Kenmerken en toepassing van baksteen M200

Veel steden in onze tijd zijn opgebouwd met hoogbouw. Dit geldt vooral voor huisvesting. De stedelijke bevolking neemt van jaar tot jaar toe en het is niet altijd mogelijk om het grondgebied uit te breiden. Dus de nederzettingen groeien niet zozeer in de breedte als wel. En voor gebouwen met meerdere verdiepingen heeft u een bouwmateriaal van de juiste kwaliteit nodig. Aangezien de meest populaire huizenkopers baksteen nieuwe gebouwen zijn, die zich onderscheiden door hun milieuvriendelijkheid en warmtebesparende functies, proberen bouwbedrijven huizen uit bakstenen te bouwen. Voor dergelijke woningen is het beste bakstenen merk M200. Overweeg waarom deze verklaring waar is.

Speciale functies

Het merk van baksteen heeft een index van sterkte M200, wat betekent dat ze worden vastgehouden aan de belasting op elke vierkante centimeter van zijn oppervlakte van 200 kg.Daarom is het veilig om een ​​dergelijk bouwmateriaal het meest betrouwbaar te noemen voor de bouw van residentiële en andere gebouwen op de standaard 9 verdiepingen. Door zijn verhoogde sterkte heeft deze baksteen echt universele constructiekenmerken. Het is van toepassing voor het leggen van dragende muren en andere ondersteunende structuren, lagere verdiepingen van hoge gebouwen, kelders, evenals stichtingen, ook in omstandigheden van hoge vochtigheid en temperatuurdalingen.

Mark 200 wordt gekenmerkt door een hoge vorstbestendigheid. De vorstweerstandsindex, aangegeven met de letter F, heeft een waarde van 50 tot 100. Dit betekent hoeveel cycli bevriezing en ontdooiing een baksteenmarkering kan weerstaan ​​zonder enige wijziging in de basiseigenschappen ervan. Soms wordt dit cijfer genomen voor de levensduur van het metselwerk.

Als het huis is geplaveid met de index F100, betekent dit dat het gebouw ten minste 100 jaar kan blijven zonder speciale wijzigingen.

types

Afhankelijk van het doel, worden de volgende typen van het merk M200 onderscheiden:

 • geconfronteerd, gebruikt voor verschillende doeleinden van geconfronteerd werken en afwerking;
 • privé, gebruikt voor het leggen van muren, funderingen en andere constructie-objecten;
 • oven met thermische stabiliteit en noodzakelijk voor de installatie van ovens, schoorstenen en pijpen.

Merk 200 en de samenstelling die wordt gebruikt om stenen te maken verschillen.

 • Silicaat. Brick heeft een witte kleur. Het is gemaakt van een mengsel van kwartszand, water en kalk, dat wordt blootgesteld aan stoom onder hoge druk voordat het versteend raakt.
 • Keramiek. Het wordt geproduceerd door klei te ontsteken met verschillende technologische additieven in autoclaven bij temperaturen tot 1000 graden. De kleur van dergelijke producten is rood met verschillende tinten (afhankelijk van de samenstelling van kleiverontreinigingen).

In grootte volgens GOST, M200 baksteen is verdeeld in de volgende types:

 • enkel met afmetingen (lengte / breedte / dikte) gelijk aan 250/120/65 mm;
 • anderhalve - 250/120/88 mm;
 • dubbel - 250/120/138 mm.

Bouwstof dichtheid

  Opgemerkt moet worden dat alleen enkele steen een volle laag kan hebben. Anderhalf en dubbel zoveel overeenkomsten zijn alleen beschikbaar in de vorm van slotproducten. Hoe verschillend de variëteiten van het M200-steenmerk ook zijn, ze zijn verenigd door de aanwezigheid van twee onbetwiste eigenschappen:

  • hoge sterkte;
  • absoluut milieuvriendelijke samenstelling - zand, klei, kalk, onzuiverheidsmineralen en water.

  Waar is het van toepassing?

  De gewone corpulente keramische steen heeft een hoge geluidsisolatie en waterbestendigheid en heeft dus voordelen ten opzichte van andere typen van het merk M200. Een baksteen met volledig siliciumdioxide heeft helaas een te hoge vochtopname. Met alle andere gelijke deugden, kan het niet worden gebruikt bij de constructie van funderingen en kelders. Voor deze doeleinden is zijn keramische tegenhanger het meest geschikt. Tegelijkertijd kan het volle silicaat-bouwmateriaal vanwege de lagere kosten perfect worden gebruikt voor het plaatsen van ondersteunende structuren en lagere verdiepingen van hoogbouwconstructies met indicatoren voor hoge sterkte en geluidsisolatie.

  Anderhalf en dubbel-baksteentypen van klasse 200 hebben een lage thermische geleidbaarheid als gevolg van hun luchtleemtes, dus worden ze gebruikt, rekening houdend met sterkte en vorstbestendigheid, voor de constructie van zowel uitwendige als inwendige wanden van gebouwen. Bovendien wordt dikwijls hol materiaal gebruikt voor gevelbekledingen. Anderhalf en dubbel bouwmateriaal is ook gunstig omdat het minder mortel en tijdverbruik vereist voor metselwerk, wat een belangrijke factor is in de moderne bouwsector.

  Zelfs volledige haarden kunnen worden opgemaakt uit massieve keramische stenen. Hij geleidt de warmte goed en geeft deze aan een verwarmde ruimte. Het kan echter niet worden gebruikt om de oven en de openhaard kamers direct in te richten, omdat het materiaal snel zal instorten wanneer het in wisselwerking staat met vuur.

  Voor vuurhaarden, is het noodzakelijk om alleen ovensteen (chamotte) te gebruiken, speciaal verwerkt voor dergelijke omstandigheden.

  Zoals u kunt zien, is het bakstenen merk M200 erg populair en wordt het gebruikt in de constructie van verschillende structuren, waaronder funderingen, begane grond, lagere en hogere vloeren, voor gevelbekledingen, interne vullingen van bouwconstructies, en voor het plaatsen van kachels en open haarden. Bij het kiezen van een materiaal is het van groot belang om van de verkoper een certificaat van de kwaliteit van de goederen te eisen, evenals een externe inspectie om ervoor te zorgen dat het type baksteen voldoet aan het vermelde type. Je kunt één exemplaar breken om de sterkte en kwaliteit van rode bakstenen te controleren (er mag geen interne zwartheid zijn). Probeer het materiaal te breken - scheuren aan de oppervlakte zijn toegestaan, maar het gemak van het breken van een steen bewijst het falen ervan.

  Zie de onderstaande video voor advies over de keuze van baksteensteenspecialisten.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer