Wat is Hollcon in een matras?

 Wat is Hollcon in een matras?

Een persoon brengt de helft van zijn leven door in een droom, dus het is vooral belangrijk om op te letten waar hij op ligt, want een goede en goede nachtrust is de sleutel tot succes in elke activiteit. Er zijn een groot aantal verschillende materialen waaruit matrassen zijn gemaakt en de technologieën die worden gebruikt. De tijd dat matrassen gevuld waren met dons, watten of zelfs stro was al lang verdwenen. Met moderne productietechnologieën kunt u synthetische stoffen maken die duurzamer en hygiënischer zijn dan natuurlijke materialen. Na het lezen van dit artikel, leert u wat Hollcon in een matras is, hoe u dergelijk materiaal kunt kiezen.

Kenmerken en productietechnologie

Tegenwoordig is de Hollcon-vuller (hierna: de hallcon), die hoogwaardige eigenschappen heeft, bijzonder populair.

Hallcon is een niet-geweven stof gemaakt van synthetische polyestervezel.. Het is een speciale verende vezel die bestand is tegen vocht en aankoeken. Daarom wordt het actief gebruikt als vulstof en isolatie in de meubel- en kledingindustrie.

Voor de vervaardiging van het gebruikte materiaal een unieke technologie (thermoveld of anderszins - thermische binding). De essentie ligt in het effect van hoge temperaturen op tweecomponenten polyestervezels. Chemische vezels smelten in speciale sectionele ovens, waardoor een strakke verbinding met elkaar wordt gewaarborgd.

Voor de productie van pakkingen wordt hol gebruikt (vandaar de naam van het materiaal met het woord "holl" - "leeg", "hol" in het Engels) spiraalvormige polyestervezels. Verder wordt de zogenaamde Italiaanse Strutto-technologie gebruikt, wanneer de elementen van het product (filamentvezels) verticaal ten opzichte van elkaar worden gestapeld. Hierdoor wordt het materiaal niet ingedrukt en herstelt het snel in volume.De locatie van de vezels is voordelig ten opzichte van de druk op het gehele oppervlak, omdat de vezels na thermische binding in een spiraal draaien.

Hieruit kan worden geconcludeerd dat Hoge weerstand tegen compressie is verzekerd voor dit materiaal dankzij de volgende innovatieve methoden die bij de productie worden gebruikt:

 • unieke warmtebinding;
 • verticale oriëntatie van de vezels in het weefsel van het materiaal (strutoplast);
 • perforatie van reeds gevormde lagen;
 • vezelrijke lift.

Het is vermeldenswaard de hoge milieuvriendelijkheid van deze lijmloze methode van synthetische vezels.

Russische fabrikanten produceren hoogwaardige producten die voldoen aan de normen (bij het kiezen van producten van hollkon, let op het kwaliteitscertificaat "OEKO-Tex Standard 100"), daarom is dit materiaal veilig voor kinderen en mensen met allergieën. Het wordt niet alleen gebruikt bij de productie van meubels of textiel, maar ook bij het maken van speelgoed, in de bouw en op andere gebieden.

Voors en tegens van filler

We wenden ons echter tot het vuller - Hallkon in de matras. Allereerst - dit is een aantal onmiskenbare voordelen. Deze omvatten:

 • milieuvriendelijkheid al eerder genoemd - door innovatieve materiaalproductie;
 • het materiaal is niet giftig, het is hypoallergeen;
 • materiaal bestand tegen absorptie van geuren en vocht;
 • producten van hollkon zijn hygiënisch en hebben antibacteriële eigenschappen, daarom bevatten ze geen parasieten, schimmels of schimmels;
 • materiaal dat bestand is tegen verbranding;
 • Hallcon heeft een hoge slijtvastheid, wat een lange levensduur van het product garandeert;
 • hoog warmtebesparend vermogen van het materiaal;
 • de matras van hallkon is hygroscopisch en goed geventileerd;
 • gemak en gemak bij de verzorging van het materiaal;
 • de matras past zich gemakkelijk aan de vorm van het lichaam aan, maar neemt tegelijkertijd snel zijn oorspronkelijke uiterlijk aan na vervorming of wassen;
 • Hollcon-matrassen hebben een betaalbare prijs (vanwege de unieke productietechnologie), er is een redelijke prijs-kwaliteitverhouding;
 • Hollcon-matras is gemakkelijk te vervoeren - hij vouwt gemakkelijk en beweegt;
 • het product heeft een nette uitstraling, die ook een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een bed.

Veel experts zijn ervan overtuigd dat de productie van hollcon een nieuwe stap is in het verbeteren van de kwaliteit van rust en slaap terwijlminimale kosten.

species

Er zijn verschillende soorten matrassen die de hallcon-vuller gebruiken:

 1. Dit zijn 100% Hollca-matrassen. Ze hebben alle bovengenoemde voordelen. Bovendien zijn er gecombineerde matrassen. Hollkon is perfect te combineren met bepaalde vulstoffen: bamboe, kokosnoot, katoen, wol.
 2. De combinatie van hallka en bamboe biedt hoge warmte-uitwisselende eigenschappen van de matras en verhoogt het antibacteriële vermogen van het product. Kokosnoot toevoegen aan de padding voegt stijfheid toe aan het product en verhoogt de hygiëne.
 3. De combinatie van katoen en hallkon verhoogt de zachtheid van de matras. Op zo'n bed zal het gezelliger en comfortabeler zijn om te slapen voor degenen die 's nachts vaak bevriezen. Op een matras van hollkona en wol is het aangenaam om op elk moment van het jaar te slapen. Aan de ene kant is het immuun voor vocht, aan de andere kant heeft het speciale genezende eigenschappen (door wol).

afmeting

De afmetingen van het bed zijn verschillend: 150 × 200 × 8, 140 × 200 en andere opties.

Matrassen met hallcon (zoals alle andere vergelijkbare producten) kunnen in vier groepen worden verdeeld:

 • kind - De lengte van zo'n matras is ongeveer 120-140 cm, breedte - 60-65 cm.
 • Eenpersoonsbedden - De lengte van dergelijke producten bereikt 190-200 cm, en de breedte varieert van 70 tot 90 cm.
 • semi - De lengte valt hier samen met een enkele plaats, en de breedte neemt toe tot 110-130 cm.
 • Dubbele matrassen. De standaardlengte van een volwassen bed is 190-200 cm, de breedte is van 140 tot 180 cm.

Het belangrijkste is om de grootte van het bed correct te meten om de meest geschikte matras te kiezen.

Materiële dichtheid

Producten met hollkon verschillen in dichtheid en dikte. De dikte van de veerloze matras varieert meestal van 6 tot 12 cm, producten met een dikte van 8 tot 10 cm zijn vooral populair, deze matrassen worden gebruikt om oneffenheden in het bed glad te strijken. Bovendien kunnen matrassen van deze dikte gemakkelijk met u meegenomen worden naar de auto tijdens een lange reis.

Elke matras van hallkon heeft een voldoende hoge dichtheid, zodat hij geschikt is voor mensen van bijna elke gewichtscategorie. De optimale dichtheid van de matras is 1500 g / m².

Daarnaast werden hierboven interessante duo's van halconmateriaal met natuurlijke vulstoffen genoemd; Afhankelijk van deze combinaties kunnen de dichtheid en dikte van de matras zowel toenemen als afnemen.

Er zijn matrashoezen met hollkonwie kan diegenen redden die lange nachten rollen in een ongemakkelijk bed. Hun onbetwistbare voordeel is dat ze goedkoop zijn, hun dikte ongeveer 2-4 cm groot is en ze kunnen worden gewassen in een gewone typemachine.

fabrikanten

Op de Russische markt van vandaag hebben veel fabrikanten de voordelen van het hallcon-materiaal gewaardeerd en produceren ze matrassen met deze synthetische vulling:

 • Factory biedt een ruime keuze aan matrassen met hallkon "AlViTek"die gespecialiseerd is in de productie van beddengoed.
 • Het assortiment producten met holkonom bevalt kopers en bedrijven. SHED4TAILOR.
 • SN-Textiel ("CH-textiel") Het is ook een van de grootste Russische groothandelleveranciers van beddengoed, waarvan het assortiment matrassen met synthetische vulling hollkon omvat.
 • Het is natuurlijk het vermelden waard "Ivanovo textiel". De meest comfortabele en comfortabele matrassen, lage prijs - de belangrijkste voordelen van deze fabrikant.

Hoe te geven?

Natuurlijk moet u eerst de instructies voor het gebruik van het product of het etiket erop gedetailleerd lezen,waar de fabrikant de belangrijkste punten opmerkt over de juiste behandeling van het product.

Bij het kopen van producten van hollkon, kunt u niet bang zijn om bijna elk type reiniging te gebruiken. Ze vereisen geen speciale zorg. Zowel droge als natte reiniging zijn welkom.

Toegestaan ​​zijn wassen en warmtebehandeling. Hollcon droogt snel omdat het materiaal hygroscopisch is en geen vloeistof absorbeert. Fabrikanten geven aan dat het materiaal niet bang is voor hoge temperaturen (tot 95 graden). Door de hoge sterkte van de hallcon kan deze veilig worden uitgeknepen.

Let op: als uw matras wordt gecombineerd, dient u bij het schoonmaken van een dergelijk product de zorgregels voor andere materialen te volgen.

Consumenten beoordelingen

De uitstekende kwaliteit van de matras met hollkon wordt bevestigd door de positieve beoordelingen van veel kopers.

Matrassen houden perfect hun vorm en zijn duurzaam, wat erg populair is bij consumenten. Door de speciale structuur van het materiaal is het actief bestand tegen compressie. Een aangename en gezonde slaap op een weelderige matras is iets dat iedereen zich zou moeten veroorloven.

Zeker, consumenten zijn tevreden met een redelijke prijs-kwaliteitverhouding.De unieke productietechnologie van het materiaal maakt het mogelijk om de kosten van het product te verlagen.

Consumenten richten zich met name op de orthopedische eigenschappen van dergelijke matrassen.. Hallcon creëert gunstige omstandigheden voor het vormen van een juiste houding, omdat er een uniforme verdeling van de belasting op de wervelkolom is.

Dit alles geeft aan dat het matras van de hallkona universeel is - het is geschikt voor zowel volwassenen als kinderen (zelfs voor pasgeboren baby's).

Mensen die al lange tijd niet in staat zijn om een ​​filler te kiezen, zijn heel blij dat ze zich uiteindelijk op de matras uit de hal hebben gevestigd. In slaap vallen op het - slechts een droom. Velen zijn voor altijd vergeten over de oneffenheden van een oud bed, omdat het slaapoppervlak perfect vlak is geworden. Mensen worden geconfronteerd met een nieuw probleem - er is geen verlangen om het bed te verlaten. Veel consumenten wordt geadviseerd om alleen zo'n matras te kopen.

Een 100% hollcon-matras kan de perfecte oplossing zijn voor een slaapkamer en mensen begrijpen dat. Kopers vinden vooral het feit dat ze hun optimale niveau van hardheid-zachtheid hebben gevonden. Bovendien zijn de kosten van het matras niet echt van invloed op het budget en dit is momenteel vooral belangrijk.

Mensen kopen hun nieuwe matras, omdat het onmogelijk is geworden om op een ongelijke oude bank te slapen. Producten van hoge kwaliteit zijn meer dan tevreden. Velen hebben geen rugpijn. Weinig mensen zouden denken dat de vulstof zo'n belangrijke rol speelt. Handig en het feit dat de matras niet veel ruimte inneemt, is voor de dag gemakkelijk verborgen in de lade van de bank.

Om het meest geschikte product in alle plannen te kiezen, moet u bekend raken met klantbeoordelingen, verschillende mogelijke opties vergelijken en de kenmerken leren kennen. U kunt dus een optie vinden die volledig bij u past.

Zie de volgende video voor de manier waarop Hallcon wordt geproduceerd.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer