Vysola op een metselen: waarom opstaan ​​en hoe ze kwijt te raken?

 Vysola op een metselen: waarom opstaan ​​en hoe ze kwijt te raken?

Bakstenen huizen worden serieus gebouwd en zijn al lange tijd ijverige eigenaren. Brick is een milieuvriendelijk en voldoende duur materiaal, dus ik wil dat het er jarenlang goed uitziet. Het oppervlak van het mooie metselwerk probeert open te houden. Zeer vaak verschijnen groeiende vlekken met onregelmatige witachtige kleur erop. Dit is de zogenaamde uitbloeiing. Ze bederven het uiterlijk van de gevel en zijn een soort katalysator voor de vernietiging van bakstenen.

Hoe om te gaan met dit fenomeen, analyseren we in het artikel.

Wat is het?

Op het metselwerk, in de eerste jaren nadat de huizen werden gebouwd, kunnen witte gebieden worden waargenomen, alsof ze zijn bespat met krijt.Dus onder de invloed van overtollig vocht en een aantal andere redenen op het oppervlak van de steen zijn alkalische elementen. Ze zien er erg lelijk uit en geven de gevel een slordig uiterlijk. maar om ze aan te pakken is niet alleen nodig om de buitenkant van het gebouw te verbeteren. Het is een feit dat de uitbloeiingen, eenmaal verschenen, voortdurend groeien en een steeds groter gebied bezetten. Bovendien gaan ze het interieur van de baksteen binnen en dragen ze bij aan de vroege vernietiging. daarom bij de detectie van uitbloeiingen op het metselwerk, moet de strijd tegen hen onmiddellijk beginnentotdat de gevolgen veranderden in onomkeerbare processen.

Meestal leidt het optreden van alkalische plaques tot een schending van de belangrijkste bouwvoorschriften door de bouwers. Ook wordt het nadelige effect op keramische stenen veroorzaakt door onjuist getelde constructiekenmerken van het huis, die zelfs worden geopend als ze in het huis wonen. Technologische verstoring is echter niet het enige probleem voor eigenaren van een bakstenen huis. De vorming van uitbloeiing draagt ​​bij aan de structuur van de baksteen, het terrein en het klimaat, evenals een aantal andere factoren, die in meer detail zullen worden besproken.

oorzaken van

Voordat je het gevecht begint met een vervelende verschijnsel, is het de moeite waard om de oorzaken ervan te kennen. Van hen zal afhangen van verdere stappen om witte plaque te elimineren. De oorzaken van uitbloei zijn verdeeld in onafhankelijk van de persoon, evenals door zijn activiteit (in het bijzonder, schending van de technologie van het maken van stenen en het proces van leggen).

De volgende factoren beschouwen de hoofdoorzaak van alkalische plaque op de gevels.

  • Het gebruik van mortel van lage kwaliteit voor metselwerk met een hoog alkaligehalte, chemische additieven en overtollige verontreinigingen leidt tot de achteruitgang van stenen. Na verloop van tijd wordt hij niet alleen wit. In de diepere lagen beginnen schalen te ontstaan, wat leidt tot de geleidelijke vernietiging van het materiaal onder invloed van extra mechanische spanning.
  • Bouwwerkzaamheden in de winter of regenachtig weer, vooral met het gebruik van verschillende waterafstotende en antivries-additieven, die ook de kwaliteit van de structuur negatief beïnvloeden.

Het gebeurt ook dat de uitbloei optreedt vanwege niet-naleving van de technologie van het vervaardigen van het materiaal zelf in de fabriek. Als het bijvoorbeeld in plaats van drogen in een speciale oven, gewoon aan de lucht was gedroogd.Zouten in een of andere hoeveelheid bevinden zich in aluminiumoxide zelf, dat een van de hoofdbestanddelen is bij de vervaardiging van bakstenen. Het overschot aan lage kwaliteit van de grondstoffen, naast de verstoring van de productie, bij de eerste ernstige bevochtiging zal leiden tot verwijdering van zout naar buiten.

Grijsachtig witte bloei op het buitenoppervlak van de muren is een veel voorkomende en veel voorkomende gebeurtenis. Het komt voor door natuurlijke chemische en fysische processen. Kortom, de verdamping van in water oplosbare zouten vindt plaats met hun verwijdering naar het oppervlak. Vocht beweegt langs de capillaire structuur van de baksteen, uitlogend zout erachter. Zo verdampt water op de uittredingspunten naar het oppervlak en verdampen onzuiverheden in de vorm van kleine kristallen.

Neerslag met een hoog gehalte aan verschillende onzuiverheden en schadelijke stoffen in water kan ook schade aan stenen veroorzaken. Vooral gebeurt dit vaak in grote industriesteden met een slechte ecologie.

Als er een fabriek in de buurt van het toekomstige huis is, moet u ervoor zorgen dat de baksteen op de gevel in goede staat blijft.

De minst zeldzame oorzaak is onjuiste opslagomstandigheden voor stenen in het koude regenseizoen zonder bescherming direct op de grond.Ook kan vocht uit de grond komen, maar dit is alleen mogelijk bij slecht uitgevoerde waterdichting van de basislaag.

Verwijderingsmethoden

Als de uitbloeiingen op de muur verschenen, kun je ze met je eigen handen verwijderen. Om dit te doen, kunt u kant-en-klare oplossingen van zuren gebruiken die in winkels worden verkocht, of probeer witte bloei met folkremedies te verwijderen. Hoogwaardige reiniging wordt in verschillende fasen uitgevoerd. Het is noodzakelijk om te voldoen aan de technologie van correcte verwijdering van plaque, dan zal hij niet opnieuw terugkeren naar de muren.

eerste eliminatie van de grootste deeltjes wordt uitgevoerd door mechanische actie. Hiervoor heeft u een harde borstel nodig met metalen borstelharen en gewoon water, bij voorkeur schoon, zonder onzuiverheden. Dit proces is nogal arbeidsintensief en kost veel tijd. Maar met due diligence wordt het effect onmiddellijk merkbaar.

Kies vervolgens een speciaal gereedschap voor het reinigen van efflorescentie. Alkaliën worden beïnvloed door zuren in kant-en-klare oplossingen. Het is raadzaam om de samenstelling en de chemische aard van de vlekken zelf te achterhalen om de meest effectieve middelen te vinden. Aangezien het in de meeste gevallen niet mogelijk is om dit te doen, is het noodzakelijk om een ​​methode te selecteren door te bemonsteren om zo effectief mogelijk van de lelijke plaque af te komen.

Voor het testen wordt de remover vaak eerst op de testsite gebruikt, waarna ze wachten op het resultaat. Soms moet je experimenteren om een ​​tool te selecteren, dus je moet niet meteen een grote container kopen, als er geen vertrouwen is in de effectiviteit ervan. Het is noodzakelijk om met persoonlijke beschermingsmiddelen te werken, omdat de meeste producten vrij sterke zuren en oppervlakteactieve stoffen bevatten.

In sommige gevallen is het toegestaan ​​om uw oplossing thuis voor te bereiden. Verdun hiervoor 20 gram zoutzuur, een paar eetlepels azijn en 50 gram wasmiddel per 10 liter water (vloeibare zeep of afwasmachineschuim doen dit). Breng de compositie aan is meestal een kwast met kunstmatige haren of roller. Als het te behandelen oppervlak groot is, kunt u een spuitfles of gewone tuinsproeiers gebruiken. De steen moet goed verzadigd zijn met reinigingsmiddel..

Als u kiest voor een kant en klare tool, volg dan strikt de instructies die eraan zijn verbonden. De tijd die nodig is om het metselwerk te reinigen bevindt zich meestal op de verpakking. Het werk wordt gedaan met handschoenen, een veiligheidsbril en soms een gasmasker.zoals in de samenstelling van de middelen van deze soort zijn er zuren in verschillende concentraties.

Nadat de steen is ontdaan van sporen van uitslag, moet deze worden gespoeld. Een klein oppervlak kan handmatig worden uitgewerkt.

Grote delen worden gewassen met water uit een conventionele waterslang of gebruik een mini-wasstraat.

Op deze manier gewassen het oppervlak moet goed drogen. Het kan tot anderhalve dag duren om dit te doen.. Daarna worden ze, om een ​​dergelijk probleem voor altijd uit de wanden van de kamer te verwijderen, bedekt met een speciale samenstelling, vaak op basis van acrylcomponenten. Zo'n gereedschap stoot gewoon water af, waardoor het niet in de poriën van een baksteen kan dringen. Bovendien beschermt de impregnering het metselwerk bovendien tegen vuil en stof, dat er eenvoudigweg niet op kan liggen. Het oppervlak ziet er altijd schoon en glanzend uit, wat er heel aantrekkelijk uitziet.

Van eenvoudige tools die altijd bij de hand zijn, kunnen we een goedkope manier aanbevelen om witte bloei uit een klein gebied te brengen. Reinigt zijn gebruikelijke melkzuur. Een standaardfles van deze vloeistof wordt verdund in 10-12 liter zuiver water. Indien gewenst kan de concentratie enigszins worden verhoogd door een kleiner volume water te nemen. Breng het product aan met een spray met een fijne spray.

Soms, zelfs met het juiste gedrag van alle reinigingsmaatregelen, verschijnt plaque opnieuw. Het gaat hier niet om verwerking van slechte kwaliteit, maar om de structuur van het materiaal zelf. Alle bakstenen en mortel bevatten alkalische verbindingen die onmogelijk zijn en niet volledig hoeven te worden verwijderd. De eigenaardigheid van organische bouwmaterialen ligt juist in de opname van dergelijke elementen in hun samenstelling. Uitwendige behandeling spoelt de uitbloei slechts een tijdje weg. Als er veel vocht op het metselwerk terechtkomt, zal de behandeling na een tijdje opnieuw moeten worden uitgevoerd.

Om herhaling van lopende reinigingsactiviteiten te voorkomen, moet het oppervlak dat aan aanzienlijke verwering of binnendringen van water wordt blootgesteld, worden beschermd tegen vocht. Tegelijkertijd worden er eisen aan damppermeabiliteit opgelegd.

Preventie Tips

Het is veel gemakkelijker om de uitstraling van uitbloeiingen te voorkomen dan om ermee te vechten. Ze ontstaan ​​immers vrij snel en vergroten hun lokalisatie. Werk aan hun verwijdering kan veel tijd, moeite en geld kosten. Bovendien is er geen garantie dat witte vlekken na het reinigen niet meer verschijnen.Daarom bepalen we van tevoren de mogelijke factoren die het metselwerk kunnen bederven.

  • Het is beter om in de loop der jaren een steen van een beproefde fabrikant en vele klanten te kopen.. Besparen op het materiaal is absoluut niet de moeite waard. Tegelijkertijd is het erg moeilijk om kwalitatief hoogstaand materiaal voor constructie te onderscheiden van dat verkregen met technologische overtredingen eenvoudigweg in uiterlijk. Bij het zoeken naar een goede leverancier helpen we reviews en aanbevelingen.
  • Voor de constructie is het noodzakelijk om zo dik mogelijk te verdunnen. en bouwwerkzaamheden alleen uitvoeren bij droog weer. Het is raadzaam om alleen in de warme helft van het jaar te bouwen.
  • Indien mogelijk mogen er geen speciale additieven aan de metselmortel worden toegevoegd.. Het mengsel zelf is beter om te proberen te verdunnen met schoon water en hoogwaardig grof zand.
  • Als het nodig is om het werk op te schorten, moeten de onvoltooide delen van het gebouw worden bedekt met folie.. Het is raadzaam om ze zo snel mogelijk onder het dak te brengen, zodat atmosferisch vocht en neerslag niet in het materiaal komen en het niet voeden.

Het moet zo zorgvuldig mogelijk worden gelegd en er mogen geen sporen van mortel op de gevel achterblijven.Als er toch baksteenverontreiniging optreedt, maak deze dan zo snel mogelijk schoon. Daarna wordt een speciale hydrofobe stof die in staat is om vocht van minerale oppervlakken af ​​te weren, op het oppervlak van het metselwerk aangebracht, waarbij de baksteen goed doordrenkt is.

  • U moet het systeem van drainage, regenval en speciale luifels zorgvuldig ontwerpen. om overtollig water op de gevel te voorkomen tijdens neerslag. Regenwater valt dus minder op de stenen.
  • Het is beter om de oplossing niet opnieuw te verdunnen of te verdunnen.. Vaak is het gebruik van oude baksteen gedrenkt in water. Het is beter om dit niet te doen, maar om de overblijfselen van oud cement of mengsel te verwijderen door mechanische actie.
  • Speciale additieven die kalkhoudende stoffen vervangen, worden aan de werkoplossing toegevoegd. en geef het bindmiddel een grotere plasticiteit om het natuurlijke proces van zoutvorming in het metselwerk te voorkomen en hun daaropvolgende afgifte aan het oppervlak. Dit is een belangrijke preventieve maatregel, omdat een handige en zeer nauwkeurige toepassing de meest correcte en uniforme belasting op elke steen creëert. Eerder werden dooiers voor dit doel gebruikt.De moderne industrie biedt kant-en-klare oplossingen. Dit zijn microvezelvormers, die in feite derivaten van aardolie, vetzuren of organosiliciumverbindingen bevatten.

De vorming van uitbloeiingen is vaak een natuurlijk en onvermijdelijk proces. Het is niet altijd mogelijk om het uiterlijk te regelen. Maar voor zover mogelijk is het noodzakelijk om voorwaarden te scheppen voor naleving van de juiste legtechnologie, dan kunnen veel problemen worden vermeden.

Hoe de uitbloeiingen te verwijderen, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer