hoewel polyurethaan een volledig synthetisch materiaal is, is het volledig onschadelijk voor de gezondheid, omdat het geen giftige stoffen bevat. Dat is waarom het vaak wordt gebruikt bij de vervaardiging van kindermatrassen. Voor de vulstof wordt meestal structureel polyurethaanschuim gebruikt, nadat het is uitgehard, de structuur verandert en holtes worden gevormd die met lucht zijn gevuld.

Dankzij deze luchtigheid het materiaal is bestand tegen rotten en allerlei bedmijten, het is praktisch niet vervormd en reageert niet op veranderingen in vochtigheid en temperatuur.

Naast de gebruikelijke vulstof, is er een meer dichte polyurethaan, de prijs is respectievelijk hoger. Het is gebaseerd op lege cellen van verschillende groottes. Ze reageren anders op externe invloeden, waardoor ze een balans van zachtheid en elasticiteit behouden en de nodige stijfheid vormen. Bij het kiezen van een product in de winkel is om te beginnen zijn paspoort te bestuderen. Stijfheidsparameters mogen niet groter zijn dan 32 kg per 1 m3.

Wat betreft de prijs, hoe lager het is, hoe minder dichtheid en comfort. Aangezien polyurethaan matrassen in de middelste prijscategorie vallen voor hun segment, zou u niet veel moeten besparen op de aankoop. Koop ook geen producten met dit vulmiddel voor kinderen jonger dan een jaar, het zal niet de gewenste mate van stijfheid bieden.

Hoewel polyurethaan luchteigenschappen heeft, Het moet periodiek worden geventileerd en gereinigd met een stofzuiger. Als er een plek op de matras verschijnt, moet deze zo snel mogelijk worden verwijderd met behulp van huishoudelijke chemicaliën.Drogen is buitenshuis beter, vermijd verwarmingstoestellen en open vuur.

Net als andere orthopedische producten moet polyurethaan periodiek worden omgedraaid, waarbij van zijde moet worden veranderd. Dit is nodig om te voorkomen dat er deuken ontstaan ​​en om het orthopedische effect te behouden.

Voors en tegens van het materiaal

Een van de belangrijkste eigenschappen van de PU-schuimmatras is de orthopedische eigenschap en volledig herstel van de vorm na het slapen. Maar er zijn nog andere voordelen die aantrekkelijk zijn voor consumenten:

 1. Goede prijs-kwaliteitverhouding.
 2. Weerstand tegen verval.
 3. Hypoallergeen.
 4. Absolute veiligheidsvuller.
 5. Gebrek aan vervorming en behoud van efficiëntie met een lange levensduur.
 6. Gemakkelijke zorg met alle beschikbare middelen (inclusief water).
 7. Herhaalt de anatomische contouren van het lichaam, wat helpt om maximale ondersteuning en ontspanning van spieren tijdens de slaap te garanderen.
 8. Door de juiste ondersteuning van de wervelkolom, voorkomt het bloedstagnatie en verbetert het de bloedcirculatie.
 9. Voorkomen dat doorligwonden. Dat is de reden waarom dergelijk beddengoed wordt aanbevolen voor mensen met overgewicht, voor bedlegerige patiënten of voor patiënten na een operatie.
 10. Gemakkelijk te transporteren.Indien nodig wordt de matras opgerold tot een compacte rol die zelfs in een personenauto past.

Maar ondanks zoveel positieve eigenschappen heeft polyurethaanvuller zijn nadelen:

 1. Goedkope modellen worden zeer snel vervormd en verliezen hun oorspronkelijke uiterlijk.
 2. Behoefte aan constante zorg en reiniging.
 3. De looptijd is niet meer dan tien jaar. Na een vaste periode wordt het materiaal vernietigd en verliest het zijn oorspronkelijke orthopedische eigenschappen.
 4. Het materiaal is volledig synthetisch, dus de vraag rijst vaak - hoe het gevaarlijk kan zijn voor de gezondheid.

Soorten matrassen en hun kenmerken

Net als andere orthopedische matrassen, zijn PPU's onderverdeeld in veer en veerloos:

 • De eerste categorie omvat onafhankelijke veerblokken en veren van continu weven. Deskundigen beschouwen de eerste groep als betrouwbaarder en efficiënter, omdat de veren niet van elkaar afhankelijk zijn en een betere lichaamsondersteuning bieden.
 • Springless-modellen worden niet alleen gevuld met polyurethaanschuim, maar ook met kokosnoot, latex. Er zijn modellen met een vulmiddel uit een polyurethaan kruim en een van de soorten PPU - Memory Form, en er kunnen ook matrassen met gel-inserts zijn.Dit materiaal wordt ook wel visco-elastische PUF genoemd. Een matras met een dergelijk vulmiddel onthoudt de druk van een persoon en herhaalt de vorm van zijn lichaam tijdens de slaap en neemt dan langzaam zijn oorspronkelijke uiterlijk aan.

Ook polyurethaanschuim wordt gedeeld door dichtheid:

 1. Standard.
 2. Zacht (super zacht).
 3. Hard.
 4. Zeer moeilijk.

afmeting

Op maat zijn matrassen van PUF onderverdeeld in drie hoofdtypen: één, twee, anderhalf. Unaire en dubbele opties verschillen alleen in grootte van elkaar en hebben een verhoogde dichtheid. Dergelijke matrassen worden beschouwd als de meest praktische modellen en zijn geschikt voor een lange rustperiode.

Dubbele modellen verschillen niet alleen qua grootte, maar ook qua dichtheid. Het kan aan beide kanten van het product anders zijn, dergelijke modellen worden als tweezijdig beschouwd. Sommige consumenten vervangen een dubbele matras door twee, waarvan de afmeting 190 x 80 cm is, zodat elk individu de eigenschappen kan kiezen die hij nodig heeft, maar in één bed. Een ander soort maat is niet standaard. Het is meestal op maat gemaakt om te bestellen voor bedden van afwijkende formaten, zoals bijvoorbeeld 60 x 140 cm.

Naast de afmeting van de omtrek zijn de schuimmatrassen verdeeld in dikte.De meest populaire producten zijn 10 cm en zijn gemaakt met een speciale technologie, waardoor de matras kan worden gewassen.

beoordelingen

Om niet te worden verward met het kiezen van een matras, is het voor het kopen beter om kennis te maken met klantbeoordelingen. We hebben een overzicht gemaakt van de populairste modellen bij consumenten:

 • IKEA. Kopers van matrassen van polyurethaanschuim van dit merk zijn het belangrijkste pluspunt - dit is de prijs. Als u kiest voor de stijfheid, worden consumenten aangetrokken tot meer rigide modellen. Hoewel het meest populair is Beding. Dit is een enkellaags matras van PUF, dat geschikt is voor elke categorie klanten voor dagelijks gebruik. Wordt geleverd met een afneembare hoes die kan worden vervangen of gewassen.
 • MATROLUXE. Oekraïens merk, dat het vertrouwen van klanten won. Kopers hebben een lange levensduur en geen vervorming, zelfs op kindermodellen, omdat de producten bestaan ​​uit polyurethaan met hoge dichtheid. Er is ook een verwijderbare hoes gemaakt van 100% katoen. Dit zorgt voor volledig hypoallergeen en ademend. Bovendien geven kopers een groot aantal kleuren aan de pro's.
 • Big Roll is een model dat hoort bij veerloze matrassen. Als je de beoordelingen vergelijkt, zijn velen het erover eens dat deze matras geschikt is voor mensen die gewend zijn te slapen op een hard oppervlak. Het vullen van polyurethaanschuim van verschillende dichtheid biedt ondersteuning voor de rug en een combinatie van wol en katoen tussen de vulstof en de toplaag vormt het winter-zomereffect. Wat het transport betreft, kan deze in een rol gedraaide matras vanuit de winkel naar het huis in de hand worden getransporteerd.

Hoe polyurethaan wordt gemaakt, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer