Kokosmatras in de wieg

Bij de geboorte van de baby moet u niet alleen zorgen voor de aanschaf van een babybedje en het benodigde linnengoed. Het is belangrijk om de pasgeborene een comfortabele en goede nachtrust te bieden, wat heel goed mogelijk is als u een mat koopt met een stevige structuur en een glad oppervlak. Dit is volgens kinderartsen en orthopedisten de kokosmatras in de wieg. Om de gezondheid van de baby niet te schaden, moet je voor het kopen rekening houden met alle nuances van een dergelijke eenheid, de voordelen, nadelen en de mate van invloed op het lichaam van het kind kennen.

Voordeel en schade

Kokosmatrassen voor kinderen staan ​​vandaag in de schijnwerpers. Ze worden gekocht voor kinderen van verschillende leeftijden en gewichten, waarbij ze voor elk kind afzonderlijk worden geselecteerd. Modellen van matten voor kinderen worden uitgevoerd op een veerloze basis.Het belangrijkste voordeel van dergelijke opvulling is het orthopedische effect op de vorming van de houding van kinderen.

Zo'n matras is preventief, omdat het in de eerste levensjaren voorkomt dat rugklachten optreden. En als het kind op de leeftijd van drie jaar afwijkingen in de juiste positie van de wervelkolom heeft, is het de kokosmatras die genezing zal krijgen, terwijl later (op school en in de adolescentie) het moeilijk of zelfs onmogelijk zal zijn om van spinale ziekten af ​​te komen zonder een reeks speciale oefeningen.

De extra's

Naast het orthopedische effect hebben de kokosmatrassen van kinderen andere voordelen:

 • vanwege natuurlijke oorsprong veroorzaken ze geen allergieën en irritatie van de gevoelige huid van de baby;
 • ze onderscheiden zich door uitstekende praktische kenmerken en stijfheid, ze elimineren de ineenstorting van het lichaam onder belasting op de mat;
 • sluit de vorming van schimmel, schimmel en rot uit;
 • goede luchtuitwisseling hebben;
 • ze zijn milieuvriendelijk en veilig in gebruik, vanwege de structuur van het apparaat en de afwezigheid van metalen elementen die geen statische elektriciteit accumuleren en de gezondheid van het kind niet schaden;
 • afhankelijk van de structuur van het blok, kunnen ze hetzelfde zijn of verschillen van twee zijden (met verschillende mate van stijfheid van de mat voor kinderen van verschillende leeftijden);
 • bestand tegen vocht en absorptie van geuren, stoot geen giftige geuren uit die ongemak, duizeligheid, gebrek aan lucht veroorzaken;
 • ontworpen voor een lange levensduur, zijn veerkrachtig, bestand tegen vervorming;
 • comfortabel en comfortabel, maak de slaap van het kind niet alleen sereen, maar ook correct, draag bij aan de juiste vorming van de bochten van de wervelkolom en uniforme verdeling van de belasting van het lichaam;
 • de warmteoverdracht regelen, de oppervlaktewarmte in de winter behouden en afkoelen in het warme seizoen;
 • vervaardigd in bulk en individueel, op bestelling.de ac van een rijpe kokosnoot heeft een donkerbruine tint en is daarom bestand tegen defo

cons

Voor alle verdiensten is de kokosmatras niet ontworpen voor activiteiten voor kinderen: je kunt er niet op springen en erop springen. Dit kan leiden tot breuk van het blok, omdat het niet uitrekt. Bovendien is het matras van kokosnootchips duur, wat een zekere drempel vormt om een ​​aankoop te doen.Daarom moeten sommige ouders budgetopties kopen die kunnen worden gemaakt van materialen van lage kwaliteit met rubberlatex, wat een scherpe rubbergeur geeft.

Aangezien de gezondheid van kinderen afhankelijk is van volwassenen, en het ontwerp van de matras van kokosvezel echt helpt bij het vormen van de houding van kinderen, moet u geld in de juiste matras investeren om problemen met de ontwikkeling van het skelet in de toekomst te voorkomen.

Soorten vulstof

Er zijn twee soorten kokosvullers: chips en natuurlijke vezels. Beide typen zijn bestand tegen temperatuurveranderingen, hebben geen geur. Spaanmatrassen zijn tegenwoordig enigszins anders dan de eerste modellen, bekend om het feit dat ze tijdens het lange gebruik zijn verkruimeld.

Kokosvuller is een natuurlijk materiaal in zijn oorsprong. Koyra wordt verwijderd van rijp kokosnoot fruit en ongeveer een maand geweekt, waarna ze worden uitgekamd, naar de productie worden gestuurd en alleen kindermatrassen worden gemaakt van lange vezels. Om het blokontwerp elastisch te maken, is het geïmpregneerd met natuurlijke latex. Dus haal de kokosvezel, deze matrassen worden tegenwoordig erkend als de beste eenheden voor babybedjes.

types

Afhankelijk van de structuur van het blok, kunnen ze monolithisch zijn (gemaakt van een enkele laag) en gecombineerd (aangevuld met een andere pakking). Tegenwoordig is het gecombineerde type kokosmatten bijzonder populair. Naast het kokos, behandeld met latex, wordt het kokosblok gemaakt met behulp van de naaldgestikte methode (de vezel wordt genageld aan de geweven basis). Zo'n mat is behoorlijk hard, maar inferieur qua duurzaamheid aan kokosvezel.

Volgens de structuur hebben kokosmatrassen altijd een stijve basis. Voor baby's bieden handelsmerken orthopedische modellen van met latex geïmpregneerde kokosvezels. Sommige fabrikanten produceren ontwerpen voor speciale gelegenheden (bijvoorbeeld wegmatten in de wandelwagen), met verschillende diktes en afwijkende afmetingen.

Modellen vanaf twee jaar worden aangevuld met holofiber, vilt, schapenwol, boekweit en katoen (de minimumlaag is 1 cm). Dubbelzijdige ontwerpen zijn erg handig, ze kunnen langer worden gebruikt, de merken produceren modellen met een combinatie van kokosmat en een laag latex. Dergelijke modellen besparen het gezinsbudget zonder de kwaliteit van de matras te verliezen.

Het veerachtige blok heeft alleen een orthopedisch effect als het een groot aantal onafhankelijke veren van kleine diameter gebruikt, in individuele gevallen gekleed.Dergelijke ontwerpen zijn echter gecontra-indiceerd bij kinderen, hoewel de veren aan beide zijden bedekt zijn met een laag kokosvezels.

Bedek de stof

Een van de verschillen matrassenmat kind mat - zijn natuurlijke textiel. Bij de productie van verschillende stoffen. De meest populaire en correcte stofferingstypen zijn katoen, calico, gebreide kleding. Hun belangrijkste voordeel is hypoallergeen en antislip, dus beddengoed verzamelt zich niet in een hoop wanneer de baby in een droom verandert.

Bij de kleurkeuze zijn er geen beperkingen. Bedrijven bieden verschillende ontwerpthema's: van monofonisch tot licht en kleurrijk. Upholstery (covers) patroon kan universeel of speciaal zijn (apart voor jongens en meisjes).

afmeting

De parameters van kindermatrassen zijn afhankelijk van de grootte van het bed zelf. Het is belangrijk om een ​​model te kiezen, zodat er geen vrije ruimte is tussen de rand van de matras en de zijwand van het bed. Anders kan een kleine kinderhand of voet in de gleuf komen, wat de baby kan verwonden.

Standaardformaten van kokosmatrassen voor kinderen zijn 120 x 60, 140 x 70, 160 x 70, 160 x 80, 125 x 65 cm. Elke parameter is bedoeld voor een specifiek model.bedden, dus de keuze van het blok moet solide zijn, rekening houdend met alle nuances. Het is belangrijk om rekening te houden met de dikte van de kindermatras.

In aanvulling op de lengte en breedte van het model, geven fabrikanten meestal de dikte aan (bijvoorbeeld afmetingen 120x60x10 spreken over de lengte, breedte en hoogte van het blok). De hoogte van de kokosblokken is klein (6, 8 cm), standaard (10 cm) en in structuren van het gecombineerde type tot 14 cm. De beste indicator voor de dikte is het merkteken van 10 cm.

Fabrikanten en modellen

Kokosmatrassen in de wieg zijn te vinden in de opstelling van elke grote fabrikant. Dergelijke ontwerpen worden met de grootste zorg ontwikkeld, waarbij elk klein ding wordt geteld. BOm het navigeren in een rijke selectie producten eenvoudiger te maken, kunt u het model van bewezen bedrijven verkennen met veel positieve feedback

 • Plitex unior - budget bilaterale matrassen met orthopedisch effect van kokos kokos en latexlaag, gekenmerkt door goede elasticiteit, stijfheid, de aanwezigheid van een afneembare hoes van calico.
 • Askona - matrassen van een binnenlandse onderneming, met een gemiddelde mate van stijfheid en een goed orthopedisch effect, aangevuld met een antisliplaag van katoen.
 • "Sakura" Bambini Mishutka - constructies van het gecombineerde type op een veerloze basis, vervaardigd van kokos- en latexvezels, met toevoeging van katoen, gekenmerkt door een winter-zomerbedekking.
 • Babyslaap incanto - ademende latex-kokosmatrassen met een antimicrobieel omhulsel van het verwijderbare type bestand tegen stofophoping, met een hoge mate van bruikbaarheid en comfort.
 • "Consul" Beer - veerloze matrassen van een monolithisch plan met een hoge mate van stijfheid, een kokosnoot kokos basis met een laag van 9 cm en een katoenen additief, met een orthopedisch effect, impregnatie van de hoes met zilverionen.
 • "Ormatek" Kids Classic - klassieke monolithische structuren gemaakt van kokosvezel met een dikte van 7 cm en een hoge stijfheid, geschikt voor het verlichten van spierspanning, met uitzondering van de mogelijkheid van het optreden van een overtreding van de houding, speciaal ontworpen voor pasgeborenen en kinderen onder de drie jaar oud.
 • Decolores - perfecte hypoallergene constructies die hun vorm behouden, zorgen voor een stoere, maar handige, comfortabele ligplaats, gemaakt van kokosvezel.
 • Lapsi cocolatex lux - bilaterale modellen van premiumklasse, gekenmerkt door hoogwaardige en praktische kenmerken, vervaardigd van natuurlijke materialen en met het effect van "geheugen".

Hoe te kiezen?

Voordat u koopt, dient u uw arts te raadplegen, omdat alle matrassen individueel zijn en een andere configuratie hebben. De winkel moet de verkoper vragen om een ​​certificaat van kwaliteit en naleving van de veiligheidsnormen. Het is belangrijk om aandacht te besteden aan het percentage latex in het blok.

De hoofdregel bij uitstek - de matras moet verend zijn.

Het kan anders zijn (monolithisch, bladerdeeg, gecombineerd), maar de basis moet worden gemaakt van kokosvulling. De eerste kindermatras moet monolithisch zijn, zonder extra vulling, zeggen orthopedisch artsen. De componenten van het blok moeten worden geïmpregneerd met een antimicrobiële stof (het blok moet bij voorkeur worden behandeld met zilverionen). Na 2-3 jaar kunt u de matras verwisselen en een constructie kiezen uit een voet van kokosnoot met de toevoeging van een laag latex of polyurethaanschuim.

Houd bij het kopen rekening met het gewicht van het kind: de mat mag niet buigen, het is belangrijk dat het oppervlak vlak blijft. Bovendien is het noodzakelijk om rekening te houden met de grootte van het bed: als de matras groot is, buigt deze, waardoor hobbels ontstaan ​​en de wervelkolom van de baby wordt beschadigd. De aankoop moet persoonlijk worden uitgevoerd om de hoes te kunnen openritsen en de plamuur te zien. In de juiste opties kunt u altijd de kwaliteit van de opvulling controleren:

 • matras van rijpe kokosnoot heeft een donkerbruine tint, daarom bestand tegen vervorming;
 • de lichtbruine kleur van het blok duidt op een korte levensduur en het dreigende uiterlijk van deuken;
 • in monolithische structuren moet de dikte ervan minimaal 3-6 cm bedragen;
 • als een kind een matras van het gecombineerde type krijgt, moet elke laag kokosvezel meer dan 1 cm zijn.

Vergeet de kleur van de matrasbekleding niet. Ondanks het feit dat het apparaat wordt bedekt met beddengoed, is het beter om een ​​model met afbeeldingen te kiezen op basis van praktische overwegingen. Dus het zal er langer representatief uitzien.

Bij het kiezen van een model dat rekening houdt met het budget, is het de moeite waard om in gedachten te houden dat een goed blok kwalitatief hoogwaardige vulling niet goedkoop kan zijn. Gemiddeld varieert de prijs van een kokosmatras van 2500 tot 5500 roebel. Hoe beter de kwaliteit van de componenten, het stoffeermateriaal en extra uitrusting, hoe hoger de kosten van het model.

Hoe te geven?

Het is geen geheim dat om de levensduur van een matras te verlengen, de verzorging ervan correct moet zijn. Om het blok lang zijn kwaliteiten te laten behouden, is het de moeite waard om een ​​aantal aanbevelingen te overwegen:

 • de matras betekent niet wassen: het is de moeite waard om een ​​extra afneembare hoes te kopen met een rits (als er niemand is);
 • naast natuurlijk textiel moet de hoes waterdicht zijn (behoud van de binnenkant van de eenheid);
 • van tijd tot tijd moet de matras worden geventileerd en omgekeerd (ten minste eenmaal per seizoen);
 • periodiek moet u de positie van de zijkanten van de schouders en benen veranderen, waarbij u de matras draait (dit voorkomt aankoeken);
 • om huisstofmijt te voorkomen, kan de unit voorzichtig worden opgezogen met een conventionele stofzuiger;
 • het drogen van de matras wordt op een natuurlijke manier in een horizontale positie op een hard oppervlak uitgevoerd;
 • als er veel vervuiling is, neem dan contact op met een gespecialiseerde stomerij (niet meer dan 1 keer in 3 jaar).

Naast de basisregels van zorg, is het noodzakelijk om ervoor te zorgen dat het kind niet op de matras rijdt, anders kunt u het oppervlak van de kokosblokken bederven (de vezels zullen bewegen of breken).

beoordelingen

De strengste censors van kokosmatrassen zijn liefhebbende ouders. Bij het achterlaten van beoordelingen op de websites van verkopers van dergelijke matrassen, merken zij op dat de ontwerpen met kokosverpakking voldoen aan de gestelde eisen.Mats gemaakt van kokosvuller buigen echt niet onder het gewicht van een kind, ze zijn goed geventileerd en vervormen niet met de tijd. Zorgzame ouders vermelden dat kinderen die in babybedjes op kokosmatrassen slapen geen allergieën vertonen, dat de kinderenslaap lang en ongestoord is.

Kokosmatrassen zijn het meest natuurlijk, milieuvriendelijk en duurzaam - beschouwen als liefhebbende ouders. Het zijn deze matjes die baby's de juiste houding kunnen geven.

Hoe u een kindermatras kiest, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer