Orthopedische matrassen voor kinderen

 Orthopedische matrassen voor kinderen

Kinderen - het meest waardevolle in het leven. Het is belangrijk om hen niet alleen goede voeding en zorg te bieden, maar ook om te zorgen voor het comfort van rust. Om hun humeur positief te laten zijn en hun houding correct en mooi te maken, kan men niet zonder een speciale matras die zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de belasting op alle delen van de wervelkolom terwijl de baby slaapt. Dit soort matten zijn kinderorthopedische matrassen.

Eigenschappen, voors en tegens

Kinderorthopedische matrassen hebben een glad oppervlak, optimale stijfheid en hebben bepaalde afmetingen. Afhankelijk van de specifieke leeftijdsgroep waarvoor ze worden uitgevoerd, varieert de dikte ook (van 8 tot 15 cm).Ze zijn een speciale eenheid die twee taken uitvoert: het biedt een comfortabele rust en maakt het goed.

De voordelen van orthopedische matrassen zijn onder andere:

 • normalisatie van metabolische processen van het lichaam, verbetering van de bloedstroom;
 • verlichten van spierspanning, hun volledige ontspanning;
 • preventie van spinale ziekten;
 • vermindering van pijn (met scoliose, slechte houding, lage rugpijn, gewrichten);
 • goede ondersteuning van het hele lichaam, ongeacht de positie van het kind (op de rug, buik, zijkant);
 • ontwikkeling van mattenontwerp rekening houdend met de leeftijdskarakteristieken van kinderen;
 • breed leeftijdbereik (van pasgeborenen tot tieners);
 • hypoallergeen basismateriaal met antimicrobiële impregnatie, niet-irriterend voor gevoelige babyhuid;
 • berekening van de dagelijkse operatie binnen enkele jaren;
 • uitstekende luchtuitwisseling, voorkomen van het uiterlijk van de omgeving voor schimmels, schimmels en rot;
 • het variëren van de mate van stijfheid afhankelijk van het model (dubbele versies met een oppervlak van verschillende stijfheid);
 • weerstand tegen vocht in veerloze ontwerpen;
 • het gebruik van materialen die niet onderhevig zijn aan vervorming onder het gewicht van het kind;
 • een breed scala aan matrassen met verschillende natuurlijke hoezen.

Het nadeel van orthopedische blokken is de fragiliteit van de matten in monolithische blokken. Ondanks het feit dat ze zijn ontworpen voor verschillende gewichten van het kind, bieden dergelijke ontwerpen helemaal geen verhoogde activiteit van kinderen. Ze kunnen niet springen, springen: dit zal leiden tot het afbreken van het blok en de vraag doen rijzen van het kopen van een nieuw blok.

Het belangrijkste nadeel van sommige orthopedische matrassen is de aanwezigheid van schadelijke kleefstoffen. (bijvoorbeeld fenol en ethanol, die niet lang eroderen en daarom hun toxiciteit niet verliezen). Bovendien zijn complexe ontwerpen uit een combinatie van natuurlijke materialen duur, wat een zekere barrière vormt tussen de koper en het gewenste product, waardoor er voor een ander model moet worden gezorgd, rekening houdend met het beschikbare budget.

types

Alle bestaande matrasontwerpen zijn in de lente verdeeld en zijn veerloos. De eerste modellen zijn uitgerust met veren en hoewel sommige (van het onafhankelijke type) als orthopedisch zijn gepositioneerd, is hun orthopedisch effect klein.

De structuur van de veereenheid is een constructie met veren in de middelste, gesloten lagen van orthopedische vulstof en lagen van extra pakking. Elk van de veren (van 100 tot 250 stuks per 1 m² M.) bevindt zich verticaal en heeft een elastische, gedraaide vorm. In het beste geval kunnen dergelijke constructies worden gekocht voor afstudeercursussen voor tieners, waarvan het skelet praktisch is gevormd. Het enige correcte en toegestane type veerblok is de variant met onafhankelijke veren.

In dit geval zijn de stalen elementen verpakt in textielafdekkingen (elk afzonderlijk). Om het frame met de veren solide te maken, worden de fragmenten met elkaar verbonden door middel van de covers. Met deze functie kunt u de juiste ondersteuning voor de wervelkolom bieden.

Om een ​​onafhankelijke eenheid een orthopedisch effect te laten hebben, worden aan de boven- en onderzijde van het veerframe een solide veerloos vulmiddel en een extra verwarmingslaag toegevoegd. In sommige modellen van het blok met onafhankelijke veren worden warme en dunne lagen aan beide zijden gebruikt (voor verschillende periodes van het jaar). In veermatrassen van het afhankelijke type vormt een belasting een golf, meer elementen zijn betrokken bij afbuiging, dus de positie van de wervelkolom zal onnatuurlijk zijn, waardoor de rug van het kind dag na dag wordt getraumatiseerd.

Veerconstructies zijn gevaarlijk voor de gezondheid van kinderen, ongeacht hoe de fabrikanten het tegenovergestelde bewijzen.Ze hebben metalen elementen die statische elektriciteit accumuleren en hebben daarom een ​​negatief magnetisch effect op het lichaam van de kinderen.

Bij actieve kindergames kunnen dergelijke ontwerpen de veren breken, wat het kind kan verwonden.

Kenmerken van de structuur van veerloze matrassen

Springless matrassen zijn gemaakt van gecomprimeerde fillers, waarin geen metalen elementen zitten. Daarom zijn ze veilig, hebben ze geen vervelend krakend geluid en zijn ze niet veerkrachtig. Ze zijn:

 • monolithisch, in de vorm van een massieve mat;
 • gecombineerd, van een basis en extra lagen.

Dergelijke constructies zijn handig, ze schommelen niet, ze zijn goed geventileerd, gemakkelijk te transporteren en zijn bestand tegen een grote gewichtsbelasting. Ze worden zelfs in een stoelbed gekocht, als er geen gebruikelijke wieg is. En dankzij de verschillende afmetingen is het niet moeilijk om de juiste eenheid voor de verlengde fauteuil te kiezen.

stijfheid

Door het type stijfheid zijn orthopedische matrassen hard en matig hard. De dichtheid van het blok is afhankelijk van de componenten: hoe dichter de pakking, hoe harder de matras. Om de mate van stijfheid van het blok te variëren, gebruiken fabrikanten niet alleen een andere vulstof,maar ook de andere locatie. Als latex bijvoorbeeld wordt toegevoegd aan de boven- en onderrand, zal een dergelijke matras hard zijn.

Als de kokosvezel de kern is en de latex een supplement is, zal het blok matig stijf zijn. Met deze techniek bereikt u de gewenste stijfheid zonder de matras van comfort te beroven.

afmeting

De afmetingen van de kindermatras zijn afhankelijk van de grootte van het bed. Voor zeer jonge kinderen zijn deze parameters 50x60 cm, 100x60 cm, 120x60 cm. Dit zijn opties voor pasgeborenen en baby's. Voor oudere baby's bieden fabrikanten matten in maten aan. 140x70 cm, 80x150 cm, 70x160 cm, 80x160 cm. Dergelijke modellen zijn goed voor kinderen van voorschoolse leeftijd.

Matrassen voor schoolkinderen meer: ​​afhankelijk van de groei van het kind, zijn hun afmetingen 60x170 cm, 170x80 cm, 80x180 cm, 80x190 cm, 80x200 cm, 90x200 cm. Matrasmaat 190x80 cm en meer kan goed worden gebruikt door een volwassene.

fillers

De belangrijkste vullingen van kindermatrassen met orthopedisch effect zijn:

 • natuurlijke of synthetische latex;
 • ortofayber;
 • struttofayber;
 • kokos vezel.

Alle soorten vulling zijn van hoge kwaliteit en elasticiteit, ze zorgen voor een glad en stijf oppervlak van het bed en kunnen met elkaar worden gecombineerd:

 1. Latexmatrassen hebben gaten met verschillende diepte en diameter in verschillende delen van de mat. Met deze functie kunt u de belasting op het lichaam gelijkmatig en voorzichtig verdelen. Kunstmatige latex (waterlatex) in zijn structuur is vergelijkbaar met het natuurlijke analogon, maar het is iets taaier, hoewel de indicatoren voor hypoallergeniciteit, ventilatie en ondersteuning voor vochtbalans vrij hoog zijn.
 2. Kokosnoot, een product van kokosschilverwerking, wordt gekenmerkt door een geperste structuur en een karakteristieke bruinachtige kleur. Dergelijke vulling is een van de beste, heeft een hoge orthopedische prestaties. Maak op de basis harde en matig harde matrassen voor de preventie van vele aandoeningen van de wervelkolom.
 3. Ortofiber - materiaal met uitstekende ademende eigenschappen en duurzaamheid. In zijn structuur is het een elastisch blok met goede orthopedische eigenschappen. Niet gevoelig voor promineniyu en tranen. Deze vulstof heeft hoge hittewerende eigenschappen en wordt na gebruik snel hersteld.
 4. Streamfiber is een synthetisch materiaal gemaakt van polyestervezels. Het wordt vaak aangevuld met extra vullingslagen van andere veerloze vullers (om niet alleen orthopedisch, maar ook een aanvullend effect te bereiken: fysiotherapie, warm, geventileerd, ontspannend). Dit is een van de duurste vullingen.

Hoe een kwaliteit kiezen?

Om te beginnen moet u onmiddellijk begrijpen: zachte ontwerpen zijn uitgesloten. Het is onaanvaardbaar dat het kind in de put van de matras valt. Je moet een matras zo kiezen dat het de grootte van het bed is. In de wieg is dit vooral belangrijk om letsel aan de armen of benen van kleine kinderen te voorkomen als ze tussen de eenheid en de wiegwand vallen.

In ieder geval is het noodzakelijk om de lenteloze versie te prefereren. Als er een noodzakelijk model is en geld wordt toegestaan, is het beter om een ​​matras met twee verschillende zijden aan te schaffen op de mate van stijfheid. Bij het kopen, is het belangrijk om de regel te overwegen: hoe jonger het kind is, hoe steviger het matras. Je moet niet aannemen dat een hard matras een blok is dat lijkt op een houten structuur. Het is zelfs strak, maar snijdt niet in het lichaam, zorgt voor een comfortabele nachtrust en stelt u in staat om elke natuurlijke houding aan te nemen. Bovendien kunt u vandaag een versie met verschillende zijden kopen, waarvan er één een verzachtende laag met vulling over de orthopedische laag heeft.

Kinderen die allergisch zijn, kunnen geen matrassen kopen met een vulling zoals wol of paardenhaar. Het kokosblok met rubberen of latex coating is niet geschikt voor hen, paren waarvan de gezondheid van baby's kan schaden.

Let bij het kopen op de geur van de mat: als een bepaald aroma wordt opgemerkt, is het beter om zo'n matras te weigeren. Kinderen die gevoelig zijn voor allergieën kunnen hoesten, diep ademhalen, gebrek aan lucht en hoofdpijn ervaren als ze zo'n blok gebruiken.

Daarnaast is het belangrijk om te bedenken dat een orthopedisch matras voor een kind:

 • persoonlijk voor hem gekocht;
 • heeft altijd een hoes gemaakt van natuurlijke antislipstof;
 • moet perfect in het bed passen (hobbels en holtes zijn uitgesloten);
 • komt overeen met de lengte van het kind met een marge in lengte en breedte (ten minste 20 cm lang en 30 cm aan elke zijde);
 • vaak aangevuld met een kap met een mechanisme van thermoregulatie (houdt de warmte vast in de winter, elimineert overtollig vocht in de zomer, houdt de matras droog);
 • heeft een perfect vlak oppervlak zonder reliëf;
 • gebruikt met baby kussen;
 • idealiter bevat geen elektrostatische spanning,gevormd door een combinatie van metalen elementen en een synthetische hoes;
 • niet gekocht volgens het principe van "voor groei", omdat het schadelijke additieven kan bevatten.

We kiezen op basis van leeftijd

Als u een orthopedisch matras voor het kind kiest, is het de moeite waard om een ​​aantal factoren in overweging te nemen. We mogen de leeftijdsgrens niet vergeten, want wat is toegestaan ​​voor een tiener is absoluut niet geschikt voor een baby. Bij het kopen, is het belangrijk om te onthouden: de bepalende factor is niet de advertentie van de verkoper, maar de gezondheid van het kind.

Het is belangrijk om de juiste ontwikkeling van de houding van de baby niet te missen. Een kind tot drie jaar is gemakkelijker om te gaan met problemen met een slechte lichaamshouding. Om dit te doen, moet je het juiste en harde matras in bed kopen. Het ontwerp van het blok voor kinderen van 2, 3, 4 jaar is gekoppeld aan een starre veerloze eenheid.

Op de leeftijd van 4-5 en tot 10 jaar kan de ontwikkeling van scoliose vorderen. Dit is verbonden, ook met grote gewichtsbelastingen: het zijn vaak de zeer zware handboeken, de constante zitten op de ongeschikte voor dit meubilair op school zijn de oorzaak en gevolg van de enorme schade aan de gezondheid van kinderen. Op deze leeftijd (en vooral op 6, 7, 8 jaar) kun je in geen geval springmatrassen kopen.Het is belangrijk om een ​​sparende veerloze eenheid te kiezen die de spanning verlicht en, samen met een regelmatig verloop van fysieke oefeningen, zal helpen de juiste positie van de wervelkolom te herstellen. Kies een hard of redelijk hard blok.

Adolescentie (10 - 15 jaar) - het gevaarlijkst, omdat het gedurende deze periode heel snel verandert. Als er geen problemen zijn met de wervelkolom, kunt u een blok oppakken met een matige mate van stijfheid. We moeten echter niet vergeten dat het skelet nog steeds zijn formatie voortzet, dus u moet niet met een veerblok experimenteren, zelfs als het van het gecombineerde type en onafhankelijke veren is. Deze optie kan later worden gekocht en vervolgens, als de gezondheid dit toelaat. Als u om medische redenen een matras voor tieners kiest, moet u kiezen voor bilaterale veerloze modellen.

Hoogst gewaardeerd

In een grote verscheidenheid aan producten raken merken gemakkelijk in de war. Om een ​​idee te hebben van goede matrassen, moet u kijken naar de producten van bewezen bedrijven met een hoge score op de markt van nuttige producten voor de gezondheid van kinderen:

 • "Ormatek" Kids Classic - matrassen van gemiddelde hardheid, perfect doorlaatbaar voor vocht, in staat om een ​​grote belasting te weerstaan ​​en de tegendruk op de lichaamsweefsels van de baby te verminderen.Ze onderscheiden zich door hoge praktische kenmerken en zijn gegarandeerd voor maximaal 5 jaar.
 • Perrino "Baby" - unieke ontwerpen van het gecombineerde type met een uitstekend orthopedisch effect. Draag bij aan de juiste ontwikkeling van de houding en bezit een kern van zeer elastische latex met antibacteriële eigenschappen.
 • "Sakura" Bambini Mishutka - veerloze matrassen van het gecombineerde type kindermatras, met als opvallend kenmerk de aanwezigheid van een speciale hoes "winter-zomer". Comfortabel ontwerp van latex en kokosnoot, aangevuld met katoen.
 • Ascona Mediflex Star Kids - modellen van binnenlandse fabrikanten, gemaakt van latex en orthopedisch schuim, bestand tegen gewichtsbelastingen en vervorming, gekenmerkt door een uniforme verdeling van de belasting op het lichaam van het kind.

beoordelingen

Kinderen kiezen het beste voor hun kinderen en laten veel feedback achter op fora die zich bezighouden met de gezondheid van kinderen. Als volwassenen zelf vaker worden toegestaan ​​door veerconstructies van een onafhankelijk type, krijgen ze kinderen met de "juiste", veerloze modellen. Dergelijke ontwerpen worden gekozen volgens de aanbevelingen van orthopedisch chirurgen.Ouders geloven dat het deze modellen zijn die kinderen helpen om dagelijkse stress en vermoeidheid te verlichten, de kwaliteit en de correctheid van de slaap te verbeteren en de druk op de rug, nek en onderrug te verminderen.

Alvorens te kopen, bestuderen volwassenen zorgvuldig de structurele kenmerken van elke matras en identificeren ze hun sterke en zwakke punten. Tegenwoordig is een speciaal kindermatras een onmisbaar attribuut van een kinderbed, en helpt het bij het opvangen van ziekten van de rug - denk aan zorgzame ouders.

Herziening van orthopedische matras voor kinderen van een van de meest bewezen bedrijven, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer